Zűrzavar

gyufák zűrzavarNéhány hónapja ismertem meg a vonzást. Az elején rögtön tudni véltem, hogy nekem ez megy. Hiszen a múltba nézve rögvest eszembe jutott jó néhány eset, amikor a vonzást működtettem, csak nem tudtam róla. Rettenetesen felpörögtem, hogy itt a megoldás anyagi problémáimra. Teltek a hetek, kiolvastam jó néhány könyvet, próbálgatok különböző technikákat. Azt nem mondhatom, hogy teljesen sikertelenül, de a bajaim legjavára nem jött még meg a megoldás. Ez persze nem tesz boldoggá. Sajnos hónapról hónapra rosszabbodik a helyzetünk. Családi vállalkozásunk van párommal. Az elmúlt években nagyon jól ment. Meg nem gazdagodtunk, de fejlesztettünk, apránként gyarapodtunk, jól éltünk. Most pedig zuhanó repülés. Minden hó végén kiborulok, hogy nem tudjuk megállítani az adóssághalmozást. S ilyenkor lehet, hogy a felfelé vezető létrán kitörik egy fok és a földre kerülök. De mit tehetek? Nehéz türelmesnek lenni, amikor mögöttem a lavina. Aztán próbálok újerőre kapni, s mire azt látnám tán egyenesbe, kezdünk jönni, itt az újabb hónap újabb kiadásokkal.

Mostanra teljes a zűrzavar bennem, már azt se tudom, mikor mit érzek.
Telhetetlen vagyok? Az! De mit tegyek, ha nem elég, amit kapok? Tudom a kicsinek is örülni kell, de az első pillanat után,amikor ujjongok, vagy éppen ugrálok, ott a következő érzés: nem elég. Az a baj, hogy nem kicsi a baj, és érzem gyorsan, kellene valami megoldás. Tudom jó az, amit csinálunk, jók vagyunk, kifogástalanul dolgozunk, párját ritkítja óriási kínálatunk. Az idei év mégis olyan amilyen. Azt se tehetem meg, hogy nem foglalkozom, a problémával, mert mindig jön egy fizetési emlékeztető levél, vagy telefon. Sakkozni kell mikor mit hova fizetek. Semmi bajom a sárga csekkekkel, számlákkal, ha van miből teljesíteni.
Ne higgyétek, nem adtam föl, csak már kezdek oda jutni, hogy a lottó ötösre ácsingózok, vagy legalábbis valami több milliós nyereményre. Az pedig elég elérhetetlennek tűnik. Vagy mégse?
Szóval most úgy állok, hogy egyik pillanatban azt gondolom képes vagyok működtettni a vonzást, a másikban pedig, hogy nem tudom az érzéseimet befolyásolni. Sőt valóban nem tudom hogy mik az érzéseim. Illetve a kimondottan roszz érzéseket felismerem, naná, de a jóval esküszöm hadi lábon állok. Ti is voltatok így? Vagy csak én vesztem el magamban?
Hála. Talán ha hálás tudnék lenni a csodás autóm részletének kifizetésekor, a következö hónap könnyebben menne, de hogy a fenébe csináljam amikor csak úgy nyögöm ki. Most eléggé összekúszálodtak érzéseim, nehéz optimistának lenni.

Címkék:

HozzászólásokSzia anoli164

Mondasz valamit:) Igen épp az imént gondoltam erre a megengedés, illetve elengedés " dologra" Arról beszélünk, naponta vizualizáljunk, hogy bekövetkezzern amit szeretnénk, ugyanakkor ne görcsöljünk, engedjük el a gondolatot, hogy bekövetkezhessen. Itt nem olyan könnyű megtalálni az arany középutat!
Abban is igencsak igazad lehet, hogy a bejövő lehetőségeket, valóban jól értékelem -e és nem utasítom-e el azokat amiket nem kellene, csupán a rossz beidegződések miatt. Vagy csak, mert én máshonnan várom a megoldást, és bizony lehet, éppen most nem az, az .
Elgondolkodtattál! Köszönöm:)
Üdv:)NesaNesa

Kedves Nesa!

