Kell néha más segítség?

Sokáig törtem a fejem, hogy nekem miért nem sikerül bevonzanom dolgokat. Beszéltem nagyon sok emberrel, kaptam ilyen-olyan tanácsokat. De mégsem működött. Mindig elkezdődött valami folyamat, ami valami kis reménysugár volt csak, de ez gyorsan ki is aludt.
Egyszer találkoztam valakivel, akinek szintén elmeséltem a problémám. Mivel a szüleim, és nagyszüleim sem kaptak szinte semmit az élettől, ezért azt láttam, nekem is ez a sorsom. És sajnos a nagyobbik lányom sorsa is hasonló lesz, mint az enyém, ezért nagyon sajnálom őt. Nem ezt érdemelné.
Szóval ez a valaki elkezdett mesélni nekem arról, hogy születésünkkor átvesszük szüleink, nagyszüleink terheit. Ezek gátolnak minket abban, hogy mások legyünk, máshogy éljünk mint ők. Mivel ha mások lennénk, úgy éreznénk nem tartozunk a családba. De ez mind nem tudatos. Na állítólag erre jó a Hellinger terápia. Hogy megszabadítson ezektől a terhektől, és gátaktól. Ha ezen részt vennék, akkor nálam is működne a vonzás, mert addig a gátak nem engedik hogy bevonzzam amit szeretnék.
Erről szeretném kérni a véleményeteket.
Ez lehet az ok tényleg? Megpróbáljam? Volt már valaki közületek ilyenen?Családállítás

Csak olyan terápiát és olyan lelki gyakorlatot ajánlok, amit személyesen kipróbáltam. Még ha a legjobb barátom dicsér is valamit, akkor is úgy érzem, attól hiteles amit mondok róla, ha meggyőződtem saját magam az eredményességéről.

Egy internetes fórumon hallottam a Hellinger féle családállításról először. Aztán elolvastam ezt a könyvet:
Thomas SCHÄFER: Ami a lelket megbetegíti és ami meggyógyítja, Bert Hellinger munkássága
A könyv félig-meddig meggyőzött, ezért először elmentem segítőnek.

http://www.hellingerintezet.hu/h-jelentkezes.html

Bajka Zsuzsa és Farkas Zita vezették a családállítást. A segítőként átélt élmények megrendítőek és csodálatosak voltak egyszerre, engem meggyőztek. A problémámat, amire az állítást kértem a következő alkalommal, nem szeretném túlságosan kitárgyalni itt a weboldalon, de annyit megoszthatok, hogy egy elfojtott, kizárt gyász volt a sorozatosan visszatérő anyagi veszteségeimnek az oka. Ezen kívül a hatása megmutatkozott abban is, hogy többször kerültem életveszélyes helyzetekbe, mint például egyedül az autópályán többször elaludtam vezetés közben. Befogadtam a feltárt okokat, befogadtam a gyászolás fájdalmát. A hatása hosszabb távon jelentkezett, azóta komolyabb anyagi veszteségem nem volt és életveszélyes helyzetek bevonzása is megszűnt. Másik nagyon fontos hatása az az volt, hogy a Hellinger terápiát megelőzően nem tudtam meditálni, mert az elmélyülés során ott volt a blokk ami ezt megakadályozta. Utána egyre könnyebben sikerült elmélyülnöm, ma már a legfőbb probléma megoldó eszközöm a meditáció.

Voltam aztán segítőként még Száraz Ildikónal is, tetszett, ahogy dolgozik.

http://5mp.eu/web.php?a=csaladfelallitas&o=1pvqkXFdiG

Ha szeretnénk egy élethelyzeten változtatni, akkor először a jelenben lévő lehetőségeket és korlátokat vesszük számításba. Ha bármit teszünk és még mindig ugyanazok a körök, kitörési lehetőség nélkül, akkor érdemes kipróbálni a Hellinger terápiát. Nem tartom 100% csodaszernek, de az emberek többségénél jelentős életminőség javulást eredményez. Ok feltárásra alkalmas, de a felhozott tudattartalmat fel kell dolgozni és be kell építeni, az állítás során ez a folyamat már elindul, de nem véletlenül van az, hogy egy ideig nem lehet beszélni róla, hagyni kell a lelki folyamatokat a belső világunkban a helyükre kerülni. Le kell rakni egy új életút alapjait és azon végig kell menni.

