Az érzésről mit is jelent valójában.

Arra gondoltam elmondhatnátok mit gondoltok az érzésről.Mit is jelent valójában számotokra.Miért is fontos érezni? Érezni a szerelmet a fájadalmat,az örömet, a boldogságot. Én úgy gondolom a legfontosabb dolog az érzés,hiszen minden pillanatban érzünk,és ezek az érzések meghatározzák a mindennapjainkat. Érezni mindent és mindenkit van amikor nagyon jó de van olyan, is amikor legszivesebben elbújnánk mert,nem akarunk érezni de nem tehetjük,mert érző lények vagyunk Érzünk mindig minden pillanatban.
Szeretettel. Évi.


(April)

 

Alfajáró ! :) Hát nem jutok szóhoz !

Pedig ez egy ikernél ritka jelenség :)))
Megírtam újabb nyafogásomat és csak annyi időre léptem odébb, amig megnéztem valami rockos bejegyzésnél milyen zenét tettél fel. Hangerőt neki, örüljön a szomszéd is, mire visszatértem, már itt is a válasz. Még hogy én ne tudnék vonzani... :))))
Zene, link, nagyon rendes vagy Alfajáró !!!!
Köszönöm, és minden jót kívánok Neked :)
IkerKedves Álomkereső ! :)

Most is sok igazság van abban amit írsz, és ez is összecseng azzal amit Alfajáró gondol.
Igen, egy konkrét esemény kapcsán úgy tűnik tényleg kiszálltam, amit Te úgy fogalmazol, úgy döntöttem nem akarok érezni semmit.
Anyukám másként döntött, ő ugyanakkor egy öngyilkosságot kísérelt meg. Ő abban látta a kiutat. Én meg ott álltam az alap problémával, plusz azzal vele mi lesz. Ráadásul még egy elég durva munkahelyi ügyet is cipeltem a hátamon.
Fogalmam sincs miért és hogyan de ezt tényleg csak úgy tudtam megoldani, ha megyek és gépiesen teszem a dolgom. Azért milyen furcsa ez : az érzéseket egy pillanat alatt és tökéletesen ki tudtam kapcsolni úgy, hogy tudatosan nem is gondolkodtam ezen. Miért nem megy ez visszafelé ugyanilyen egyszerűen ?
Nagyon szépen köszönöm az ötletedet, persze, próbálgatom. Figyelek befelé, és néha már az is megfordul a fejemben, nem csoda, ha mindig pörög az agyam valamin, hiszen ez a befele figyelés néha fájdalmasnak tűnik. Kizökkent a nagy nyugalmamból ( vagy téli álmomból ??) és összekuszál. Létezik ez ? Ilyenkor a tanult módon gyorsan lecserélem a gondolataimat valami jóra, és már indul is a nyüzsgés :) Hú, most azért elég bonyolult voltam, de ugye érted ? :)
Köszönök mindent, legyen szép a napod !
IkerNem is tudom...

Kedves Alfajáró ! :) Nagyon érdekes amit írsz, a válasz: is-is .
Igen, a régi emlékek felidézésekor tényleg olyan, mintha rezzenéstelen arccal egy filmet néznék, de magamat nem látom. Mintha én lennék a kamera, ami hol erre néz, hol arra, rögzíti az eseményt, de maga a szerkezet sohasem látható. Szóval kiszálltam, de magamat is töröltem.
Érdekelne az NLP-s módszer, hátha...
Kedves Mindentudó Alfajáró ! :)) Segítenél hol találok erről valamit ?
Köszönettel :
IkerKedves Ágica!

Köszönöm kedves soraidat.Igen én is Békés-megyei vagyok.Tudod írok én ha találok olyan témát ami megindít a válaszadásra. A te verseid is csodálatosak.Szeretettel.Évi.Kedves Iker!

Nekem úgy tűnik, hogy annak a valaminek a hatására, ami olyan "nagyon nagyot ütött" rajtad, úgy döntöttél, hogy azt az érzést nem akarod többé érezni! Akkori "tudásod", vagy inkább addigi tapasztalataid alapján, úgy hitted, ez csakis úgy lehetséges, hogy ha egyáltalán nem érzel semmit!
Így hát azóta is szépen elnyomod az érzéseidet és nem figyelsz rájuk! Körbe bástyáztad magad az elméd "falaival" és blokkolsz magadban minden érzést!
Meg is teszel mindent, hogy még csak véletlenül se kelljen az érzéseidre figyelned! "Örökké nyüzsögsz", teszel valamit, járatod az elméd újabb ötleteken és "poénokon", csakhogy ne kelljen egy pillanatra sem "megpihenned"!
Ha újra érezni akarsz, szerintem először is nyilvánítsd ki: "Érezni akarok!". Aztán vond ki magad egy időre a "környezetedből", a külvilágból és figyelj befelé! :)
Ez csak egy ötlet! :) Ha akarod, próbáld ki! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Kedves Évi....

