Zűrzavar?

Hétvégén megnézten a filmet. Nagyon sokat vártam tőle, talán azt, hogy tálcán adja az életem ezutáni pozitív folytatását. Érdekes dolgok hangzottak el szuggesztív előadás módban. Lekötött, elragadott. Nagyon szerteném megtanulni, amiről hírt adott! Ezek voltak a gondolataim. Azon a délelőttön misén voltam, gyakorló katolikus vagyok. Szüntelen az jár a fejemben, hogy a két dolog összeegyeztethető-e? Vannak benne átfedések, de van ami másnak tűnik. Nagyon másnak.

Címkék:

HozzászólásokKedves Olinagy

nagyon kedves vagy, jól esnek a szavaid. Mindenkinek végig kell járnia a damaszkuszi Szent páli utat, ahhoz, hogy megtalálja az Igazságot. Én semmi vagyok, Isten az minden!
Szép életet kívánok!
CasciaKöszönöm

...a válaszod. A zűrzavart nem a film közvetíti, hanem bennem van. Jobban fogalmazva megzavart. Amit írsz, abban van igazság főleg az Isten félelemmel kapcsolatban. Én nem félem az Istent, hanem szeretem. Talán a régiek fejében volt ez a berögződés, hogy Isten félő ember ez vagy az, talán a jelentése is más volt valaha. A további véleményedet is köszi, majd gondolkodom rajta.
Minden jót Neked!
-Cascia-Kedves Cascia!

Olinagy írásához egy idézet: "Amikor az egyik vallás követője kétségbe vonja egy másik vallást követő hitének valódiságát,gyakorlatilag azt mondja: Az én be nem bizonyítható hitem igazabb a te be nem bizonyítható hitednél. " :)szerintem ide illik,Üdv BrigusKedves Cascia!

Teljesen egyetértek Fóka írásával, de egyben megértelek Téged is! Nézd, én annak idején mikor útkeresésem elején voltam, nagyon sok vallásfajtánál megfordultam, érdeklődtem, kerestem a helyem. Az elején mindenütt kedvesek voltak, majd egy idő után kezdtek "rám telepedni", és akkor továbbléptem. A vallásokban, mindenütt megvan az alapigazság, de annyira körülbástyázzák emberi dogmatizmusokkal, hogy mire lefejti az ember, elfárad. Ahol megfordultam, mindenütt megkérdeztem, melyik az igazi vallás, a tiszta? Rögtön rávágták: "MI"! Minden vallási vezető ezt állítja. De egy útkereső kinek higgyen? Melyik, Ki az igaz? A válasz Benned van és bennem! Istent belül kell keresni! Önmagunkban! Érezd az Igazságot! De ahogy rávágták, hogy MI kivétel nélkül elkezdték kritizálni a többit! Kérdezem én, ilyenkor hol a SZERETET?! Vagy már a vallások is Globalizálódnak? Nem egy Isten van? Vagy több van? Kinek van igaza? Én magamban találtam meg a választ! Kedves Cascia, keress és találsz!
Én semmi vagyok! Isten az minden!

Légy áldott!

JÓLÉTET KÍVÁNOK!Kedves Cascia!

Eszem ágában sincs megingatni a katolikus hitedben, de ha mindenképpen választ szeretnél kapni arra, hogy ki is vagy Te, akkor vallásos elfogulatlanság nélkül tedd fel a kérdést. A "katolikus" szó egyetemes-t jelent. Furcsa ellentmondás, hogy egy vallás egyetemesnek nevezi magát. De ez csak az én véleményem. Ha nem vagy sértődős és mersz szabadon véleményt alkotni, akkor javaslom, nézd meg a Zeitgeist (Korszellem) c. filmet. Mondok valamit még: nem csak hogy másnak tűnik, hanem teljesen más. A vallások ugyanis - nem csak a katolikus! - a benned levő Istent tőled távolra helyezik, ezért van az, hogy a legtöbb őszintén vallásos ember sosem találja meg önmagával a fókuszt. Továbbá ott van a vallásokban igen sokat hirdetett "istenfélelem" fogalma is, amely fogalom már önmagában paradoxon. Hiszen Isten örök, mindenütt jelen van, nincs kezdete, nincs vége, végtelen, határtalan, minden belőle fakad, mindent ő tart fenn. A félelem csak a káoszt gerjeszti és a szeretet ellentéte. Márpedig Isten a Szeretet. Hogy veszi egyetlen vallás is a bátorságot arra, hogy a Szeretettől való félelemre szólítson fel? Ez a Tudat - magának Istennek a tudata - az, amely Téged is életben tart, amely magát az agyagot létezésben tartja folyamatos áradásával. Ez pedig nem más, mint az Energia. Ezt az Energiát az érzéseiddel tudod iránytani. Hogy lehet ez? Úgy, hogy Te is Isten vagy maga. Nem a tested, nem a neved, nem a néhány évtizedes életciklusod, hanem Te. Isten a VAGYOK. Egyetlen dolog képes kimondani azt, hogy VAGYOK, ez pedig a Tudat. Mi is rendelkezünk tudattal, mi is Vagyunk. Egy kutya vagy egy sündisznó nem képes deklarálni, hogy ő van. Isten a VAGYOK. Azaz Te, én és a többiek. Amit láttál, a film, nem közvetít zűrzavart, hanem éppenhogy behatol abba és rendet igyekszik tenni a vallások és hitelméletek káoszában. A rend pedig kezd összeállni, ahogy Isten sejtjei szépen sorban felébrednek. Ezt nem csak a Titok c. film közvetíti, hanem még nagyon sok könyv és írás is. A Titok csak egy a sok közül.
Békesség Neked!
-fóka-