Amikor egy csecsemő belecsöppen a tudósok világába

Az Egyesített Elméletek konferenciájának negyedik napján vettem részt.
Mikor az Univerzum meghallgatta vágyaimat és szinte belökött a terembe, elvárásaim voltak. Elvártam, hogy egy misztikus világba kerüljek, érezni akartam Isten jelenlétét… most már tudom, hogy ezek az elvárások akadályoztak meg pont abban, hogy átéljem már az első pillanatban.
Mikor bementem a konferenciára eleinte azt éreztem, hogy egy sima előadásra érkeztem. Nem éreztem a rezgést, az áramlást. Hallgattam az előadást.
Közben elkalandoztak a gondolataim, és azon elmélkedtem hogy a mozgalmunk egyik célja hogyan fog megvalósulni. Hogyan tudjuk megértetni az emberekkel, hogy a pozitív gondolkodással segíthetik elő életük jobbátételét. Mi a vonzás és hogyan működik. Aztán egyszercsak meghallottam valamit. Az előadó Bánáti Ferenc kimondta a bűvös mondatot:
„Szükségletek megértésén keresztül lehet az embereknek elmagyarázni az összefüggéseket.”
Ekkor kezdtem érezni, hogy megérkeztem…

A következő előadó Márfai Molnár László megismertetett eddig általam kevésbé ismert gondolkodókkal is…
Kahl egyik gondolata nagyon megfogott: „kívülről nézve belül van, belülről nézve kívül van” hmmm.
Aztán beszélt a játék fontosságáról, hiszen „az igazi játék teremtő tevékenység”.

A következő előadó, a fiatal Mezei Tamás egy új feladatról beszélt, a metaelméleti szótárról. Ebből azt szűrtem le, hogy más-más fogalmakat használnak ugyanarra a dologra az egyes kultúrákban élő emberek. Itt megint volt egy csingilingim, hogy hát igen, erre figyelni kell majd mikor a vonzást és teremtést szeretnénk megismertetni minél több emberrel.

Az utolsó előadó, egy energiabomba hölgy volt Major Gyöngyi személyében. Ő az egész testével adta elő hogy MINDEN EGY….
Ekkor már teljesen azt éreztem, hogy ez a konferencia tényleg más, mint egy sima előadássorozat. Éreztem a rezgést…. az Isten jelenlétét….

Pár gondolat, amit közben feljegyeztem magamnak:
- Metaelmélet: én magam vagyok
- A világ nincs válságban, maguk az emberek vannak válságban….
- Az okok bennünk vannak….
- Egység – légy a pillanat….
- Minél több szerepet tudok eljátszani, annál teljesebb vagyok…
- Távlat számít, nem a végpont…
- Pozitívan gondoljunk magunkra… és úgy is beszéljünk magunkról…
- Nem számít a középpont-nélküliség, mindenki elérhető…
- Senki sem periférikus, mindenki mindenhol…

Sajnos Varga Csaba (a Stratégiakutató Intézet elnöke) előadásáról (A metafilozófia alkalmazása a társadalomelméletre és a globalizációra) lemaradtam, pedig fantasztikus lehetett. De majd megveszem a konferencia anyagát dvd-n és megnézem, meg a többi napon elhangzottakat is.

Ebédszünet után a teremben csak hárman voltunk, ketten beszélgettek én pedig elmerültem az előző napi program olvasgatásában. Elindult bennem valami… Felnéztem és egy eddig nem látott hölgy mosolyába néztem. Egymásra mosolyogtunk és néztük egymást. Aztán visszatértem az olvasgatáshoz, és azt vettem észre, hogy elkezdek remegni, mint a kocsonya… Ekkor néztem, hogy az én soromba ült le a kis örült fizikusunk a filmből (Fred Alan Wolf).
Aztán a szervezők kitalálták, hogy mivel kötetlen beszélgetés kezdődik, igy rakjuk körbe a székeket. Leültem elsőként, aztán azt vettem észre, hogy Fred már mellettem ül, a másik oldalamra pedig a csodás mosolyú felesége :) huuuh. Ha tudnátok hogy mit éreztem…
Szinte forgott a film velem…

