Hogyan táplál minket az, amit elfogyasztunk?

húsÉteled határozza meg életed minőségét, egészségét, mert minden energia az is, amit elfogyasztunk. Elgondolkodtató az, hogy amit eszünk, azok vagyunk. Beépítjük szervezetünkbe, és lelkünkbe. Meghatározza életünk mindennapjait, hatással van érzelmeinkre, gondolatainkra, fizikai egészségünkre.

Az állati étel tartalmazza mindazt, a sok félelmet, fájdalmat, dühöt, agresszivitást, amit az állat átélt, mielőtt a tányérra került. Mi megesszük és átvesszük ezeket az érzéseket. Nem csoda, ha a világban a félelmet, fájdalmat, agresszivitást látjuk. Hiszen ezzel tápláljuk magunkat és ez is nyilvánul meg mindenkiben. Kivéve, aki vegetáriánusok. Hozzátenném, nem minden félelemnek a húsevés az oka, de nagyon nagy szerepe van.

Vannak félelmek, melyeket előző életünkből hoztunk, és aktiválódtak jelen életünkben. Az állatoknak teljesen más szerepük lenne az életünkben. Nagyon is érző, szeretetreméltó állatok. Minden, ami van körbevesz minket, energia. Az étel, amit eszünk beépül a sejtjeinkbe, és azzá válunk, az általunk elfogyasztott dolgokkal azonosulunk. Annyira megszokott dolog a húsevés, hiszen előző életeink által hozott aspektusaink, hitrendszereink, mind ezt tárolják. A szívünkben hordozzuk a belső lényünkben a valódi igazságot. Mélyen tudjuk azt, mi a jó a testünknek, a lelkünknek, csak nem vagyunk még tudatában.

Számomra tudatosult, ahhoz, hogy egészséges legyen a testem, lelkem, és valóban energikusabban éljem az életemet, meg kell változnom. Gondolataimat, érzéseimet, és mindennapi életemet át kell alakítanom. Étrendemet is megváltoztatom, mert a tiszta tudathoz tiszta ételre van szükség, ami csak tiszta energiát tartalmaz. Mindenki maga dönti el számára mi a megfelelő táplálék, de azért elgondolkodtató ugye?

Írásaimat megtaláljátok a oldalon. Szeretettel. Évi.

Címkék:

Hozzászólásokgiyandeva

Erre csak annyit válaszolok neked, hogy mindenkinek szíve joga, hogy azzal táplálkozik amivel ő akar. Én azért írtam ezt a cikket, hogy AZOK az emberek akik változtatni akarnak az életükön elgondolkodjanak a dolgokon, ez az írás segíthet nekik más oldalról látni a dolgokat.Ezek szerint nem neked szólt.Nem azért írtam, hogy mindenki legyen vegetáriánus, hanem azért, mert vannak akiket foglalkoztat az, hogy mivel is táplálkozzon, és tudjon róla mit visz be, nem csak a testébe, mert a szellemet is táplálja ha a testét is.
Üdv:Éviha a hülyeség fájna...

Őszinte leszek: engem nem motiválnak az állatvédelmi szempontok. (de ha mégis belelapozol a biológia könyve elolvashatod, hogy az állatoknak sokkal fejlettebb az idegrendszerűk, míg a növények csak a fényre, csapadékra reagálnak és rendszertanilag is jóval alacsonyabb rendűek.)