Érdemes elmenni először segítőnek, egy alkalom tökéletesen eloszlatja a kétségeket.

Rendszerállításon nem voltam, elméletileg bármilyen, emberek által létrehozott közösség, tehát nem csak a család, alkot egy rendszert, ahol a benne lévők a tudatalattijukkal kapcsolódnak a rendszer tudatalattijához, kölcsönösen oda vissza hatva egymásra. Ha a családot vesszük, mint rendszert, a harmónia irányába akar fejlődni, egy-egy deviáns, problémás családtag, fekete bárány csak jelzi a rendszeren belüli diszharmóniát. Amikor a családállítással a kapcsolatok harmonikus állapotba kerülnek, a család maga is gyógyul, ahogy az egyén is megszabadul az őt fogva tartó sorsforgatókönyv hatásától.család állítás Adminnak is

Kedves Admin!

A családállítás módszerével találkoztam már. Az élmény katartikus volt azaz inkább borzasztó és megrendítő.

Történt egyszer, hogy a főiskola, ahova jártam, kötelezővé tette a kommunikációs tréninget, egy több féléves tárgy keretében, valahogy így képzelném el a csoport terápiát, azzal a különbséggel, hogy ez kötelező jellegű elfoglaltság volt. Sok gát és könnycsatorna megeredt egy egy ilyen tömbösített órában.

De ez ebben a formában katasztrófa volt, pedig már akkor évekkel ezelőtt is (7-8)éve is úgy gondoltam nagyon fontos megtalálni önmagunkat. Akkor még nem volt ennyire elterjedt Magyarországon az önismeret fontossága(?) vagy csak én nem ismertem. Mindig is hajlamos voltam a befelé fordulásra, arra, hogy eltűnjek mint egy kisegér a lyukban, csak észre ne vegyenek... ez néha ma is előjön, hogy kisebb-rendűnek érzem magam, de egyre jobban megvetem a lábam a talajon, egyre erősebb vagyok (talán :) ). Nah de kezdek elkanyarodni.

Vissza, igen a módszer hasznos, a kivitelezéssel viszont már akkor is voltak problémáim. Olyan emberek előtt kellett kitárulkoznunk, igaz kiscsoportos foglalkozás keretében, (abc első 15 fő) akik vagy nem szimpatikusak, vagy szimpatikusa, vagy semlegesek, de azokkal akikkel a napjaimat töltöm, egészen a negyedik év befejeztéig. Hiába a titoktartás eskü... A foglalkozásokon rajzoltunk fát, meditáltunk, kiálltunk a kör közepére bemutatkozni, fájó pont ott sírtam, pedig egy széket is vihettem magammal támaszul, de az a sok figyelő szempár...

Ekkor próbáltam a családállítást, amiben a csoporttársaim személyesítették meg a szeretteimet. S felállítva a családom, elszörnyedtem. Mi négyen vagyunk, de "kovalens kötésben" -fura bölcsészként milyen szavak jutnak az eszembe - keringtünk az atommag körül. Bár lehet több életszakaszban kell ezt vizsgálni és akkor jobban lehet modellezni a családot. De mégis a családom ha baj érte összefogott, az atomok összehúzódtak de nyugalmi helyzetben ez a szerteágazás volt megfigyelhető. Most, hogy édesapám lassan ötödik éve meghalt ez a hármas kötés megmaradt és lassan az édesapám elhúzódása is értelmet nyer. A magyarázat a múltban keresendő, amely fátyolként takarta az okokat.

S a párkapcsolatomra ez minden téren hatással van?

