Érdeklődnék

szentírásA Szent Írást hogyan küldte le a Jóisten a Földre?
Talán diktálta valakinek?
Ha egyszer megtette, hogy diktált valakinek néhány sort, vajon megteheti azt máskor is, akár többször?
Ha többször is megteheti, hogy diktál közülünk egy-egy "kiválasztottnak", akkor nehéz elképzelni, hogy mindannyiunknak diktálhat?
Egyáltalán miért törné magát, hogy kiválaszt egy-két "helytartót", vagy "küldöncöt", amikor nem csak, hogy hatalmában áll, de különösebb erőfeszítést sem igényel a részéről, hogy külön-külön mindannyiunkhoz szóljon? :)
Ez csak néhány kérdés, ami felmerült bennem! :)
És vannak rá válaszaim is, de azért kiváncsi vagyok másokéra is! :)

Szeretettel,
Álomkereső
http://www.alomkereso.com
https://www.plimus.com/jsp/dev_store1.jsp?developerId=90828
http://www.irdmegakonyved.com

 

Tiszaviragom

Hala Istennek!:)

Szeretettel,
felebaratfelebarátom:))

Látod megint EGYETértünk:))

Szerettel,
Tiszavirág

"Go Jolly" - "Lépj vidáman"

Sant Darchan Singh Ji MaharajTiszaviragom

Ugyes vagy!:)))
Ne keresd, hidd(tudd),hogy ott van! Mindenkiben!:)
Minden ember jonak szuletik! A tobbi csak korites/ maz/ kirakat....!:)))

Szeretettel,
felebaratfelebarátom:))

A hitem miatt:)

Amit másról gondolok azt kapom vissza:)))

Keresem másokban a jót arra koncentrálok:)
(egyre többször sikerül:))))

Szerettel,
Tiszavirág

"Go Jolly" - "Lépj vidáman"

Sant Darchan Singh Ji MaharajTiszaviragom

Csak jokat?
Miert,mert nem ismersz v. mert ismersz?:)

Szeretettel,
felebaratfelebarátom:))

Sajnálom, ha megbántottalak nem volt szándékos:)
Csak jókat gondolok rolad:)

Szerettel,

Tiszavirág

"Go Jolly" - "Lépj vidáman"

Sant Darchan Singh Ji MaharajTiszaviragom:(

Meg vagyok bantva!:(((
Miket nem gondolsz rolam!:(((

Szeretettel,
felebaratfelebarátom:))

Linzben kaptam munkát és nem volt gépem:(

Téged védtelek:)))

Szerettel,

Tiszavirág

Ui:Olvastam a hozzászolásaidat tetszettek:))

"Go Jolly" - "Lépj vidáman"

Sant Darchan Singh Ji MaharajViragillatu szep joreggelt Tiszaviragom!:)

De reg lattalak!
Hat meeg milyen regen beszelgettunk!:)))
Az idezet,amit nekem szantal, ertsem ugy,hogy szerinted is Alom egy nebancsvirag,akit meg kell vedened?:)
Pedig nem is bantottam, csak erdeklodom az o teoriajarol!

Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát!

Valamiért ez az idézett jutott eszembe:)))

"Amikor egy szobába egy olyan üvegen keresztül pillantasz bele, amit a saját előítéleteid borítanak be,
csak a saját korlátaid visszatükröződését fogod látni"

Lee Caroll

"Go Jolly" - "Lépj vidáman"

Sant Darchan Singh Ji MaharajKedves Zsul!

Javits ki kerlek,ha meeg mindig nem ertelek jol. :)
Tehat szerinted Alom egy nebancsviragszal, es ezert inkabb elkeruli az oldalt?:)))DDD

Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát!

Nem tévedsz, de a "rossz indulat" és "humor" végpontokkal rendelkező csúszka jelzőjét légyszíves told a "homor" végpont felé, ha teljes képet akarsz kapni előző mondatom tulajdonságáról.:)Titokban?

Miert titokban?
Bujocska?

Szeretettel,
felebarat.. a titkos négyes titokban tanít.. Secret AdminKedves Zsul!

