Thang-ka

Kedves Mindenki!

A cím drága kutyánk neve, aki 10 éves tibeti masztiff, és most nagyon beteg! Egy órája kellett otthagynom az állatkórházban, mert jártányi ereje sincs. Infúziózzák, holnapra várható a vérvizsgálat eredménye. Két kislányommal együtt reménykedünk a felépülésében. Kérek minden állatbarát secretest, hogy küldjünk egy kis szeretet-energiát ennek az aranyos jószágnak! Én úgy érzem, nincs még itt az ideje, hogy elmenjen... Valahogy ezt érzem legbelül...
Sajnos most nem ilyen szép, mint a mellékelt képeken, mert nagyon lefogyott szegény.
Előre is köszönet mindenkinek, aki elolvasott és velünk érez!
Szeretettel:
ébredés

HozzászólásokKedves Emora!:-)

Köszönöm, hogy leírtad a Te/Ti történeteteket, teljesen át tudtam érezni a vívódásotokat. Végül tegnap nekem kellett volna meghoznom a "végső" döntést, de nem voltam képes kimondani (pedig az eszemmel én is tudtam, hogy ez az egyedüli jó - csak hát az érzelmek...). A 12 és fél éves kislányom mondta, hogy "anya, hagyjuk elmenni... neki se jó, ha tovább szenved...". Igaza volt. De talán én a gyerekeim miatt is halogattam a végzetes szó kimondását... Nem tudtam, hogy az ő érzelmeikre hogy fog hatni.... Furcsa módon sokkal "felnőttebben" kezelték a helyzetet, mint én magam!
.....Iszonyú dönteni egy érző lény életéről, vagy haláláról (csak remélni merem, hogy valóban helyes döntés volt...) Kutyám bölcsebb volt, mint én...ő már felkészült... A drága... az orvos kinyitotta a ketrecét, ő még rám nézett, majd szépen az oldalára fordult, a fejét letette... simogattam szegény, legyengült testét, s én hiszem, hogy még a kezemből is érezte a felé áradó szeretetemet. Az orvos a mancsán levő kanülbe (amin keresztül az infúziót kapta napokig) illesztette a fecskendőt...csak egy pillanat volt... szépen ment el...de én percekig nem tudtam elindulni az állatkórházból, csak zokogtam, zokogtam... Elköszöntem Tőle........
szeretettel:
ébredésÉn könnyebb helyzetben

Én könnyebb helyzetben voltam, mert mi nem éltünk egy "háztartásban", a szüleimnél élt a kutya. Viszont a mi sajátos családi életünkből kifolyólag, napi kapcsolatban voltunk.
Ami igazán megviselt, hogy "istenkednünk" kellett.
Ő már 11 éves volt, s nagy testű kutya lévén (bordeauxi dog) ez egy igen szép kor.... régóta voltak már bajai, de ezt a meglett korával magyaráztuk.. Aztán egyik pillanatról a másikra nőtt a nyakára egy hatalmas csomó. Egy hét alatt teljesen összeomlott. A kora miatt megműteni nem lett volna értelme, nem bírta volna ki (az orvos mondta). Tulajdonképpen a szövettant sem tudtuk megvárni, de a sima vérképe is szörnyű volt.. Kapott valami injekciót, amitől egy-két napra "jobban" lett, de már nem tudott enni és menni is alig.. El kellett döntenünk mi legyen.. Ez annyira nehéz és szörnyű.. Amikor "jobban" volt azt mondtuk, hagy éljen még.., ha néhány hét is.., ha rosszabbul: hagy menjen.. Az orvos azt mondta, hogy szteroid injekciókkal valamivel jobbá tehető az állapota átmenetileg, de meggyógyulni nem fog.. Ehhez mindennap injekciózni kellett volna.... Percről-percre változtattuk a döntést, mi legyen vele, mert mindenre vannak "észérvek" és érzelmiek is persze... Aztán elvittük, hogy beadják az első ilyen injekciót, az akkori utolsó döntésünk alapján.. hagy éljen még, akárhogy is.. De a rendelőbe is ölben kellett bevinni.., s feltenni a vizsgáló asztalra, nagyon rosszul volt... Ott hoztuk meg a végleges döntést... Az orvos ilyenkor nem szólhat bele, nekünk kellett eldönteni, s bár utólag azt mondta helyesen döntöttünk... soha többé nem akarok senki sorsáról dönteni...
Természetesen hiányzik.. Szerencsére van egy másik kutya még, aki szintén idős már, de így kisebb az űr... és valamivel könnyebb mivel nem a pillanataimból, csak a napjaimból hiányzik... immáron két hete..

szeretettel:

emora:)Kedves Mazsi!:-)

