VÉDD MAGAD! , de ne bántsd még azt sem, aki neked akart ártani

Huh, életem egyik legnagyobb megpróbáltatása az, amikor sikerül felülemelkednem önmagamon. Oroszlán vagyok a horoszkópom szerint, viszont Skorpió az aszcendensem.

Annyira nem értek a dolgokhoz, bár beszélgettem már asztrológussal és személyre szabva úgy elmondta az eddigi életemet, illetve a jövőbemet, hogy még soha nem találkoztunk. Mindent látott, a viselkedésemet, a munkámban, a szexuális beállítottságomat :) és azt is, hogy milyen vagyok az ágyban, a szüleimmel, a barátaimmal való kapcsolatomat stb.
Vagyis ezzel a kitérővel arra akartam kilyukadni, hogy nem merem azt állítani, hogy hülyeség az asztrológia. Egy dolgot leszámítva: a bulvár lapok "ez a te napi horoszkópod rovata".

Szóval, bár az Oroszlán alapvetően nagylelkű, hiú stb. A Skorpióban jóadag bosszúállás van. És évekig tud rá várni, hisz annál édesebb, ahogy a közmondás tartja...

Nos... egy kollégámmal pár hónappal ezelőtt elhatároztuk, hogy együtt fogunk dolgozni. Ő vén róka hozzám képest és igen... én naiv vagyok még mindig sok mindenben. Utóbbit úgy fogom fel, amikor ráfázok, hogy nem baj, ebből tanultam, és ha következő alkalommal megint naiv leszek, akkor az már egetverő hülyeség.
Szóval én elhittem, hogy tényleg együtt fogunk dolgozni, hiszen ha megosztjuk a feladatokat, akkor előrébb jutunk.
Így elhívtam egy pár tárgyalásomra, hiszen ő annyira sikeres én pedig "még csak" három éve vagyok a szakmában és soha nem halasztok el alkalmat a tanulásra. Mindent összegezve: felnéztem rá.
Aztán idővel kiderült számomra, hogy ő hozamokat értékesít, brókerkedik én pedig ezt nem, hogy nem tudom, de nem is vagyok hajlandó teljesíteni. Én hosszú távon szeretek eredményt felmutatni az ügyfeleimnek és ezeddig mindig bejött.
Idővel számomra kiderült a pénzéhsége és kiszálltam a közös munkából. Addigra viszont voltak már közös ügyfeleink és sok csúnya húzását nem tudtam úgy lereagálni, ahogy szerettem volna.
Azóta értelemszerűen veszítettem is már ügyfelet, hiszen a tőzsde nem úgy működik, ahogy éppen fütyülünk és pont akkor volt leszálló ágban, nem lehetett hozamot termelni, amit beígért. Tőlem visszaírta a cég a jutalékot, amiből neki is adtam, viszont én nem kaptam meg tőle... Ezt úgy fogtam föl, hogy jó tanulópénz volt, hogy nem minden arany, ami fénylik...
Egy közös pontunk volt már.
És ez az ügyfelem rendkívül tisztességesen járt el velem szemben. Felhívott, hogy beszélni akar velem. A "kedves" kollégám folyamatosan apró megjegyzésekkel az én hozzá-nem-értésemet akarta bizonyítani, szemben a saját nagyságával. És az ügyfelem rákérdezett, hogy akkor most hogyan is állunk.
Én mindent elmondtam neki őszintén. Hogy döntse el, mit szeretne, hosszú távon, tartós kapcsolatot velem, vagy pedig napi szintű brókerkedést a kollégával. Én utóbbit nem fogom, mert nem akarom nyújtani. Viszont vállalom, hogy hosszú távon trendeket követünk, ami eddig is bevált nálam és szép eredményeket értem el.
Ügyfelem, aki elmondta, hogy már eddig is sokmindent furcsált a kollégámban, becsüli őszinteségemet, mert ezt akár el se kellett volna mondanom. És engem választ. A vicc az, hogy a kollégám, az általam kötött szerződést fel akarta mondatni... Ami megint csak súlyos anyagi veszteséget jelentett volna nekem... Ezzel szemben az ügyfél átjött az én ügyfélállományomba, megegyeztünk, hogy hetente összesített információkat küldök neki, az aktuális piaci trendekről, melyek alapján ő dönt, hogy hova fekteti éppen a pénzét.
Így én NEM KÁROSÍTOTTAM meg a kollégámat, viszont nyertem bizalmat az ügyfelemmel szemben. Ami számomra a legfontosabb... Mert ez egy kíváló együttműködés kezdetét jelenti.

