Szerelmes filmek Top 10

Drágáim!

Hamarosan itt a Valentin nap! Sokan nem kedvelik, mert azt mondják nem a mi ünnepünk, megint csak átvettünk valamit Amerikából!
Nem is feszegetem a témát, ünnepelje ki-ki kedve szerint, vagy nem.

De az tuti, hogy a szerelemből sose elég!
És kedveseddel szerelmes filmet nézni összebújva csudijó dolog!
Találtam egy toplistát a netcafen, most megosztom veletek...
Köztük vannak a kedvenceim is! (4 esküvő 1 temetés no meg az Édes november....de hát a többi is nagyon jó film!:))))

Nézzétek és legyetek nagyon szerelmesek és boldogok!
Ölelés,
Szildi

"Top 10 szerelmes film

Szeretünk néha elérzékenyülni, belemerülni egy új világba, ahol minden tiszta és egyszerű, minden szerelem beteljesedik, és az apró civakodások is csak előkészítik a Nagy Találkozást.
Szeretnénk elhinni, hogy a vásznon pergő események valósak és velünk is bármikor megtörténhetnek. Azért imádjuk őket, mert nem szeretjük tudni, hogy az ilyen találkozásnak kevés az esélye...
A filmművészet számos remeket produkált, amely megríkat, megnevettet vagy éppen elgondolkodtat. Következzen a Nana szubjektív listája. Ha azonban kihagytunk egy kihagyhatatlant vagy ötleted van, írd meg nekünk!

Casablanca

1942-ben forgatták, 950 ezer dollárból, Kertész Mihály rendezésében. A Warner Brothers a jogokat 20 ezer dollárért vásárolta meg - a forgatást május 25-én kezdték, és augusztus 3-án fejezték be. A forgatókönyvet szinte minden nap átírták, így Bergman az utolsó napig nem tudta, hogy elrepül-e Henreiddel, vagy ott marad Bogeyval. Talán ez az egyik oka, hogy a kész film az utolsó pillanatban is bizonytalanságban hagyja hőseit és egyben a nézőket is.
Azóta a főszereplő, a fehér szmokingban és öves ballonkabátban kocsmákat járó Rick valóságos toposszá érett. Akárcsak a film híres zárómondata: „Lehet, hogy ez egy csodálatos barátság kezdete.”

Micsoda nő – Pretty Woman
… szinte már hallod is Roy Orbison andalgó főcímzenéjét? Az 1990 bemutatott film végre kitette a pontot az elcsépelt "gazdag ember-szegény lány-igaz szerelem" háromszögre. A történetet nem szükséges hosszabban ecsetelni: a gazdag üzletember és az úrinő-utcalány románca. A férfi csak partnert akar, de a nő igaz szerelmet. Szinte az összes jelenete klasszikus, a lócitromtaposástól egészen a megható végégig, amikor hosszú fehér limón gurul be Richard Gere, hogy valóra váltsa Julia Roberts álmát.

+1: Meseautó
Az azóta klasszikussá vált játékfilm 1934-ben "látta meg a napvilágot" Gaál Béla rendezésében. Főbb szerepekben láthatjuk Kabos Gyulát, Tolnay Klárit és Perczel Zitát.
A történetben Szűcs János bank-vezérigazgató vidéken szeretné tölteni szabadságát, hogy távol legyen a világtól és a nőktől. Éppen egy álomautót vásárol, amikor az autószalonban kiszúr magának egy fiatal lányt, aki szintén a kocsikat mustrálgatja. Szűcs úgy intézi, hogy a lány, Kovács Vera - aki egyébként a kis gépírólány a bankjából -, kapja meg az autót, reklám gyanánt (mint a „tízezredik” vásárló), s anélkül, hogy elárulná kilétét, a lány sofőrjéül szegődik. A pár Lillafüredre indul.
A Meseautó a békebeli magyar filmgyártás egyik klasszikusa. Bemutatásakor ez volt a legnagyobb hazai mozisiker.

4 esküvő 1 temetés

Talán ez az első film, ahol kiforr Hugh Grant kajla, szerencsétlen szerelmes karaktere. Az 1994-es moziban Charles és Carrie egy esküvőn pillantják meg egymást. A fiú úgy érzi, hogy Carrie a legvonzóbb nő, akivel valaha is találkozott. Egy szenvedélyes éjszakát töltenek együtt, majd elbúcsúznak egymástól.
Két hónap múlva azonban ismét találkoznak egy másik esküvőn, ahol Carrie bemutatja Charles-nak a vőlegényét. Tíz hónappal később Charles a saját esküvőjére készülődik. Carrie is megérkezik és közli a fiúval, hogy elvált. Charles életének legnehezebb döntése előtt áll. Mindjárt oltár elé kell vezetnie a menyasszonyát, ő pedig Carrie-t szereti.
És a film felejthetetlen húzása: Gerald atya szerepében Rowan Atkinson...

