életvezetés

Ma is tanultam valamit,hagyd hogy vezessenek.Nem feltétlenül emberi vezetésre gondoltam,bár egy igazi mester sokat el tud érni a tanítványaival.Vigyázzunk kit nevezünk mesternek,én azt tartom az ember legnagyobb mestere: ÖNMAGA.Születéskor mindenki kap egy "vezetőt" maga mellé,bár lehet hogy nem fizikai értelemben.Ez a vezető ősztönözz arra hogy rálelj az igazi célodra.Az hogy belénk ültetik,hogy anyagi céljainkat helyezzük előtérbe helytelen,és felelőtlen dolog.Az ÉLET sokkal többről szól mint amit ANYAGI dolgokban lehetne mérni,ennek felismerése az egyik ÉLETFELADAT-unk...

Címkék:

Hozzászólásokválaszom

A célom nem az hogy félrebeszéljek,inkább az egyensúlyt keresem,tény hogy fontos az anyagi biztonság,de sokan vannak akik csak ezért élnek,és csodálkoznak hogy nem boldogok.Az anyagi dolgok állandó hajszolása mellett,nics idejük rálelni az istenire.Kérdem én:Az ember mit visz magával a sírba,vagy a következő életébe?Fontos hogy valamennyire az anyagi biztonságot is megteremtsük,de az mind múlandó.Ami bennük van az marad örök...A legjobbakat kivánom:):)Kedves FehérHolló!

Neked igazad van, valamilyen szinten. De....
Az élet tényleg több, mint az anyagi dolgok, de nem gondolkoztál el még azon, hogy talán, ha több anyagi dolgot tudsz magadénak tudni, akkor boldogabb leszel? Gondolok én arra, hogy ha többet keresel, több mindent megtudsz teremteni, ami a kényelmedet keresi? Utazgathatsz anélkül, hogy azon kellene gondolkoznod, hogy holnap mit fogsz vacsorázni? Felismerem én is, hogy életünk nem az anyagi dolgokról kellene, hogy szóljon. Mégis rossz, amikor azt mondom a gyerekemnek, hogy ezt most nem tehetjük meg.
Én azt hiszem, azok akik azt mondják, hogy nem minden a pénz, egy picit mellébeszélnek. Hiszen mindenkinek fontos, hogy jó körülmények között éljen, hogy legyen mindennap az asztalon étel és az ne csak zsíroskenyér legyen.
Mindemellet keresem én is az igazi célomat: kényelemben, nem nélkülözve felnevelni a gyerekeimet.

Nekem ez a véleményem, de lehet, hogy félreértettelek. Akkor pedig elnézést.