Böjt a Tibetiekért

Kalon Tripa, Tibet láma-miniszterelnökének személyes kérése
a békeszerető emberekhez

Személyes kérés
Kedves Barátaim!

Talán már olvastátok a Tibeti Szolidaritási Bizottság felhívását, amely minden tibetit, Tibet-csoportot és békeszerető embert világszerte felkér arra, hogy 2008. augusztus 30-án jelképes, 12 órás böjtöt tartsanak a világbékéért, s különösen azokért a tibetiekért, akik az elmúlt hónapokban hunytak el. A felhívás újra elkötelezését fejezi ki az erőszakmentes út mellett. A felhívásban részletesen olvashatunk a böjt megtartásáról. Aki még nem látta a felhívást, elolvashatja a www. tibet.net és a honlapokon. Ezt a böjtöt rendkívül fontos, erőszakmentes cselekedetnek tekintjük, amelyet a tibetiek Őszentsége a Dalai Láma vezetése alatt egy igen kritikus időszakban végeznek el, különös tekintettel az Olimpiát követő periódusra. Személyesen kérlek benneteket és szervezeteiteket, hogy vegyetek részt a böjtölésben és imában, és másokat is bíztassatok erre, hiszen ezáltal saját szennyeződéseink csökkentése mellett a zsarnokok elméjében is bölcsesség és együttérzés ébredhet. Hiszem, hogy segítetek bennünket ebben az erőszakmentes demonstrációnkban.
Szívélyes üdvözlettel:
Szamdhong Rinpocse KALON TRIPA

Címkék:

HozzászólásokDrágáim :)

Csodálatos volt a tegnapi napom, reggel elkezdtem a böjtöt és mivel tudom hogy ilyenkor le kell lassulnom, csak a legfontosabb dolgokkal foglalkoztam. Aztán kifeküdtem a napra és elképzeltem hogy az a Drága napocska egyformán simogat minden lelket így újra eggyé válhattam a mindenséggel. Csodálatos érzések és gondolatok áramoltak rajtam keresztül, éreztem a tibeti emberek és tanítók szeretetét. Ők igazán tudják, hogy kik is vagyunk valójában. És boldogsággal tölt el, hogy egyre többen felismerik önmagukat a világban.
Eszembe jutott egy tíz évvel ezelőtt olvasott könyv, az inkákról szólt, ahogy leigázták és megsemmisitették őket a spanyolok. Akkor még nem értettem meg azt, hogy miért hagyják saját magukat megölni, nem védekeztek semmit. A legfőbb vezetőt máglyára vitték és ő mosolyogva tűrte a kínokat és várta a megváltó megsemmisülést. Tiz évvel ezelőtt akkora MIÉRT volt bennem és nem találtam a választ rá. Most már tudom. Ők már tudták az igazságot, hogy nem test vagyunk, hanem lélek, és ha elveszik a testem, akkor is tovább élek. Ezért mosolygott a máglyán, hiszen önként átadta testét a spanyoloknak.
Eszembe jutott az a látomásom is, amit tavasszal a gongfürdőn éltem át. Mikor láttam egy nagy kerekasztalt, és minden vezető ott ült a körben és mosolygott. Tudom hogy még megérem ebben az életben, hogy a simogató kezek kiveszik a katonák kezéből a fegyvereket, a szeretet szava lecsendesíti a vádló és harcra buzdító szavakat, az ölelések közelebb hozzák egymáshoz az embereket.
Köszönöm, hogy köztetek lehettem...

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)köszönöm

Köszönöm, Kedves, hogy ezt továbbítottad! Nekem nagyon fontos!
lharam