Mivel egyelőre még a fordításra hagyatkoztam, hogy megértsem Fred mit mondott, így inkább az érzéseimre figyeltem.
Megértettem, hogy mit mondott, hogy inkább önmagunkra figyeljünk, a benső forrásunkra, ne fizikai síkon gondolkozzunk, ne a múlton keseregjünk és ne a jövőtől féljünk. Csak Önmagunkra és a jelenre, a MOSTra koncentráljunk. Mikor érintőlegesen szóbahozta, hogy mik a tervek, az EGYÉN helyzetével kapcsolatos kutatásokról, megoldásokról, akkor erős késztetésem volt, hogy megszólaljak, és meséljek magunkról. Arról, hogy mi a film rajongói holnapjának a „teremtményei” vagyunk, a vonzás törvénye alapján élünk és gondolkodunk, elindult bennünk valami, ami jobbá tudja tenni a környezetünket, az átlagemberek életét. De észrevettem a hozzászólásokból, ami teljesen más irányba vitte a beszélgetést, hogy még nem érett meg rá az idő.

Aztán egy újabb téma merült fel: „A metafilozófia gömb-könyvének terve és vitája”
Ezt a könyvet Varga Csaba, a Stratégiakutató Intézet elnöke „kapta”, Ő találtatott a legmegfelelőbbnek a megvalósításra. Ez egy csodálatos dolog lesz, hiszen minden metafizikával kapcsolatos fogalom, tapasztalás, tudomány, értekezés, felfedezés megtalálható lesz benne.

E csodálatos könyv megalkotására létrehoztunk egy társaságot: az „Egyesített Elméletek Nemzetközi Társasága”-t
Ebbe a társaságba a Mosolyogj Mozgalom is benevezett és befogadást nyert.
Természetesen én csak fizikailag képviseltem a mozgalmat, és a Tagok között van több olyan lélek, aki megfelelő tudással fog képviselni bennünket.

A CSODA elkezdődött velünk :)

Ott a konferencián több fiatal szakemberrel névjegykártyát cseréltünk, és másnap kaptam egy nagyon kedves e-mailt Kozsdi Tamástól (www.kozsditamas.eoldal.hu), hogy a Magyar Világkép Kutató Magazinban ( http://mvkmagazin.gportal.hu) szeretnének megjelentetni a Mosolyogj Mozgalomról egy nagyobb cikket. Mivel foglalkozunk, mi a filozófiánk, miért hoztuk létre, hányan vagyunk, mik a céljaink. Ez nagyon nagy lehetőség, egy újabb réteghez tudjuk eljuttatni magunkat, vágyainkat…

Én átéltem ezt a csodát, éljétek át velem Ti is :)

Köszönöm, hogy meghallgattatok…

Végtelen szeretettel: Örökös Boldogság :)

Ui: és egy csodás üzenet, mely bennünk magot ültetett:
http://www.freevlog.hu/play/vidixplayer.swf?v=e453950f70689d

CsatolmányMéret
universum.jpg241.81 KB

HozzászólásokMiért nem folytatódik drága Öbi ez a "mese"?

Tündéri kis élmény beszámolód annyira magával ragadó:) És ma, amikor kissé leersztve, mint a fáradt lufi, ülök, keresgélve, szemelgetek itt az oldalon, beléd botlok :))) Én érzem az áldást, amit árasztasz :)Öbikénk!

Drága Öbike!
Te teremtetted, én is teremtettem, és Őrangyalkám is. És egyszer csak a 3 teremtés összeadódott, majd különvált, és így különváltan is mégis EGY! Ugye milyen Csodálatos a világ? :-)
Varázslatosan szép és hálával telt, fénnyel áldott pillanatokat, s hozzá gyermeki szemet, hogy észrevedd, és rácsodálkozhass.Drága Hankarám :)

Hálásan köszönöm neked ezt a csodás napot, mert nélküled nem jöhetett volna létre :)
Szerető öleléssel: Öbike :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Öbike!