A "kedves" kolléga pedig presztízsveszteséget fog legfeljebb elszenvedni.

No ez a sztori... és mi a lényeg?
Az, hogy megálltam bosszú nélkül. Mert megsértett, mert megalázott egy ügyféllel szemben. És kétségbe vonta a hozzáértésemet, amit folyamatosan napi szinten csiszolok. És főleg, mert úgy gondolom ez nem volt túlságosan emberséges viselkedés velem szemben.
Tény.. sok mindent nem írhatok le, amik fontosak a sztorihoz.
De én sok mindent le tudok nyelni, sok mindenen át tudok lépni, de mivel volt idő, amikor a becsületemen, és büszkeségemen kívül másom nem volt, így ez érint a legérzékenyebben. Márpedig a kolléga által mindkettő sérült..

ÉS ÉN TÉNYLEG BÜSZKE VAGYOK MAGAMRA :DDDD

Ezeddig a bosszúállás volt az első, amin elkezdtem töprengeni.

De eszembe jutott, hogy ha szeretetet sugárzok ki, akkor azt kapok, ha bosszút, akkor azt... és én utóbbit nagyon nem szeretném :D

Pszichogirl

HozzászólásokHoroszkóp

Kedves Csenge,

a napi horoszkóp elemzéseket én is nevetségesnek tartom.
Amiket leírtál, hogy tudsz csípni, meg a szexuális élet stb. Nos azok általánosan jellemzőek a jegyekre. Ezen felül értelemszerűen a személyre szabott horoszkópnak van jogalapja szerintem is.
Pláne mert volt már benne részem és megdöbbentő...
Úgyhogy maximálisan egyetértek veled, és az írásomban is így gondolkodtam. :)

Szeretettel:

PszichogirlA horoszkópról:nincs rossz és jó jegy

csenge333
hanem mindegyik jegynél meg van a lehetőség a fejlődésre.A lénye mégis az lenne, hogy az ember felül tudjon kerekedni a "bolygóállásain" is és a legtöbbet tudja kihozni egy konstellációból.Nagyon fontos a szeméylre szabott horoszkóp, mert amit általánosságban írnak le a jegyekről, sokszor nagyon sántít...nelem például skorpió az aszcendensem, de abszolút nem vagyok " bosszúálló"...Az viszont igaz, hogy a misztikus dolgok erősen ott vannak az életemben...Igen, "csípni is tudok", sokszor nem is szándékosan, hanem egyszerűen "sziven" üti az embert, amit és ahogy mondom...Ja, és " fát lehet hasogatni a hátamon", mert szívós és kitartó vagyok...Amit a skorpiók "szexuális életéről írnak", azt inkább itt most nem ecsetelem...Szóval vigyázni kell az álatlános leírásokkal...Na, most mennem kell...Pszichogorl

Fogadd oszinte elismeresem.
Szeretettel,
felebaratKedves Edit

Ezt én is így gondolom. Hangsúlyozandó, hogy most már... :)
De sokkalta jobban is érzem így magam, mint ezelőtt, amikor bosszút áltam, ha valaki ártani akart...

Mindennap tanulok valami újat a titok segítségével és ez nagyon jó....

Üdv: PszichogirlKedves Pszichogirl! Valóban

Kedves Pszichogirl!

Valóban nagyon pozitív volt a hozzáállásod.
Ha az ő cselekedeteire bosszúval, hasonló tettekkel reagálsz, akkor nem bizonyítod hogy Te különb vagy nála.
Tudni kell túllépni dolgokon, és alkalmazni a "nem vitatkozom, ha nincs kivel" módszert. Az ilyen ember nem partner egy vitához sem, bosszankodni miatta pedig nem érdemes, mert azzal csak magadnak ártassz.
Az élet meghálálja pozitív gondolkodásodat!
Üdv: Edit