A Teremtés, mint spirituális életfeladat

teremtésFelmerült-e már Benned, hogy mi az Életfeladatod, mi a "dolgod" "ebben az életedben"? Majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy igen! Különben nem is biztos, hogy rátaláltál volna erre az írásra! :)
Korábban röviden írtam már arról, hogy véleményem szerint mi az élet egyetlen valódi célja. Akkor inkább a felszínéről írtam az egész dolognak, most mennyünk egy kicsit a mélyére.
Mi az élet értelme? Különböző "spirituális tanítások", "ezoterikus eszmék" próbálkoztak már azzal, hogy választ adjanak erre a kérdésre. A legtöbb annyit mond, hogy életed célja nem más, mint a fejlődés. Némely tanítás, talán azt is megmondja hova, mívé kell fejlődnöd. Vannak olyan nézetek, melyek szerint a legfőbb feladatod az, hogy visszatalálj önmagadhoz, vagy megtaláld korábban elveszett részeidet, esetleg, hogy elérd a beteljesülést. Mások azt állítják, hogy a legfontosabb feladatod, hogy megvalósítsd önmagad valamely területen, vagy hogy kifejleszd magadban a tisztánlátás képességét, hogy átláthasd a világ dolgait, ezáltal bölcs mesterré válva. És persze vannak olyan tanítások is, melyek szerint ez az életed is csak egy karmikus körforgás része, melyben nincs más dolgod, mint felismerni és megoldani karmikus feladataidat, hogy legközelebb már ne ess ezekbe a hibákba, hogy a következő életedben már új feladatokat teljesíthess. Aztán, hogy ezeknek a feladatoknak a megoldása végül is hova vezet, miért is történik ez az egész...
... hát erre néha bizony - én magam legalábbis - meglehetősen homályos válaszokat kaptam.
Sokat és sokszor töprengtem ezen a kérdésen én magam is, és most megosztom veled, hogy én mire jutottam - egyelőre. :)
Véleményem szerint az élet értelme nem az, hogy megfigyeljük önmagunkat és a világot. Nem is az, hogy a megfigyelt dolgokat a legmagasabb fokú tisztánlátással szemléljük. Az élet célja nem az önmegvalósítás, a ki- vagy beteljesedés, vagy az, hogy visszatalálj önmagadhoz, vagy Forrásodhoz, aki megteremtett Téged.
Nem kell megvalósítanod Önmagad! Te már Most is Vagy!
Nem kell kiteljesedned vagy teljessé válnod! Te már Most is Teljes vagy!
Nem kell visszatalálnod Önmagadhoz, vagy Szerető Teremtő Forrásodhoz, mert soha még csak el sem távolodtál tőle!
És a kapcsolatot sem kell helyre állítanod Fizikai Lényed és Valódi Önmagad, vagy Forrásod között, mert nincs is ilyen kapcsolat!
Te magad vagy, Valódi Önmagad!
Te magad vagy, a Teremtő Forrás!
Te magad teremtetted és teremted Most is szüntelenül Önmagadat és Világodat! És ezen teremtő erődet és hatalmadat soha nem is veszítheted el!
Hogy néha mégis úgy érzed, hogy kicsúszik a kezedből az irányítás és pocsékul érzed magad? Ennek egyetlen oka van: nem vagy összhangban Valódi Önmagaddal! Valódi Lényeddel!
Fizikai Lényed rezgéseid nem harmonizálnak saját Teremtő Szabad Szellemed, Forrásod rezgéseivel. Nem engeded keresztül áramolni magadon a teremtő Szeretet- Energiát és nem engeded Önmagadhoz azt a Boldog Szeretetteljes Lényt, Aki valójában vagy!
Mi a dolgod hát?
Nem más, mint ennek a harmóniának a visszaállítása. Rezgéseid összhangba hozása annak a Lénynek a rezgéseivel, Aki valójában vagy!
