A boldogság mindekinek jár!

" A létezés alapállapota a Boldogság. Ezért nincs szükség semmi okra. Ha csak tudsz önmagad lenni, ha csak tudsz létezni, akkor átérzed a Boldogságot. Ha pedig képes vagy azért boldog lenni, mert vagy – minden ok, minden magyarázat és elvárás nélkül –, akkor te magad leszel a Boldogság. Hogy ezt megtapasztalhasd, meg kell értened, hogy az örökkön változó Boldogsághoz vezető út a Jelen. Ha a jelenben élsz, akkor boldog vagy – mert a boldogtalanság csak a múltban vagy a jövőben létezik. Amikor gyötör egy régi emlék, akkor a múltad miatt vagy szomorú, amikor épp a holnapi vizsgád miatt gyötrődsz, akkor a jövőd tesz boldogtalanná. De ha átélsz egyetlen pillanatot a jelenben, akkor rá fogsz döbbenni, hogy a jelenben nincs szomorúság, nincs gyötrődés: ha megtanulsz önmagadra figyelni, akkor önmagadban felfedezheted a Boldogságot. A. J Christian

Sokan abban a tévhitben vannak, hogy a boldogságot kívül kell keresni. Keresik, párkapcsolatról párkapcsolatra, vagy azt gondolják megveszik ezt vagy azt és attól boldogabbak lesznek. Vagy elköltöznek új lakásba, új városba és ott boldogabbak lesznek.

A titok az, hogy hiába változtatnak körülményeinken, ettől sem lesznek boldogabbak. A boldogság a fenti esetben nem tartós, a boldogság hamar elillan.
Célkitűzés, megszerzés, megkapás, boldogság és ismét keresés. Ördögi kör, nehéz kitörni belőle.

A célt kell jól megválasztani!

A cél a boldogság felfedezése önmagunkban, önmagunk felszabadítása.
Ha rájövünk, hogy nem kívül kell keresni a boldogságot, hanem önmagunkban, képesek vagyunk kiszállni ebből az önmagába visszatérő körből.
Ez az egy út vezet a boldogsághoz.
Magunkban keressünk.
Elkezdünk dolgozni magunkon, megismerjük önmagunkat, minden oldalról elindulunk önmagunk felé, felvállaljuk és szembe merünk nézni önmagunkkal és egycsapásra rájövünk, hogy csakis magunk vagyunk a boldogságunk forrásai. Hatalmas erő és tudás ez. A boldogság nem függ semmilyen évszaktól, családtól, környezettől, gazdagságtól, szegénységtől. A belső boldogság mindig bennünk van. Mindig is ott volt. Csak felkell szabadítani, kikell engedni dzsinit a palackból...

Boldogságunk, lelki békénk. Lelki békénk maga a boldogság. Lelkünk boldog, létezésénél fogva. Öröklétében.
Minden pillanatban.

Ha hagyjuk.
Ha megszabadulunk beidegződéseinktől, ha elengedjük végre magunkat és átadjuk magunkat.
Ha nem szorítjuk állandóan keretek közé.
Ha nem állunk ellent.
Ha nem büntetjük önmagunkat.
Ha elfogadjuk önmagunkat.
Ha elfogadunk másokat.
Ha szeretjük magunkat.
Ha szeretjük az egész világot.
Ha nem bonyolítjuk túl a dolgokat.
Ha hagyjuk megtörténni, aminek megkell történnie.
Ha bízunk az Isteni gondviselésben.

Ezernyi ha...

De amikor megvan a cél, és elindulsz, hirtelen minden kivilágosodik és fellélegzel. Tudod már, hogy jó úton vagy. Felcsillan a remény, lelkedben nyiladozni kezd a boldogság és belső béke piciny virága.

Jó utat kedves utazó!

Ölellek szeretettel: Szildi

"A boldogság mindenkinek jár!"

Címkék:

HozzászólásokKedves Szildi! Nagyon jó

Kedves Szildi!
Nagyon jó volt olvasni az írásod, köszönöm szépen :))Drága Ery!

Köszönöm és örülök....végig jártam ám én is az utat! S bár mindenkinek magának kell megtalálni a saját utját a saját boldogságához, talán egymás tapsztalataiból meríthetünk a legkönnyebben....talán tudunk, tudok segíteni azoknak, akik még keresik...
puszillak,
Szeretettel:
SzildiKedves Szildi!

Annyira egyszerű és még is olyan jó, hogy ilyen szépen összefoglaltad és leírtad! Nem lehet elégszer olvasni, köszönöm szépen!
Szeretettel: Ery