Nagyon megható az együttérzésed! Tegnap este sötétedéskor kislányaimmal apró gyertyát gyújtottunk kutyánk és Evelion májusban eltávozott vizslájának emlékére. Halkan imádkoztunk, és hisszük, hogy ők most egy sokkal boldogabb, szebb világban vannak "Odaát"... Rengeteg szeretetet kaptunk mi is Thang-kától, soha nem feledjük!
...Talán lesz még másik kutyusunk, de egyelőre még nem... "Küldtek" nekünk egy búfelejtőt, egy árva, kitett cicust, aki minket választott "megmentőinek"......:-)))
Szeretettel:
ébredésKedves Emora!:-)

Köszönöm, és remélem Te már megvigasztalódtál, hiszen azt írtad "nemrég éltél át" te is hasonlót...
Szeretettel:
ébredésKedves Önmagam!:-)

Neked is köszönöm, hogy vígasztalsz. Igen, olvastam Jery kutyádról, de sajnos - azon túl, hogy szurkoltam Neked/Nektek, hogy a lehető legjobban oldódjanak meg a dolgok - "cselekvésileg" sok mindent nem tudtam tenni. De nagyon örülök, hogy minden rendben alakult!:-)))
Még egyszer köszönöm soraidat!:-)
Szeretettel:
ébredésKedves Ebredes

Kedves,
Oszinten sajnalom....meg meg is konnyeztem a dragat:(((
Valamiert mennie kellett es ahogy a tobbiek irtak magaval vitte a szeretetet amit toletek kapott a 10 ev alatt:) Most biztos boldog odaat.
A ti fajdalmatokat talan enyhiteni lehetne egy uj kutyussal:)))))))
Minden jot nektek:)
Olel
Mazsi

"Kotelen senki sem tudja nagyon magasra felhuzni magat.
de a sajat laban hegyeket is meg tud maszni........."Kedves Ébredés!! Nagyon

Kedves Ébredés!!

Nagyon sajnálom!!!:(

szeretettel:

emora:)Kedves Ébredés!

Eddig csendben voltam Veled, Veletek, hiszen biztos olvastad, hogy nekem is van kutyusom, és milyen gondjaink voltak...duplán átéreztem talán éppen ezért is az aggódásotokat, és szereteteket. Egyszerre "gondoltam" minden alkalommal amikor csak eszembe jutottak, a Ti Thangkátokra és a mi Jerynkre.
Nagyon sajnálom, hogy elment, de már nem szenved tovább, és a szeretetet vitte magával amit Tőletek kapott, és biztos hogy boldog odaát!
Enyhítse a fájdalmatokat a sok szép emlék, és az általa kapott szeretet, amit a szívetekben őriztek!

Szeretettel, ÖnmagamDrága Evelion!:-)

Igen, én már tegnap láttam drága kutyánk szemében, hogy menni készül... S én tudtam, hogy engednem kell, engednem, nem hagyhatom önzésből tovább szenvedni...
Ma este hajdanvolt vizslátok, s felejthetetlen Thang-kánk emlékéért fog égni a gyertya nálunk is...!
Köszönöm Neked is szerető szavaidat!
Szeretettel:
ébredésDrága Ercsike:-)

Köszönöm...így még az elengedés fájdalma is könnyebb valamivel...
Szeretettel:
ébredésKutyamennyország:)

Drága Thang-ka és családja!!!

Mindenkinek jobb így...fájó dolog a kutyánkat látni szenvedni...és a kutya sem szereti, ha érzi, a gazdija nem boldog, hanem őérte aggódik, mert a gazdi is vele együtt szenved! Nagyon átérzem, mert a mi 14 éves vizslánk is májusban távozott. Most ott örömködnek együtt a kutyamennyországban:))))

Ma is gyújtok értük gyertyát:)))

''A mosoly az a fény, mely az arc ablakán világít, s jelzi, hogy a szív otthon van.''
Evelyn:)Drága Ébredés..

Annyira sajnálom
Sokat gondoltam Rá.
Szeretettel:ErcsikeKöszönöm...

... Nektek kedves ismeretlen ismerősök/barátok, hogy próbáltatok segíteni kutyánknak.... de "Odafent" másképp döntöttek... s nekünk ebbe bele kellett törődnünk...
Thang-ka szíve ma délelőtt 11 óra előtt pár perccel dobbant utolsót.... Most már földi szenvedéseitől megszabadulva, boldogan futkározik az "Örök Vadászmezőkön"...
Még egyszer köszönök Mindenkinek minden erő- és szeretetküldést, ezzel is megkönnyítettétek kutyánk utolsó napjait...
Szeretettel:
ébredésKedves Barátaim!:-)

Most jöttem vissza a kutyumtól, a kórházból... A doki azt mondta, hogy reggel elfogadott pár falatot, de továbbra is nagyon gyenge. Én is próbáltam etetni, sajnos sikertelenül. Nagyon furcsán, erőlködve veszi a levegőt, a doki azt mondja, hogy ez az erősen legyengült állapottól van... Rám is csak kezdetben figyelt egy kicsit, aztán elfordította a fejét, és a lábára tette... Másfél liternyi infúziót kapott ma is, gyógyszerekkel, vitaminokkal - sajnos nem sokat használt... Az orvosa azon a véleményen van, hogy ha holnapig nem áll be lényeges változás az állapotába, akkor jobb neki, ha elengedjük békességgel....

