Mai napi inspirációm - Út a vadonba

út a vadonbaÚjabb filmajánlót teszek közzé, remélve, hogy ezzel valakinek aki esetleg az ajánlóm hatására megnézi a filmet, kellemes órákat szerzek.

Elöljáróban hadd mondjam el, hogy nem vagyok nagy rajongója az amerikai drámáknak. Nagyrészüket inkább csepegésbe hajló szentimentalizusnak érzem mintsem valóban valami üzenetet átadni kívánó kellemes médiumnak. Az "Út a Vadoba" c. filmmel kapcsolatban is ez volt az első gondolatom miután az ajánlóját láttam, azonban kellemesen kellett csalódnom.

A 22 éves Christopher McCandless most diplomázott, ígéretes jövő előtt áll, de a biztos pálya helyett az ismeretlent választja és kalandot keresve nekivág Amerikának. Ami ezen az úton történik az ifjú utazóval, az számtalan ember számára vált örök szimbólummá. Vajon McCandless hősies utazó volt vagy naiv idealista; thoreau-i lázadó az 1990-es években vagy egy újabb útját vesztett amerikai fiú? Merész kalandor, avagy tragikus figura, aki harcra kelt az ember és a természet közt feszülő érzékeny egyensúllyal? McCandless útja a dél-dakotai búzamezőktől a Colorado folyó zuhatagain és egy kaliforniai neohippi kolónián át egészen Alaszka áhított, ám veszélyes vadonjáig vitt. Eközben olyan érdekes emberekkel találkozott, akik döntő hatással voltak gondolkodására és akik életét ő is megváltoztatta.

Hogy milyen is a film? Lenyűgöző. Komolyan mondom régen voltam úgy filmmel mint ezzel a Sean Penn által jegyzett alkotással. Gyönyörűen megkomponált alkotás, amely amellett, hogy gyönyörű képekkel kápráztat el, még spirituális mondanivalót is tartalmaz. A film zenéjét külön kiemelném a Perl Jam -es Eddie Vedder jegyzi ezzel is megdobva az alkotás által nyújtotta élvezetet. Nem is akarom tovább firtatni, aki kedvet kap hozzá úgyis megnézi. De tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a mondanivalóval bíró filmeket, a spiritualitást, a gyönyörű tájakat élvezni fogja.

Remélem annyira feldobja a napotokat, mint nekem. :))

CsatolmányMéret
intothewild-p.jpg69.95 KB

Hozzászólásoknagyon tetszett

nagyon tetszettSzia nesxx!

Ez egy hatalmas film valóban, én már egy hónapja láttam, de még mindig a hatása alatt vagyok.Kedves nesxx:)

Köszönöm,hogy szólsz.Képben lesz,hogy megnézhessem.
:)Kedves nesxx!

Az áprilisi Cinemában és a VOX-ban olvastam a filmről. Ha jól emlékszem igaz történet alapján készült. Valahol láttam a főhősről egy fotot is, az volt az utolsó ami róla készült. Csonttá soványodva egy táblát tart a kezébe szöveggel és boldogan vigyorog, a szöveget pontosan nem tudom, idézni de nagyon meghatódtam tőle. Szeretném én is megnézni, de nekem hangulat kell az ilyen filmekhez. Egyébként Sean Penn-t is nagyra tartom, állítólag tizenévig próbálkozott a megfimesítéssel(könyv). Kösz, hogy felhívtad a figyelmet rá !Dehogy ...

Mikor fáradok figyelmetlenebb vagyok. Köszönet a korrekcióért. :)

------------------------------------------------------------------------------
„Állandónak tekinteni azt,ami csak átmeneti,
Hiú ábránd.”
- Buddha -hát-hát...

Kedves nesxx!

Át kellene olvasnod még egyszer a bejegyzésedet, mert tele van gépelési és helyesírási hibával.
Ezt építő kritikának szántam csak, szóval ne utálj :)