Talan muszaki hiba van a gepeben, vagy nagyon elfoglalt. Vagy lehet, epp a valaszokon meditalgat. Szokott szunetet tartani, majd jon es valaszol,ha itt lesz az ideje!:)
Enyhe negativ erc van a hozzam intezett szavaidban, tevedek?:)

Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát!

Nem tudom feltűnt e, de Álomkereső már egy jó ideje nem látogatja az oldalt, s végképp nem szól hozzá.Alom!

Talan ennyi sok valasz eleg is.
Akkor mostmar szivesen meghallgatnam a te valaszaidat -mar ha vannak- az altalad felvetett kerdesekre!:)

Szeretettel,
felebaratKedves (Fele)Barátaim :D

Nem tudom mit szoljak igazan A zeitgeist es a Titok filmek hallatan. De azt latom legtobb kozuletek tenyleg agymosason ment keresztul, es hatalmas energiat fektettek bele a fentartasaert, (Pár "Istenfélö" emberrol beszelek, nem akarok senkit megbantani!),eleve a korszellem nagyon szepen ravilagit arra, ami a vilagunkban zajlik, es hogy mi is a helyzet a vallasi es a penzugyi rendszerel. A film 80% igazsagot tartalmaz velemenyem szerint, es reg erzem ennek jelenletet, es ez a film csak megerositett. A vallasrol: Ha letezett Jezus ha nem, egy dolog bizonyos, Az emberek akarmikor is eltek, szukseguk volt egy elkepzelt felso erore akit magasztalhattak, es ezt orommel tettek nagy csoportokban, legyen barmilyen kultura mindnek volt istene, legyen az elszigetelt helyen (akar az aztekok,majak stb) vagy barmely kontinensen. A lenyeg hogy en nem halgatom a kis hangot mint egyesek:) de nem is olvasok regen kiadott konyveket, mint a 2000-er eves ossze ollozott bibliat. Vannak ujjabak is :) De lassuk a film igazi valojat: a szepsege a filmnek az, hogy a Titok cimu film ennek ellenere is mukodik. De nem elfelejtve hogy latjuk tisztabban a dolgokat,es miert is profit orientalt minden ezen a foldon! Azert vagytok itt mindanyian mert lattatok a Titok cimu filmet, vagy nem?? A titok nem azt mondja hogy mindenki az egoista es beteges vagyait valositsa meg! Hanem a boldog elet felteteleire osztonoz. Es nem tul sokat beszel a vallasrol, mint ahogy en se szoktam tul sokat beszelni rola.Miert? mert en nem hiszem hogy az oreg lesi minden szavam es gondolatom! Ezert mint tudjuk barmit is gondolsz, mindenfelekepp igazad van! Mert te teremted meg a jovodet, nem egy tabla az egbe, persze a kulso tenyezoket is figyelembe kell venni, mert nem te vonzol egyedul az univezumban hanem masok is korulotted. A lenyeg legy pozitiv es ne tolsd feleslegesen az idod, (pl az uj szovetseggel), mert az a mult,es mi a jovoben elunk. A valtozas folytonos ne tagadjatok meg azt, hanem eljetek a lehetoseggel. Boritsatok le a korlatokat magatok korul, mert ha igazan szabad vagy nem korlatoz semmi es senki! :) Majd irjatok meg ha van velemenyetek!
Csodalatos napot mindenkinek!!! :)
Szeretettel,
Oszkar :*Álomkeresőnek

