Beszélgetések Istennel

beszélgetések istennelHónapok óta érzékelem, hogy a Mindenségről alkotott gondolataim és megtapasztalásaim - mintha egy folyó vájta mederbe kezdenének összegyűlni, terelődni, és legnagyobb örömömre, lecsendesedni. :)

Tűnnek el a kérdések - egyszerűsödik MINDEN :)

Talán annak köszönhető ez az egész, hogy egyre jobban kezdem befelé megélni önmagam.

Bármi történik is velem..,-nem kifelé indulok meg..,hanem valami visz sebesen lényem meginoghatatlan középpontja felé..
Nincsenek hangos..,félreérthetetlen helyzetek..,vagy ha mégis jönnének..,-elillannak a múlandóság egyszerűségével..,-köddé válnak és nyomtalnul eltünnek a Jelenemből.
Hmm..
Mit is csinálhatok másképp mint eddig..?
Figyelem az érzéseimet..,és ezáltal stabilabban kapaszkodom a Jelenben..,-még mielőtt eltünhetnék az agyam kis sikátoraiban..
Vagy talán mert megélem magamat..,amikor csak tehetem..,mindent megélek válogatás nélkül..,-amitől eddig féltem és úgy cimkéztem..,hogy "rossz"..,-azt meg főleg..:)
Ez így túl egyszerűnek tűnik..,-én is úgy gondolom..:)
Talán ez a legcsodálatosabb benne..,hogy ilyen egyszerű az egész..
Talán..:)
Mert mi van ha mégsem olyan egyszerű hinni abban..,hogy Minden úgy jó..,ahogy Van...,és el kell fogadni..., mert értünk történik..
Az ember fél megélni önmagát..,-mert félelmetes dolog(nagyon is)..,-hiszen senki nem azt várja el Tőled..,-hogy az legyél Aki Vagy..
Mert ha az Vagy..,aki Vagy..,-nem igazán felelsz meg semmilyen Tudatformálta követelménynek..Még a Bibliában leírt dogmáknak is igazi "ellensége" leszel..:)
Félelmetesnek tűnik..,-de mégis a legcsodálatosabb dolog ami történhet velünk..,-ha Önmagunkká válunk mit sem törődve a Világ elvárásaival..:)
Mostanában ért el engem is ez az "újhullám"..Ha már eddig nem voltam jó soha senkinek..,(itt tisztelet a "kivételnek")és mindig mindenki csak a kivetnivalókat kereste és találta meg bennem..,-akkor már a hátralévő időre csak kibírom(főleg,hogy mostanság már nem is igazán érdekel,hogy ki mit gondol rólam..-hihi...,bocsika,de így van).Most gondolhatnátok..,hogy az ember azt vonzza..,-amit "érdemel"..,-vagy amivel "dolga" van..:)Mondjuk ez az "érdemel" nem véletlen van macskakörömben..,-hisz Mindenki egy dolgot érdemel igazán..,.az emlékezést..,-és abból adódóan az ISTENI SZERETETET...(a Karmát most kihagyom..,okéys)?
Szóval..,-egyszerűsödik Minden..:)
Kezdem érezni a szívemmel is azt a "Tudást"..,-ami megnyílt a lelkemben a lezárt lakatok alatt..:)
(A lelkünkben tárolt emlékeket már valahol..,valamikor mind megéltük..,és ha a lélek kezd megnyílni..,emlékezni..,-akkor a szívünkben is megéljük a csodás hozott "dolgok" lélegzetelállító eseményeit)..
Sokan nem tudjuk..,(én sem tudtam eddig),-hogy amíg nem válik megtapasztalásunkká Valami..,vagy elő nem bukkan a mélyből,(az előbb említett helyekről)..,-addig igazándiból nem sok közünk van hozzá..,-talán annyi,hogy eltudjuk mondani..,és megértjük..,mert olvastunk róla és így tovább../Elnézést..,-nem véleménynek szántam..,-hanem a "megélt igazságomnak".../
A napokban minden keresgélés nélkül kezembe akadt a "Végső Valóság"...,-Beszélgetések Istennel nevezetű kötet formájában..:)
És lőn világosság..:)
Azt hiszem tizen éve kaptam..,és anno lekellett tennem..,-mert nem tudtam megérteni...Megérteni nálam annyit jelent..,-hogy nem elolvasni..,-hanem befogadni és eggyéválni a benne rejlő Isteni tanítással..:)
Annyi de annyi könyvet fogyasztottam az utóbbi években..,s ez a könyv már hosszú ideje pihent a könyvespolcomon..
S MOST..,ennyi idő után...,elémtárja mindazt..,amit egy szóval lehet csak jellemezni..:CSODA..
Minden szava símogató dallam Istentől..:)
A teljes Igazság..-Lehet,hogy én élem meg ezt így és MOST..,-de egy hang azt súgja belül..,-hogy kérjelek Benneteket..:Olvassátok el..,vegyétek elő..,-akinek ezt kell MOST tennie..,-úgy is ezt fogja tenni...:)
Minden benne van ami megkoronázhatja teremtéseinket..:)
Mindenre benne a válasz..,-s a legtisztább Forrástól..:ISTEN-től..:)
Hogy honnan jöttünk..,kik vagyunk és miért születtünk a Földre..S a legfontosabb..,hogy hogyan tudjuk bármely pillanatban helyrehozni mindazt..,-amire azt hisszük..,hogy "helyre kéne hoznunk"..

