Vagyok, Aki Vagyok, járok az Úton, Amin járok...

Néhány napig viaskodtam magamban, hogy ezt az írást közzé tegyem-e vagy sem. Aztán végül úgy döntöttem, miért ne! :)
Előrebocsátom, hogy bármi, amit itt írok, eddig valaha is írtam, vagy ezután írni fogok, elsősorban Önmagamnak szól, és senki másnak! Ha mégis találsz benne olyat, ami Téged érint, Neked szól, vagy Te magad igaznak érzed, az már a Te választásod!
Csalódtam egy kissé magamban a minap!
Na, nem azért, amiért néhányan gondolják. Nem írom le, hogy miért, mert valószínűleg nem mindenki értené, aki meg mégis, az így is pontosan tudja, mire gondolok. :)
Sokáig elhittem, hogy előre megírt sorsom van, amit alázattal, sőt olykor akár megalázkodva, viselnem kell. Azt is elhittem, hogy le kell dolgoznom karmikus feladataimat, hogy tovább léphessek, hogy a csillagok álllása megmutatja, ki vagyok, hogy a tarot pontos képet ad számomra arról, hogy mire számíthatok a jövőmmel kapcsolatban, és hogy ha betekintést nyerek "előző" életeimbe, az segít megoldani bizonyos problémáimat. Már-már azt is kezdtem elhinni, hogy tagja vagyok kiválasztottak egy maréknyi csoportjának, akiknek az a legfőbb feladata jelen életükben, hogy "megváltsák" a világot...
Azt is elhittem egy időben, hogy lemondások és szenvedés árán juthatok csak el "magasabb lelki szintekre", ebből következően azt is elhittem, hogy léteznek ilyen, "különböző szintek".
Hát óriásit tévedtem!
Hiába kerestem kérdéseimre a válaszokat sorsban, asztrológiában, karmában, tarotban és a többi "ezoterikusnak" és "spirituálisnak" nevezett tanításban, vagy modellben, vagy vallásban. Mindegyik kísérletet tett ugyan arra, hogy a maga módján megadja számomra a választ, mégis űgy éreztem, hogy a válaszok nem voltak túl meggyőzőek, sőt csak egyre újabb és újabb kérdéseket vetettek fel bennem.
Mindegyik "tanítás" más és más okot dobott elém, hogy mi miért történik az életemben, és miért pont úgy és mit kell tennem, hogy eleget tegyek mindannak, amit elvár tőlem a sorsom, a karmám, a "kiválasztottságom" stb, miközben egyöntetűen állították azt, hogy minden mindennel összefügg... Persze, mikor ezt felvetettem, akkor jött a válasz, hogy "hát, tulajdonképpen a tarotban ez a kártya, ezen a helyen ezt is jelentheti, meg amögött a bolygóállás mögött akár az is meghúzódhat, meg úgyis igazából az számít, hogy Te mit ismersz fel benne leckédnek és különben is a szabad akarat...". Ezeket valahogy mindig utólagos erőlködésnek éreztem, hogy mindenáron megmagyarázzák nekem a saját "tudományuk" igazát, és egyre nagyobb zaj volt a fejemben.
Csupán egyetlen hangot nem hallottam meg ebben a zajban sohasem, pedig mindvégig ott duruzsolt, ott suttogott, ott szólongatott szelíden. Belső Forrásom, Valódi Lényem, Szabad Teremtő Szellemem halk, szeretetteljes hangját, mely elém tárta a legnyilvánvalóbb, legkézenfekvőbb és legtermészetesebb választ:
"Minden, amit tatapasztalsz azért történik az életedben, mert így döntöttél. Ezt választottad. És semmi mást nem kell tenned, hogy megváltozzon az életed, csakis azt, amit a szíved mélyén igazán szeretnél!"