Ott van mindjárt a beszélgetések Istennel... Álomkereső gondolatára reagálva: szerintem nem választ, csak mi érzékeljük úgy, mintha választana... sokan még nem érzékelik úgy az életet, hogy merjenek belső hangból bátran élni... nem szabadok, le vannak kötve egy csomó félelemmel... a félelmet pedig közvetítik serényen az egyházak (Ők ugye pont Istennel fenyegetnek.), a politikai rendszerek és a TV hiradó is... a napi félelemadagot mindíg magadhoz veheted (lövöldöző gimnazisták Németországban, stb.). Szóval akik még a félelem bástyáinak ennyire magasított falai közt élnek, azokhoz nem jut el ez az érintés. Akik már nem, mert mást választottak, azokhoz eljut... kik hirnökök szeretnek lenni, kik egyszerűen csak az életörömmel életszeretettel léteznek, s ezzel gyógyítják a környezetüket, a világot... kik tanítók szeretnének lenni... ezt végülis kinek-kinek magának kell eldöntenie. Fontos az, hogy az ilyen döntés nem mindíg jár olyan történéssel, mint pl. amilyen történés volt a Beszélgetések Istennel írójával is. Azonban hatalmas életörömmel, szabadsággal mindenképpen jár, s azzal a képességgel, hogy felüdíthetjük embertársainkat, felüdülhetünk egymásban kedvesünkkel, ezzel még több erőt és életörömöt adva egymásnak és a világnak. No ilyen körülmények között könnyebb szövögetni a kis életünk történetét, hálát adni az Univerzumnak/Istennek. Mi kéne még? Én csak egy kV-t kérek.:)

Még a végére:
"Pedig a dolog nagyon egyszerű.Csak el kell olvasni az újszövetségben lévő Jézus szájából elhangzó tanításokat,és meg kell vizsgálni az univerzális teremtés szabályait és fel kell fedezni a párhuzamokat." - Néha direkt írnak Jézus idézeteket erre vonatkozóan, s akkor az olvasó elé tálalódik ez a párhuzam amiről beszélsz... a spirituális könyvek is szokták hozni ezt a párhuzamot... engem hatalmas örömmel töltenek el ezek a gondolati egybefedések.A szentírás azért

A szentírás azért szentírás mert a szentlélek szállta meg az írás alkotóját és ennek hatására vetette papírra az írások tartalmát.
Jézus létezését kétségbe vonni elég furcsa nézetekre vall.
A vallás sosem volt egyenlő Jézussal,a vallás nem más mint politika de nincs is köze Jézushoz.
Pontosan a vallás gyakorlói voltak azok akik legjobban ellene voltak Jézusnak.
Mert Jézus az igazságot közvetítette és ezt minden korban próbálták félremagyarázni,elferdíteni,ahogy ebben a topikban is ragyogóan látszik,hogy mennyi sületlenséget lehet róla összehordani.
Pedig a dolog nagyon egyszerű.Csak el kell olvasni az újszövetségben lévő Jézus szájából elhangzó tanításokat,és meg kell vizsgálni az univerzális teremtés szabályait és fel kell fedezni a párhuzamokat.
Ami ezen az oldalon a legnagyobb probléma az az emberi kapzsiság ami az ego egyik megnyilvánulása,hogy úgy áltok a dolgokhoz,hogy mit nyerhetek én ebből a teremtés dologból,mikor sikerül ezt meg azt a saját kis világomba vonzani.Szerelem,karrier,anyagi javak...
Páran itt nagyon lecsúsztak az ideális ívről,és rossz irányba terelik a tudatlanabb hallgatóságot.
Ez a baj az ezoterikus tanításokkal,hogy hemzsegnek e tudományban a hamis próféták és rombolnak
szellemileg,lelkileg és ezáltal fizikailag.
Olvassátok egy kicsit a bibliát,foglalkozzatok Jézussal és aki semmit nem érez közben ott belül a szívében az nézze meg mégegyszer a titok című propaganda filmet és vizualizálja továbbra is erősen az egoja által kivetített álmait.
Isten létezik,Jézus létezik,a Szentlélek létezik,az Angyalok léteznek.
Ezeket a dolgokat nem a templomban kell keresni,mint ahogy nem is intellektussal kell megérteni illetve bizonyítani.Ez nem az agy és az ego dolga.
A szívedben kell érezned,a lelked csendes hangját kell követned,a lelki-ismeretedre kell hallgatnod minden egyes cselekedetedkor mert ha így teszel Jézus tanítását követed és ha a kezdetektől mindenki Jézus tanítása szerint cselekedett volna,el lehet képzelni,hogy milyen lenne a földi élet...

"Azt a változást, amit a világban szeretnél látni, először magadban kell létrehoznod!"Válaszok a kérdéseidre

Kedves Álomkereső !

