Jó vagy rossz

Egy öregember és a fia kis gazdaságot műveltek meg, de csak egy lovuk volt a szántáshoz. Egy napon a ló megszökött.
- Milyen borzalmas – sajnálkoztak a szomszédok – micsoda balszerencse.
- Kit tudja, vajon szerencse vagy balszerencse? – válaszolta a gazda. Egy héttel később a ló visszatért a hegyekből, öt vadkancát vezetett az istállóba.
- Milyen csodálatos szerencse – mondták a szombszédok.
- Szerencse, balszerencse, ki tudja? – válaszolta az öregember. Másnap a fia, miközben megpróbálta betörni az egyik lovat, leesett róla, és a lábát törte.
- Micsoda balszerencse!
- Balszerencse? Szerencse?
- A katonaság minden gazdaságot végigjárt, hogy a fiatalembereket elvigye a háborúba. A gazda fiát nem tudták semmire sem használni, úgyhogy otthon maradt.
- Jó? Rossz?

Ez a fenti történetet Dan Millman: A békés harcos útja c. könyvben olvastam. Már rég kiolvastam, de mostanában szinte minden nap kinyitom ennél az oldalnál és elolvasgatom. Az eddigi életem és a jelenem történéseit gondolom át ezzel a gondolkodással. És ahogy végigvezetem a múltat, és élem a jelent, tényleg azt mutatja, hogy nincsen rossz. Hiszen amit akkor abban a pillanatban rossznak éltem meg, az elvezetett egy olyan jóhoz, ami másképp nem történhetett volna meg. Ez a felismerés nagyon sokat segít, hogy az éppen rosszul megélt dolgokat megértsem, és a rossz érzéseket pozítiv rezgéssé alakítsam át.

Hozzászólások***A nagyon rossz dolgokból is kihozhatunk nagyon jót.

Lehet fordítani a dolgokon./A negatív előjelből csinálhatunk pozitívat.Csak rajtunk múlik!!!!/***Szia Öbi!

Nagy igazság van a történetben. Én is többször átéltem hasonlót, amit írsz, hogy valami rossz tapasztalat aztán elvezetett egy olyan jóhoz, ami másképp nem történhetett volna meg.
Pl. amikor egy párkapcsolat, házasság végén úgy érezzük vége a világnak, majd mikor egy sokkal jobb kapcsolat alakul ki, rájövünk, hogy nem tapasztalhatnánk azt meg az előzőleg átélt fájdalmas események nélkül.
A jelenemben az az érdekesség, hogy amikor megismertem a vonzás törvényét, nagyon lelkes voltam, kiolvastam róla vagy 12 könyvet, később viszont hiába hittem benne, szokásomhoz híven leeresztettem, nem igazán gyakoroltam a mindennapi életemben. Aztán jött egy nagyon-nagyon rossz, hosszú eseménysorozat, ami megkeserítette az életemet és teljesen földhöz vágott ... volna ... ha nem jut eszembe hogy de hát kezemben van a megoldás kulcs, csak használni kell! És újra beleástam, belevetettem magam a tudatos teremtésbe. Most dolgozom a helyzet megoldásán, és érzem jó úton haladok. Amikor benne van az ember egy kellemetlen életélményben, nehéz úgy szemlélni hogy a javunkat szolgálhatja, de ki tudja, lehet hogy enélkül én most kevesebbet foglalkoznék az élet legfontosabb témájával, a titokkal. :)

"A fejlődés végtelen"Drága Öbikém!

Valahol olvastam egy idézetet, lehet, hogy nem is pontosan idézem, de valahogy így szól:" Amibe nem halsz bele, az megerősít" Ez bizony így van! Végig gondolva életem eseményeit, a nehézségek, kudarcok, gondok, rossz dolgok mindíg valamiért történtek! Kellettek az életembe ezek a megtapasztalások. Tanultam belőlük, általuk lettem az aki vagyok, és fejlődöm nap mint nap. szeretettel: JuditDrága Öbikém!

Gondolom nem véletlen a közmondás:"Minden rosszban van valami jó"

"A múltban elkövetett hiba a jövő bölcsessége!"Jó vagy rossz,

sszerencse vagy balszerencse?
Jin vagy jan?
Mindkettő. És egyik sem. Mert én ezáltal tanulok, néha fájdalmasan, sírva-nevetve, és örömmel. Ez amit elfogadtam. Tanulok, és tanulni akarok, azért vagyok itt, h ezt tegyem és figyeljek. És hiszem, h mindannyian azért vagyunk itt.
Hogy haladsz Öbi? És hogy viseled? Biztosan élvezed a társaságod. :-)
selyemcicaDrága Öbikém!

Nagyon szépen megfogalmazatad a történet végén, hogy milyen hatással lehet ránk a jó és a rossz esemény, ezt én pontosan így érzem.
Azt érzem, hogy amióta úgymond súlyozom a dolgokat, ill. fogadom a teremtéseket (jó és rossz), nagyon nyugodtan, nem forrófejjel vagy sopánkodva érint meg a "rossz", mint korábban. Megtalálom a történések okát és akár az egyszemnyi pozitívumot.
Minden esetben érzem, hogy a "rossz" következménye valami jó elindítója, okozója, mindegy minek nevezzük.
Ezáltal persze az ember a környezete számára sokkal nyugodtabbnak tűnik, elmaradnak az álmatlan, átgondolkodott éjszakák és a megtakarított energiáimat sokkal inkább a jó felé fordíthatom.
Köszönöm az írást, bennem sok érzelmet beindított!:)))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryDrága Öbikém!

Ez tényleg egy tanulságos történet.Valóban , csak viszonyitás kérdése , hogy valamit jónak vagy rossznak látunk. Köszönöm , hogy megosztottad velünk.

Szerető öleléssel : Tike

Elérhető minden álom, ne add fel semmi áron.
Egyszer úgyis valóra válik, ha akarod , hogy valóra váljon !!!