Létezik-e a Vonzás Törvénye?

Létezik-e a Vonzás Törvénye?Egy számomra nagyon kedves és általam nagyon szeretett és mélységesen tisztelt (becsült, becses... ;)) barátom, a minap felvetette a blogjában, hogy a Vonzás Törvénye nem létezik! Aztán tegnap egy sms-t is kaptam tőle, amiben ezt a véleményét "bővebben" is kifejti. :) Sőt, mitöbb, néhány perccel ezelőtt végre azt a hozzászólását is sikerült végre elolvasnom, amit ugyanebbe a blogba írt, több mint egy hete, egy korábbi reagálásomra. :) Valamiért, csak most jutottam el odáig, hogy elolvassam, pedig időközben egy fantasztikus hétvégét is együtt töltöttünk nála, vele és a családjával... :) (Ezúton is köszönünk nektek mindent, Drága Barátom!:))
Szóval, tegnap este az sms arra késztetett, hogy kicsit jobban körüljárjam a dolgot, és arra jutottam, hogy teljesen egyetértek Deni barátommal! Az utolsó hozzászólásával abban a blogban pedig végképp!
És mégsem értek teljesen egyet... :)
Tudom, néhányakat most sikerült teljesen összezavarnom, ezért elnézést kérek! :)
Tehát a Vonzás Törvénye, mint olyan, mint törvény valóban nem létezik. Ez is csak egy címke, amit valaki ráragasztott valmire, amit tapasztalni vélt.
Ám mégis, amit én tapasztalok nap, mint nap, az a következő: ahogyan gondolkodom és ahogyan érzem magam, döntően befolyásolja mindazt, amit az adott pillanatba, az adott helyzetben megtapasztalni vélek.
Vagyis, minél kellemesebb érzéseket ébresztenek bennem azok a gondolatok, amiket egy adott helyzetről gondolok, egyre több olyan helyzet alakul ki körülöttem, amikkel kapcsolatban még kellemesebb érzéseket keltő gondolataim és tapasztalataim támadnak.
És ugyanígy fordítva is, ha kelllemetlen gondolataim és érzéseim vannak, akkor egyre kellemetlenebb helyzetekbe kerülök.
Ez a "tény", amit én megtapasztalni vélek! Az pedig, hogy ezt Vonzás Törvényének, vagy Gondolati Úton Történő Teremtésnek, vagy Önbeteljesítő Jóslatnak, vagy bármi másnak nevezem-e, az teljesen lényegtelen, értelmetlen és haszontalan is egyben! Mint ahogy eleve az is teljesen mindegy, hogy valójában ezeket, a gondolataimmal és érzéseimmel összhangban lévő tapasztalatokat egy vonzásnak nevezett mechanizmus hozza-e el az életembe, vagy egyszerűen - mivel ezekkel vagyok összhangban, ezzekkel "harmonizál a rezgésszintem" - csak ezekre a gondolataimra és érzéseimre összpontosítok, és ezért csakis az ezekhez hasonló jelenségeket veszem észre abból a Világból, amiben pedig eredendően Minden, ami csak elképzelhető, eleve ott van!
Nem létezik Vonzás Törvénye! Sőt, semmilyen törvény sem létezik! Még a Szabad Akarat, vagy Szabad Választás Törvénye sem!
Csakis a Lehetősége létezik annak, hogy megválaszthasd, hogy egy adott helyzettel kapcsolatos gondolataid közül azokat választod-e és azokra összpontosítasz-e, melyek kellemes érzésekkel töltenek el vagy épp ellenkezőleg!
Szabadságodban áll eldönteni!
Szabadságodban áll választani!
Bármit, amit csak szeretnél!
Akár azt is, hogy nem választasz semmit...
Vagy akér azt is, hogy Te mást tapasztalsz, mint amit én tapasztalni vélek...:)

Szeretettel,
Álomkereső

Ui. Deninek:
A Szeretet a Dühben is Szeretet! És nem kisebb, és nem is nagyobb, hanem pontosan ugyanakkora, mint máskor! A különbség csak annyi, hogy amikor Dühös vagyok, a Szeretet helyett a Félelemre irányul a Figyelmem! :))))
Szeretlek Drága Testvérem! :)

Hozzászólásokcsak 1 gondolat

Pont ezt gondolom Én is.