Már olyan sokszor akartam irni neked. A honlapodat is megnéztem. Az érzésekről egy véleményen
vagyunk is. És békésmegyei vagy Te is. Szeretném , ha ezen az oldalon is többet irnál. A verseid is
csodálatosak. Szeretettel ölel : ágicaérzés - nem érzés

Egyszer már leírtam itt valahol mennyire nem tudok érezni. Kaptam is rá nagyon kedves, segítőkész válaszokat. Komolyan vettem mindet, de rájöttem nem jól írtam le az egészet. Amint elolvassa valaki, hogy egyszerűen nem érzek semmit, általában azt hiszi egy depis, magába forduló, szomorú, morcos, élőhalott nyavalygását látja. Ezzel szemben az átlagosnál is vidámabb vagyok, aki mindenből tud viccet csinálni, egy örök nyüzsgő, akinek mindenre van ötlete - még ha hülye ötlet is :)) Érdekelnek az újdonságok, nekem mindent ki kell próbálni. Békében vagyok magammal, nem foglalkozom a múlttal, van egy óriási adag belső nyugalmam. Jó ideje nem érzek haragot, dühöt, gyűlöletet, bosszút. Eddig rendben is lenne minden, a baj az, hogy pozitív érzelmek is kihaltak. Pár éve történt olyan dolog, ami bizony nagyot ütött. Nagyon nagyot. Aztán meglepő gyorsasággal napirendre tértem felette. Mintha azonnal kaptam volna egy hatalmas érzéstelenítőt, amitől el is múlt a fájdalom, de mellékhatásként minden más érzelem is. Látok egy gyönyörű kisbabát, az agyam fogja az adást, de az érzelmeimben nem mozdul semmi. Emlékszem régebbi eseményekre, amiktől nagyon boldog voltam, de csak az elmém emlékszik rá, mint egy napló. Rögzítette, visszaidézhető, de csak az esemény, maga az érzés nem jön elő. Vannak álmaim, de csak mint tervek, megvalósítandó célok érzéketlenül. Ennél fogva a Titokkal sem tudok sokat kezdeni, illetve ez nem igaz, terjesztem mindenfelé :) Sok embernek ajánlottam már, hálásak is érte, szép eredményeket érnek el vele.
Ha van valami ötletetek, szívesen fogadom :)
IkerKöszönöm Hofi83!

Köszönöm kedves Hofi hogy válszoltál.
Úgy vélem nagyon sok mindenben egyetértünk,ugyanazon dolgozunk mind a ketten,igyekszünk a negatív érzéseket nem csak a gondolatokat elengedni.
Nagyon örülök a válaszodnak.
Szeretettel. Évi.


(April)Érzés?

Öszintén szólva véleményem szerint az érzés a fejlödésünk egy segitő része.Rezgésálapotunk emeléséhez hozzá tartozik.Amig nem tudjuk elpusztitani a negativ érzéseket és csak a pozitiv érzéseket megtartani addig nem emelkedhetünk egy magasabb rezgés állapotba egy boldogabb szintre.Az érzés eleinte egy próbatétel életünk közben választjuk a pozitivitás utját és kiüzük a negativitást.A próbatétel lényege,hogy minden rossz érzést,önzés,irigység,harag stb kiöljük és életünk végéig megtartsuk a jó érzéseket mint az eggyütérzés,szeretet,szerelem,törödés.Nekem ez a saját véleményem.Millió ölelés:)Kedves Katis!

Nagyon örülök annak hogy, felismertél,megértettél dolgokat.
Köszönöm a válaszodat. Engem naponta fogalkoztat az érzés. Állandóan figyelem magamat, engedem el mindazokat az érzéseket amelyekre már nincsen szükségem. Ezért is írtam le a gondolataimat, mert akartam tudni mások hogy vannak az érzéssel.
Szeretettel.ÉviSzia Éva:)

Jó,hogy szóba hoztad ezt a témát.
Néha az az érzésem,hogy nem érzek.
Úgy értem,érzek örömöt,jókedvet,szomorúságot,tehetetlenséget....

Na várjunk.Akkor ez így nem kóser:)
Kezdem elölről.
Jóhogy szóba hoztad ezt a témát,mert amiről azt hittem,nincs,az van.

Ilyen se volt még...

Hmm,na ez most felismerés.Azthittem,képtelen vagyok az érzésekre,de mindez nem igaz,mert most jövök rá,hogy korábbi,évekkel ezelőtti önmagamhoz hasonlítottam a most-ani magamat és az akkori érzések nem olyan intenzitásúak voltak,mint most.
Ez... teljesen relatív.

Hoppá...

Éva!Köszönöm.
Hálásan.
Ölelés,Kati

u.i.:most azért elég határozottan rájöttem valamire... ez jó.

A Fény,a Minden,Egy,annyit jelent: Tudatosság.Kicsit mellőzd a rutint,Figyelj!
szerintem.