Olvastam a problémádat, és erről rögtön az jutott eszembe, hogy a vonzás harmadik lépését , a megengedést sokszor elrontjuk. Nem mindig hisszük el, hogy egy lehetőség, ami elénk kerül, megoldás lehet a gondunkra. Mivel nem midig olyan formában érkezik, ahogy mi elképzeltük. Az aggodalom miatt beleavatkozunk a dolgok menetébe és ezzel már el is rontottuk az angyalok munkáját. Ezt már megtapasztaltam. Kértem én is a megoldást az anyagiakkal kapcsolatban. Amióta úgy viszonyulok az adódó lehetőségekhez, hogy nem ítélkezek felettük, megnézek mindent, azóta látom hogy vezetnek a történések a megoldás felé. Azért lassú a folyamat /legalábbis így élem meg/, mert a kétségeim, régi aggodalmaim még mindig előjönnek, de már észreveszem őket és tovább tudok lépni.
Kérdezd meg magadtól, hogyha valaki megoldást kínálna a problémádra, meghallgatnád?
Elgondolkoznál-e azon amit mond, akkor is, ha nem egyezik azzal az elképzeléssel amit te kitaláltál magadnak?
Eszedbe jut -e, hogy talán ezt a lehetőséget te vonzottad be?
És még valamit szeretnék megosztani veled. Szerintem igazából nincsenek problémák csak megoldandó feladatok. A feladatokban az a jó, hogy meg lehet oldani, a problémák pedig örvényként lehúznak a mélybe.
A ha ezt az élethelyzetet feladatmegoldásnak tekinted egészen mást fogsz érezni a szívedben.
Remélem tudtam segíteni.
Szeretettel:anoli164Kedves Angelgirl!

Tudod valóban elgondolkodtam már azon mi van ha csődbe megyünk. És arra jutottam NEM TÖRTÉNHET MEG!!! Több mint tizenöt éve kezdtem. Egyszer csődbe is mentem, mással is próbálkoztam ez idő alatt, de rájöttem nekem mégis csak ez a sorsom.
Nem ezt tanultam, sokszor ugyan a magam kárán, de kiismertem már e szakma csínját. Miután megismertem páromat együtt csináljuk.
Az ameddig közösen eljutottunk igen szép dolog. Annyi munkánk, és persze pénzünk van benne. Ezt nem lehet egy mozdulattal eldobni. Túlsok amit ebbe fektettünk. Az életemet dobnám el! Én szeretem ezt csinálni! Ez egy kíváló, alkó munka! És tudom hogy jó vagyok, jók vagyunk benne! Nem tudom miből élnénk meg ha nem lenne!
Igen, én is tudom hogy a pénz nem boldogít, "csak" egy eszköz. De milyen fontos eszköz! A szabadság eszköze. Nem feltétlen több száz millióra vágyom, - de ha dobja az uni, nem állok arrébb:)- csak arra hogy amire feltétlenül kell az életünkhöz, arra meglegyen. Tudod amikor az ember három gyerek megélhetéséért és jövöjéért is felelős, nem hagyhatja figyelmen kívül a pénzt.
Sok mindenért lehetek hálás, és vagyok is, ami nem derült ki előző írásaimból. Hálás vagyok mindenért amink van, csak az elöttünk álló lejtőt, amit látnivélek, szeretném eltüntetni. Boldog vagyok, hogy élek, hogy a csodás gyerekeimmel, és szintúgy csodás párommal élhetek. De az azért nem mindegy milyen körölmények között!
Köszönöm írásodat, s bár nem mindenben értek egyet 100%-osan, vagy csak helyzetemből adódóan mása szempontom, de sok mindent újra gondoltam általad.
Szeretettel: NesaSziasztok!

Köszönöm együttérző, és lelkesítő szavaitokak!
Tudom sokan vannak idén, vállalkozók kiknek összébb kell húzni a nadrágszíjat. Persze ez egyikünknek sem vigasz. Alapjába véve optimistán tervezem a jövőt, de valahogy annyira gyorsan mennek mostanság a napok, hogy az valami hihetetlen, és a hónapeleje mindig letör.De ha aztmondjátok ez csak a szükséges "rossz" és hamarosan tovább, forog majd életem óriáskereke, kitartóan próbálok jobb helyzetet teremteni.
Üdv. NesaKedves Nesa!:)

Egyik hozzászólásodban ezt írtad:
"Az érzéseimet is annyira próbálom figyelni, már azt se tudom úgy érzek, vagy csak úgy akarok érezni. Ez most a legnagyobb gondom. Ezért érzem a zűrzavart."

