PLB

Ha már ilyen csodálatos könyvek szerepelnek ezen a fórumon (Titok, Mennyei Prófécia, Gazdag Papa), akkor gondoltam helytálló lenne még egy nagy kedvencemet megemlíteni, Napoleon Hill és W. Clement Stone könyvét, aminek a címe: A siker titka: pozitív lelki beállítottság.Még 1 ajánlat és egyben kérés is...

Sziasztok!

A PLB-t rongyossá olvastam :D

Ez mellé ajánlom még -többek között- Vincent Pale: A pozitív gondolkodás csodálatos hatalma és a Pozitív gondolkodás csodálatos eredményei c. könyveket,egyúttal kérem,ha vki be tudja ezeket szerezni,akkor duplán vegye meg őket (1-et 1-et nekem is),mert kölcsönadtam és nem találtak vissza...

Köszi: Hajni

****************************************
A hit az "örök elixír",amely a gondolati impulzusnak életet,
erőt és cselekvést kölcsönöz. /Napoleon Hill - Gondolkozz és Gazdagodj//
tényleg jó téma,

tényleg jó téma, ráadásul a másik ismert hill könyv is megérdemelne egy külön témát!
gondolkodj és gazdagod, itt megnézhető a könyv: G és G!Kb.17 évesen olvastam el, ideje előszedni.

csenge333egy fontos mérföldkő az életemben

Kedves Sunflower,

köszönöm hogy felvettetted ezt a témát.Nekem egy mérföldkő volt az életemben ez a könyv.Tényleg helyrerakott lelkileg amire nekem úgy volt most szükségem mint egy falat kenyérre.A stressz és rossz szokásaim miatt odáig sújtottam magam,hogy ez betegségbe torkolt.
Hál isten egy csodás test és elme vagyok mint mindenki így a gyógyulás útjára léptem,és egyre jobban érzem magam.
Mindenkinek alapmű ez,csak jószívvel tudom ajánlani.PLB

Hello!

Én is olvastam a könyvet, nagyon ajánlom mindenkinek! Szerintem ez a könyv nagyon szorosan kapcsolódik a Titokhoz. Úgyhogy aki eddig csak az egyiket olvasta, az feltétlenül olvassa el a másikat is! Örülök hogy nyitott valaki ilyen témájú fórumot is!felismerés

Nekem ezek a könyvek (Titok, Mennyei Prófécia, Pozitív Lelki Beállítottság) segítettek megérteni, hogy mi történt velem az elmúlt másfél évben. Sajnos alapból nagyon negatív beállítottságú ember vagyok (ezt próbálom múlt idejűvé tenni), ez talán a nevelésemből is következik. Mindig azt hallottam itthon, hogy vigyázz, nehogy ez meg az történjen. Például: ha nem tanulsz meg fogsz bukni, ha nem lesznek jó jegyeid nem lesz jó állásod, stb. Pedig okot sosem adtam ezeknek a negatív jóslatoknak. Mindenesetre ez az aggódó hozzáállás teljesen belémnevelődött.
Másfél éve pedig folyamatos pech-sorozatom van. Ez úgy kezdődött, hogy egy rossz dolgot bevonzottam magamnak, azzal, hogy sokat gondoltam rá (akkor még fogalmam sem volt róla, hogy a vizualizálásnak és a gondolatoknak ekkora ereje van), és ezután eluralkodott rajtam a szomorúság, félelem, és a negatív hozzáállás mindenhez.
Aztán körülbelül egy fél éve kezembe kerültek ezek a fantasztikus könyvek. Az első a Pozitív Lelki Beállítottság volt. Addig még sosem olvastam hasonló könyveket. Nagyon megdöbbentem, hogy milyen rosszul gondolkodom. Mikor megnézem a Titok című filmet, akkor pedig mindent megértettem, ami eddig történt velem.

Néhány gondolat, ami nekem nagyon megtetszett a könyvből (PLB):

"Minden szerencsétlenség magában rejti egy vele egyenértékű vagy annál nagyobb előny csíráját, ha valaki PLB-vel közelít a nehézségekhez!"

"Ha semmit sem veszíthetsz, de próbálkozással mindent nyerhetsz, feltétlenül próbálkozz!"

"A sikertelen ember ugyanannyi energiát fektet a kudarcra vezető munkájába, mint amennyi a sikeres embernek meghozza a sikert."

Én minden héten elolvasom ezekből a könyvekből kiírt kis jegyzeteimet, és próbálom alkalmazni őket. Szereintem cseppet sem egyszerű, de ha sikerül, akkor aztán csodálatos dolgok történnek az emberrel.
Hasonló témában írom a blogomat is, amihez a oldalon tudtok hozzászólni (rákkantitva a képem alatti linkre).