Ma megint tanultam valamit..

Tudjátok minden nap tanulunk valamit.
S hogy a gyermekek tiszta lelkükkel,szívükkel mekkora tanítók,csak azok tudják,akiknek van ,vagy közvetlen kapcsolatban vannak gyermekekkel.
Ma reggel nagyon sokáig ágyban voltam,mert nem nagyon éreztem jól magam,s Kedvesem korán reggel felkelt,hogy megetesse a lányokat,hogy ne zavarjanak engem.
Félig ájult állapotban hallgattam beszélgetésüket.
Valamin a két Angyal összekapott,s egyszer csak a már jól ismert,csúfolódó hangulatú gyerek-mondókát hallottam.
- Aki mondja másnak, tartsa meg magának!!
Ez egy egyébként aki ismeri,tudja,hogy valójában úgy hangzik: aki mondja másnak,az mondja magának.

De milyen is a gyermeki lélek?
Elgondolkoztam ezen a mondaton.Való igaz,hogy már lerágott csont,ha valakinek mondunk valamit,nézzük meg,miben érvényes az ránk.
Ám ebben a formában,valami új értelmet nyert Nekem.
Vagyis,mielőtt kimondanék valamit,győződjek meg arról,mit szeretnék kimondani,és csak akkor mondjam el,ha úgy érzem,az csak jó hatással van arra,akinek mondom,vagy inkább ne hangoztassam,vagyis "tartsam meg magamnak".

Nagyon szeretek Velük beszélgetni.
Hihetetlen gyönyörű lelkük van.
Köszönöm,hogy leírhattam.
Szeretettel: Ercsike

HozzászólásokKedves Felebarátom:-)

Ez ma annyira,de annyira jól esett:-)))
Köszönöm Neked:-)
Nagy szeretettel: ErcsikeHevessegre

Csapd be az ajtot! Ha kitort az uveg,annal jobb! Jol leszidhatod magad,es elszall a rohamod.
Torj ossze egy-ket tanyert,poharat,mondjuk a regieket,amit mar ugyis meguntal.Aztan futas ujakat vasarolni! Orulni fogsz neki,es oda a hevessegnek.
Az asztalra is odacsaphatsz, vagy lehet sikitani egy nagyot,vagy elo a boxzsakkal.
S ez meg nem minden!
Vagy mondd el a Mi Atyankat, az eredmenyrol nem mondok semmit,majd tapasztalni fogod.
Nagy a valasztek,szabad a vasar!
Szeretettel,
felebaratHja...

Számolni már tudok,csak a hevességgel van még bajom:-))
A gyerekek az igazi,hatalmas tanítók.Rendszeresen tapasztalom...Hát azt még nekem is tanulni kell,

csenge333
hogy ne legyek olyan kis "reakciós" nőci és mindig tudjak tízig elszámolni magamban, mielőtt reagálok valamire.../Veszekedések elkerülésére pedig kifejezetten jó, ha nem akkor mondjuk el a véleményünkte, amikor történt a dolgo, hanem később higgadtan...Visszatérve a gyerekekhez:valóban csoádlatosak-rám nagyon ragadnak-, na persze nem ezért csodálatosak, hanem azért, mert nagyon bölcsek tudnak lenni./Szülőket "meghazudtoló" módon...Sok gyerek pont azért születik oda, ahová, hogy a szüleit megtanítsa valamire, illetve segítse őket spirituális útra terlni vagy éppen a sorsuk megélésben...Édes Marcsikám:-))

Teljesen igazat adok Neked:-)))
Mivel én kissé mediterrán tipusú ember vagyok:-))),így sokszor én is úgy mondom,ami a véleményem,mintha meg akarnék győzni valakit:-)
Pedig szó sincs erről,csak egyszerűen belelovallom magam,a saját érzéseimbe:-))))
És nem véletlenül írtam meg Nektek ,gondoltam lesznek köztetek szintén,mint én,akiknek gondolatfolyamot indít el:-))
Örülök,ha Te is így érzel:-)))
Nagyon nagy ölelés Neked,és Csöpinek is:ErcsiDrága Ercsikém!

