Istennél jártam

isten, angyalÁlmomban látogatóban jártam. Bekopogtam, hogy beszélgetni szeretnék vele, ha van rám ideje.

Az Úr elmosolyodott és így válaszolt:

- Az én időm végtelen, mindenre jut belőle. Mire vagy kíváncsi?

- Az érdekelne, mit tartasz a legfurcsábbnak az emberekben?

- Azt, hogy nem szeretnek gyerekek lenni, siettetik a felnőtté válást, majd visszvágyódnak a gyermekkorba. Azt, hogy akár az egészségüket is feláldozzák, hogy sok pénzük legyen, majd rengeteg pénzt költenek rá, hogy visszanyerjék egészségüket. Azt, hogy izgatottan lesik a jövőt, hogy megfeledkeznek a jelenről, így aztán nemhogy a jövőt, de a jelent sem élik meg. Azt, hogy úgy élnek, mintha sose halnának meg és úgy halnak meg, mintha sose éltek volna.

- Atyaként mit szeretnél, ha gyerekeid mely tanulságokat jegyeznék meg?

- Tanulják meg, hogy senkiből nem lehet erővel kicsikarni a szeretetet. Hagyni kell, hogy szerethessenek. Nem az a legértékesebb, hogy mit
szeretnénk az életben, hanem az, hogy kik állnak mellettünk. Tanulják meg, hogy nem célszerű másokhoz mérni magukat, saját magukhoz képest legyünk elbírálhatóak. Fogadják el, hogy nem az a gazdag, akinek a legtöbbje van, hanem az, akinek a legkevesebbre van szüksége.
Tanulják meg, hogy csak néhány másodperc kell ahhoz, hogy mély sebeket ejtsünk azokon, akiket szeretünk, ám sok-sok év kell ahhoz, hogy ezek begyógyuljanak. A megbocsátást a megbocsátás gyakorlásának útján kell megtanulni. El kell fogadni, hogy vannak olyanok, akik mélyen éreznek, de nem tanulták meg kimutatni érzelmeiket. Meg kell tanulni, hogy bármit lehet pénzen venni, csak boldogságot nem. Két ember nézheti ugyanazt a dolgot és mégis két másféle dolgot látnak. Meg kell tanulni, hogy az az igazi barát, aki mindent tud rólunk és mégis szeret. Nem mindig elég, ha mások megbocsátanak, meg kell bocsátanunk magunknak is.

Búcsúzásnál megköszöntem szavait, Ő pedig így válaszolt:

- Az emberek elfelejtik mit mondtál, mit csináltál. De arra mindig emlékezni fognak, hogy milyen érzéseket ébresztettél bennük.

Szeretettel:
Hokata

"Az alkotás az a szűk tér, ahová énünk jobbik része menekül"
Már gondolok a karácsonyra:

Címkék:

HozzászólásokHumorgumo kedves:-)

akkor egyre gondoltunk...én pont aznap éltem át, amit számomra ez a két mondat tükröz... minden felismerés egy lépcsőfok...felfelé!:-))
Legyen szép estéd!
MacseszKedves Macsesz:) Az egyik

Kedves Macsesz:)

Az egyik nagy kedvencemet emelted ki a szövegből.Mennyire igaz ez!!!
köszönöm nektek

" A boldogságod forrása TE MAGAD VAGY:)"Kedves Hokata!

Nehéz nap áll mögöttem, de a felismerés, amit ma kaptam, segít abban, hogy tovább zúduljak előre, előre, nem megállva, akár a víz. S olvasva az írásod utolsó pár sorát, tudom, hogy helyesen cselekedtem ma.

" Az emberek elfelejtik mit mondtál, mit csináltál. De arra mindig emlékezni fognak,
hogy milyen érzéseket ébresztettél bennük."

Köszönöm, hogy ma ezzel a pár sorral zárul a mai estém!:-)

Szeretettel,
macsesz