Pár részlet a könyvből..:
"Ám ha ismernéd,Aki Vagy,ha tudnád,Ki vagy-hogy te vagy a legnagyszerűbb,a legjelentősebb,a legragyogóbb lény,akit Isten valaha is teremtett-,akkor soha nem félnél.Mert ki utasíthaná el ezt a fenséget?Ilyen fénybe Isten nem találhat kivetnivalót.Csakhogy nem tudod Ki Vagy,és jóval kevesebbre tartod magad.Miért becsülöd alá magad?"

"Önmagam felosztásának isteni célja az volt,hogy elegendő részt hozzak létre Magamból-Önmagam megtapasztalására.Egyetlenegy út nyílik a Teremtő számára,hogy Teremtőként megismerhesse önmagát:ha teremt.Így hát Önnön végtelen számú részeim mindegyikének(valamennyi szellemgyermekemnek) megadtam ugyanazt az erőt,mellyel Én Magam rendelkezem:a teremtő erőt.
A te megteremtéseddel,szellemi gyermekem,az a célom,hogy megismerjem magam,mint Istent.Ezt csakis rajtad,rajtatok keresztül tehetem meg.Így hát elmondható(és el is hangzott már számtalanszor):az a célom számodra,hogy ismerd meg önmagadban Istent.Hihetetlenül egyszerűnek látszik,ám roppant összetett feladat-mert egyetlen út nyílik előtted,hogy Istenként ismerd meg önmagad:először ismerd meg önmagad,mint nem-Istent."
"Isten világában nincsen "szabad" vagy "nem szabad".Tedd,amit tenni akarsz.Tedd azt,ami úgy tükröz,úgy ábrázol téged,mint Éned egyre nagyszerűbb változatát.Ha rossznak akarod tartani,tartsd rossznak.De ne ítélkezz és ne kifogásolj,mert semmiről nem tudod,miért történik meg,sem azt,hogy hová vezet.
És ne feledd:amit megbélyegzel,az téged fog megbélyegezni,és amit elítélsz,egy napon azzá válhatsz.
Inkább keresd a módját,miként változtathatod meg mindazt-vagy miként segíts másokat,akik megváltoztathatják-,ami már nem tükrözi a legmagasztosabb felfogásodat arról,Aki Vagy.
Ne feledd:minden áldás-mert minden Isten teremtése".

"AZ élet lényege nem eljutni valahová,hanem rájönni,hogy már ott vagy,és hogy mindig is ott voltál.Mindig és örökké a tiszta teremtés pillanatában vagy.Az élet lényege tehát teremteni-megteremteni majd megtapasztalni,Aki és Ami vagy."

Szeretettel Mindenkinek..:
Gabcili.