A tudatosság számomra ma már nem azt jelenti, hogy minél többet tudjak meg arról, hogyan működik vajon a világ, milyen misztikus és okkult erők mozgatják, miylen felsőbb entitások csoportosulásai felügyelik és irányítják, és mik az üzeneteik, utasítsaik számunkra. Vagy hogy milyen feladatokat ír még elő számomra a sorsom, vagy ró rám a karmám, határoznak meg a csillagok, vagy hogy mennyi lemondásra és szenvedésre van még szükségem ahhoz, hogy "megvilágosodjak".
A tudatosság számomra egyre inkább azt jelenti, hogy tökéletesen tudatában vagyok annak, Aki valójában vagyok, és hogy minden, amit tapasztalaok az életemben azért történik, mert én döntöttem így, én hívtam meg a tapasztalásaimba, én választottam, és bármikor, bármelyik pillanatban dönthetek úgy, hogy valami mást választok. Teljesen mindegy, mikor hoztam meg magát a döntést, és teljesen mindegy, hogy mennyi ideje "dagonyázok" a következményeiben, mint ahogy az is, hogy az elmémmel, a lelkemmel vagy a szellememmel hoztam-e meg azt. Meghoztam és kész! Akár tetszik nekem, vagy bárki másnak, akár nem! És bármikor szabadságomban áll megváltoztatni!
Megkérdőjelezek-e több évezredes tanításokat?
Igen!
Miért? Azért mert nem adott számomra elfogadható választ a kérdéseimre.
Ez azt jelenti, hogy Neked is meg kell kérdőjelezned?
Nem egyáltalán nem ezt jelenti! Hiszen a Te kérdéseidre lehet, hogy választ ad. Az is lehet, hogy Te másképp kérdeztél, és én tettem fel rosszul a magam kárdását, ezért nem kaptam, az adott "tan"-tól elfogadható választ!
Ezzel együtt, mivel úgy érzem, nem válaszolta meg a kérdésemet, elvetettem és választottam helyette valami mást!
Ugyanígy Te is szabadon dönthetsz, hogy továbbra is ennek a "rendszer"-nek teszed fel a kérdéseidet és elfogadod a tőle kapott válaszokat, akkor válaszd azt, ha pedig annak hatására, amit az én véleményemből lefordítasz a magad nyelvére, mégis megkérdőjelezed azt, amiben korábban annyira erősen hittél, az is a Te választásod!
Bárhogy is döntesz, nem leszel a szememben sem több, sem kevesebb!
Halkan jegyzem meg, hogy a történelemben egy-két évezredenként feltűnik egy-egy egyén, aki megkérdőjelezi az előző évezredek hiedelmeit, megygőződéseit és tanításait. Igaz, hogy ezeket az embereket többnyire felnégyeljük, máglyára küldjük, vagy keresztre feszítjük, mégis néhány évszázad elteltével, az általuk hirdetett eszmékre, olykor egy kissé félremagyarázva is azokat, egész filozófiákat és vallásokat voltunk képesek felépíteni.
Minden pillanatban választok valamit! Akár tudatosan, akár tudattalanul!
Az összes létező lehetőségem közül választok ilyenkor? Nem! CSakis azokból, melyeknek tudatában vagyok az adott pillanatban, melyekre felfigyelek, melyeket észreveszek.
A tudatosság számomra nem információk felhalmozása és használata!
A tudatosság számomra Figyelem és Választás!
Nem lehet fejlettebb a lelki érettségem és a tudatosságom, mint bárki másé, és az enyémnél sem lehet fejlettebb senkié.
Nem járhatok előrébb az úton, mint bárki más, és előttem sem járhat senki.
Nincs, aki nálam többet és jobban szenvedett, és én sem szenvedtem többet és jobban senkinél!
Senki sem különb nálam, és én sem vagyok különb senkinél.
Senki sem bölcsebb nálam, és én sem vagyok bölcsebb senkinél.
Senki sem "megvilágosodottabb" nálam, és én sem vagyok "megvilágosodottabb" senkinél.
Senki sem Igazabb nálam, és én sem vagyok Igazabb senkinél.
Én csak Vagyok, Aki Vagyok!
Járok az Úton, amin Járok!
Csak Egy vagyok közületek!
Veletek?
Értetek?
Magamért!!!