Hogy hogyan? A válasz egyszerű: úgy, hogy minden gondolatoddal és tetteddel arra törekedsz, hogy jól érezd magad!
Gondolj mindig arra és tedd mindig azt, ami igazán jól esik, ami igazán felszabadult örömmel tölt el! Légy folyamatosan az öröm, a boldogság, a szabadság, a szeretet állapotában!
Légy tudatában a Világmindenség Szeretetének és Bőségének!
Minden, amire valaha vágytál, minden, ami valaha is megjelent, vagy megjelenik az álmaidban, most is létezik. Ott van körülötted a párhuzamos dimenziókban. Ám abban a tér-idő síkban, abban a fizikai megnyilvánulásodban, melyben jelenleg összpontosulsz, melyre jelenleg figyelmedet összpontosítod, a rezgéseiddel távol tartod magadtól mindazt, amire vágysz, mindent, ami Valódi Lényedet szolgálja! De ha megváltoztatod a rezgésedet, ha helyre állítod az összhangot Valódi Önmagaddal, mindent visszavonzhatsz magadhoz a párhuzamos síkokból!
Az önmegismerés célja nem az, hogy felismerd és megértsd személyes tulajdonságaidat, reakcióidat, viselkedésedet. Az önismeret célja az, hogy megismerd és megértsd valódi szándékaidat. Azt a Szándékot, mely leginkább szolgálja Valódi Önmagad, azt Aki valójában vagy!
Azt a Szándékot, mely Szellemed szándéka!
Szabad Teremtő Szellemed Szándéka!
Az élet végső célja nem csupán önmagunk teljes megismerése és megértése, és ezzel a teljessé válás.
Az élet értelme és célja a tudatos, felelős teremtés és az abban lelt határtalan öröm! Az, hogy minden Pillanatban megteremtsd és megtapasztald Valódi Önmagad!
Most légy az, Aki valójában vagy! Most tapasztald meg Valódi Önmagad! Most teremtsd meg az Összhangot Szabad Teremtő Szellemeddel! Most élj! Most bontakoztasd ki a tehetségedet és a képességeidet! Hagyd, hogy most nyíljon ki Életed Rózsabimbója!
A Világnak nem holnap, vagy a jövő héten, vagy öt év múlva lesz szüksége arra a csodálatos Ajándékra, melyet csak Tőled kaphat meg! A Világ Most akarja érezni Rózsaszirmaid illatát! A Világnak Most van szüksége Rád! Arra, Aki vagy! Nincs, nem volt és nem is lesz megfelelőbb Pillanat arra, hogy virágba borulj! Nincs, nem volt és nem is lesz megfelelőbb pillanat arra, hogy Élj, mint a Jelen Pillanat!
Nem számít ki voltál előző életedben, mit tettél, vagy éppen nem tettél. Nem számít, milyen volt a gyermekkorod. Nem számít, mi történt Veled eddig a Pillanatig. Nem számít mennyi pénzed van, milyen az autód, vagy van-e egyáltalán. Nem számít mi a munkád, vagy van-e egyáltalán munkahelyed! Nem számít milyen házban élsz, vagy van-e egyáltalán fedél a fejed fölött! Nem számít, milyen a külsőd, milyen a hajad, mennyi a testsúlyod és hogy milyen magas vagy. Ez mind csak a felszín és nem számít, nincs semmi jelentősége!
Csak az számít, mit sugárzol magadból Most! Csak az számít, hogy Most mi csillog a szemedben!
Nem kell keresned a Fényt! Nem kell megtanulnod a Fénnyel vagy a Fényben élni!
A Fény Benned van! Te magad vagy a Fény!
Félelmeid, kudarcaid, korlátozó neveltetésed azok a tényezők, melyek lámpaernyőként akadályozzák, eltakarják a külvilág elől a Fényt, ami belőled árad, árnyékot vetve Rád és Világodra!
Nem kell a Fénnyé válnod!
TE VAGY MAGA A FÉNY!
TE VAGY MAGA A FÉNYFORRÁS!
TE VILÁGÍTOD BE AZ UNIVERZUMOT!
És én örömmel sütkérezek a Te Fényedben! :)

