Az Élet

életMegtanultuk, hogy a világon rengeteg, többé-kevésbé védtelen dolog van, melyek csak azért léteznek, hogy használjuk őket. Úgy tűnik, egész történelmünk másból sem áll, mint a Természet használására és kihasználására irányuló képességünk folyamatos fejlesztéséből.

A jelen materialista világkép azt eredményezi, hogy a Természettől különálló lénynek tekintsük magunkat. Ha így viszonyulunk ahhoz a lényhez, aki testet és életet, ételt, otthont és annyi szépséget adott nekünk, ebből egyenesen következik, hogy minden máshoz is így viszonyulunk, beleérve embertársainkat is.

Ha elfogadnánk, hogy mi is a Természet részei vagyunk (ami tény) akkor korlátok közé szorított világunk egyszeriben egy sokkal nagyobb világgá változna át, melyet gyögyörûvé varázsolnak a benne élő lények.
A fák jelentőségteljesek lesznek, a madarak, a bálnák, a virágok, a kulyák, az emberek, a folyok és a hegyek mind azzá lesznek, amik valójában, melyek azét vannak, hogy örüljünk nekik, gyönyörködjünk bennük és szeressük őket, nem pedig azért, hogy birtokoljuk és kihasználjuk.

Ha hagyjuk, hogy lenyügözzön minket a Természet szépségének és rejtélyének minden megnyilvánulása, hogy általuk elfogadjuk a Föld ajándékát, és felismerjük elfeledett lényegünket - hiszen ugyanaz a varázslat lüktet mindannyiunkban, ez tart életben minket - akkor fentartások nélül elfogadjuk a minket megilletõ helyet a Természet hatalmas szimfóniájában.

Napjainkban, amikor tudatlanságunkban mindent elkövetünk annak érdekében, hogy elpusztítsuk a Földet, fontos, hogy eljusson hozzánk az Élet üzenete, melyet feltétlenül meg kell hallanunk.
És most kell meghallanunk, ez élet vagy halál kérdése.

Eljutottunk arra a pontra, hogy ha nem vigyázunk, az ősi civilizációk utolsó maradványit is elpusztítjuk
Arra a pontra, hogy más élőlények évszázadokon keresztül gyakorolt módszeres pusztítása eredményeképpen végképp egyedül maradunk.

A tudatlanság eredményezi önpusztításunkat, ami a mai társadalmakban egyre gyakoribb öngyilkos depressziótól egészen a környezet teljes elpusztításáig fajul, ami kétségkívül tulajdonképpen nem más, mint az emberi faj kollektív öngyilkossága.

ÉLETBEVÁGÓAN FONTOS, HOGY AZ ISKOLÁKBAN, MIETÖTT MEGTAÍTANÁK GYERMEKEINKET ÖSSZEADNI ÉS KIVONNI, VENNI ÉS ELADNI, MEG KELLENE TANÍTANI ŐKET SZERETNI ÉS TISZTELNI AZT A LÉNYT, AKI MENEDÉKET NYÚJT SZÁUNKRA VAGYIS A FÖLDET.

Számtalan gyakorlat van, melyeknek segítségével újra kapcsolatba kerülhetünk a Természette.
Bármi megfelel erre a célra: egy séta, egy hegy megmászása, ha egy folyóban úszunk, ha megsimogatunk egy kutyát vagy ha átölelünk egy emberi lényt, mind jó lehet, ha figyelmünket magára a tapasztalásra, kapcsolatteremtésre és nem annak előnyeire összpontosítunk.
Gyakrabban kellene természetes környezetben tartozkodnunk - gondosan odafigyelve arra, hogy ne okozzunk kárt benn - szívünket és figyelmünket megnyítva a Természet üzenetére, mert ez az út vezet vissza bennünket önnön lényegünkhöz.

Címkék:

HozzászólásokKedves Enti, Hála....hogy

Kedves Enti,

Hála....hogy egyre többen vagyunk, akik az egység felé tartunk. A " Világ kis csapata" (ami már nem is olyan kicsi) lassan eléri a kritikus tömeget és változtat a jelenlegi állapotokon.
Ez a "kis csapat" már többet tesz a gondolkodásnál.... a gondolaton túl...ÉREZ.....:) ÉRZI AZ EGYSÉGET...AZ ÚJ FÖLDET...
Ez engem végtelen bizalommal és reménnyel tölt el..:)
Szép napot!
Ölelés Mindenkinek!Szia Mazsi :-) Nincsenek

Szia Mazsi :-)

Nincsenek saját szavaim ezért egy idézettel válaszolok Neked.

"Sose kételkedjünk benne, hogy egy gondolkodó, elkötelezett emberekből álló kis csapat meg tudja változtatni a világot.
Valójában csak ők tudják megváltoztatni."
/Margaret Mead/

Szeretettel: EntiIgen-Igen....

Szia Enti kedves,
Teljesen egyetertek veled sokkal jobban kellene tisztelnunk a termeszetet.
Engem rettenetesen tud bantani ha barmifele pusztitast latok a fold vagy barmilyen eloleny ellen.....neha meg sirnom is kell bevallom.......mult heten kb fel napig voltam lelkibeteg egy santa madarka miatt amit nagy valoszinuseg szerint egy auto intezett el.....ilyenkor szinte erzem hogy faj a lelkem.....igyekszem ezeket a dolgokat a titok segitsegevel kezeln,de bizony nem egyszeru azt latni hogy az ember mennyire semmibe veszi a termeszetet......
De ha egyre tobb ugy gondolkodo emberke lessz mint te meg en akkor nincs veszve semmi:))))
Szep napot neked
Szeretettel
Mazsi

"Kotelen senki sem tudja nagyon magasra felhuzni magat.
de a sajat laban hegyeket is meg tud maszni........."