......Most nem tudok többet írni...:-((( Holnap jelentkezem.
Szeretettel:
ÉbredésKöszönöm kedves Mazsi!:-))

Amíg van egy hajszálnyi remény is, addig nem adjuk fel!!!!!!!!!! Én is azt vizualizálom, hogy szépen, fényes szőrrel, csillogó tekintettel, egészségesen fut a zöld füvön!
Szeretettel:
ébredésKedves

En hiszem hogy felepul a kutyus :)
Tegnap ota folyamatosan szeretettel gondolok ra es kertem az angyalaimat is
hogy segitsenek:)))))))))
Ne adjatok fel!
Csak lasd ugy a kutyust ahogy szeretned:)
En nagyon szurkolok neki:)

Szeretettel
Mazsi

"Kotelen senki sem tudja nagyon magasra felhuzni magat.
de a sajat laban hegyeket is meg tud maszni........."Kedves Evelion!:-)

El nem tudom mondani mennyire jólesik, hogy ismeretlenül is ennyi kedves secret-es szurkol nekünk és drága kutyánknak. Köszönet a gyertyáért is!!!! Én HISZEM, hogy érzi, én/mi biztosak vagyunk a felépülésében, s még néhány évig "öreg hölgyes" méltósággal, de vidáman fog szaladgálni a gyönyörű Tisza-parton....:-)))
Szeretettel:
ébredésKedves Ébredés és kutyusod:)

Nagyon szurkolok a felépülésért!!!! Meg tudlak érteni, nekünk májusban ment el a 14 éves vizslánk a Kutyamennyországba!!!!

Minden erőmmel és tudásommal azon leszek, hogy erőre kapjon:))) Most gyújtok érte egy gyertyát is:))))

Ölellek családoddal együtt:)))

''A mosoly az a fény, mely az arc ablakán világít, s jelzi, hogy a szív otthon van.''
Evelyn:)Mindazoknak...

... akik velünk együtt aggódnak, és próbálnak segíteni:
Délelőtt voltunk bent a kisebbik lányommal Thang-kánál az állatkórházban. Szegénykém a hangunk hallatára rögtön fel akart tápászkodni, de túlságosan erőtlen, nem sikerült neki. Benyúltunk hozzá a ketrecbe, s láthatóan megismert minket szag alapján is. Sajnos a vérképe veseelégtelenséget is mutat, de az orvos szerint még nem olyan súlyos, ami visszafordíthatatlan lenne. Viszont továbbra sem eszik, infúziózzák. Az orvos szerint, ha egy-két napon belül nem kezd el enni, akkor nem érdemes tovább hagyni, hogy szenvedjen... Hát mi ebbe az egy-két nap reménysugárba kapaszkodunk. Nagyon szeretnénk, ha megfordulna rajta a betegség, s felépülne!!!!
Köszönök minden eddigi energia- és szeretetküldést Nektek!!!!
Szeretettel:
ébredésKöszönöm:-)

Kedves Judit!!! Délután fogok írni, hogy mi van vele!
Szeretettel:
ébredésKeves Ébredés!

Szívesen küldök szeretet energiát a kutyusodnak, hogy még sokáig köztetek lehessen, és örülhessetek egymásnak! Szép estét kívánok szeretettel: JuditKedves emora:)

Neked is nagyon köszönöm, nem baj, ha nem vagy "nagy" energiaküldő, én hiszem, már az sokat jelent, hogy szeretettel gondolunk rá!
Szeretettel:
ébredésKedves Mazsi:-)

Nagyon köszönöm! (Egyébként a kutyánknak - fajtájának megfelelően - tibeti neve van, a Thang-ka jelentése: falikép)
Szeretettel:
ébredésKedves Ébredés!

Nem rég éltem át én is hasonlót... Nem vagyok "nagy" energiaküldő, de próbálok küldeni!

üdv

emora:)Energia

Szia Kedves Ebredes,
Ram szamithatsz en kuldeni fogom....sot mar most kuldom Thang-ka-nak:):)
Oleles
Mazsi

"Kotelen senki sem tudja nagyon magasra felhuzni magat.
de a sajat laban hegyeket is meg tud maszni........."