Olvasd el kérlek a Beszélgetések Istennel mindhárom + ráadás kötetét , ott minden kérdésedre választ találsz....

Üdv: Gábor:)

A nevelésről... arról, amit belénk neveltek, akikben bíz(t)unk, minták, szabályok, korlátok...
szabályok, amiket annyira meg kell tanulnunk, hogy már át tudjuk lépni azokat... :-)

egy kis Einsteinnel zárnám :-) :

A képzelet sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás véges. A képzelet felöleli az egész világot.
Nem vagyok különösebben tehetséges, csak szenvedélyesen kíváncsi.
Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat.
A kérdés, ami néha elbizonytalanít: én vagyok őrült, vagy mindenki más?

Unique**
Keep smiling :-):-)

Deni, ki beszél itt a filmről, felejtsd el...
gumicukor :-)

ma nem fúj a szél :-)
csak vagyunk, pőrén és őszintén

Unique**Hú Fiúk..

..annyira szeretlek Benneteket!!!!!!!!
Köszönlek Titeket az Én Istenemnek:--)))))))))Hát ez az, Barátom! :)

Isten vagy Jelen, vagy Csend, vagy Forrás, vagy Szellem, vagy éppen Vonzás...
Nem mindegy, hogyan hívjuk és milyen címkével illetjük? :)
Szól hozzánk, mindannyiunkhoz, és semmi más nem számít! :)
Hogy figyelsz-e rá eléggé? Ez már a Te választásod!
De akár figyelsz rá eléggé, akár nem, nem vagy se több, se kevesebb, sem jobb, sem rosszabb senkinél, bárhogy is döntesz és bárhogy is cselekszel! :)
Elvégre Önmagadat csakis Önmagad ítélheted meg! :)))

Aloha neked Barátom! :)
Álomkereső
http://www.alomkereso.com
https://www.plimus.com/jsp/dev_store1.jsp?developerId=90828
http://www.irdmegakonyved.com:)

Deni
Imádok mosogatni, olyankor addig agyalok, amíg a válaszaimat is megtalálom, lévén nekem sosem egy csészém van csak és jó sok idő :-) :-)
örülök, hogy végre kiadtad magadból magadat őszintén, ölellek nagyon, küldök kekszet a kávédhoz :-), ja izééé... inkább sült krumpli vagy palacsinta a nyerő? :-)
... nem adhatok neked mást, minthogy sütök neked krumplit...
Ölellek, már nem vizes a kezem :-)
Unique**
Keep smiling :-)Kedves Barátaim!

Deni
hedonista: élvhajhász; az élvezeteknek, érzeki örömöknek élő ember ... a meghatározás szerint
hmm, azért ez egy kicsit nagyon sarkítottan a Titok, van ott azért más is, bár azért azt én sem mindig tudom helyre tenni, miért nem szabad gondolkodni, az nekem nem megy, nekem csak együtt megy a kettő - gondolkodni és érezni, és eddig egész jól megvagyok magammal... már nem is keresek semmit okkal, célzattal, egyszerűen elém kerülnek a dolgok, amikre szükségem van...

ja, miért is van bűntudatod? mert keményen bánsz az emberekkel, őszintén, gondolkozásra sarkallva? és nem az érzések vannak a aközpont(od)ban?

elnyomod a fájdalmad, vagy most élsz fájdalomban, nem tudom...

nekem nincs bűntudatom, mert nem hiszek semmiben és senkinek elsőre, mert a dolgok történnek, ha kell agyalok, ha kell érzek, egyszerűen csak élem, ami él engem...

Álom:
van bennünk Isten, de hívhatom benső forrásnak, önnön magadnak, tudatalattinak, ahogy akarod, nem hiszem, hogy közvetítőkre lenne szükség, sőt, nekem ez sok közvetítőn át hozzánk került iszonyú fontos dolog mind kinyilatkoztatás... kevés kivétellel, tehát már ezért sem kell nekem... a megérzéseim, sosem csalnak, az érzések sosem hazudnak... a tudatalattiról meg jó keveset tudok... sajna

Elfogadom-e, megengedem-e hogy Isten bennem van? vagyis semmi szükségem kinyilatkozókra... én magam nyilvánulok meg...
Szabadságunkban áll azonban eldönteni, mennyire közeli kapcsolatban akarok lenni vele... hogy ez milyen folyamat, erre még keresem a választ... szerintem jól elleszek vele életem végéig :-)

A határainkat mindig mi szabjuk meg. Tudatosan, vagy öntudatlanul.

