Csupa 1

Játszottunk, egymásba néztünk, láttunk, s megijedtünk. Riadtan menekültünk, hallgattunk vagy épp lázadtunk. Magunk elől, magunkra, s magunk ellen... Úgy volt, hogy jók leszünk, úgy volt, de nem mertünk. Álmodunk s ébredünk. Hullámok közt tépkedünk. Viharban embernek maradni, majd aprókat előre lépkedni és táncolni tanulunk.

Egy sokadik hatalmas zuhé után végre tisztábbnak vagy jobbnak érzed magad, s a világ ismét kerek. Pár levél még sodródik, a szél elfújja az utolsókat is, vagy csak hagyja ringani, s a csend jó dalát küldi szívedbe. Az élet ajándék. :-))

Mindig ott a segítség, amikor nagy rá a szükség. Keresem, kérem, figyelek; választottam, döntöttem, fogadtam: s meglelem.

Igen nagy időbe telik megbocsátani a szüleinknek, s a gyermekeinkre hárított önmagunknak. Soha nem kérdezzük, hogyan szeresselek. De mindig elfelejtjük, hogy amíg magamban, a kapcsolataimban nincs elég jó rend, nem adhatok igazán másnak.

Bennem rengeteg dolog tisztázódott és megoldódni látszik. Ez a nap csak megerősített magamban. Amúgy is valahol abbahagytam a keresgélésemet. Minden belőlünk indul ki s oda is ér vissza. S talán ezért mindennek oka van, s nincsenek véletlenek. Elfogadtam a helyzeteket, magam, a hibákat próbálom tisztázni, mennyi a szerepem benne s van-e ráhatásom, akarom kijavítani s magam megtartani a saját magamba vetett, kipróbált, megértett, megérzett, megélt hitemben, hogy elfogadhassam a másét is s meghallhassam a más világok hangjait. Most ez magamnak elég és elég jó.

Hiszem, hisz tudom: hogy MINDENKI unique: egyedi, sajátos, megismételhetetlen s különleges, s dolga van ezen a világon. Akár jobbá tenni valamit, valakit, akárhogy, de előrébb vinni a világot. Mindennek két oldala van, s hiába csak az egyiket akarjuk magunkénak vallani, a másikat is el kell fogadnunk. A szeretet mellett ott a gyűlölet, a jó az rossz, és fordítva, a pokol az mennyország, a befogadó az másnak lehet kirekesztő, a bogár meg néha szélvédő... stb... Megtapasztaltam a reményhal és a szarokrája éltető-élhető lényegét. :-)

:-)

Szeretek írni, ha van mondanivalóm. Most úgy érzem, már nem vagyok magányos, segítettem annak, aki kérte, s nekem is segítettek, ha kértem. S most nincs igazán miért nyafognom. Kijöttem a gödörből. S talán már nem is látom annak.

Majd jövök, de most alszom picit s álmodom! Majd megfejtem őket. Mindig segítettek nekem. Miben? Ébren álmodni. Megfejteni, elengedni a múltat s elfogadni, felpróbálni a jövőt. Aminek a megragadott pillanat a záloga.

:-)

*******************

Bónusz:

"Áruló irigységgel néznek. Sejtik, amit én itt tudok és érzek, és amit utam végeztével, otthon, sajnos magam is újra sejteni fogok. Hogy minél természetesebb, minél egyszerűbb az élet, annál gondtalanabb, annál nagyszerűbb. Mégis arra törekszünk, hogy minél összetettebb, természetellenes legyen. Technika uralta, karrier- és sikerorientált. Pedig boldogságorientálttal jobban járnánk - akárcsak az itteniek."

"A kultúrák, vallások, bőrszínek sokféleségében megtapasztaltam, hogy ugyanolyan az öröm, a bánat, a mosoly, a könny. Hogy hiába az annyiféleség, oly egyformák vagyunk mi mind! Jók vagy rosszak, befogadóak vagy kirekesztőek. De jó és befogadó akkor tudok lenni, ha magam sem vagyok talajtalan, s ha van saját hitem a másikénak elfogadásához, ha alázatom alkalmassá tesz a világ hangjainak meghallásához."

"Nem arról írok, milyen a világ, csak arról, én milyennek látom."

Molnár László, utazó (Dzsippel a Föld körül)

------
People are different and unique, that makes the world go round. (Gino, utazó) ---> The love you Take is equal to the love you Make. (Beatles) ----> Love makes the world go round. (szállóige) -----> When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace. (Jimi Hendrix)

Az emberek sokfélék, ez viszi előrébb a világot. Szeretet ott van, ahová viszed. A szeretet hajtja a világot. Amikor a szeretet hatalma győz a hatalom szeretete felett, a világ megismeri a békét. Élni s élni hagyni!

------
"Az időd véges, úgyhogy ne vesztegesd el arra, hogy valaki más életét éled! (...) Ne engedd, hogy mások véleménye túlharsogja a saját belső hangodat! De ami a legfontosabb, legyen elég bátorságod a szívedre és a megérzéseidre hallgatni! Ők valahogy már most is tudják, mivé akarsz válni valójában.