Úúúúgy örülök! Eddig titkoltad? :-))))
Ezen a napon kellett ott lenned!
Varázslatosan szép és hálával telt, fénnyel áldott pillanatokat, s hozzá gyermeki szemet, hogy észrevedd, és rácsodálkozhass.Drága Nesxx :)

Teljesen igazad van :)))) én sem :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Remek ...

Remek beszámoló, tényleg. Én is kíváncsi lettem volna rá. De kérhetek valamit? Azt az "átlagemberek" kifejezést eltávolítanád? Nem kötözködésből tényleg, csak én egy "átlagembert" sem ismerek ...

Legyen szép napod! :)

------------------------------------------------------------------------------
„Állandónak tekinteni azt,ami csak átmeneti,
Hiú ábránd.”
- Buddha -Orokos Boldikam

Ez jutott eloszor eszembe:
Isten utjai kifurkeszhetetlenek.
Szeretettel,
felebarat

Koszonom az elbeszelest.Örökös Boldogságom!

Csodálatos, miket tanulsz! Csodálatos, miket vonzasz! Varázserőd van neked! Egyetlen hatalmas álomból valóságot teremtesz! Hé, Mindenki, halljátok? Amit ő leír, már megtörténtnek vehetitek! Múlt idő!Minden álma, minden vágya LÉTEZŐ VALÓSÁG!!! Megvalósult! Ami még csak a tudatalattijában szunnyad nyugvó gondolatként, az is!
Hát így kell ezt csinálni, gyerekek. Az ő kezét jó megfogni, és mindenkit haza fog vezetni, mert ő már otthon van. Istenben.
Örökös Boldogságom! Számban nevednek jó íze van...így mondta Ady és most én is így mondom. Úgy szeretlek! Örülök neked.
Majd elmondom, mi történt ma reggel, de most mennem kell...édes Álmokat!Öbike!

Ahogy olvastalak, olyan vágy fogott el, hogy ezekben a dolgokban jobban belemélyedjek... és a részese legyek.. valahogy azt érzem, igyekszem ugyan, de csak mintegy üvegfalon át nézem ezeket a dolgokat, hiába láttam a filmet, igyekszem kontrollálni a gondolataim pozitív irányban, csináltam meg a céllistám és írok ide a honlapra...
uh, azt hiszem ezt most meg kell darálnom magamban.. ezt az üvegfalat..

köszönöm Öbike!
V.

ui.: hozzám most ez a mondat vágott be nagyon, pedig hallottam már sokszor, de talán most jutott igazán belém: "Megértettem, hogy mit mondott, hogy inkább önmagunkra figyeljünk, a benső forrásunkra, ne fizikai síkon gondolkozzunk, ne a múlton keseregjünk és ne a jövőtől féljünk. Csak Önmagunkra és a jelenre, a MOSTra koncentráljunk. "Öbikém...

Nagyon örülök, hogy ilyen nagy élményben részesültél. Átadod Nekünk. ....Tanulunk tőled....
Köszönöm Neked! Szeretettel ölel : ágicaDrága Boldogságom!

Rádleltek, odavonzottad őket, el sem tudtátok téveszteni egymást.
Nagyon örülök az élményednek!
Biztos még sok megélésed elő fog jönni, ahogy leülepszik!
Igazán nagyszerű, hogy Te képviselsz bennünket!
Hatalmas ölelésem küldöm! Szeretlek! Szeretünk!:)))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryDrága Ginibaba :)

Fantasztikus volt, és az is hogyan jutottam oda, de azt is egyszer elmesélem a klubban :))))) mert ez egy eszméletlen teremtés volt :)
Én is szeretettel ölellek :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Drága Öbibabám!

Döbbenetes élmény lehetett!!! Nagyon örülök, hogy ilyen hatalmas energiát és sok más egyéb tapasztalást kaptál, érdekes emberekkel ismerkedhettél meg...
Fantasztikus, egy életre beégett élmény lehetett.
Gondolom jól elfáradtál a nagy boldogságba és nem kellett már altatót dúdolni neked:-)
"Minél több szerepet tudok eljátszani, annál teljesebb vagyok..." - és milyen hatalmas igazság ez!

Szeretettel ölellek!

www.aminababa.com
www.flavin7.com
www.gulliver.hu