A szavak, csak szavak, egy kódrendszer, teljesen mindegy hogy mit hogy nevezünk, a lényeg, hogy miként élünk, akár hisz valaki a titokben, akár nem.

Üdv:
EmeriusÉdes Drága Barátom:-))

Emlékszel miről beszéltünk telefonon?
Amikor hazajöttem,azt gondoltam,milyen jó lenne,ha Kedvesem feltenné újra
a régi írásait:-)
Tudod miért:-)))))))))))
És mi történik?
Kedvesem feltette régi írásait:-))))))))
Köszönöm Neked,és Magamnak,és persze Neki:-))
Lám Vt-nek,vagy másnak híjjuk,műűkszik:-))))))
De nagggyon:-))
Szeretleeeeeeeeeeeeeeek,és nagyon köszönök mindent( hétvégét,ölelést,szeretetet,el nem nyalt fagyit.....)

Lótuszillat:-)Köszi:)

Az utóirat tetszett a legjobban:) Lám a dühbe csak szeretet magot kell ültetni:)

A válaszod ráadásul még annyira tetszett. Elég, ha egy ember kérdőjelezi meg a vonzás törvényének létezését. És ha már megkérdőjelezik, akkor legyek az én. Meg te. De hát az egy nem?

Egyek vagyunk nem? Dehogynem. Ki ki milyen színben ékíti a közösséget... alakuló közösséget.

NamasteVonzás Törvénye

Hogy létezik ? Természetesen létezik!
Nem tud nem létezni, és itt nem hitről van szó.
Körbenézünk a világban, minden látható dolognak ez az alapja.
Sőt, Most is, és minden pillanatban, magunkat, és a jövőnket teremtjük!!!

Üdv
BomondeKatis kedves!

Tisztára mátrix-szindróma :-)

Az álmok kellenek, de meg kell tudnunk különböztetni a most-tól,
abban a materiális világtól, amiben élünk, amiben gyermekeinket neveljük... álmodni kell, merni kell nagyot álmodni, de nem szabad összekevernünk... tök mindegy, hogy van-e, nincs-e a Titok, annyira nem érdekes, minden, amit itt tanultunk és kiírtunk magunkból a példa rá ... és egyben a bizonyíték...

csak élj, lazán, örömmel, vedd észre a jeleket, figyelj, ennyi... és nem több.... cél a boldogság... sok-sok pillanatnyi öröm sorozata.... éld meg a pillantatot, néha tarts tükröt és belső hited szerint cselekedj, álmodj és élj!!!! Az érzeseid sosem csalnak....

Ölellek vagy 24-szer!!!!

Unique**
Keep smiling :-)Drága

Drága Álomkereső!

Teljesen egyetértek veled. Mert hányszor megtörténik, hogy elbeszélünk egymás mellett, holott ugyanaz a meglátásunk, csak más szavakat, címkéket használunk. Még vitatkozunk is olykor, és a végére kiderül, hogy nem is volt min. :))) De addig, amíg minden a megértésre irányul, szerintem ez így is marad. Talán eljön az az idő (ami, ugye szintén illúzió :)), amikor először érzünk, és utána jelenik meg a gondolat, hogy meg tudjuk osztani egymással. Bár az is lehet, hogy akkor már nem is lesz szükség a beszédre a kommunikációhoz. Megengedjük magunknak?
Már most is megtapasztalható, mikor egy barátunkkal, vagy a szerelmünkkel csak ülünk, szó nélkül és nagyon, nagyon jól érezzük magunkat szavak nélkül is, mert teljesen egymásra vagyunk hangolódva.

Szeretettel . Böbe

TUDATOSSÁG - MÁR MOST "AZ" VAGY, NINCS MIT KERESNI. CSAK SZERESD MAGAD!drágáim! Nem értek semmit!