Ki kell derítened, hogy mi az, amit szeretsz. Ez ugyanúgy igaz a munkára, mint a párkapcsolatokra. A munkád tölti ki az életed jelentős részét, ezért ha igazán elégedett akarsz lenni, hinned kell benne, hogy jó munkát végzel. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha szereted, amit csinálsz. Ha még nem találtad meg, keresd tovább, ne add fel! Mint az a szívügyekkel lenni szokott, itt is tudni fogod, hogy mikor találtad meg az igazit."

(Steve Jobs, Mr. Apple)

******************

Na, de akkor vissza a földre. Két lábon állok rajta, de mindig lesem a csillagokat. A csillagok mindig ugyanúgy ragyognak, csak mi látjuk másnak időnként őket.

Egyébként normális vagyok, a hangok is megmondták a fejemben! :-)

nagyszeretettel:
kisjunik

Hozzászólások:-)

Megosztom: A letört "darabkáink" Azok,amikkel újra Egésszé válhatunk. Ha Őket átöleljük és maradéktalanul elfogadjuk, akkor Önmagunkká válhatunk a magunk Teljességében. Szeresd magadban (főleg) Azt,amire mindig azt hitted,hogy "nem stimmel.." , hogy titkolni és szégyellni való.
Amitől félsz.., amitől már akkor elmenekülsz mikor még csak fel sem bukkant igazán Benned. Hogyan tudnád bárki vélt hibáját is elfogadni, ha a sajátodétól hosszú ideje egyre csak menekülsz..?
Öleld át Magadat Végtelen Szeretettel és meglátod CSODA történik..♥ ♥ ♥Kedves Gyöngyök!

"Az az egy lux épp elég ahhoz, hogy bevilágítsa a sötétséget körülöttünk."

Netán bennünk? Ami bent, az kint, s ami kint az bent.

Változtass a gondolkodásodon, s a világ is megváltozik körülötted. - halljuk többször. Nagyon nehéz sértettségünkben, haragunkban, dühünkben a másik mozgatórugóira is rájönnünk. Elengednünk, s majd elfogadnunk.

7 éve, hogy lélekben elváltunk ex-szel. Sírtunk egymásért, s magunkért. Ijedten tettük le a fegyvert az egymásért való küzdelemben.
Már tudtuk, hogy nincs tovább. Mire megértettem, miért ment el, nagyon hosszú idő volt. Talán már ő is megbocsátott magának, nekem.

Nem feledem:
Minden változik. S visszaszáll hozzánk. Minden belőlünk indul ki, s oda is ér vissza. Akció - reakció. Ok - okozat.
Ahhoz, hogy eljussunk a bennünk lakó fényhez, át kell vágnunk a bennünk lakó sötétségen.
Talán ez a legfélelmetesebb.
A kulcsot keresed? Ne a másik zsebében keresd... a tiédben, nem, nem a zsebben, BENNED!!

:-)

Megint könnyebb lett a zsákom.

Kívánok Neked is jó munkát, magadon. Hogy teremthess, szabadon! S talán az érzelmi biztonság, a magadba vetett, önigazolt hit hozza el azt az áhított önbecsülést, önbizalmat, méltóságot: a szabadságot.

Szia!...

**************************************

Tök jókat találtam: P.A.C.E. - coach(ing) módszer (Van a WORK, meg a RAMM is, mind érdekes)

P - plan (tervezd)
E - miért nincs E? legyen! e'lan and enthusiasm (lendület és lelkesedés)
A - act (tedd)
C - celebrate (tölts) - megvolt!
E - energize (töltődj) - pihentem!

naná, hogy agyalok:
B - Bízz magadban, bízz ...
É - értsd meg, érezd, éld meg
K - kívánj, kérd, kapsz
E - elengedd, elfogadd

:-))

Don't be a couch potato, but be your coach...

Eddig 4T...

*****************
RAMM

R - reason (miért)
A - act (mit, mármint tenni)
M - measure (mérlegelj)
M - modify (módosíts)

4M?

:-)

***************

GROW

G - goals - célok
R - reality - valóság
O - options - lehetőségek
W - wrap up = go! - csináld!

4D - grow... növekedj, teljesedj

4D (dimenzió) - idő, szeretet... tér.... tömeg... Ha jó az idő, a tömeg szeret kimenni a térre....

Mindezek csakis az én-ön project után.... Önszeretet (önbecsülés, önbizalom: önzés, önámítás, önfeláldozás nélkül) után "teremthetünk"... de minimum varázsolhatunk :-))

Bónusz: Szepes Mária kérdéssora, plusz
WORK ... Byron Katie-től ...

És akkor még nem is láttátok a tesseract-ot! Bár rákereshettek...

:-))

4T- 4M -4DKedves Zotya22!Köszönöm!

Kedves Zotya22!

Köszönöm! Viszont kívánom! A megbocsátás volt a leghosszabb folyamat...