Kitartás, önállóság, változás

vízcseppAz embernek mindig készen kell lennie a változásokra, nem szabad belekényelmesedni az unalomba, egyhangúságba. A Biblia is azt mondja: "Legyetek készek". Az utóbbi napokban megtapasztaltam ezt a nagy igaszságot, ezért azt mondom, soha ne törődj bele a szürkeségbe, egyhangúságba. Minden nap változik a világ, ha valaki elmenekül a változások elől, rosszul teszi.
Bár nem nyertem nagyobb pénzösszeget, vagy egy utazást, de még az is adódhat. Az ember szüntelenül keresi önmagát, valaki meg is találja, a sikere a KITARTÁSÁBAN rejlik. Nem kell a könyvekben elveszni, mert a végen akit megtalálunk, azok nem mi leszünk. Mindenképp tanuljunk meg ÖNÁLLÓAN gondolkodni, egy idő után, ez már természetes lesz. Minden könyv, minden amit olvasunk, befogadunk, gondolatok, amit magunkévá teszünk, mások felfogását, életszemléletét tükrözik. Minden ember a saját útját járja, mert a sok információ
befogadása, mások életmintájának átvétele közben, könnyen elfelejtjük a legfontosabbat: igazi ÖNVALÓNK megismerését, felfedezését.

HozzászólásokSzerintem jó az amit írsz.

Szerintem jó az amit írsz. Mert igaz. Szükség van arra hogy önállóak legyünk. Hogy egyedül is talpon maradjunk. A legnagyobb sötétségben is bízzunk. Jó az ha lebontjuk vonatkozásainkat néha egy kis időre. Elszakadva minden köteléktől ami ide köt minket a világba. Lebontva véges identitásunkat. Hogy belesimulhassunk végtelen önvalónkba.Fehérholló:)

A kulcs ott van,ahogymondtad.Megtanulni Önállóan gondolkodni.Figyelni a gondolataidra.Honnan jött,hová tart.Ha örömteli a gondolat,adj neki mégtöbbet,adj neki energiát és úgye ngedd útjára.Ha lehúzó gondolataot tapasztalsz,egyszerűen engedd tovább.
Legyél alkotó e téren is.Következetes.
Ahogyan Annie Besant tanácsolja.
Elnézést,enm tudok szó szerint idézni.
A kép csodaszép:)Köszönöm