Mi az, hogy nem létezik a vonzás törvénye? Már hogyne létezne?
Akkor mi a csudáért is van nekünk ez a secret rajongói oldalunk, ami tulajdonképpen a vonzás törvénye rajongói oldala?

Bizony, hogy létezik a vonzás törvénye és így maga a vonzás is.
Hiszen most is vonzunk és akkor is, amikor nem vagyunk tudatában.

Szeretlek Benneteket!

Csilla

„Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!” Helen Hadsell *Kedves Álomkereső!

Van Niels Bohrnak egy mondata, ami egyik kedvencem:

"Akit nem döbbentett meg a kvantummechanika, az nem ért belőle semmit"

Írjuk át az Életre is!

Ebben az érzékszerveinkel és értelmünkel korlátozott világban, próbálunk görcsösen magyarázatot találni mindenre.
Valamit / valakit okolni kell. Hiszen így születtünk, kézzel lábbal, szárnyak nélkül, viszont repülni vágytunk és repülünk! Igaz repülővel, de volt valaki aki hitt benne , hogy lehet. És lehet :-) Pedig a repülő szó is cimke! De ha azt mondanánk rá, hogy repdeső röppentyű azon a tényen hogy haladni lehet vele A-ból ......... B-be nem változtat.
Lehet, hogy elménknek nincsenek korlátai ha nem állítunk fel falakat? A szemünk meg becsap, és délibábot látunk?

Egyszer nevetve állunk majd a mostani nézeteink, hitünk elé hisz a világ változik mi meg fejődünk. Amiben ma hiszünk, az holnap szertefoszlik és jönnek új hitek! Száz meg száz példa van rá a történelemben! Valaki ott a barlangban, a kőbaltával a kezében biztosan hülyén állt volna egy mikróhullámú sütő előtt :-) És a mikróhullám működési elvét, én nem vállaltam volna hogy elmagyarázom neki, sem cimkével sem anélkül :-))))))))))))))))))))

Rágódni rajta nem érdemes, hisz a következő másodpercben megdöbbenhetsz az Életen !!!

A megértés korlátait érdemes feszegetni, egyszer megadja magát, érthetővé válik!

Szép írás, nekem tetszett!!! Köszönöm :-)

DENIT MEG SZERETJÜK , KORLÁTOK NÉLKÜL !

Jutka :-)Játék

Mindössze annyi a véleményem erről az írásról, hogy csupán csak játék a szavakkal. :))
Szép estét!Élő példa...

...drága Öbiként álmának a megvalósulása!!!! Amikor először kimentünk a Margitszigetre az első talira, ugyanannyit tudtunk egymásról...vagyis semmit!!!! De már ott beszámoltunk róla jónéhányan, hogy valami nagyon jó érzés eluralkodott rajtunk, tudtuk jó helyen vagyunk és éreztük, szinte mi már ismerjük egymást:)))) Szóval ott még "csak" egy halvány gondolata lehetett Öbikének a MoMoMo-ról és már tessék, meg is alakult:)))) Az ő álma valóra vált...most akkor nem mondhatjuk rá azt, hogy ezt az álmát bevonzotta??? Oké, címkék...meg nincsenek törvények...szerintem akkor a gravitációra találjunk már ki valami más megfelelőt...az is olyan uncsi, valaki valamikor elnevezte ennek, pedig nincs is...habár folyamatosan hat ránk...hm????
Ölellek drágáim benneketeket:))))
Evelyn:)hmm...

Van egy film, Jodie Fosterrel, Kapcsolat a címe... láttátok?

Kedves Deni, ide is írom, valahol majd csak elolvasod...

ha nem létezik, nem bizonyíthatom direkten, és azt sem tudom bizonyítani Neked, hogy mi a szeretet, esetleg indirekten, ez is megfoghatatlan, logikus agy számára mindenképp...tök mindegy, hogy hívod a vonzást... de arra mindenképp figyelnünk kéne, hogy az egónk ne csasztuskázzon át a lelkünkön...

ha valamit úgy érzed nem akarsz, ne csináld, az istenért se, és ne hagyd magad rábeszélni
ha valamiről azt érzed, hogy a tied, senkinek se hagyd lebeszélni róla magad...