HozzászólásokHát akkor...

...csak sütkérezzünk! :)))))))))) Mert a Te fényedben sem akármi ám ezt tenni. Ahogy tudod biztatni az embert, arra nincs is szó. Írásaidból árad a HIT maga, és átitat mindent, hisz ilyen beleéléssel, ilyen meggyőzően másképp nem is szólhatnál, csakis lankadatlan, megdönthetetlen hittel a szívedben. El sem hinnéd, mennyi erőt, energiát adsz, és tudom, hogy sokan érzünk így. Hálásan köszönöm, nem mondom, hogy mások nevében is, mert úgyis megteszi, aki szükségét érzi. Egyszóval örömmel olvastam ezt az írásodat is, és köszönöm. :)

Szeretettel:
L.A.Kedves Álomkereső!

Nagyon tetszik ,és igen nagy hatással van rám az írásod.Ennek is ,mint az összes többi írásodnak rezgése van.Olvaslak és olvaslak,s közben egyre csak töltődök.Szeretném,ha minden ehhez hasonló gondolatodat megosztanád itt velünk.:)
Bennem is ott lappang valami néha,de nem látom annyira tisztán.Most is is így esett le:keresek-kutatok de nem ott ahol kéne,hiszen minden ITT van!:)Drága Gini! :)

Az számít, aminek jelentőséget tulajdonítasz. :)
Azt szűröd le belőle, amit önmagadra vonatkozóan fontosnak tartasz. :)
Olyan eszközt használsz, amit jól esik használni. :)
Hogy létezik-e tér és idő, vagy minden egyidejűleg Itt és Most történik csak különböző síkokban? Ezen is lehetne még meditálni. Tudósok, tanítók, mesterek évtizedek, vagy talán évszázadok óta vitáznak ezen. Nem tudom, van-e jelentősége. :) Csak azt tudom, hogy én Itt és Most akarok az lenni, Aki vagyok! És hogy mennyire sikerül összhangba kerülnöm Önmagammal az adott pillanatban, azt számomra tökéletesen jelzi az, ahogy éppen érzem magam. :)
Nem tudom, mi fog történni 2012-ben. Olvastam különböző véleményeket ezzel kapcsolatban, de egyik sem "győzött meg" igazán!
Úgy vagyok vele, hogy majd eldöntjük! Kollektíven, saját egyéni döntéseinkkel! :)
Viszont hiszem, hogy ha minél többen döntünk úgy a lehető legtöbb pillanatban, hogy tökéletes összhangra törekszünk valódi Önmagunkkal, akkor csakis az történhet, ami számunkra egyénileg és kollektíven is a lehető legörömtelibb! :)
Érdeklődve olvasom és hallgatom mindig az "előző" életekről szóló beszámolókat!
Egyszer, ha személyesen is találkozunk, talán én is elmesélem a saját ilyen jellegű élményeimet! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Fóka, Barátom!

Azért nekem már egy kicsit kezd hiányozni, hogy Téged halgassalak és olvassalak! :)))

Szeretettel,
Álomkereső
Drága Gini!

Olyan nagyszerű gondolataid támadtak...
Pont tegnap,hazafele jövet gondolkodtam valami hasonlón.
Hogy talán lehettem 16-17 éves,mikor ezeket a dolgokat,mint mondjuk Ji Ching "eltoltam" magamtól.Annyi minden volt és jött amit lehetett olvasni,próbálni,átbeszélni,gyakorolni,hogy nem tudtam,mi az Igaz.Azért mondom,hogy nem tudtam,mert annyi minden volt,hogy Akkor úgy véltem,hogy ekkora "választék" mellett képtelenség tudni kiválasztani azt,ami hozzám szól,vagy amit mélyebben meg akarok ismerni,vagy amiben el tudok mélyedni.
Láttam azt,hogy könyvek tucatjai jelennek meg,és sok ugyanarról beszél,mint az előző csak más megfogalmzásában,ha a tárgya ugyanaz is.
Meg voltak persze különbözőek.
Szóval,valami úgy határozott bennem,hogy jó,akkor ezt szépen félretoljuk,mert nekem ez az egész így már erősen sántít.