Hozzászólások:-)

"A tudatosság számomra Figyelem és Választás!"Üdv Nektek! Örömmel olvastam

Üdv Nektek!

Örömmel olvastam ezt a fórumot!
Látom az a kavics néha még csinál hullámot!

Ha gondoljátok fussatok végig ezen is:

"A szeretet a lényeg!" (Édesapám)Rákerestem a Neten is, és a honlapodon is rátaláltam

erre az írásodra.
Jó, hogy olvashattam, 2 x is:) AnikóKedveseim!

Oly rég olvastam egy ilyet!!!
Gratulálok! Teljes siker, nekem ez az élmény!Te Drága Selyemcica, Te! :)

Hát, tudod Te... :))))))))))

Szeretettel,
Álomkereső
Köszönöm Ery!!!

Köszönöm Ery!!! Ellazítani...igyekszem, könnyebb már, olvasgatok...és ez is könnyebbé teszi ...köszönöm a tanácsot...megfogadom...

Álomkereső... írj még nekünk, csak úgy :-)

Szeretettel:
Unique**HÚÚÚÚ.

Vagy uf. Nem is tudom. De nagyon odacsapott.
Bevallom a bizonytalanságomat abban, hogy kinek is higgyek eloszlattad. Mert próbáltam én is, hogy kinek is van igaza, meg jól csináltam-e és jól gondolom. Mert az egyik ezt mondja, a másik tan meg azt mondja. És valamiért egyikbe sem éreztem otthon magam, vagy magamémnak a dolgot. Sosem kaptam kielégítő választ a kérdéseimre. Igazából sosem elégített ki egyik válasz sem, mert csak újakat generálr, vagy úgy éreztem, hogy nekem ez a váalsz valamiért nem felel meg.Nem tudom elfogadni. ÉS akkor kezdtem magamban kételkedni, hogy biztos bennem van a hiba, hiszen mindeki megtalálja vagy elfogadja a neki szánt választ. Gondoltam én. De ha más is van, aki hasonlóan látja a világot, már az is megnyugtató. Aztán rájöttem - meghazudtolva ezen utolsó mondatom - hogy az a lányeg én milyen választ adok a kérdéseimre. Mert azt gondolom bennem és én döntöm el mit szűrök le az ún. tanulságokból + tapasztalatokból. Bennem van minde kérdés és minden válasz. Mert csak saját magam adhatok magamnak megnyugtató választ. mert a másik gondolataiban való elményedés jó, hogy megértsem benne mi, hogyan miért történik, de az ő válaszai nem az én váalszaim az én kérdéseimre.
selyemcicaVagyok Aki....

Gyonyoru,a Nap elso sugarai...egy pillanatra melengetik az ember lelket....Az egyseg,hogy mi mind egyek vagyunk-nem tesz megis elszigetelte?Persze ez kerdes magamhoz-nem nagyon tud az ember hallgatni masra.Udv.Fekszem az ágyban

Fekszem az ágyban idegbecsipődéssel a gerincemnél, fél percenként lüktetnek az izmaim, kiszívja minden erőmet a fájdalom, tele vagyok félelemmel és kétséggel, és akkor szembejössz TE és kiírod magadból kendőzetlenül és őszintén, a legemberibb módon a gondolataid...minden egyes szava kincs...Köszönöm, hogy olvashattalak, köszönöm a segítségedet a link ügyben..és egyáltalán...köszönöm hogy rátok bukkantam, mindőtökre!!! Csúcsbanda vagytok :-)

Szeretettel:
Unique**

Mi a teendő a legnagyobb sötétség idején?
T É G Y Ú G Y, M I N T H A A F É N Y M Á R E L J Ö T T V O L N A.Kedves Cascia

Amit nem szeretnél keresd az ellentétét valószinű azt szeretnéd , látod milyen egyszerűKedves Cascia! :)

Ha már tudod, hogy mit nem akarsz, akkor az már nagyon jó! :)
Mert ebből kiindulva már azt is sokkal könnyebben meg tudod határozni, hogy mit is akarsz valójában! :)
Csak határozd meg annak ellenkezőjét, amit nem akarsz, és máris tudni fogod, mit szeretnél. :)

Szeretettel,
Álomkereső
Mit szeretnék magam körül?

Kedves mindenki, akik a tudás birtokában vagytok! Hogyan tudtatok rendet tennia száguldó gondolaitok között, hogy végül is eldönthessétek, hogy mi az amit akartok? Én azt tudom mit nem akarok és ezzel nem lehet teremteni. Segítsetek nekem, ha tudtok!

Minden szépet és jót!Drága Barátaim! :)

Köszönöm, hogy választottatok! :)
Ki-ki a maga Igazságát! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Álomkeresöm.....