HozzászólásokDrága Domcsikám..:)

Én köszönöm..,hogy ismerhetlek és olvashatom melengető soraid..:)
Ennyi dícséretet azt hiszem nem sokszor kaptam az Életemben..:)
Köszönöm..,-hogy olvastok engem..,-hogy körbevesztek mindannyiszor Szeretetetekkel..:)
Imádlak ölelni Kedves kicsi Domcsikám..:)
Szerető ölelés:
Gabcili.Édes kicsi Tikém,és Drága Janikám..:))

Hát lehetne-e az első találkozásomat elfelejteni Veletek..?
Te kis Tündér..,-ott álltam egyedül a bejárati folyosón..,-Mindenki elment mellettem..,és Te Kedves..,-mosolygós arccal és meleg tetintettel..,-berepültél a karjaimba..:))
Soha nem fogom elfelejteni a Pécs-i találkozót..,-és mégegyszer köszönök Nektek Mindent..,-amit azóta is folyamatosan kapok Tőletek..:)
Szerető ölelés:
Gabcili.Drága Gabcili!

Ott voltam szilveszterkor és tényleg öleltél. Úgy öleltél istenigazából szívből jövően nem törődve senkivel és semmivel. Ott voltál és mindenki eltörpült melletted. Fantasztikus ember vagy. Csatlakozva a többiekhez, a veled való első találkozást tuti soha nem felejtem. Örülök, hogy ismerhetlek, örülök, hogy olvashatlak.Drága Gabcilim!

Nagyon szépen köszönöm ezt az írást . A hozzászólásokat olvasva teljesen igazat adok mindenkinek. Nekem is eszembe jutott az első találkozásunk Pécsen. Ugye Te is emlékszel??????????????
Hát persze , hisz azt nem lehet elfelejteni!

Szerető öleléssel : Tike

Elérhető minden álom, ne add fel semmi áron.
Egyszer úgyis valóra válik, ha akarod , hogy valóra váljon !!!Én köszönöm Kedves Felebarát.:))

Köszönöm..,hogy bepillantottál ebbe a csodás könyvbe..:)
Szeretettel ölel:
GabciliEszakifeny

Koszonom,hogy bepillanthattunk ebbe a konyvbe is.
Szeretettel,
felebaratDrága Evelion.., Juditmamikám..és Erykém:)

Azt hiszem..,ez az a pont..,helyzet..,vagy pillanat..,-ahol nem tudom mit is írjak..,-mert amit érzek..,azt nem lehet szavakba formálni..:)
Elmondhatatlan és leírhatatlan az érzés..,-amit szavaitok ereje sugároz felém..
Bocsássatok meg..,-de tényleg nem tudok mit írni..,-mert úgy szíven találtatok..,-hogy még az agyam is felmondta a szolgálatot..:)
Annyit tudok..,-hogy HÁLA-telt szívvel KÖSZÖNÖM..,-mert Nélkületek soha nem élhetném meg ezt a megtapasztalást..,-amit én most a CSODA szóval helyettesítenék..
Köszönöm..,hogy Vagytok nekem..,és köszönöm..,hogy segítitek utamat..:)
Ölellek Benneteket szívem minden Szeretetével..,-és mégegyszer köszönöm símogató..,-melengető soraitokat..:)
Gabcili.Erynek és Evelinnek is

igaza van! Mi februárban, a Mosoly utcában találkoztunk először. Már akkor megragadott az egyénisége, kedvessége. Aztán este a Margitszigeten! Amikor megjelent, az olyan volt, minth az ezüst hold szállt volna le közénk.Én is csak álltam, néztem, és vigyorogtam! Csodálatos volt az is, amikor megöleltük egymást. Szóval Drága Gabcilink! Beloptad Magad a szívünkbe, és már ott is maradsz örökre!Szeretettel: Judit

"Csak egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik."Erynek nagyon igaza van:))))

Bizony Gabcili, csodás ember vagy, igazi ragyogó személyiség!!!

