A lelkiismeret

busz leszállásNéhány évvel ezelõtt egy lelkész Houstonból Texasba költözött. Néhány héttel az érkezése után, egy alkalommal a belvárosba kellett mennie. Amikor a buszon leült észrevette, hogy a sofõr negyed dollárral többet adott vissza.

Elkezdett gondolkodni, hogy mit tegyen, és arra az elhatározásra jutott, hogy visszaadja a pénzt. Hiszen bűn lenne megtartani. Aztán egy másik gondolat fogant meg fejében: "Oh, felejtsd már el, hiszen ez csak negyed dollár. Ki törõdik egy ilyen kis összeggel? A buszvállalat amúgy is túl sokat kér az utazásért; nem fog nekik hiányozni ez a kicsi összeg. Fogadd el mint Isten ajándékát és maradj csöndben."

Mikor a megállóba értek, ahol a lelkésznek le kellett szállnia, egy pillanatra megállt az ajtóban, majd a negyed dollárt a buszvezető felé nyújtotta, és azt mondta: "tessék, egy kicsit többet adott vissza." A sofőr rámosolygott és azt mondta: "Maga nem a városi új lelkész?
Mostanában gondolkodtam azon, hogy el kellene járnom valahova gyülekezetbe, és meg akartam nézni, hogy mit tesz, ha rosszul adok vissza."

Amikor a lelkész leszállt a buszról, a legközelebbi villanypóznához botorkált, és bele kapaszkodva csak annyit tudott mondani: "O, Istenem, majdnem eladtam a Fiadat egy negyed dollárosért."

HozzászólásokReakció

Tudom, hogy nem ezt a fonalat kellene megfognom, de én például nem is nézem meg, hogy mennyi aprót adnak vissza. Szóval ha nekem adja a sofőr a pénzt, rosszul jár :) Akkor is, ha többet ad, és akkor is, ha kevesebbet ;)

A viccet félretéve, jó történet ;)Gini:)

Épp az elmúlt éjjel álmodtam,hogy találtam egy pénztárcát és tele volt tíz meg húsz eurósokkal.
Elsőnek azt gondoltam,valaki jól elhagyta,én meg milyen jól jártam. Aztán elkezdtem kutatni a pénztárcát,hogy van e benne név vagy cím vagy valami,mert vissza akarom adni. Ez valami nyilvános hely volt és mentem a biztonsági őrhöz megkérdezni tudja e a lány számét,aki elhagyta,mert valahonnan tudtam,hogy kié a pénztárca... és fogalmam sincs mi lett a vége,mert közben egy másik álomba csapongtam át:))))
Egyszer találtam a buszon egy telefont. azt is visszajuttattam a gazdájának. Milyen figyelmetlenek egyesek.
A történet szupi:)
Szépnapotkéremszépen:)))Szokratesz

Es a te lelkiismereted tiszta pl. amikor a volt nejedre gondolsz?
Melyik is a fontosabb,a sajatunk vagy a masike?
Szeretettel,
felebarat:)

Kedves szokratesz !

Bár nem ismerlek, de most késztetést érzek arra, hogy írjak neked.
Ergo, hogy reagáljak az írásodra.
Mért számít az, hogy kinek milyen a lelkiismerete?
A Volt nejedé pl?
Hisz nem az számít, hogy te milyen vagy?
Nem attól lesz szép a napod, ha rájössz, hogy de bizony neki is van,
vagy pedig nincs.
Élj a mában, ne keseregj.

Szép napot mindenkinek

SaFeKíváncsi lennék, azoknak milyen a lelkiismerete, akik

miközben hálával tartoznak, elárulják azt, aki mindig csak jót tett velük és szerette őket?
Pl. a volt nejem és még jó néhányan. Mire számítanak az iylenek?!

A tudás hatalom.Az információ érték.Gini, ez szuper volt! Kösz! :)

A tudás hatalom.Az információ érték.