Miközben most arra jöttem rá,hogy végülis,mindenki a saját meglátását,igszságát osztotta meg másokkal.
Namármost,én vagy ráhangolódok,vagy nem.
Ez az egik.
A másik,hogy ezek a dolgok,a rúnák,a ji ching, a kártyák...mind-mind csak szimbólumok.
Olyasféleképpen,hogy kézzelfoghatóvá teszik számunkra a finom energetikájú világot.Ami ittvan körülöttünk ugyebár,de nem mindig,sőt szerintem mondhatom,hogy /legalábbis magamból kiindulva/ az esetek minimálisnál is kevesebb esetében vagyunk ráhangolódva,hogy azt érzékelni tudjuk.
Talán ezek a formák,amit fentebb említettem,segítenek megérteni,értelmezni,kézzelfoghatóvá tenni mindezt.

De most,hogy tapasztaljuk,hogy az érzelmeink milyen jól vezetnek minket az úton,kéz a kézben haladunk,úgy vélem,talán egy idő múlva kevésbé lesz szükségünk ezekre a megnyilvánító eszközökre,szimbólumokra.
Ám szimbólumok eddig is voltak és lesznek,talán nem is csak a társadalom,ami alakítja ezt,hanem ugyanúgy a természet.
A ráhangolódás és a tiszta megértés a fontos.Érzésekkel.Érdekes,vagy nem is,hogy ez ezzel működik.

Ebben a témában nem vagyok tájékozott,úgyhogy mindenképpen áttanulmányozom a weboldalt,amit ajánlottál.
Még annyit szeretnék hozzátenni,hogy az egyén választásától függetlenől hozzájárul a kollektívhez.Onnantól is kezdve,hogy az egy az Minden és az pedig Egy.

Szerintem.

Köszönöm,hogy olvashattam gondolatébresztő soraidat és hogy én is megoszthattam az enyéimet.
Ölellek,Katis

A Fény,a Minden,Egy,annyit jelent: Tudatosság.Kicsit mellőzd a rutint,Figyelj!
szerintem.Álomkereső kedves:)

Persze,hogy értem:)
Nekem pedig az öröm az öröm.
Micsoda ráadások...

Csodás fénnyelteli napot kívánok,
Szeretettel,Katis

u.i.:úgy fest,itt is "sütni fog":))
A Fény,a Minden,Egy,annyit jelent: Tudatosság.Kicsit mellőzd a rutint,Figyelj!
szerintem.Drága Álomkereső!

Végigolvastam a felemelő mondatokat, igazán hatásos ha önbizalmat akarsz önteni valakibe.
A magam részéről úgy gondolom, a párhuzamos síkokat épp oly nehéz elhinni és felfogni, mint a világegyetem más komoly kérdéseire "kitalált" válaszokat.

És, talán nem számít ki voltam előző életemben, és mim van, talán számít, mert blokkokat csinál bennem, ezért mégiscsak keresnem kell a fényt. Hiába van bennem...
Ezért van az is, hogy a kezembe vettem a Titok című könyvet.
Ezért van az is, hogy igazi fénymunkássá akarok válni, hogy ne csupán önmagammal legyek összhangban, hanem a világegyetemmel magával.
Mivel nem hiszem magamról, hogy én vagyok az Isten, azaz elég ha autentikus vagyok ahhoz, hogy elhozzam a világbékét, úgy gondolom nem kell elfelejtkeznünk az angyalokról és magáról a Teremtőről sem.
Nem hiszem, hogy jól esik neki, hogy Ő, aki létrehozott szeretetéből, figyelmenkivül van hagyva.
Biztosan azért üzennek az angyalok nekünk embereknek, olyasmit hogy váljunk fénymunkássá, legyünk hajlandóak átadni a testünket a beavatásokhoz, hogy feltudjanak készíteni bennünket, embereket 2012-re például, mert nem elég ha autentikusak vagyunk.
Mert azzal nem érünk semmit, ha nem vagyunk segitségére a többi fénymunkásnak.
Mit érek én azzal, ha szeretetet sugárzok ugyan, de nem akarok résztvenni a MUNKÁBAN, ami folyik a színfalak mögött?
Szerintem ennél többről van szó, mint amit leírtál.
---> ha a munkából ki akarja venni valaki a részét, tájékozódhat róla bővebben.
Az írásod továbbra is tetszik, mert erősít és megkedveltet magammal mégjobban, csak hiányzik belőle számomra a kollektív tudat:-)

www.aminababa.com
www.flavin7.com/gini99Barátom, Álomkereső!