Ehelyett feltennék néhány kérdést, amin gondolkozz el, hátha valami bevillan:
1.miért van az hogy a húsokat mindig kell dekorálni zöldségekkel, ellenben a zöldségeket sose dekorálják nyers húscafatokkal?
2.Holnap megsütnéd a kutyádat vacsorára? Mielőtt felháborodnál, a disznó, a szárnyas, vagy a marha is pont olyan értelmes állat, hasonlóan vannak érzései és fájdalmai, és akár hasonlóan is kötődhetnél hozzá érzelmileg és ő is hozzád. Milyen alapon teszel különbséget állat és állat között?
3.Miért van az hogy a tetemeket amilyen hamar lehet eltemetjük, míg a vágóállatok húsát - ami szintén oszló tetem, a bacik megkezdték annak lebontását az állat levágása után - ínycsiklandó csemegének tekintjük?
4.Miért van az hogy a legtöbb növényi alapanyag NYERSEN is nagy élvezettel fogyasztható, szemben a hússal, amit fűszerezni és erősen hőkezelni kell? A hús miért nem fogyasztható nyersen? A nyers húsnak miért nincs íze?
5.Miért van az hogy ha nincs szíved elvágni az állat torkát, de a hentest felbéreled a piszkos munkára ?
6.Elgondolkodtál e már azon, hogy a húsoknak a legalacsonyabb a rezgésszintje? Ezzel szemben a legmagasabb rezgésszinttel a virágok, termések, levelek, hajtások, csírák vannak? (és hasonlóan a legnagyobb tápértékkel is ezek bírnak)
7.Szerinted miért van az hogy mióta megemelkedett a nagyüzemi húsfogyasztás, azóta egyre több a "civilizációs betegség" ?
8.Eltöprengtél e azon hogy csak növényeken vígan el lehet élni, egészségesen, míg csak húson és állati eredetű élelmiszereket fogyasztva nagyon hamar beteg leszel? (egyszerűen mert a hús-fehérje megrohad a beledben és nincs rost ami kitakarítsa azt)
9.Tudtad e, hogy bár a növények (a nagyüzemi) tartalmazhatnak vegyszereket, a húsban a növényvédő szerek koncentrációja(a takarmányokból) kb 10x !!! Ezen felül az állatokat hormonokkal és gyógyszerekkel kezelik, melyek döntően benne maradnak a húsban. Jó étvágyat!
10.Tudtad e hogy a vegetárianizmus nem mai hóborlat, sok évezredes tradíciója van?
11. Tudtad e hogy a jól felépített vegetárius/vegán étrend tartalmaz minden vitamint és tápanyagot, melyre szükséged lehet bármilyen korcsoporthoz is tartozol?
12.Tudtad e hogy a húsmenetes étrend sokkal változatosabb, mint az átlagos vegyes étrend mely főleg a húskészítményeken, tésztákon és tejtermékeken alapul?
13.Sejtenéd e hogy a változatos, jól felépített vegetárius étrend olcsóbb mint a vegyes étrend?
14.Gondolnád e, hogy akik vegák lettek, sokan jóval ízletesebb ételeket készítenek, több fűszer és nagyobb kreativitás felhasználásával?
15.Ezek után maradt e még kérdésed?

HA IGEN, írj nekem IDE:
heian@freemail.huKedveseim!

Ha levágjuk a karfiol,karalábé,káposzta fejét,akkor ott is megfigyelhető az aurájában a változás:)
Megöljük"őt is nemde?Csak mert a karfiol nem ad hangot,nem visít mialatt lefejezzük,Nála is megfigyelhető a "halála"(energetikailag)...........
Véleményem szerint azt esszük meg,amit gondolunk közben......
Szeretem a Grillcsirkét!!!!!!!Istenien finom!!!!:)
Ez csupán az Én véleményem!....
Mindeni azzá válik,amit GONDOL!:)
Szeretettel:
Húsevő Dindus:))))

Felismertem Magamat Benned!Ez Csodálatos.Végre emlékeztem,amit tudtam rég.......ételek

Olvasom az észrevételeket. Mindenkinek megvan a maga igazsága.
Én vendéglátásban dolgozom, ismerem és szeretem a konyhaművészet remekeit, melyek nagy része állatok húsából készül természetesen.
Bízom benne, hogy az univerzum támogatja a húsevőket, és a vonzás törvénye ugyanúgy vonatkozik a húsevőkre is.
Fejlesztem az életemet, sokmindent megváltozattatam és megváltoztatok benne, spitiruálisan is fejlődök, és törődök magammal és a környezetemmel. Szeretem a növényalapú ételeket is. De nem szándékozom vegetáriánussá válni.
Lehetséges hogy az állatok húsa magával viszi az állatok félelmeit, stresszhormonjait, lehet. Mégsem hiszem, hogy az univerzum bűnözőként tekintene rám hagymás rostélyos, Cordon Bleu vagy halászlé evése közben.

Kellemes napot mindenkinek!
Egy jó vacsorával !

SteweSzia Bubu:)

Épp ezt taglaltam,hogy mindenki a lehetőségeihez képest és aszerint él,ami neki jó.Ez így is van rendjén.Amúgy a növényekkel kapcsolatban teljesen igzad van,mert szerintem egyedül az lenne a tuti,amit magamnak termesztek meg,de ne essünk a ló másik oldalára a nagy lendülettől.
Mindenki megtalálja,neki mi a jó.Helyesbítek,mindenki úgy él,ahogyan gondolja,hogy jó neki,sokan pedig valóban úgy,ahogy jó nekik.
Karácsonykor énis ettem a fácánlevesből,amit a testvérem párja lőtt le.Sajnálom,de áldottam is,amikor magamhoz vettem.Na ez olyan furán hangzik,de mennyivel jobb így bármilyen étel,amikor gondolatban megáldjuk,vagy megköszönjük,csak egy szóval.
Szerintem mindenki aki akarja,megteszi a tőle telhetőt a környezetünk óvására.És ez tök jó:)
Amúgy meg kiskoromban énis sok rántott csirkeszárnyat ettem mert szerettem.
Ennyi:)
"kódolva" vagyunk na:)

Jó étvégyat úgyszintén:)
KatisHa eszem leszem..

