Gondolatok gyógyító ereje

mindennapi élet mágiájaMostanában felfedeztem újra Szepes Máriát. Jelenleg a Mindennapi élet mágiája c. könyvét olvasom. Csodálatos érzés a már féligmeddig ismert gondolatokat most az Ő tolmácsolásában felidézni. Valamikor régen, kb. 10 évvel ezelőtt olvastam ezt a könyvet, és akkor nem éreztem a jelentőségét a szavainak. Még nem álltam rá készen! Most engedjétek meg, hogy a címben szereplő fejezetből néhány gondolatsort felidézzek.:

"....Vannak bizonyos általános törvények, amelyeket belső és külső magatartásunkban sem szabad többé figyelmen kívül hagynunk. A lélek egészségének olyan törvényei ezek, mint a test elemi higiéniai szabályai. E törvényeket négy pontban foglaljuk össze.
1. A barátságtalan légkört árasztó embert taszító, láthatatlan örvény zárja körül.
2. A panaszkodó ember a legjobb szándékot is kimeríti. A panaszkodás vámpirizál, tehát ösztönösen elzárkóznak tőle.
3. A félelem és elkeseredés betegségeket okoz, és balsorsot idéz fel.
4. A sérelmeit, fájdalmát, rossz állapotát maró szavakkal megfogalmazó, elégedetlen, türelmetlen ember folytonosan ismételt, szuggesztív dühkitöréseivel saját helyzetét teszi elviselhetetlenné, s előbb -utóbb végzetes bajokat zúdít magára. Ezért:
SOHA, SENKIHEZ NE LEGYÜNK BARÁTSÁGTALANOK MÉG GONDOLATBAN SEM!
NE PANASZKODJUNK!
NE ENGEDJÜK ÁT MAGUNKAT ELKESEREDÉSNEK ÉS FÉLELEMNEK!
KERÜLJÜK A GONOSZ, MARÓ, ELÉGEDETLEN GONDOLATOKAT ÉS HANGOS DEFINÍCIÓKAT!"

Mikor ezeket a sorokat olvastam, eszembe jutott, hogy az utóbbi időben felhagytam a panaszkodással. Régebben soha, de az elmult néhány évben kissé panaszkodós lettem, és ezt nem szerettem magamban.
De jó! Úgy örülök, hogy ez már a múlté!

Kellemes délutánt, szép estét Mindenkinek.

"Csak egy helyen szeretnék élni. és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik."

HozzászólásokA kör közepén állok, körbevesznek jó barátok....

Teljesül a kérésem, folyamatosan teljesül, mindnyájan egyre jobban és jobban vagyunk. Mindig eszembe jutnak a Margitszigeten
elmondott kéréseink. Aztán pedig eszembe jut, ahogy Anyamaci Klárit körbefogtuk a Harmóniában, Ő pedig a végén szinte meg-
szédülve integetett vissza az ajtóból. Gondolataimban mindig széppel, jóval foglalkozom, mert tudom - mint ahogy írod is Juditkám -,
hogy a gondolatainknak meghatározó az ereje, akár gyógyíthatnak is. Visszajöttem, jó napom van, ezt újra el kellett mondanom itt és
most Nektek!:)))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryKedves Judit mama,

Köszönöm a kedves szavakat! Örülök, hogy ezen az oldalon ennyi szeretet és megértés van.
Ebből a sok gondolatból és megerősítésből egyre jobban letisztul az a kép, amitől egyértelműbbé válik a vonzás és pozitív gondolatok teremtő ereje.
Köszönöm nektek, jó pihenést!
JázminKedves Jázmin!

Örülök, hogy Neked is olyan sokat jelent Szepes Mária mint nekem és még sok más embernek. Csodálatos személyiség volt.Egyszerüen kitörölhetetlen nyomot hagyott bennem, sokszor hallom a hangját és ez olyan nyugalommal, boldogsággal tölt el.Nekem Ő volt a feltétel nélküli szeretet, a csoda, a béke, a nyugalom, a szépség, a ragyogás, a tisztaság, a bölcsesség.
Ugye milyen csodálatos érzés, amikor mások is észreveszik a sugárzásodat és erőt merítenek belőled, és ettől úgy feltöltödsz, hogy körbe tudnánd ölelni az egész világot!
Tényleg nagyszerü dolog, hogy kölcsönösen egymást segítve, erősítve lépdelünk felfelé azon a bizonyos létrán!
Kedves Jázmin! Kívánom Neked, hogy érezd Magad otthon közöttünk, meríts erőt társaink sikeres teremtéseiből. Szép estét kívánok Neked szeretettel.

"Csak egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik."Kedves Judit mama!

