Apró napi megvilágosodásaim:)

Ismét gondolkodom....értelmet nyernek a szavak.Napról napra jobban értem,jobban érzem ezt az egész világot,annak müködését. A könyv olvasása közben barátaimmá váltak a benne megszólalók,közelebbi emberek lettek azok akik már nem élnek,csak az iskolai tankönyvekben utáltam nap mint nap öket,teljesen feleslegesnek tartva a megtanulásukat hisz idegen emberek voltak.EDDIG! Ma már van bennünk közös,egyre jár az agyunk a szívünk,közelebb kerültünk.Ámulok,hogy ismerték,és használták a Titkot!Ezt miért nem tanították meg nekünk a suliban?!Biztosan jobban megtanultam volna Öket!:)
Szavak...szavak amelyeket a Titok elött meghallottam,és érteni véltem...most jövök rá,hogy fogalmam sem volt mit jelentenek.Tudatos gondolkodás,éber jelenlét,bevonzás.....
Mai napig is azon kapom magam,hogy még mindig meg vannak bennem a régi rossz beidegzödések....mennyi idönek kell eltelnie ahhoz,hogy rutinból már ne nyomuljanak a fejembe a negatív gondolatok?
Mondjuk,az még a jobbik eset ha fülön csípem öket,de mi van azokkal amik annyira beidegzödtek,hogy észre sem veszem magam...?
És itt kap értelmet a tudatos gondolkodás fogalma számomra,tudatosan figyelnem és irányítanom kell a gondolataimat...ami meg kell,hogy mondjam combos feladat!:)Sőt,még abba is beleesek,hogy nem megy,akkor meg jól lehülyézem magam:).....mindegy,de jól elvagyok magammal:),sokkal,de sokkal értékesebb gondolataim vannak mint ezt megelözően.

Nagyon furcsa...nap mint nap megvilágosodom.....

Címkék:

HozzászólásokKedves Málna!

Érdekes amit írsz, és igazad van.
...a szavak! Azon vettem magam észre a napokban, hogy kezdem tudatosan használni a szavakat, kifejezéseket.
Egyre kevesebbek azok a kifejezések amik ezelőtt mindennaposak voltak.
pl. nem tudom, nem lehet, nem engedhetjük meg magunknak, szósem lehet róla, mégis hogy képzeled, ki kell fizetni, a csekkeket kell először befizetni.....stb.

Az érdekes az, hogy még gondolatban is gyorsan helyesbítek, ha véletlenül valami hasonló kifejezéssel gondolok bármire is.

Nagyon örülök, hogy ez felvetődött, mert tulajdonképpen, ennek kell, hogy belénk rögződjön.
A helyes, kifejezések, majd a helyes pozitív gondolkodás, és cselekedetek sora.
Ha már megtanulunk így beszélni, gondolkodni, és cselekedni, akkor leszünk a jó irányba.

Üdv.:SusannaKöszönöm!Köszönöm!Kösz

Köszönöm!Köszönöm!Köszönöm!!!!( )!!!Édes, drága Málnácska!

Az vagy, amire gondolsz!
Akkor már ismered a szavak erejét is, ugye? Anyukám szokta mondani, ha valami nekem nem tetsző dologra kifogásokat kerestem - gyerekkoromból emlékszem, -hogy "addig mondogatod, míg magad is elhiszed." S lám, milyen bölcs volt, pedig nem olvasta a könyvet. Ki ne tudná, hogy a "ne fesd az ördögöt a falra" kifejezés az ősi bölcsesség tanítása a titokra.
Azt akarom, hogy számomra csak a hasznos, jó és kellemes dolgokat vonzzam be, így csak ezeket a szavakat tartom napra készen a szótáramban. Ha érzem, hogy gondolataim kezdenek rossz irányba kalandozni, azonnal elkezdem ezeket a szavakat ismételgetni. Nem hagyok teret a kellemetlen dolgok befészkelődésére.
A megvilágosodásaid gazdagítják a mi lelkünket is, köszönöm neked, hogy vagy. A siker és boldogság kisérje minden léptedet! Szeretettel ölellek.