Ölelés
Unique**:)

És mintha csak az számítana, hogy akit lehet, azt be is palizzák, és kiknek a segítségével? Akit beleneveltek a bugyutaságba. Ő aztán teljesen ártatlan, hiszen nem ismer más alternatívát alapból, mert úgy nevelték. Így aztán szépen tiszta szívből és tiszta szeretetből tanítja a kis hat évest, hogy nagy hazafi leszel a kipukkansz majd egy buszon és vár rád a nagy öreg bácsi a jutalmaddal.

Nem akarok én semmit, de erre a világra szerintem ráférne egy év csend. A Tabula Rasa.

Isten szól mindenkihez? Tudod ki az aki hozzám szól? Mi az a halk hang ami végig tévedhetetlen súg és még mindig nem hallgatok rá eléggé? Isten? Ugyan! A jelen súg folyton!

Felkavart ez a film, mit nem mondjak. Ezerszer volt bűntudatom, amiért még mindig váratom Jézust, hogy benne éljek. Erre kiderül, hogy Jézus egy plagizáció egy csillagászati meséről, ami voltaképpen egy kedvelt meséje a szépségnek.
Végig éreztem, hogy valami nem stimmel. Hiszen ha úgy lett volna, akkor nem vívtak volna annyi háborút a nevében. Na meg a 300 éves kanonizálás is elég érdekes.

Ezzel az én életemben ezt a témát be is fejeztem a vonzás törvényével együtt.

És még én békekaravánt szervezek! Én marha!

A legjobbakat kívánom mindenkinek!

Folytatom azt amit eddig is. Része vagyok egy igazi, valós környezetnek. Bugyután, de őszintén.

Így már könnyű lesz elmosnom a csészémet.

namaste!Drága Barátom! :)))

Bevallom, a Zeitgeist című filmet még nem néztem végig, csak belepillantgattam egyes részeibe... :)
A kérdések pedig valóban bugyuták, mint hogy az is meglehetősen bugyuta dolog, hogy tanításokra hivatkozzunk, - anélkül, hogy igazából mérlegre tennénk, hogy számunkra igazsággal bír-e vagy sem - melyeket valaha olyan EMBEREK fektettek le, akik azt állították magukról, hogy Isten üzen a többieknek rajtuk keresztül, és mely tanításokat ráadásul az elmúlt évezredek során itt-ott megváltoztathattak és talán meg is változtattak, attól függően, hogy mit kívántak meg éppen hirdetőik érdekei! :)
De tudod, mi az én Igazságom ezzel kapcsolatban, Drága Barátom? :)
Az, hogy Isten nem üzen a többieknek senkin keresztül!
Isten közvetlenül üzen mindenkinek! Neked is, nekem is, Lótuszillatnak is, Felebarátnak is, Öbikének is, Shaktinak is, és sorolhatnám mind a 6,6 milliárd embert név szerint, aki ma ezen a bolygón él, és sorolhatnám még azokat is, akik jelenleg talán egy másik galaxis, másik bolygóján tapasztalnak szabad akaratukból!
Istennek nincs szüksége "közvetítőkre" és "helytartókra", mert nem csak, hogy elér minket közvetlenül is, hanem folyamatosan jelen is van mindannyiunkban és kommunikál velünk az érzéseinken keresztül. Arról már nem ő tehet, hogy nem figyelünk a jelzéseire és nem értjük meg az üzeneteit! :)))
Mert ha nem is gyártanak minket bugyutának, de hogy mindent elkövetnek néhányan, hogy azzá neveljenek minket, az biztos! :)

Szeretettel,
Álomkereső
http://www.alomkereso.com
https://www.plimus.com/jsp/dev_store1.jsp?developerId=90828
http://www.irdmegakonyved.com