Tavaly egy fiúval, aki sok mindenben hasonlít édesapámra, szeretik a szülei, de kínozzák érzelmileg, nem beszélgetnek vele, nem mutatják ki a szeretetüket, amennyire én látom. De függ tőlük, ami normális és ő is másra vágyik arra a részre amire én is. S a furcsa helyzet ismét, én sem tudtam kimutatni, nem tudtam a "nyakába ugrani". Csak ismerkedtünk, én megszerettem, szerinte valami hiányzik s akkor megmondtam az hiányzik, hogy nem ismersz, nem ismerjük egymást. Valószínűleg félünk, legalábbis én. Azt hittem ez az igaz, de ő menni akart, mielőtt bármi is komolyra fordulhatott volna (5 hónapig ismerkedtünk) s mondtam ha menni akarsz menj, de nem biztos, hogy a menekülés célhoz visz gondoltam. Valamelyik nap Az alkímistát hallgattam, azt mondta "a férfinek olykor el kell mennie, hogy visszatérjen". Nem tudom a mi esetünkben ez igaz-e. De ha nem ő az én emberem menjen, találja meg a kincsét. S hiszem, hogy az Én kincsem is már a közelben van.
A héten beszéltünk mert beteg lettem, bevásárolt nekem, nekem férfi még sose vásárolt be. Mikor ismerkedtünk akkor se, s most hogy "barátok" lettünk még jobban élvezem a társaságát, csak hát ismét eltűnt, talán örökre.

S hogy, ha most állítanám fel ezt a modellt mit látnék, nem tudom, talán békét. De azt a láncszemet, amire vágyom még nem tudom elhelyezni a modellben.

Nos Admin?
Szeretettel: K.
cenzúrázva általam!sziasztok, többen írtátok,

sziasztok,

többen írtátok, hogy voltatok már ilyen családállításon. nemrég beszéltem valakivel aki szintén nagyon dicsérte a módszert. érdekelne hogy kinek milyen tapasztalata volt, főleg azok akik konkrétan már voltak, vagy érdekli őket a téma. szóval mit kell tudni a családállításról?

és hallottam hogy olyan is van hogy rendszerállítás, mi a kettő közt a különbség?

A.Erika

Irtam neked mailbe.
Szeretettel,
felebaratHát rengeteg remek dolog

Hát rengeteg remek dolog történik nap, mint nap velem, és nem tudom, hogy ezeknek köze van-e a családállításhoz, vagy "csak" ahhoz, hogy egyre lazábban tudom hasznosítani az elfogadás művészetét.
A családállítás rendkívül furcsa egy olyan embernek, mint én, aki inkább a fizikai dolgokban hittem eddig. Tök vad idegen emberek bújtak a felmenőim bőrébe és mutatták be érzéseiket felém és egymás felé. Sok reális gondolat és érzelem nyilvánult meg, amik itt-ott meghökkentettek vagy AHA érzést keltettek bennem. Ahhoz képest, hogy elég szövevényes ügybe csöppentem, kicsit úgy tűnt, "gyorsított eljárásban" részesültem, mert mire kezdtem volna beleérezni magam, már vége is lett. Lehet ezért szoktak többször részt venni családállításon többször is, nem tudom. Utánam egy lányon végeztük el a családállítást (én kaptam az apuka szerepét) és ő nagyon izgult. Azt mondta, már többször volt ilyenen, és elég kellemetlen. Én nem tudom, nekem azon kívül, hogy a szobában nem sok levegő volt (sokan voltunk és az ablakok zárva voltak), semmi kellemetlen élményem nem volt a családállításomnál.
Egyszer ki kell próbálni, kevesebb nem lehetsz tőle :)A Hellinger terápia óriási! A bachvirágterápia pedig ...