Nem tudok most szó szerint idézni neked, de valahol ezt olvastam: Az igazi szabadság az, mikor rájössz, hogy amit érezni akarsz, és amit valóban érzel egy és ugyanaz....
Tehát, amit érezni akarsz, azt is fogod érezni...Hisz ez a TE választásod....Így, ez lesz a TE szabadságod, MEGVÁLTÁSOD...:)))

És ha tehetek még egy apró megjegyzést...:)
Tudom könnyen beszélek (se vállalkozásom, se párom:), még csak munkahelyem sincs, "csak" hitvallásom) mégis azt a kérdést tenném fel magamnak a helyedben: "És akkor mi van?" Mi fog változni a TE életedben, ha esetleg csődbe mész?
A pénz csak EGY db eszköz, hogy azt tehesd, amit akarsz....Valójában TE magad vagy, aki MEGTEREMTI azt, vagy annak hiányát...TE vagy a TEREMTŐ....

Lehet, azért nem sikerül most a jobb helyzetet elérni, mert a lelked mélyén, már nem hiszed el, hogy jobb lehet, vagy már nem is akarod, hogy jobb legyen....Tudat alatt önmagad ellen dolgozol, ezért nem is sikerülhet...Talán tudat alatt más életre vágysz....A TITOK nem azért jutott el hozzád, hogy milliomos lehess....Azért "ébresztett fel", hogy rájöjj KI VAGY VALÓJÁBAN....Hidd el a BOLDOGSÁGOD kulcsa nem azon múlik, hogy gazdag vagy-e vagy sem...sőt....
Légy BOLDOG, és utána akár még gazdag is lehetsz...De a lelki béke után, ez már mit sem számít, sztem...:)
Én a lelki gazdagságra, békére vágyom....Arra, hogy mindenki átélhesse ezt...
Volt egy gazdag párom.../legalábbis, havi 1 M Ft felett keresett/ és volt befektetése is...stb..
Szóval ő mondta nekem mindig, + az előadásain is /pénzügyi tanácsadó volt/, hogy: "A pénz csak egy eszköz, hol VAN, hol NINCS....De mindig VAN annyi, amennyi elég arra, hogy ÉLJ!!!"
Ha elgondolkozol ezen egy picit, rájössz, hogy az "ÉLÉS" szó többet jelent mindennél...Hisz mi lenne, ha MOST valaki azt mondaná neked, (mondjuk egy orvos, vmilyen kivizsgáláson): "Kedves Nesa, sajnálom, de mint kiderült, kevesebb, mint 3 hónap van hátra az életéből..."
Mit tennél akkor?
Sztem vajmi keveset érdekelne a pénz, maximum annyira, hogy tisztességben eltemessenek...
Sokkal inkább a szeretteiddel töltenél minden egyes percet...
És akkor örülnél, ha valaki "megdobna" annyi pénzzel, amennyire MOST szükséged lenne?
Sztem sokkal inkább HÁLÁS lennél annak, aki visszaadhatná neked az életedet....Nemde?

Nem szerettelek volna megijeszteni, csak egy kicsit felrázni, és nyitott szemmel járni, LÁTNI, hogy tudj végre HÁLÁT ADNI, azért, hogy ÉLSZ...Hogy ÉLHETSZ....És így talán eljutsz odáig, hogy mennyire hálás lennél, ha úgy tudnál hálát adni, azért, hogy ÉLSZ, hogy végül sikerül megtapasztalnod az igazi HÁLÁS VAGYOK azért, hogy...amiért akarsz...:)

U.I: Annak lehetsz hálás az életben, aki megtanít ÉLNI, nem pedig annak, aki ÉLI azt helyetted....
Vagyis, amibe nem halsz bele, az megerősít.../ Remélem most megerősödtél kicsit...:)/
Ne feledd, nem a módszer a lényeg, hanem annak HATÁSA AZ ÉLETEDRE!!!!

Szeretettel:

AngeSziasztok!

"ha azt kéred hogy naggyá és erőssé válj,ne lepődj meg,ha esni kezd."Ezt a mondatot a "Váltsd valóra legvadabb álmaidat!"c.könyvben olvastam,ott ahol pontosan arról ir hogy miért kezdenek a dolgok rossz irányt venni,amikor már azt hiszed sinen vagy minden jól alakul,működik a vonzás is és egyszer csak mégis beüt a menykő---Ez a kemizáció,egyfajta kémiai átalakulás.Át kell alakulniuk körülötted a dolgoknak mielőtt létrejönne amire vágysz.Lehet hogy elhagynak a barátaid,vagy valami beüt a vállalkozásodba,mindez azért történik,mert az uni helyet akar az uj dolgoknak.Hogy neked jobb legyen hogy megteremthesse a vágyott dolgot.De előtte jól összekuszál mindent-ha nem mennek jól a dolgaid mosz az azt jelentí hogy át kell menned egy átalakulásonSzóval mindennek eljön az ideje,most ne add fel.Velem is történnek dolgok,amiket nem igazán úgy terveztem de tudom hogy minden az én javamat szolgálja.Az uni jót akar neked!Pussz remélem kicsit segítettem.Nem vagytok egyedül!