Nem hízelegni jöttem...csak bevallani, hogy ugyanezt éreztem, amikor szilveszterkor megismerhettelek...láttam, neked már vannak ott rég nem látott ismerőseid, rám akkor még egy pillantást sem vetettél, mert sokan körülvettek és örültek neked...én meg csak álltam és azt sem tudtam, mit is szeretnék majd neked mondani, ha esetleg találkozik a pillantásunk???
És igen...én meg csak néztelek, néztelek...füleltem minden szavad, mert tudtam, valami olyat hallok majd tőled, amit eddig SOHA, senkitől!!!! Aztán drága barátom (akkori Kedvesem) Mato is felfigyelt Rád...és már ketten lestük minden szavadat:)))
Akkor azt mondtam Matonak: addig foglak nézni, amíg nem találkozik tekintetünk, mert éreztem, mi szavak nélkül is fogunk kommunikálni...és megtörtént:)))) És szinte odavonzottalak magunkhoz....és megtörtént számunkra a csoda:)))))
Azóta mindig várom, hogy mikor lesznek olyan találkák, ahol folytathatom az információk magamba szívását...általad:))))
Szívesen járnék Gabcili kurzusra, ha lenne ilyen:))))

Bocsánat érte, de le kell írnom: néha úgy érzem, mintha nem is anya szült volna Téged...hanem valahonnan érkeztél közénk, nekünk:)))

Köszönöm, hogy elolvastad...és köszönöm, hogy vagy nekünk:)))

Ölellek nagyon-nagyon:)))

''A mosoly az a fény, mely az arc ablakán világít, s jelzi, hogy a szív otthon van.''
Evelyn:)Drága Gabcili!

Korábban is megtörtént velem, hogy olvasva írásaidat, különleges, új "csatornákat" nyitottál meg az érzéseimben, de nem tudtam megfogalmazni, hogy mit érzek. Most Te segítettél és a személyes találkozásunkkor összeállt bennem a kép. Örülök, ha örömet szerezhettem Neked én is! Csodás napot Neked!:))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryAnnyira..,de annyira KÖSZÖNÖM Drága Erykém...:)

Nem tudom leírni..,hogy mit érzek szerető szavaid nyomása alatt..,-de majd szétroppan a mellkasom..:)
Elmondhatatlan érzés..-köszönöm..,
nagyon köszönöm..:)
Nekem ilyen szépet még soha nem írt..,-vagy mondott senki../fiúk talán kivétel-poénka,de igaz/.
Valami nagyon szépet adtál nekem most Drága Erykém..Hálatelt szívvel mégegyszer megköszönöm..,-mert csak nézek ki a buksimból..,és nem jönnek a gondolatok..,-kedves és dícsérő szavaid olvasása után..:)
Én is nagyon szeretlek..,-és már tudom,hogy mit jelent ez a szó..:)
Szerető ölelés:
Gabcili.
U.i..:Igazi Erys ez a szívből mosolyt árasztó kép..:)
Ez mán teccik..,de nagyon..
Gab(csók).Drága Gabcili! Ez valami csodás!!!!!

Én ezen a csodás írásodon egyáltalán nem csodálkozom.
A Szigeten láttalak először, majd a közgyűlésen másodszor.
A Szigeten, amikor feltűntél, én szó szerint nem tudtam levenni a szemem Rólad, csak vigyorogtam és néztelek.
Te álltál, mert valaki előtted ölelkezett, vártál "sorodra" és közben visszamosolyogtál sokunkra, mert sokan ugyanígy voltunk Veled, hogy nem tudtuk levenni a szemünk Rólad. Te voltál ott a fény, a megtestesült öröm, szeretet. Éreztem, hogy ismerlek, éreztem, hogy meg kell ismerjelek, éreztem, hogy nagyon sok mindenre meg fogsz még engem tanítani.
Most is ez történt, sokat tanultam ebből az írásodból, amíg áhítattal olvastam.
Írod, hogy: "Kezdem érezni a szívemmel is azt a "Tudást"..,-ami megnyílt a lelkemben a lezárt lakatok alatt..:"-gyönyörű!!!!! Én is érzem!!!!
Érzem, hogy érzem, de a Te megfogalmazásoddal most már tudom is, hogy mit érzek!
Köszönöm szépen Neked és a könyvet is még többet fogom olvasni. Eddig is azt éreztem, hogy mindig mást mond. Persze, hogy mást, hiszen mindig a más és más tudásszintemnek megfelelően értelmeztem.
Szeretlek! Írjál sokat!

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: Ery