Az uralkodó gondolat

Bizonyára veled is előfordult már, hogy nagyon vágytál valamire. Próbáltad is alkalmazni a "Titkot", a Vonzás Törvényét, Minden nap, sőt, minden reggel, délben és este legalább fél órán keresztül vizualizáltad azt, amit meg kívántál teremteni és...
... és az eredmény nem jött!
Pedig Te mindent megtettél. A lehető legaprólékosabb részletességgel határoztad meg vágyad tárgyát, meg is jelent előtted vizualizáció közben, érezted is már előre a hálát érte, beleélted magad, hogy máris a tiéd és...
... és az eredmény még mindig nem jött!
És ekkor csalódott lettél és elvesztetted a hitedet és bizalmadat ebben a technikában is, mint addig is minden másban. Mert újra felébredt benned a remény, hogy majd talán ennek az eszköznek a segítségével végre sikerül megváltoztatnod az életedet, és aztán mégsem sikerül. Újra csak a kudarc és a legyőzöttség érzése kerít hatalmába.
Ilyenkor azt kérdezed: "Miért történik megint ez? Miért van az, hogy nekem semmi sem sikerül, míg mások játszi könnyedséggel haladnak át az életen?". És ilyenkor próbálod magad vigasztalni azzal, hogy biztos a karmád miatt van, meg hogy még nem tanultad meg a leckét, és még nem vagy elég jó, eléggé teljes ahhoz, hogy érdemes légy arra, amit igazán szeretnél.
Én erre azt mondom Neked, nem ezek az okok. Nem ezek miatt nem jutsz "előbbre" a teremtésben!
Hiszen, ha elfogadod és megérted azt, hogy minden ami az életed tapasztalataiba kerül, csakis úgy kerülhet oda, hogy Te magad meghívod meg azokat a gondolataid és az érzéseid által, akkor nem nehéz belátni, hogy bármilyen akadályt is érzel magad előtt az Utadon, azt csakis a saját gondolataid idézhették elő.
Erre azt mondhatod, hogy márpedig Te pozitívan gondolkodsz, vizualizálsz és jól is érzed magad, naponta legalább háromszor, egyenként legalább félórán keresztül!
És ez minden bizonnyal így is van!
De vajon mi hatja át azt az uralkodó gondolatot, mely kitölti a teret a fejedben a nap 24 órájának maradék idejében?
Mit rezeg, mit sugároz az Univerzumba ez az uralkodó gondolat?
Azt hogy Teremtő vagy? Esetleg azt, hogy Áldozat?
Bőséget sugároz? Netán Hiányt?
Elfogadást rezeg? Vagy inkább Elutasítást?
Azt közvetíti, hogy Érdemes vagy mindarra, amire csak vágysz? Vagy épp ellenkezőleg, azt hogy nem érdemled meg, hogy vágyaid valóra váljanak?
Ezt a gondolatot nem könnyű beazonosítani, lévén, hogy olyan mértékig lefoglalod az agyadat életed egyéb dolgaival a nap minden egyes percében, hogy figyelni és észre venni, "tetten érni" ezt az uralkodó gondolatot már nem marad sem ideje, sem kapacitása.
Pedig, ha figyelsz, tetten érheted!
Vajon mire figyelmeztet az, ha bevered például a könyöködet? Na nem arra gondolok, hogy vendéged érkezik-e vagy sem. :)
Hanem arra, hogy bizony könnyen előfordulhat, hogy uralkodó gondolataid azt sugározzák szét a sejtjeid és az Univerzum felé, hogy Áldozat vagy és nem Te teremted tudatosan a saját tapasztalataidat. Ezért érkezik egy aprócska "jel", hogy nem vágyaid megvalósulásának irányába haladsz. Ha ez az "Áldozat vagyok" érzés tovább erősödik, lehet hogy nem úszod meg egy kis könyök beveréssel, hanem előfordulhat, hogy komolyabb balesetet "szenvedsz", mondjuk fejbe dobnak egy kővel, vagy karambolozol az autóddal.
Vagy egy másik példa: mi az első gondolatod és érzésed akkor, amikor ránézel egy lámpa izzóra? Az hogy milyen szépen világít szétszórva a Világba ragyogó fényét, vagy inkább összeszorul a gyomrod és arra gondolsz, hogy miből fogod kifizetni a következő villanyszámlát? Vajon melyik gondolat jellemzi a Bőség tudatot, és melyik jelzi azt, hogy tudat alatt, uralkodó gondolataiddal a Hiányra összpontosítasz?
Az uralkodó gondolat nincs a nap minden percében a tudatodban. Lappang a háttérben, hogy aztán egy alkalmas pillanatban felbukkanhasson, felszínre jöjjön. Ám az, hogy nincs minden pillanatban a tudatodban, nem jelenti azt, hogy nincs is jelen. Nagyon is jelen van! És ha figyelsz tetten érheted! Apróságokból, mint az előbb említett példák! Hogy figyelsz, hogy egy adott dologgal kapcsolatban mi jut először, spontán az eszedbe. Vagy meditáció közben, ha nem adsz az elmédnek más elfoglaltságot, csak hagyod, hogy lecsendesedjen, éppen azok a gondolatok érkeznek meg elsőként a tudatodba, melyek egyébként foglalkoztatnak, de nem figyelsz oda rájuk tudatosan.
Figyelj az apró, "jelentéktelen" kis "jelekre".
Érd tetten az uralkodó gondolatot, és adj hálát, hogy felfedte magát előtted, ezzel is segítve Téged abban, hogy megtapasztald mindazt, mait csak igazán szeretnél! :)

HozzászólásokEz kellett...

