CSAKRA JANTRA MEDITÁCIÓ

Mivel életem minden területe rohamos fejlődésnek indult az utóbbi időben és a jógával is remekül haladok, előkotortam a Lótusz ékköve c. könyvemet és nekifogtam újratanulmányozni. Mivel a tantra mindig a célok elérésének leghatékonyabb módjait kutatja, én pedig szeretem a hatékony módszereket.
A légzéstechnikáknak nagy hasznát veszem a hangképzésnél éppúgy mint az életem minden területén. AZ ÉLET-LÉLEKZET. A LÉLEKZET-ÉLET.
Ez egy nagyon jó meditáció. Na de elkanyarodtam....
Szóval a csakrák megtisztításának hatékony és kellemes módja a jantra meditáció.Minden csakrához tartozik egy forma , egy szín és egy mantra, vagyis szótag? nem tudom hogyan fordítják. Énekelt szótag merthogy a hang magassága is fontos.
Az első megnyitandó csatorna a köldökcsakra/manipura/,az életfontosságú központ,/akaraterő/ merthogy erős akarat és önfegyelem szükséges a jógikus életvitelhez. Na ezt vettem észre! Vettem is egy egyetemi naplót, mert órarendet kell írjak...ez komoly. Túl sok minden van már ami minden napba bele kell hogy férjen, bár úgy látom, hogy mire megírom már belsővé válik...és ez így van jól. Persze a légzőgyakorlatok remekül elférnek két pelenkacsere közt...És a totyogó babám mindent lekopíroz...annyira, de annyira édesen tud lihegni,nyújtózkodni ,énekelni , táncolni, és úgy kacag hogy majd elgurul!!!!Imádom!
Szóval köldökcsakra, vörös háromszög, komplementere a zöld, hangja RANG, eleme a Tűz.
A zöld háromszöget addig kell pislogás nélkül nézni amíg a szem zöld receptorai elfáradnak és helyüket a vörös receptoroknak átadva vörös kép jelenik meg. Ezt a képet aztán légzéssel elmozdítva a csakrába kell húzni. Itt lép be a hang-mantra, mely a képel együtt dinamikus rezgést kelt az idegrendszerben.
Minden napra egy csakra jantra. Késő esti program. Mikor már alszik az egész ház. Csak a mécses lángja táncol.

CsatolmányMéret
A Tűz forrás (2).jpg22.85 KB

HozzászólásokSumika

minden kezdet nehéz,kezdetben bizony a legegyszerűbb pózok is nehézséget jelentenek mert nem használjuk általában minden izmunkat, na és megtartani a légzést mélynek és hosszúnak...de ne add fel, itt is úgy van mint máshol, gyakorlat teszi a mestert. Hihetetlen áldása van és meglepően gyorsan nyúlnak az izmok,oldódnak a gátak, tisztul a fej s a szív, minden sokkal, sokkal világosabb és kezelhetőbb lesz. A test és lélek hatásos méregtelenítője. Megéri a kitartást! Nem érdemes siettetni , csak szépen, lassan, fokozatosan. Én egyedül kezdtem Dvd-vel.Ez jó, mert saját tempóm szerint haladhatok. Sokat segít a jó zene, tulajdonképpen mindenben velem van a zene... Fontos, hogy a Mester igazán megfogjon. fontos, hogy legyen, ami inspirál. Meg kell találni ezt az inspirációt. és következetesnek kell lenni. Hidd el, mire a tanítvány megérik, megérkezik a Mester.Drága Lángvirág, nagyon

Drága Lángvirág,
nagyon jól hangzik, és nagyon jó lenne tudni, mit hogyan kell. Én egyszer próbáltam valaki segítségével jógázni, és annyira elfáradtam. Ez pl természetes először? Alig volt erőm felállni utána.