úgy oldja a traumáinkat, hogy hetedíziglen hatunk általa a felmenőinkre, de a leszármazottainkra is! Pedig csak mi csepegtetünk...
A Hellinger óriási zsenialitása az, hogy tudatosítja a család által ránk vetülő terheket, megoldandó feladatokat. Viszont az oldás segítésében szerintem rendkívül hatékony eszköz a virágokban rejlő csodálatos energia.
A horoszkóp és a jóslás- ha sikerül kifognunk olyan asztrológust, aki nem csak a csillagokhoz ért, hanem emberileg is toppon van, akkor az egy óriási előny, mert általa is sok minden kiderülhet arról, miért születtünk, merre induljunk, mit kell ebben az inkarnációnkban megtanulnunk. Úgyanígy van ez a numerológusokkal és néhány zseniális jóssal is.
Sajnos én belefutottam már életem folyamán olyan tisztánlátókba és jósokba, asztrológusokba, akik alaposan félreinformáltak.
Mai napig nem tudom, hogy ennyire ostobák voltak, vagy pedig szándékosan ártottak nekem és másoknak. Mindig arra jöttem rá, hogy tulajdonképpen magamban kell megtalálnom a megoldást, és nem külsőstől várni a csodát.
Szóval, résen kell lenni. És amit hallunk, azt amennyire csak lehet, józan ésszel megszűrni. Amikor viszont valaki a saját problémájában van elveszve, nagyon nehéz racionálisan gondolkodni.
Persze, mindenből lehet tanulni, még egy téves jóslatból is... :)))
Csak olykor iszonyatosan nagy árat kell érte fizetnünk.... Az évek alatt, ahogy magam is tovább fejlődtem, már átlátok a sarlatánokon, és milyen érdekes! Ma már nem kerülök velük kapcsolatba!
Érdekes ez, mert amint megerősödik az ember, fejlődik az önbizalma, az idióták eltűnnek a ködben!
Pont úgy, mint ahogy a titok tanítja! Nem is találkozom velük! Azelőtt meg csak ilyenek vettek körbe... Erre szoktam én azt mondani, minden az énképünk függvénye! Nem tudunk mást kisugározni, mint az uralkodó gondolataink által bennünk életre kelő érzelmeinket! Éppen ezért a leges-legfontosabb dolog a világon az, hogy önmagunkról mit gondolunk, mit érzünk önmagunk iránt, mert ez az alapja az összes további gondolatainknak, érzéseinknek.
És ez olyan jó!
Annyira jó megtapasztalni, hogy ez ennyire egyszerű!

És drága Erika, a kérdésedre válaszolva, igen, kell néha más segítség! Aki keres, az pedig talál! :) Remek írás, gratulálok!

„Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!” Helen Hadsell * www.5rol6ra.huDrága Erika

A sorsunkat magunk alakitsuk ,tanulj abbol is amit elödeidnek nem sikerült ,valamit nem vagy nem jol csináltak ,már csak azért is mutasd meg a világnak hogy Te más vagy saját tapasztalatbol mondom neked./élni tudni kell, nem csak szeretni!/-ezt példaként is meg kell hogy mutasd gyermekednek hiszen igy lesz belőle kiegyensulyozott felnőtt nehogy már azt hagyd rá amit rád is hagytak aszüleid,persze nem tudatosan csak valahogy igy sikerült.Erika,

a horoszkóp és jóslás más lapra tartozik, mint azok az eszközök, amik segítségével dolgozol a problémáid megoldásán. Értem ezalatt a kineziológiát, vagy akár a családállítást. Ha fejlődsz, haladsz előre önmagad jobb megismerésében. A horoszkóp (ha hiteles ember készíti, egy állapotot mutat, egy képet. A kineziológia és családállítás egy módszer, amivel a problémáid feldolgozhatod. Egyik passzív, másik aktív dolog.
Azt mondod, félsz, hogy ezek az eszközök hogyan változtatják meg az életed. Viszont most rosszul érzed magad... Gondold el, a változás csak jó lehet..

Ne félj megtapasztalni dolgokat, mert csak úgy tudod eldönteni, számodra melyik az igazi, melyik hat legjobban, ha kipróbálod őket. Egyedül arra figyelj, hogy hiteles emberhez menj, családállításra, kineziológiára, bármire. Ha ajánl számodra valakit egy számodra hiteles személy, az már jó lehet.

Kívánok sok sikert az utadon!
VandaMost így pár nap

távlatából mit gondolsz? Segít, vagy felkavarja az embert? Én félek minden ilyentől. Félek megnézni a horoszkópom, félek a jóslástól, és minden ilyentől. Attól, hogy hogyan változtatja meg az életem. Az elmúlt 2 hét nekem nagyon nehéz volt. És nincs vége még. Teljesen magam alatt vagyok, és nem tudom már milyen segítséghez nyúljak, kitől kérjek. Olvasom itt a hozzászólásokat, a fórumtémákat és próbálok innen erőt meríteni, az önbizalmam kicsit helyretenni. De nagyon nehéz, mikor folyamatosan tolulnak elő a rossz emlékek és a negatív gondolatok. És nem látom a végét. Rosszul érzem magam....A blogomban írtam plusz

A blogomban írtam plusz két szót :Dhelpdesk

:-) látom, kissé sokkolt a dolog :-)
igen szűkszavú vagy

bár a csoporttitoktartás miatt konkrétumot nem lehet mondani, tudom, de azért ennél bővebb véleményt remélem :-))Családállítás

Most értünk haza. Hát, elég furcsa élmény volt, de tanulságos. Fél évig ülepszik a dolog :)Hellinger terápia

Kedves Erika!