Angyalok városa

Mi történik, ha egy angyal halandóként akar élni, és arra kíváncsi, milyen az élet íze? Milyen érezni, szomorkodni, örülni, szerelmesnek lenni? Nicholas Cage alakítja az angyalt, Seth-et, aki szerelmes lesz egy földi halandóba, a sebésznő Maggie-be. Választania kell égi és földi szerelem között.
És vajon mi az, ami egy racionális gondolkodású orvosnőt arra késztet, hogy egy olyan férfihoz vonzódjon, akinek a létezését is lehetetlen elfogadnia? Maggie és Seth addig harcolnak józan eszükkel és vágyaikkal, míg végül mindent feláldoznak a szerelem kedvéért.

Love Story

1970-ben mutatták be Arthur Hiller rendezésében. A romantikus dráma Oliver és Jenny évődését mutatja be. Oliver gazdag családból származó diák, aki szeretné a saját útját járni, és bebizonyítani, hogy nincs szüksége apja segítségére az életben. Az apa-fia ellentétet a szegény családból való Jenny felbukkanása élezi tovább. Oliver ugyanis beleszeret a lányba, és a szerelem vállalásával teljesíti ki apja értékeivel szembeni lázadását. A film 1971-ben számos Golden Globe és Oscar-díjat kapott, 1978-ban Oliver története címmel készült folytatása.
Tiszta, mély érzelmek - és csillapíthatatlan fájdalom. Mintha nem fogna rajta az idő...

Don Juan de Marco

Egy útszéli reklámtábla tetején egy fiatal férfi készül az öngyilkosságra. Bő fekete köpenyt, arcán maszkot visel, kezében kardot tart. Ráadásul a világ legnagyobb csábítójának, a legendás szeretőnek, Don Juan-nak képzeli magát. Ennyi elég is, hogy diliházba csukják.
A sztori napjainkban játszódik, melyben Johnny Depp, mint Don Juan de Marco, egy orvos betegeként azt állítja, több, mint ezer nőt szeretett már. Most végre tényleg szerelmes. Az orvos - akit Marlon Brando alakít - amíg különös betege történeteit hallgatja, újraéli feleségével feledésbe merült szerelmüket. A karakter a színészlegenda egyik utolsó szerepe volt.

Ház a tónál

A különös időutazás sci-fi szempontból ugyan nulla, de mint romantikus film...
A Ház a tónál (The Lake House) a dél-koreai Il Mare című film 2006-ban készült amerikai remake-je. A film főszereplői Keanu Reeves és Sandra Bullock, akik legutoljára a Féktelenül című akciófilmben játszottak együtt. A rendező Alejandro Agresti közel 40 millió dollárból hozta ki a filmet. A film kritikai fogadtatása nem volt hízelgő. Többen rámutattak a történet logikai buktatóira, különösen a végén található időparadoxonra. Az USA Today kritikusa, Claudia Puig ezt írja: „A Ház a tónál az utóbbi évek egyik legzavarosabb filmje. Az előfeltevésnek semmi értelme, akárhogy forgatja az ember a fejében.”
Kedves jelenet, amikor a központi szerepet játszó, az időben összevissza leveleket dobáló postaládából nem jön több levél és Keanu elszontyolodik. Egyébként maga a postaláda mindenkit lejátszik a vászonról, így bátran jelölhető a Legjobb mellékszereplő kategóriában.
Lehet, hogy sok a logikai baki, de ez nem scifi. Hanem romantika, töményen.

++1: Büszkeség és balítélet
1995-ben készült a legendás angol minisorozat, Jane Austen 1813-ban publikált azonos című regénye alapján. A hat epizódból álló sorozatban Jennifer Ehle játszotta Elizabeth Bennet, és Colin Firth alakította Mr. Darcy-t. A hat, egyenként 55 perces epizódot eredetileg a BBC One vetítette 21.00-kor szombatonként, szeptember 24-től október 29-ig.
A történet szerint a 19. század eleji Angliában él Mr. Benett feleségével és öt lányával. Szomszédságukba új lakók költöznek, és ez felborítja nyugodt vidéki életüket.
A regényből 2005-ben mozifilm is készült, így Jane Austen káprázatos világa új életre kelt a mozivásznon, minden romantikájával, szellemességével, szatirikus humorával és elsöprő érzelmeivel együtt. A közkedvelt regény helyszíneihez és korához hű, egészében angliai helyszíneken forgatott alkotás a történet első mozis verziója 65 év óta.