Én is hasonló helyzetben vagyok a vállalkozásommal kapcsolatban.Folyamatosan ott lóg a fejünk felett Demoklész kardja az idei évben. Tudom nem vigasz ez senkinek sem. Hála istennek,/ vagy nekem,/ de én olyan vagyok, hogy nem tudok ezen idegeskedni. Persze aggaszt a dolog, de ha pánikolok vagy idegeskedek, attól még nem változik semmi, csak rosszab lesz az egész. Az üzlettársam, kolléganőm néha kibukik rajtam, hogy én miért nem háborgog, hőbörgök stb a kialakult helyzet miatt, de ilyenkor megmagyarázom neki, hogy ez nem azt jelenti, hogy engem nem érdekel a cég sorsa, csak nem engedem, hogy rányomja a bélyegét a mindennapokra. Én egyébként azt szoktam vizualizálni, hogy az idén a karácsonyi záróbulin vastag, pénztől dagadó borítékokat kapnak a kollégáink jutalomként, és együtt örömtáncot járunk, vidámak vagyunk, boldogok és azt kiabáljuk, hogy: MEGCSINÁLTUK!!! És ez így van!
Szép napot kívánok Nektek szeretettel: JuditTök jó:)

Én. annak csak örülök, hogy nem hagysz békén! Hidd el szeretném "beadni a derekam", és hiszem is amit mondasz. Csupán rettentő nehéz kivitelezni. Hogy ki nem hagyja? Akik örökösen figyelmeztetnek hogy x ideje lejárt tartozásunk van. Néhányat jól kezelek, vannak azonban amiket kevésbé. Próbálok előre koncentrálni, de ha jön néhány felszólító, akkor azért görcsbe ugrik a gyomrom- Nem beszzélve az APEH-os levelekről! azt leginkább ki se bontom. Azt a páromra bízom:)- Igenis!! Jelentem nem panaszkodom! De tényleg! De le kellet írnom a bajom, én nem tudok rébuszokban beszélni. Ami tény az tény pocsék az idei év. EDDIG!!!! De mostantól, a 4-5db, 3-400 000 körüli megrendelés mellett, havonta 5-6 db ,millió közeli megrendelés felvirágoztatja, üzletünket!!! Na! Ehhez mit szólsz? Ha az idén már, nem is, de jövő év elején, elkészül, a Szalon bővítése is.
"Nem adom fel! Míg egy darabban látsz....."

Üdv: NesaSzia Nesa! Nem hagylak

Szia Nesa!

Nem hagylak békén... :)) Azt írod hogy "nem hagyják hogy átsuhannyak a problémák felett"... de ki nem hagyja? Az életedet és az érzéseidet csakis Te irányítod, nincs olyan hogy valaki nem hagyja, ha úgy érzed hogy valaki nem hagyja, előbb-utóbb mindig kiderül, hogy TE nem hagyod magadnak.

Ha megkérdezik hogy megy az üzlet, miért kellene hazudnod? Mondd az igazat, de ne panaszkodj, és főként ne érzelmekkel teli panaszokat mondj, mert azzal aztán lehet teremteni... Ha legközelebb valaki megkérdezi, mondd neki azt, hogy:

"Most nem megy jól, anyagi gonjaink vannak, neked van esetleg ötleted hogyan lehetne javítani az üzletemen?"

Figyeld meg, hogy nem hazudsz, nem lesz rossz érzésed, de a mondat második fele rögtön elkezd arra koncentrálni hogy miként lehetne jobb, hogyan lehet fejleszteni. És ha ezt osztod meg az emberekkel, akkor a jobbnál jobb ötleteket fogod vonzani az üzlethez, vagy amihez csak akarsz.