Az irásod egyszerüen lenyügözött. Ennyire öszintén irni...... De én ismerlek! Ez MIND Te Vagy...
és veled együtt mi is.......Szeretettel ölel : ágicaRezonálok! Nagyon is!! :))

Tetszik a stílusod is, a tartalom is.
Az utóbbihoz még hozzáfűznék néhány, rólam szóló gondolatot, legalábbis a magam örömére.

Számomra is már a befeléfigyelés az elsődleges, nem a külső "tanítók" követése. De nem bánom az eddigi (látszólag) zsákutcákat. Olyan oldalát, nézőpontjait is megismertem a világnak, amit csak ezen a módon, kipróbálva tudtam megismerni. Meg hát akkor mi alapján választanék most??? Honnan tudnám, hogy arra nem akarok menni? A negatív tapasztalat mérhetetlenül több, mint a semmilyen.
A "külső tanítók követése" most abban merül ki nálam, hogy iszom "Ábrahám"(Hicks) minden szavát és igyekszem életem gyakorlatába ültetni.
Érhet ugyan az a vád, hogy a Vonzás törvénye is egy tan, egy rendszer, amit szemellenzősen követek. Vállalom! Engem ez boldogít. Bárcsak mindenki találna magának olyan életelveket, ami szerint élnie ennyire boldogító!

A tudatosság számomra is figyelem és választás. Figyelem a világot, benne a "tanítókat" is, és figyelek belülre, hogy mire rezonálok, mitől érzem jobban magam. És ha valamitől jobban érzem magam, ahhoz vissza-visszatérek, feltöltődni (magasabb rezgésszintre jutni) - akár a világ által "tanítónak" kikiáltott emberről, írásról van szó, akár nem.

Számomra vannak nálam különbek a fizikai síkon is, a nemfizikain pedig még többen :)
És élvezem, hogy magam is (határtalanul) fejlődő lény lévén, láthatom a példájukon a következő lépcsőfokaimat.
Azokat tartom különbeknek, akik (jóval) magasabb rezgésszinten élnek (ez egyenlő számomra azzal, hogy jóval több szeretetenergiájuk van) - és ezáltal az ő figyelmük és választásaik jóval koncentráltabbak, szóval hatékonyabb teremtők. Hogy ezt honnan tudom meg? Onnan, ha rájuk gondolok-figyelek, rájuk "hangolódom", ÉRZEM, hogy "magasabbra" kerülök, ... szívem csordultig telik szeretettel minden és mindenki iránt ... és érzem, hogy minden a világon a legnagyobb rendben van ... és a tenyerén hordoz a mindenség ...
(ez az érzés persze más módokon is előjöhet, most csak arról beszélek, hogy ez az én "indikátorom" saját magam számára, ha fizikai vagy nemfizikai lényekről van szó)

No most ennyi jött élvezettel belőlem.
És hát hagyni kell itt másoknak is helyet :))))))))))))
Örülök, hogy írásra inspiráltál, és megfogalmazódhattak ezek a gondolatok magamnak bennem. Növekedett most a tudatosságom így ezekben a témákban (tanítók, tudatosság, különb-ség).

Örömteli döntéseket és teremtést mindnyájunknak:

Kati


A vonzás törvénye a gyakorlatban - tudatos teremtés lépésről lépésre!
Ha ELDÖNTÖTTED, hogy életed minden területén bőséget, szabadságot, harmóniát akarsz megtapasztalni.Én Kedves ÁLOMKERESŐM...:))))))))))

Ha azt vesszük alapul..,hogy MInden és Mindenki EGY..,-akkor tényleg nem szenvedhetett Nálad többet senki...
Köszönöm csodás soraid..,-nem tudtam miért is jövök fel mostan..,ebben az órában az oldalra..
Hát megvan miért..
Választ kaptam valamire..,és "düh"-telen választ..,-amit én már majdnem kellőképpen elfelejtettem...,hogy:"Amit tapasztalok az életemben,azért történik mert én döntöttem így,.......és bármelyik pillanatban dönthetek úgy,hogy valami mást választok".
Hát ez olyan jókor jött..,mint éhezőnek a kenyér...,-mégegyszer köszönöm..,hogy odaadtad..,amire szükségem volt ebben..,-a számomra már oly végtelennek tűnő "fejezetben"..,amit az életem nagybötűs regényében ...,valahogy jó ideje nem tudok..,tudtam továbblapozni...Mélységes hálám...SZERETETT BARÁTOM!!!!
A Tudatosság és Belső Lényed megkérdőjelezhetettlen hangja...,HÁT IGEN!!
Örülök..,hogy ismerhetek EGY ilyen igaz embert mint Te vagyol Kedves Álomkeresőm...
Baráti ölelés:
Gabcili.ÖBIKÉNEK!!!!!!!!!!