Jó dolog most egy ideje csendben maradni és figyelni, várni. Ez számomra most a csend és a figyelem, a várakozás ideje. Jó dolog ebben a csendben és várakozásban ilyen remek dolgokat olvasni. Az meg, hogy még személyesen is ismerlek, külön örömmel tölt el. Tanulok. Tanulok és élvezem.Drága Ágicám! :)

Ugye tudod, hogy milyen nagyon szeretlek! :)))

Ölellek:
Álomkereső
Drága Ery! :)

Köszönöm! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Drága Katis! :)

Mindig olyan nagy öröm járja át a szívemet, mikor olvasom a soraidat, melyek "inspirálódnak" Benned! :)))
Ugye érted? :))

Szeretettel,
Álomkereső
Még eszembe jutott,

hogy biztos vagyok benne énis,hogy a Lét kérdésén gondolkozott már mindenki.Hogy miért is vagyunk itt.Vagyok itt.
Akkor ezért nem leltem Biztos választ,mert választanom kellett.
Mindeközben nincs választás.
Szeretet,JÓ érzés.

Bár úgy vélem,szükséges az egységtudat,valamilyen szinten,hiszen mindennek hiányában az "elme" kerekedhet felül mindazon,amiből a jó JÓ érzés fakad.
Gondolok itt a nem Egész ségesekre,vagy kiknek a jó érzés nem az életet igenlő gondolatok és cselekedetek megvalósításából eredeztethető.
Attól függetlenül,hogy minden Egy.

Szeretettel,
Kati

A Fény,a Minden,Egy,annyit jelent: Tudatosság.Kicsit mellőzd a rutint,Figyelj!
szerintem.Drága drága Álomkereső!

Múltkorjában,emlékszel és emlékszik mindenki aki olvasta,félve osztottad meg gondolataidat.Vagyis hosszú hezitálás után.
Az igazat megvallva,nem sokkal tudok többet mondani,mint akkor:

Ez így van.

Továbbá... :)))Merthogy ragoznám;annyira örülök,hogy szépen,érthetően,tisztán fogalmazod meg eme dolgok lényegét.hogy akár lehetne másodlagos neved az is,hogy Emlékeztető.Ha érted mire gondolok:)
Köszönöm ezért,hogy emlékeztetsz.
Merthogy azért ebben van valami...Miért akarnék én rálelni bármire is magamban,mikor Minden vagyok?
És akkor ez a Mindenség ami bennünk van,kapcsolódik össze azzal,amit érzésnek hívunk.
A természet megalkotta ezt a csodás...formát,a szivet.Ami keringeti bennünk a vért az oxigénnel,szén-dioxiddal és veszi az érzéseket...
Ugye,hogy csoda?

Köszönöm a csodás szavakat,melyekkel foghatóvá tetted eme gondolatokat.

Ölel szeretettel:
Kati

A Fény,a Minden,Egy,annyit jelent: Tudatosság.Kicsit mellőzd a rutint,Figyelj!
szerintem.Drága Álomkeresőm....

Te vagy a Fény, amiben én sütkérezhetek . Én még csak lángocskának érzem magam. De irásaid feltöltenek. Köszönöm! Szeretettel ölel : ágicaDrága Álomkereső!

Én is ezt akartam mondani, csak ahogy elolvastalak, úgy tele voltam áhítattal és gyönyörűséggel
az olvasmányodtól, hogy lányos zavaromban eltévesztettem! Nagy KINCS vagy és főleg önzetlen!

"Az élet titok - fejtsd meg!"
Szeretettel: ERYDrága Ery! :)

A Fényeink nem homályosítják, hanem csakis erősítik egymást! :)))

Szeretettel,
Álomkereső
Drága Álomkereső!

Én pedig örömmel juttatnék Neked az én fényemből, ha a Tiéd el nem homályosítaná!
Megint megvilágosítottál, valamit számomra, megint megtanítottál valamire, megint megerősítettél valamiben.
Köszönöm szépen!

"Az élet titok - fejtsd meg!"
Szeretettel: Ery