Nem menekülni kell a problémák elől, és letagani hogy léteznek, az nem megoldás. Hazudni sem jó megoldás, ellenben őszintének lenni, és a jót keresni mindenben az már egy kedvezőbb irány :))

Szeretettel, A.káosz

Hasonló cipőben járok mint Nesa.Már rengeteg könyvet olvastam a témában,az elmúlt pár hónapom azzal telt el,hogy megpróbáltam pozitivan gondolkodni,mindennek a jó oldalát láttam meg.A gondjaimat félretettem és csak a jó dolgokra koncentráltam.De amikor az embert elöntik az anyagi gondok akkor nagyon nehéz átprogramozni magát.Kb 1 éve egyre erőteljesebben érdekel az ezoteria,sok könyvet olvastam a Fhengshuiról,az Angyalmágiáról,a vonzás törvényéről.Kisérletezem,hogy számomra melyik a testreszabottabb.Napi szinten amikor időm engedi meditálok,lazítok,de úgy érzem valami gát van bennem ami nem enged.Mindenféle kreativ tevékenységgel is foglalkozom szabadidőmben,úgy mint festés,decupálás,horgolás,gyöngyvirágok készítése stb,mindent én találok ki.De egyszerűen nem tudok vizualizálni,a csukott szemeim előtt nem jelenik meg semmi csak a nagy feketeség.Én ennek tudom be amiért nem sikerül működtetnem a vonzás törvényét.Minden szakkönyv amit erről a témáról olvastam,ezt tartja fontosnak hogy képzeld el!Segítsetek megfejtenem a problémám okát,magamtól nem tudom.Kis sikereim voltak,de a jelenlegi anyagi helyzetemben ez kevés.És nem tudom mi történt de az elmúlt 2 hét alatt minden kezdeti sikerem a viszályára fordult,egymást érik a gondok és problémák.Próbálom!!!

Tényleg rajta vagyok, hogy a pozítívat lássam, de nem hagyják hogy átsuhannyak a problémák felett.A Hónap eleje meg mindig ripsz-ropsz itt van! Közbe persze tuningolom magamat, már amennyire sikerűl.
Na meg amikor megkérdezik : Hogy megy az üzlet? a falnak megyek, hát hazudjak? Nem megy.- már mint a hazudás- Persze mostanában hozzáteszem most indul be. De ez is csak úgy igaz : indulgat.
Ó! Az érzéseimet is annyira próbálom figyelni, már azt se tudom úgy érzek, vagy csak úgy akarok érezni. Ez most a legnagyobb gondom. Ezért érzem a zűrzavart.
Alapjába véve nem vagyok egy panaszkodós fajta, de néha kibukok.
Persze az élet más területein vannak jó dolgok, a gyerekek... csodák! Esténként általuk töltekezek. Meg egy kis secret olvasgatással:)
Üdv: NesaSzia Nesa!Szerintem ha

Szia Nesa!

Szerintem ha visszaolvasod, hogy mit írtál, akkor egyértelmű lesz, hogy miért ezt vonzod most. Mert benned ezek a gondolatok vannak, amit leírtál!!!! De te nem ezt akarod, vagy igen???

Tudod, ha panaszkodsz valami miatt, akkor még több jön belőle. Engedd el ezeket a gondolatokat, és keresd meg a pozitív oldalát ugyanennek. Keresd meg, hogy mi az ami az elmúlt hónapokban jó volt, amit sikerült megoldani, ami előrelépést jelentett. Tudod, minden rosszban van valami jó, csak meg kell keresni. És ha arra figyelsz, tudatosan azt erősíted, akkor még több jó jön.

Hidd el, mindenkinek vannak rossz pillanatai, a lényeg az, hogy felismerd hogy ha valami nem jó érzést ad, akkor azon kell változtatni! Ha jól érzed magad, akkor jó úton vagy! Figyeld az érzéseidet, és annak megfelelően cseréld le a gondolataidat is. Nem nehéz, csak résen kell lenni :))

Sikeres teremtéseket!

AdminKöszönöm tanácsaitokat!

Kunigunda2, a javasolt technikát én is olvastam már, de még nem próbáltam. Lehet ez működne!
Bár hozzá teszem ezekkel a technikákkal is elég zavarodottan állok. Rengeteg módszer van, és hát kinek mi működik...? Az idő pedig sürget,- legalábbis én úgy érzem, persze ha biztos tudnék abban lenni, hamarosanl több tízmilliós nyereményre teszek szert, kit érdekelne hogy havonta mennyivel nő az az adosság, ha tudhatnám x hét vagy hónap múlva szélnek ereszthetem. De persze minél előbb meg akarok szabadulni ettől a nyomasztó érzéstől. -így hát kipróbáltam ezt is azt is. Kitudja nálam mi , miért nem működik? Talán rossz technikát választottam? Lehet egyáltalán rosszul választani?- Mondom teljes zanza van a fejemben:)- Vagy több idő kellene? De nincs időm!!!Bár ha több milliót tudok teremteni akár időm is van. Nem? Vagy egyszarűen, rosszul csinálom?
Most biztos azt gondoljátok: Na hát, ez bekattant, tuti!
De remélem nem, és ennél már csak tisztább lesz a kép.