Ezt a Szepes Mária könyvet én is olvastam. Ő egy élő példája a titoknak. Ha valaki tudta, hogy mi az, akkor az ő volt. Még túl a kilencvenen is annyira magával ragadó ember volt. Olyan aki, ha beszél, akkor odafigyelsz. Nem akarod, hogy véget érjen.
A panaszkodás tényleg riasztó. Nem csak a negatív rezgések miatt rossz, de sajnos tényleg elriasztja még a barátokat, ismerősöket is. Nekem is voltak olyan barátaim, akik rengeteget panaszkodtak, szinte csak azt csinálták. Ha velük találkoztam úgy "leszívták" az energiámat, hogy iszonyatosan fáradtan értem haza tőlük.
Annyira érdekes, hogy amikor pozitívabb lett a rezgésem, valahogy ezek a barátságok elmaradtak. Észre sem vettük és elsodort minket az élet egymástól. Mert már nem volt szükségünk egymásra. Én nem voltam jó hallgatóság és ezáltal nem rezegtünk egy szinten.
Az igaz, hogy nekem is volt/van panaszkodós időszakom, de ezt már tudatosan próbálom kerülni. Tényleg működik. Ha jobb a kedvem és "sugárzok", akkor azt veszem észre, hogy körém gyűlnek az emberek és annyit pluszt kapok, hogy csak győzzem visszaadni. Mint méhek a mézre, úgy vonzom az embereket.
Amióta rátaláltam erre az oldalra, azóta még több megerősítést kapok magam felé, hogy jól gondolkodom.
Itt olyan kedves, jóérzésű, pozitív emberek vannak, hogy öröm itt lenni.
Köszönöm nektek!
JázminKépzeld Juditmama!!!

És volt idő, amikor én élveztem, hogy panaszkodom!!!!!!

DE ez már a múlté:)))))

Jó volt olvasni soraidat!!!! Köszi:)))

''A mosoly az a fény, mely az arc ablakán világít, s jelzi, hogy a szív otthon van.''
Evelyn:)Kedves Gandi!

Igazán örülök, hogy Szepes Mária gondolatai Téged is megérintettek.Ma is olvastam néhány oldalt a könyvéből, és olyan mintha hallanám azt a csodálatos, kedves, szeretetteljes hangját. Mintha Ő olvasna nekem a könyvéből. Minden mondata nagyon becses számomra. További szép napot, estét Neked. szeretettel:Judit

"Csak egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik."köszönöm

Sziasztok kedves Mindenki!
Drága Juditmama, köszönöm ma estére, és az elkövetkező hosszú időkre Szepes Mária emlékét! Hogy mennyire elfelejtettem mindezeket, csak a soraidat olvasva vettem észre.
Hát megfogadom itt magamnak és nektek, hogy: ezentúl nem panaszkodom, nem hagyom magam búnak, sérelmeknek, nem gondolok rosszat mások felől, és nyitok felétek.
Jó éjszakát, szép álmokat, aludjatok jól, álmodjatok szépeket, gyorsan, hadarva, ahogy kisgyerekfejjel mondanám!Hát persze!

Ha úgy érzed, szivesen látunk a körünkben. szeretettel: Judit

"Csak egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik."Juditkám..

Ott vasárnap nem tudtam a körbe beállni, de itt úgy látom alakul egy másik.Lehetne , hogy most én is beálljak? Szeretettel ölelget : ágicaA kör közepén állok....

körbe vesznek, jóbarátok. Szóval, örülök nagyon Erykém, hogy kérésed teljesüléséhez hozzájárulhattunk. Az én kérésem hosszabb távú volt a körben állva, de érzem, hogy megkaptam hozzá az energiát Tőletek. Jó teázást, pihend ki Magad! Jó éjszakát kívánok. szeretettel: Judit

"Csak egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik."Öbikém!

Téged is!

"Csak egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik."Drága Juditkám! Ez telitalálat!

Nagyon jó volt olvasni! Ezt sosem lehet eleget leírni. Mindannyian hajlamosak vagyunk rá.
Ha már a kör közepéről beszélünk, akkor én is úgy látom, hogy a kérésem nagyon szépen teljesül.
Talán emlékeztek, a fiúk és a feldolgozás....
Most, hogy itt vagyunk együtt, hááát ezek olyan aranyosak, velem, egymással, hogy az már nem is igaz!!!!

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryKedves Fénysugár!

Köszönöm, hogy elolvastál! Örülök, hogy Te is sikeresen változol! Jó volt olvasni a lelkes soraidat!
Szép estét kívánok Neked szeretettel!

"Csak egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik.'huuu

de jó hallgatni Benneteket :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Bevonzom...

Nagyon igazad van Juditmama! Most ahogyan belevetettük magunkat az ingatlan piacba,és keresésbe egyre jobban érzem,hogy megvalósul az álmom. Pozitívan és várakozóan állok hozzá,amit a 'Kör közepén' tettem fel Nektek ott a Margitszigeten. Hiszem,Tudom Várom és Elfogadom amit az UNINAK elküldtem. Minden gondolatommal, sejtemmel erre koncentrálok. Ha néha szomorú vagyok és elcsüggedek,gyorsan visszaterelem a gondolataimat a Célomra. A panaszkodással semmit nem érünk el.Az önsajnálat ideje lejárt. Cselekedni,cselekedni,mindíg előre nézni,és a múltat mint bölcs tapasztalatot hasznosítani a következő feladatunkhoz. köszönöm,hogy olvashattalak.