Kedves Álomkereső!

Ez kellett nagyon, igen ez.Jó volt olvasni.Sokszor érezzük, hogy valami visszahúz:kívánom mindenkinek hogy egyre kevesebbszer érezzük ezt. Mindenkinek szép napot celebreKedves Olinagy! : )

Amennyiben azt, hogy tökéletesen Jelen vagy a Pillanatban és Figyelsz, technikának lehet nevezni, akkor teljesen igazad van! :)))
Áldott vagy! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Drága Álomkeresőm:..

Köszönöm irásaidat. Sok mindent tanultam belőle, megértettem dolgokat.Hálás vagyok NEKED!!!

Szeretettel ölel .ágicaNa, ez az!

Az egyik legjobb írás az oldalon, ami iránymutatást ad a mindennapi teremtés "gyakorlatában".
Álomkereső! Ez a hajszálpontos technika! A múltkori írásomra reagáltál egy másik írásodban, hogy a hajszálpontos technikát keresik és ez nem helyes. De! Amit most kiválóan leírtál, pontosan erről vanszó! Persze mindenki saját maga kell. hogy alkalmazza és ez picit mindenkinél eltérhet. De ez az igazi "szerszám" a munka dandárjában!
Gratula az írásért, remélem nagyon sok teremtő társnak segítettél evvel az írással!!!!!!!!!!
Légy Áldott!OKÉ!:)))

Kedves Álomkereső!

Megpróbálom, és türelmes leszek. :) Köszönöm kedves, és gyors válaszod. :)

Szeretettel:

L.A.Kedves Keisla! :)

Nem kell száműznöd! Csak érd tetten, ismerd fel!
Hogy hogyan?
Hát figyelj!
Apróságokra!
Miről, mi jut eszedbe!
Holnap akár, többször is emlékeztesd magad napközben, hogy: "Állj! Állj meg és figyelj!".
Én így szoktam! :)
Kicsit gyakorolni szükséges, mire úgy-ahogy "automatikussá" válik! :)

Szeretettel,
Álomkereső
De hogyan?????

Kedves Álomkereső!

Tökéletesen értelek, és egyetértek. De azt mondd meg nekem: Hogyan száműzhetem negatív uralkodó gondolatomat, ha sokszor észre sem veszem, hogy ott van?? Márpedig ott van. Jó ideje töröm ezen a fejem, és még nem találtam megoldásra. :)

L.A.Drága Álomkereső!

köszönöm!!...olyan jó itt lenni

...olyan jó itt lenni köztetek-értem..nehéz(nekem) átúszni a gáton..köszönöm Nektek

Szeretettel,AJó! Jó! Jó!

De még milyen jó, hogy ilyen emberek vannak és segítenek. Köszönöm. És most még elolvasom párszor.Kedves Artemisia!

Boldogságom már megválaszolta a kérdést! :)
Csak annyit tennék hozzá, hogy bármitől is félsz, tudd, hogy valójában nincs mitől félned.
Ami visszatart, az nem más mint a sérült önbecsülésedből eredő félelmed.
Olvasd el még egyszer ne csak azt, amit én írtam, hanem azt is, amit Te.
Ezt írod: "túl öregnek érzem magam ahhoz,hogy belekezdjek-nincs meg az elszántság bennem-lehet hogy nem ez az igazi hivatásom?"
Meg ezt: "súlyos estet vagyok-még a saját gondolataimban se tudok eligazodni-miért hiányzik belőlem ez az elhivatottság minden iránt?"
Pontoan ezek azok a gondolatok, melyek visszatartanak! Hogy így gondolkodsz magadról!
Igen is meg van az elhivatottságod, és semmihez sem vagy túl öreg!
Merj az lenni, Aki vagy, és merd azt tenni, amit igazán szeretnél!
Sohasem lehet késő, hogy megtapasztald valódi Önmagad! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Drága Artemisia

HINNED kell magadban, ez a KULCS. Hinned abban, hogy megérdemled amire vágysz. És azt tudd, hogy nincs olyan hogy KÉSŐ.... Mindig MOST van...
Kérlek olvasd el újra és újra Álmunk e csodás írását.
Szeretettel: BoldogságKöszönöm

Kedves Álomkereső!

Csodálatosakat írsz és pont akkor,amikor szükségem van rá...és nem akarok kötekedőnek tűnni-van egy régi álmom csak hát miután nem érzek nagy tehetséget magamban mindig elbizonytalanodtam és ezért nem is fogtam hozzá soha annak kifejlesztésére,de az élet mindig úgy hozta,hogy olyan közegekben mozogtam(most is),ahol én lehettem volna az egyik "szereplő".Persze én is vizualizáltam meg minden és egy láthatatlan kéz mindig visszarántott-most meg már túl öregnek érzem magam ahhoz,hogy belekezdjek-nincs meg az elszántság bennem-lehet hogy nem ez az igazi hivatásom?rettenetesen érzem magam,amikor látom,hogy mások azzal foglalkoznak,amibe én nem mertem belevágni...súlyos estet vagyok-még a saját gondolataimban se tudok eligazodni-miért hiányzik belőlem ez az elhivatottság minden iránt?

Szeretettel,A