Ezt nem én találtam ki hanem Hofi Géza.
Húsevő vagyok.Ez van.Tudom most jön az,hogy leölnéd az állatot?Nem ölném le.Vadászni se mennék el.Legalább is mint városlakó bevásárló központon élő ember így gondolom.
A napokba láttam valamelyik tv csatornán a malacokról filmel.Nagyon inteligensek,és tanulékony jószágok jó fejek.
Volt olyan,hogy nem ettem húst.1-2 napig.Borzasztóan éreztem magam,hisztis lettem.A növényeket is érik káros anyagok,sőt könnyebben génmanipulálhatók.
Lehet,hogy egyszer majd vege leszek,de szerintem nem ezen múlik a boldogság .Ismerek olyan vegetáriánus embert aki agresszív és hirtelen haragú.Én így élem az életem van aki úgy.
Addig is inkább arra figyelek,hogy tudatosan ne szennyezzem a környezetet.

Jó étvágyat

BubuÉvi:)

Én igazából azért nem eszek húst,mert szeretem az állatokat.Mondjuk lehet,hogy ez is olyan "elcsépelten" hangzik...Mondjuk megint más a húsevészetnek az az oldala,amikor a vadász,tisztelve a természetet,kimegy a tisztásra vagy az erdőbe,és vár vár vár....Hogy vadat fogjon.Enni.
Ezt helyénvalónak tartom.És most a legális vadászatról beszélek,meg azokról,akik azért vadásznak állatot,mert egyszerűen ehhez jutnak hozzá táplálékként.
Na meg akkor az állatartás mikéntjéről ne is beszéljünk nagyőzemi szinten.Persze,amíg erre szükség van,lesz is.A gondot abban látom,hogy az idő/az idő...../ az,ami befolyásolja az egészet.Mindent minél hamarabb és gyorsabban,mintha nem lehetne szépen,rendben élni.A városlakók nem is tudnák máshogyan eltartani magukat,temelni kell.
Ezt a témát hosszan lehetne tárgyalni.
Ahol 10 évvel ezelőtt laktunk,a közelben volt a baromfi feldolgozó vállalat.Na,amikor megláttam,hogy éppen szállítják be a kacsákat,libákat,tyúkokat...Azt az érzést nem kívánom senkinek.Mindig tervet szövögettem arra nézve,hogyan lehetne kiszabadítani őket.
Mindenkinek saját akarata van,vagy inkább úgy fogalmazok,tiszteletben tartani a szabad akaratot.Én nem beszélhetek rá senkit,hogy a szerintem helyes módon éljen,mert nem vagyunk egyformák,de abban biztos vagyok,hogy a cselekedeteimmel példát mutathatok.
A szúnyogot sem csapom le,meg a fürdőkádban néha van egy-egy muslinca,azokat se mosom le,hiába "rövid életű"...
Meg a mentsd meg a fákat,egyél hódot sem működik nálam.
Nekem úgy fest,kicsit túlságosan is felborulóban van itt az egyensúly ember kontra természetet nézve.
Röviden annyit tudnék hozzáfűzni,hogy lehetőleg éljünk környezettudatosan.Vagy nem is tudom.Jól?
Igaz,hogy ételek,de hozzáteszem,tisztítószerek például,ezeregy módja van annak,hogy természetes alapú szereket használjunk tisztításhoz,mosáshoz.Amikor egyántalán kell.Mert már túlvédekezzük magunkat minden ellen,mintha az élet az ellenségünk lenne.
Na,mivel nem tudok több gondolatilag összefüggő mondatot írni,csak csapongóakat,így kívánok további szép napot:)

Évi,köszönöm az írást:)

Mondjuk a növényeket még nem kérdeztem mit éreznek...
Nade akkor ajánlanám a csírát.Mondjuk mostanában nem csíráztatok magot,evésre,de a brokkoli csíra az valami nagyon pazarul finom:)Örülök hogy tetszett Tiszavirág!

Örülök hogy tetszett nagy örömmel írtam és tudom sokan elgondolkodnak rajta.
szeretettel.ÉviVegetáriánizmus

Kedves Évi!
Én hat éve vagyok vagyok vegetáriánus.
Köszönöm az írásodat.

Igen érdekes tegnap találtam.

Mosolygos szép napot kívánok:
Tiszavirág