önálló, szabad, pozitiv gondolkodásra serkenünk, általad is, köszönöm ... :-)

nagy szeretettel:
Unique**Drága Fénysugár!

Nyugodtan! És Álomkereső, köszönöm hogy válaszoltál, Te úgyis mindig tudod mi a jó válasz :) És egyébként is, csak helyes válaszok vannak :)))Drágám :)

Elfogadom :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Köszi.....

Pár hete találtam rá erre az oldalra,szintén ajánlották .... gondolom van aki már ismeri,van aki nem.
ezen belül jobb oldalon : A sikeres személyiség kialakítása c. előadás.... és Brian Tracy: A célok megvalósításának 12 lépése. És még sok-sok érdekes , szuper meditáció,olvasmány,zene,film....,stb. Nekem a Földünkért való meditáció áll legközelebb a szívemhez. Gyönyörű,mély és megható.Kedves Fénysugár! :)

Mivel a Secret oldal nem az én tulajdonom, ezért ebben a kérdésben érdemben válaszolni nem áll módomban. :)
Ám azt gondolom, ez egy szabad fórum, ahol már sokan mások is ajánlottak már más oldalakat, így ha ezt az oldalt is belinkelet, akár ide ebbe a blogba, engem egyáltalán nem zavar. :) Sőt! :)
Ha csak egy embernek segít abban, hogy önmagát jobban megértse, akkor már megérte! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Álomkeresőm...

Szeretném megkérdezni szabad-e itt más weboldalt ajánlani? Ugyanis most hallgattam egy nagyszerű előadást az emberi kapcsolatok( munkatársi,pár és egyéb kapcsolatok) amiben 100%-ig benne van minden...a lényeg..., ami jelenleg kérdést vet( het) fel sokunkban és választ kaphat a meghallgatása után. Egy rövidebb formátumú előadásról van szó,( mp3 )gondolom van aki hallotta,de bizonyos,hogy sokunknak hasznára válik. Nekem,ill.többünknek nagyon tetszett. Várom "beleegyezésedet": fénysugárDrágám! :)

Egyfelől teljesen igazad van! :) Szükségünk van - legalábbis a legtöbben még ezt hisszük :) - a címkékre, mert azt gondoljuk ezek teszik lehetővé, hogy megértsünk dolgokat. :)
Másfelől viszont, nem pont a címkék e azok a dolgok, amik miatt gyakran félreértjük egymást? :)
Mi emberek, mindig mindent meg akarunk érteni, ezért elnevezzük a dolgokat, hogy később hivatkozni tudjunk rá, és összefüggésbe hozzuk más dolgokkal, amiket szintén felcímkézünk. Csakhogy ezeket a címkéket rendszerint másképp értelmezzük. Hiszen, ami számomra jelent valamit, üzenetet hordoz, az számodra nem biztos, hogy ugyanazt jelenti és ugyanazt az üzenetet hordozza, pedig a címke elvileg ugyanaz. :)))
Éppen ezért, a címke csupán illúzió! A valódi Üzenet pedig az Érzés, amit a címkével kapcsolatos Gondolatod ébreszt benned! :)
Szerintem! :)

Szeretlek! :)

Álomkereső
Nekem létezik :)

Nekem igen, mert szabad akaratomban így döntöttem :)
Abban igazad van, hogy ez egy címke. De minden címke, aminek nevet adunk. És szükségünk van ezekre a címkékre, mert különben hogyan beszélgetnénk róla. Nekem ez a két szó "vonzás törvénye" lesüríti mindazt, amit érzek és megélek a gondolataim és a valóság között. Ha nem lenne ez a címke, akkor azokkal, akikkel ezzel a két szóval is megértjük egymást, órákig magyarázhatnánk mire gondolunk. Nekem szükségem van erre a címkére, és szükségem van a mögötte lévő tartalomra is, hiszen enélkül nincs élet :)
Köszönöm, hogy olvashattalak :)
Szeretlek :) Öbike :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)