Én is kipróbáltam már a Hellinger-terápiát és szerintem nagyon hasznos. Eddig háromszor voltam és mindegyik alkalom katartikus volt. Csak ajánlani tudom. A kineziológia is nagyon jó módszer, nekem igazán ez a két módszer segített.

Minden jót és szorítok, hogy sikerüljön.

Szia:
SimiÉn holnap megyek családállításra

Majd beszámolok, én is ugyanezzel küszködök szvsz..

Három dologból van ma az embernek a legkevesebb: Szabadidő, Pénz, Egészség. Én már mindhárommal rendelkezem :) Köszönöm Univerzum!Kedves Erika

Ha megfigyeled az eleted alakulasat es az elodeid eletet,sok kozos vagy hasonlot velsz felfedezni bennuk. De szerintem se torvenyszeru,hogy ugyanaz jusson neked ,mint nekik,es a leanykadnak az ,ami neked.Foltetlen tanulnunk kell az elodeink eletebol,megerteni es levonni a tanulsagot,pont azert,hogy meglassuk,hol valtoztathatunk mi a mienken.,sot a lanyunk,fiunk mit tehet meg nalunk is jobban.Akkor ezt tanacsoljuk,ha megkerdez minket.
A terapiat nem ismerem,de biztosan minden terapianak van vmi haszna.Ha egyedul nem boldogulsz,probalj segitseget kerni,akar egy jo terapiat.
Szeretettel,
felebaratja igen

én már voltam ilyenen, döbbenetes élmény...szia Erika

persze hogy kell (válaszom a címre)!
A Titok működik, de van amikor nehéz terhet cipel az ember, és ettől tényleg meg kell szabadulni, amire nagyon jó technikák vannak!

Ez a Hellinger terápia a családállítás módszere, keress rá így a google-ben, sok okos dolgot feldob.
Azt jelenti, hogy a családi gyökerekben rejlő problémákat felszínre hozzod, "dolgozol vele", és feloldod magadban.

Csatlakozom Nyuszikához: SÜRGŐSEN FELEJTSD EL, HOGY A LÁNYODNAK IS SZOMORÚSÁG, ÉS KUDARC A SORSA.
Ugyanis választhatsz Te is, és Ő is! Ehhez a tudatosság az egyik lépcsőfok. Azt gondolom, azzal hogy ide beírtál, megvan a szándék, hogy változz, ez az első lépés. De itt ne állj meg! Keress egy helyet, ahol családfelállítást végeznek, a lakóhelyedhez közel is biztosan van ilyen. És dolgozd ki magadból a múlt sérelmeit, rossz beidegződéseidet, tévhiteidet (magadról és sorsodról).

Csináld magadért, és a gyerekeidért, hogy pozitív hittel nevelhesd fel őket, és ők is boldogak legyenek. Mutasd meg nekik az utat!

Sok sikert kívánok!Drága Erika74

Ezen a tréningen nem volta,de sok másikon igen.Mindenhol tanúltam valamit amit hasznosíthatok.De a legfontosabb amit megtanúltam,hogy a gátakat saját magunknak állítjuk.A terheket Te döntöd el,hogy cipeled-e tvább vagy szépen összecsomagolod és eltemeted./Ezt szó sterint értem,meditációban amit tehernek érzel bevsomagolod valamibe és elviszed jó messzire és elásod/.Nem tudom hány éves a lányod,de ne tudatosísd benne,hogy Te szegény nem tudsz mit csinálni neked is ez a sorsod!EZ NEM IGAZ!
Én is így vagyok mint Te,hogy van amibe működik a Vonzás törvénye,vanamiben még nem.Tudom hol a hiba.Amiben nagyon hittem,hogy az enyém lehet azt meg is kaptam.Amiben nem vagy bizonytalan vagyok az várat még magára.
Kívánok neked sikeres teremtéseket!

"A múltban elkövetett hiba a jövő bölcsessége!"