SZAKRÁLIS MŰVÉSZETEK HETE

Drága SecretFalva Lakói! :-) Kaptam egy érdekes programajánlót. Számomra kincseket tartogat, érzem, tudom.
Eszembe jutott, hogy amit eddig idehoztam, utólag is nagy hatással volt sokunkra. Így esett, hogy úgy döntöttem,megjelentetem itt is. Van egy különleges kép is a mailben, amit kaptam, és részletes program is napokra lebontva, de nem vagyok benne biztos, hogy a .pdf-et tudom csatolni. Megpróbálom, de kérlek, ha érdekel, írj mail-címet és elküldöm.
Tudjátok, én jó ideje Csodáról-Csodára lépkedem, mert hagyom, hogy vezessenek, tereljenek Őrangyalkáim, és egyéb felső hierarchiák, és persze saját lelkem. Így aztán minden reggel úgy nyitom ki a szemem, hogy ÉLNI CSUDIJÓ! És tényleg!!! :-)Tudom, hogy minden nap, minden út, minden történés ajándékot hoz számomra még akkor is, ha esetleg akkor kevésbé édes az a pirula amit le kell nyelnem.

SZAKRÁLIS MŰVÉSZETEK HETE
2008. SZEPTEMBER 14–22.
Szeptember 14-én 11.00 NEMZETI MÚZEUM, BUDAPEST Szakrális Művészeti Hét megnyitó ünnepség

„Emeljük fel szívünket!”

"Sziasztok, 2 barátnőmmel közösen a tavalyi évhez hasonlóan idén is megszervezzük a Szakrális Művészetek Hetét szeptember 14-21 között.

Szeretettel várunk mindannyitokat a rendezvényekre és azt kérnénk, hogy juttassátok el minél több emberhez, segítsetek a népszerűsítésben.

(sajnos a reklámra már nem maradt pénzünk)

Részlet a sajtószövegből:

A szakrális művészet egyik legfontosabb üzenete: "a múltunk a reményünk". A művészet és a Hit örök. Múltunkat nem feledve hittel élni, alkotni, dolgozni - jövőnket így lehet és így kell építeni. A Hit művészete évezredekre nyúlik vissza, a ma emberének és művészetének is utat mutatva.

Civil kezdeményezésünk célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük azokat a képzőművészeti kincseket, zenei különlegességeket, melyek ihletői bibliai témák voltak.

Immár második alkalommal kerül megrendezésre a Szakrális Művészetek Hete, ami Budapest mellett országos rendezvénnyé nőtte ki magát. Esztergom, Veszprém, Győr, Szombathely, Pápa is egyre több programmal csatlakozik a kezdeményezéshez.

A Dr. Erdő Péter bíboros úr által kezdeményezett Budapesti Városmisszió részeként indított Szakrális Művészetek Hete természetesen nemcsak a hívő emberekhez szól. Minden művészetet kedvelő, a szépre nyitott és azt igénylő jóérzésű érdeklődőt szeretettel várunk a térítésmentes tárlatvezetéseken, kiállításokon, előadásokon, hangversenyeken.

A múlt emlékei mellett több kortárs művészeti kiállítással és kortárs zenei művekkel is szeretnénk az élő szakrális művészetet bemutatni, mely épp úgy a Teljességről szól, a teljesség igénye nélkül.

A zenei és színházi előadások a társművészetekkel karöltve töltik be itt különleges küldetésüket. Nem megszokott előadásokra invitáljuk a nézőket, hallgatókat, azoknál is kicsit többet szeretnénk adni, pl. versekkel kiegészítve a lélekemelő zenei élményeket.

A több különböző műfajt felölelő esti programjaink mindegyikén 1-1 emlékeztetőt, olyan apró irodalmi emléket is kézbe kap a közönség, mely az elhangzó előadáshoz köthető, annak élményét meghosszabbítva.

GYERTEK VÁRUNK !!!!!!!!

Bárán Ildikó

Dragonits Márta

Toroczkay Ilona"
Szeptember 14-én 11.00 NEMZETI MÚZEUM, BUDAPEST Szakrális Művészeti Hét megnyitó ünnepség

Kiállítás: „Emeljük fel szívünket” – Pazar reneszánsz miseruhák1088 Budapest, Múzeum krt. 14–16. Tel.: 338-2122Köszöntőt mond: dr. Kovács Tibor főigazgató Megnyitja: dr. Erdő Péter bíboros Műsoron Bartók és Kodály kórusművek Közreműködik a Magyar Rádió Gyermekkórusa Vezényel: Thész GabriellaA Magyar Nemzeti Múzeum a látogatók elé tárja a Mátyás-kori, féltett liturgikus kincseit. A pompás textil- és ötvös remekek közül kiemelkedik az a selyemből szőtt és arannyal hímzett miseruha, melyet Mátyás király Firenzében készített trónkárpitjából alakítottak át főpapi ruhává.