a SZERETET, amit Isten hordoz....

"Az ember szívében lévő lótusz, epekedik a Nap sugaraira, az Úr ragyogására. De ennek elérése nehéz. Csak a világiságról való lemondás során nyerhető el. Isten a legközelebb álló legkedvesebb dolog, de a tudatlanság elrejti Őt a szem elöl. A szeretet, amit Isten hordoz, az embernek mindent felülmúló; mégis, az ember számára Isten, egy távoli, félelmetes, megközelíthetetlen dolgot jelent. A csillagok, mint pontok jelennek meg az égen, mivel azok igen messze vannak tőlünk. Ugyanígy, Isten jelentéktelennek vagy elérhetetlennek tűnhet, mivel túl távol tartjátok magatokat Tőle. Ha néhány ember azt mondja nincs Isten, az csupán azt jelenti, hogy nincsenek tudatában a Létezésének, mivel oly messze vannak tőle."
Sri Sathya Sai Baba

HozzászólásokCsak akkor beszélhetünk igazi távolságról,

ha két lélek van egymástól távol./Más nem számít./De Jó! Itt arról a

De Jó! Itt arról a titokról beszél Baba, amit a Hinduk Atman-nak neveznek, ami a lélek. Az Úr ragyogása természetesen nem a fizikai nap, amit a hús-vér szemeiddel látsz, hanem a Spirituális Nap, amit csak a bölcsesség-szemmel lehet látni. Az Atman az élő és örökké ragyogó Fény. De csak kevesen bölcsek annyira, hogy valóban lássák ezt a ragyogást.Nem jó

Vannak csodálatos emberek, akik Isten nélkül élnek, mégis a szeretet igazi gyöngyszemei.

Például a gyermekeim.

Merészelem azt mondani, hogy Sai baba erőltetett ebben a megnyilatkozásában. Nem globális, nem elfogadó, sőt minősít, és rombol.Isten bennünk van,

ahogy a SZERETET is....

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Orokos Boldogsag

Koszonom!
Szeretettel,
felebarat:)

Teljesen egyetertek Denivel..... A szeretet bennunk van es konnyebb Isteennel azonositani mindtsem magunkban keresni :):)

Labant Csaba A mennyek óceánján

"Nem elég tudni, hogy mi a helyes. Fontos, hogy próbáljuk azt életünke beilleszteni."
Sant Darshan Singh Ji Maharaj:)

Valahogy mi emberek nehezen hisszük el, hogy a szeretet bennünk van. Csakhamar megteremtettük Istent, hiszen hihetőbb, hogy a szeretetet Istennél van és nem nálunk.

Olyannyira tökéletlenek vagyunk, hogy keressük azt, ami a miénk. Vagy ennyire tökéletesek? Hiszen csak rá rá akadunk keresés közben.

Meg meg látjuk magunkat másban.

Nagyon messze vagyok Istentől, mert nem vagyok tudatában a létezésének.