A szív hídjai

A Clint Eastwood rendezésében és főszereplésével készült amerikai romantikus dráma 1995-ben tarolt a mozikban. Egyesek szerint a legríkatósabb film a sorban, különösen az a jelenet, amikor a kocsiban ülnek és a lámpa lassan zöldre vált, és a nőn látszik, hogy minden vágya átülni a férfi autójába, de nem teheti. Hatalmas alakítás, szinte minden gondolata átsüt a filmen.
A történet szerint a felnőtt testvérpár édesanyjuk halála után hazaérkezik Madison Countyba. Döbbenten értesülnek arról, hogy anyjuk úgy rendelkezett, hamvait vessék a híd alatti patak vizébe. A hagyatékot rendezgetve különös, szívszorító történetre derül fény.

Édes november

Nelson Moss (Keanu Reeves) magának való, munkamániás üzletember. Egy napon összehozza a sors Sara-val (Charlize Theron), aki miatta bukik meg egy autóvezetői rutinvizsgán. Sara halálos betegségben szenved, nincs sok ideje hátra - de ezt elhallgatja. És em akarja, nem tudja lekötni magát. Egy hónap után tovább áll.

Only you

A film 1990-es, a főszerepben Marisa Tomei és Robert Downey Jr. A történetben Faith egy jóslatban hallja meg élete szerelmének nevét. Örökre megjegyzi: Damon Bradley.
Tizennégy évvel később éppen hozzámenne egy férfihoz, amikor különös telefonhívást kap: Damon Bradley keresi. És megindul a szerelmes hajsza Itália utcáin."

Címkék:

HozzászólásokDráma

Nem tudom mennyire romantikus, de az egyik legjobb ilyen stílusú film amit láttam az a Ne menj el!

Ajánlom a figyelmedbe!
Kedves Szildi!

A filmek jók,de a valentin napot nem szeretem,szerintem nem a mi ünnepünk,csak átvettük.
A Ház a tónál,nekem nem tetszett.
Az angyalok városát imádom,még mindig pedig már sokszor láttam.
Édes november szív szorító szerelmes film

Szerelmünk lapjai-csodálatos szerelmes film

Jó kis film összeállítás.
Köszi!
Kellemes estét!esküvő

Az én szerelmes filmem ,The Vedding Singer, Adam Sandler főszereplésével.Imádnivaloan szorakoztató film.
Nagyon sokszor megnéztem.A zenéje is nagyon tetszik.
Köszönöm uninak hogy megkaptam ezt a DVD-t méghozzá ugy hogy mikkor elkezdtem keresni M.országon még forgalomba sem volt.Mégegyszer KÖSZÖNÖM.Hali!

HÉTKÖZNAPI MENYORSZÁG-svéd film-egyszerűen gyönyörű,nem lehet előre tudni a végét és a vége szenzációs
SÉTA A MÚLTBA-amerikai film-szintén gyönyörű
Én mindkettőn bőgtem,pedig a Titanicot végigröhögtem.ez milyen jó kis téma, még

ez milyen jó kis téma, még nem is láttam, pedig már két éve itt van az oldalon...csenge333

csenge333A szemközti ablak

csenge333Egyik nagy kedvencem: Mezítláb a parkban

A Broadway vígjátékmestere, Neil Simon adaptálta saját sikerdarabját az ifjú konzervatív ügyvédről és különc menyasszonyáról e klasszikus filmhez. Robert Redford maga az egyenesség. Jane Fonda pedig újdonsült felesége, aki életét az örömök hajszolásának szenteli. Ahogy a mézeshetek extázisa átadja helyét az otthonteremtés valóságának egy ötemeletes, lift nélküli házban, a házasság harmóniája komikus civódásba fordul. Az anyós jámboran panaszkodik. A feljebb lakó középkorú nőcsábász flörtöl. Az örömből kín lesz. Semmi kétség, hogy a film végére a fiatalok kibékülve csókolódznak majd, és az sem kérdéses, hogy az anya és a szomszéd egymásra találnak...

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: ErySzerelmes filmek.......

csenge333