Kedves Fóka!
Az általad javasolt technika, nagyon jól alkalmazható. El is kezdtem:) De írhatom-e mindennnap ugyanazt? Néha más is eszembe jut, de mostanában, nehezen vonatkoztatok el a pénztől. Rohadt boldog leszek, ha nullára jutunk egyszer! Na ez se biztos, hogy jó mondat. Nem marad a vágyam mindig jövő időben?
Invitáltak egy tanfolyamra thesecret@indamail-ról, mit gondolsz hasznomra válna?
Köszönet minden jó szóért!
Üdv: NesaIsmerős érzés, Nesa!

Éppen erről beszéltem, hogy van olyan szituáció, amikor az ember nem tud szívből hálás lenni, nem tudja azt érezni, amit kellene, mert lelke hátterében folyamatosan ott motoszkálnak a gondok, az aggodalom és valljuk be: a düh. Ne szégyelljük bevallani legalább önmagunk előtt, hogy dühösek is vagyunk! Mert a düh egy egészséges reakció, érzés. Azt tanácsolom, egy kicsit engedd szabadjára a dühödet (nem kell azért senkit megverni:), mert a düh jobb állapot, mint a keserű csalódottság, a félelem, az aggodalom. A düh az az állapot, ami pontot igyekszik tenni a csalódottság végére. Vagy fogj egy boxzsákot, vagy menj el valahova, ahol nem ártasz senkinek és törj össze valamit, dühöngd ki magad egy párnán stb. Utána egy pillanatra lélegzethez jut az elméd és tudsz elültetni pár jó gondolatot. De ezek a gondolatok feltétlenül igazak legyenek, nem kell frissen kidühöngött egódat még azzal is felbosszantani, hogy igazságérzetének nem megfelelő dolgokkal traktálod.
A gondolatok, amiket ajánlok, hogy írd le őket, ilyesmik:
- Tök jó lehet az, amikor valaki váratlan anyagi forrásokhoz jut.
- Jó dolog az, amikor egy vállalkozás fellendül.
- Jó dolog az, amikor az emberrel jó dolgok is történnek.
- Jó dolog, mikor valaki sikeres.
- A jólét k.... jó! (Használj nyugodtan ilyen szavakat, ha őszinte akarsz lenni magadhoz! Ez nem nyelvi erkölcsi tanoda, ez az ÉLETED!)
- Pénzt kapni k.... jó!
Folytasd! Olyan dolgokkal, amik szerinted jók. Nem kell olyasmit állítanod, amik nem igazak, nem kell hálát adnod addig, amíg nem vagy rá képes. Ezek csak egyszerű tények, igazságok, amelyeket elég egyelőre megállapítanod, elismerned, s amíg ezt teszed, magasabb rezgésbe kerülsz. Mert igenis van olyan, hogy nem tud az ember azért sem hálás lenni, ami van. Ilyenkor kell ehhez folyamodni.
- Szerinted jó sikeresnek lenni? (válaszolj rá magadban egyszerűen, de ne fűzz hozzá semmit!)
- Szerinted jó érzés váratlanul sok pénzhez jutni? (válaszolj rá... az se baj, ha így: "Igen, szerintem k....va jó érzés az, amikor valaki váratlanul sok pénzhez jut!")
Folytasd! Csak olyan dolgokkal, amiket jelen, aktuális lelki állapotodban jónak és IGAZNAK érzel! Most felejtsd el azokat, amikért valóban hálát kellene érezned! Most csak magaddal törődj, vadássz a jó érzésekre! Tojd le, hogy ki mit szólna hozzá, ha hallana téged. Senkinek sem tartozol elszámolni a saját érzéseiddel! Azok a Tieid! Fontos, hogy sose valami ELLEN tégy ilyen pozitív kijelentéseket, hanem valami ÉRT! Tehát ez nem jó példamondat: "Jó dolog megszabadulni az adósságtól" Ezzel csak folyamatosan emlékezteted bensődet az adósságra. Ellenben ez jó példamondat: "Jó dolog extra bevételekhez jutni!" stb. Tehát legyél PRO és ne KONTRA. Mindenben!
-fóka-