Olyan gyönyörű a hozzászólásod Öbike!!!!!!!!!!!!!!! Édes vagy nagyon és szeretettel ölellek:))))))))))))))

Evelyn:)Köszönet és Hála:)))))

Drága Barátom!!!!

Fóka hasonlatával élve, ami a zenekart jelenti, számomra ez volt maga az orgona...lelkem sok húrján zenéltek soraid:))))

Ölellek tiszta szeretettel:))))

Evelyn:)Kedves Álomkereső!

Szívemből szóltál, lelkemből beszéltél.
Valóban, csak akkor érezhető az igazi béke, a teljes kisimulás, ha tudatában vagyok Önmagamnak. Mert ez az Önmagam a Teljesség. Az Én, a Te, és a Mi. És keresgélhetünk mindenfelé, - mint Tolle mondja - csak "útjelző táblákat" találunk, és azok vagy rezonálnak velünk, vagy nem. Nyújthatnak segítséget, de a gesztenyét magunknak kell kikaparni, a kérdésekre a válaszokat megtalálni. Mert azok ott vannak bennünk, belül. Aztán, egyszer csak a kérdések is megszünnek, és marad csak a választás.

Köszönöm. BöbeDrága Álomkeresőm!

Örülök neked és soraidnak és KÖSZÖNTELEK A KLUBBAN!:))))
Ölelés nektek:
SzildiKöszönöm, hogy leírtad!

Ez az! Lám-lám, többen kell elmondják, hogy megértessen. Végre elkezdjük felfedezni e szó értelmét. Egy szimfónikus mű annál szebb, minél nagyobb zenekar játssza. Én lehet, hogy néha üstdob vagyok, ami puffog nagyokat, de ez egy hegedűszóló volt.:)
-fóka-.

Ez így van.

Ölellek,Katis

A Fény,a Minden,Egy,annyit jelent: Tudatosság.Kicsit mellőzd a rutint,Figyelj!
szerintem.Kedves Barátom

Senki szó helyett Valaki szivesebben vettem volna de a lényeg az tökéletes és ez SZUPEREz igen!

Hú Álomkereső, ezt jól odamondtad! Átéreztem rendesen, és értem is kissé dühös, de kellően kikristályosodott, "pont és kész" soraidat! Teljes mértékben azonosulok vele, mert én is, és még sokan mások, végigjártam az utamat, a keresés útvesztőit, sikátorait és ösvényeit! És lám, itt vagyok! Valahogy úgy is csak egy helyre tartunk! :-) Szép napot! ShaktiDrága Álmom :)

Köszönöm Neked, hogy megadtad a választ a bennem rejlő kérdésekre. Mostanában sokat gondolkoztam azon, hogy nagyon kevés vagyok hozzátok képest. Sokkal késöbb kezdtem olvasni olyan könyveket, ami a tudatos gondolkodásomhoz vezetett. Aztán elkezdtem falni a könyveket, hogy bepótoljam a lemaradást. Most is négy van mellettem folyamatosan, de már két hónapja csak akkor nyitom ki őket, mikor ők kinyilnak előttem. Már nem siettetem a tudást, hiszen a birtokomban van. Mindig... Csak el kell jutnom hozzá.
Esténként inkább csendben vagyok... és azt vettem észre, hogy egyre többet és többet tudok. Érzem, hogy VAGYOK... és végre szabad vagyok...
Szeretlek... BoldogságodDrága álomkereső!

Köszönöm a soraidat.Úgyan így gondolom én is csak nem tudtam volna ilyen szépen meg fogalmazni.

"A múltban elkövetett hiba a jövő bölcsessége!"