Én értettelek, értem amit írtál, csupán az én gondolataimat, tapasztalásaimat írtam ki magamból a témával kapcsolatban, amit a többiek írásai is "generáltak" bennem. Jó volt elolvasnom benneteket, mert átgondoltam a saját "működésemet" illetően is az egészet, és mint általában ez történik másokkal is - magamnak is írtam. :)
Szerintem egyébként egyről beszélünk, és általában (legalábbis nagy számban) a szeretet nyelvén igyekszünk elmondani, amit gondolunk, mondunk, főleg itt, az oldalon lévők. Persze természetesen nem csak mi, hiszen még sokan nem jutottak el közénk, akik így gondolkodunk, vagy tanulunk így "lenni".
Mégis, ha belegondolsz, az első mondatomban amit írtam, olykor ilyenkor is így "csapódik le". (Vagy Neked nem voltak ilyen tapasztalásaid?)
Lehet, hogy ilyenkor is tükröt kapunk valamilyen formában? Látod, tovább folynak most is a gondolataim. :)
Természetesen ez is nyílván így kell hogy történjen...ami meg az utolsó mondatom szerint van. :)
Köszönöm Neked a témát, a többieknek meg a hozzászólásukat, mert segítettetek vele ismét!
Amúgy meg néha a felnőttek is szoktak olyat mondani, hogy tartsd meg magadnak, vagy tartottad volna meg magadnak, de akkor már valóban a megbántottság érzése szól belőlük, és olyankor valószínűleg nem indít el semmit bennük, amit hallottak, vagy egyszerűen nem is hajlandóak semmit befogadni, tanulni, okulni, vagy nem értik, miről beszélek, stb. Ill. ilyenkor nem létezik számukra más "igazság", csak a sajátjuk. Ezt pedig egyszerűen el kell fogadni, miközben a szeretet érzésében "kell" maradni, és nem győzködni, mert akkor meg a saját igazamat, érzésemet akarom ráerőltetni. Ismerek olyanokat, akiknek ez már nagyszerűen működik, - az elfogadásra gondolok, és igyekszem gyakorolni én is, mert vágyom arra a harmóniára, ami bennük már megvan. Győzködni rég nem győzködök senkit. Nem is emlékszem, hogy volt valaha ilyen. Mégis volt, hogy azt hitték. Pedig csak azt szerettem volna, hogy értsék meg, amit én érzek, mondok, de nem. Tehát ilyenkor ez is teljesen felesleges, és ezt is meg kell tudni érezni.
Ha van kedved, és értelmét látod, ezt még átbeszélhetjük majd amikor Matonál leszünk. :)

Szeretettel ölelgetnélek már :), ÖnmagamDRága Marcsikám:-)

Azt hiszem néhányan félreértetek:-)
Ezért írtam a szűrőről is:)
Egyetlen betűvel sem azt írtam,hogy visszatartom:-))
Nem szoktam visszatartani,csak megfigyelem,mi az,amit valójában (ÉN) érzek a dologgal kapcsolatban,s már nem is biztos,hogy el kell mondanom.Akkor megtartom.Ha pedig elmondhatom,akkor ezek után,már biztosan,hogy a szeretet nyelvén tudom tolmácsolni.
Ennyi az egész:-)
Szeretettel: ERcsikeDrága Ágicám:-)

Nagyon szívesen:-))
Szeretettel: ErcsiTe szűrőd, én szűrőm...

Bizony, ha azt hisszük sok esetben, hogy olyat mondunk a másiknak, ami jó érzést kelt benne, ez nem mindig sül el mégsem jól, hiszen Neki lehet másképpen jön le, mást ért, mást hall meg, mint amit mi mondtunk, a saját érzéseink szerint.
Ez igaz arra is, ha azt gondoljuk, lehet megbántjuk vele, mert olyat érzünk kimondani, megmondani valónak, ismétlem, saját érzéseink szerint, és lehet pont fordítva történik. Persze nem mindig kell, van jogunk mondani dolgokat, hiszen a saját fejlődést hagyni kell működni, és ilyenkor minősül "beleszólásnak?" amit teszünk. Ha valaki már "fejlett érzékekkel" rendelkezik, tudja, mikor mit mondhat.
Ha olyan pozicióban van, vagy olyan munkát lát el, amikor az a dolga, hogy igenis megmondja, amit szükségesnek érez, akkor ez a dolga, és a másikat vagy segíti azonnal, vagy csak majd, vagy talán soha, de Ő akkor is a feladatát végezte, vélhetőleg a legjobb "tudása" szerint.
Van ennek olyan oldala is, hogy saját magunk fejlődünk közben, és a másik ez esetben éppen a mi fejlődésünk eszköze, ami úgy szerencsés, hogy Ő nem sérül. Persze akkor a legideálisabb, ha mindegyikünknek hasznára van a dolog.
Én is voltam már úgy sokszor, hogy megbántódtam, és kellett két hét, mire feldolgoztam, mire - és "leesett a tantusz". Ekkor odamentem a megbántómhoz, elmeséltem, mit váltott ki belőlem, min mentem keresztül utána, és megköszöntem, sőt kértem, lesz szíves máskor is hasonlóan megbántani, hiszen nagyon sokat köszönhetek Neki. Ez olyan jó volt mindig, mert egyrészt közelebb kerültünk egymáshoz, és tudom, tudjuk, oda - vissza számíthatunk egymásra, miközben akár, (sőt) a hálánkat is kifejezhetjük.
Mindenesetre nem hiszem, hogy vissza kéne tartani magunkat, persze józan ítélőképességünk szerint, hogy kimondjuk, amit ki kell mondanunk, mert mindig minden úgy történik, ahogy történnie kell.

Szeretettel, ÖnmagamErcsikém Drága...

KÖszönöm, hogy megosztottad a gondolataidat.....Szeretettel ölelget : ágicaÉdes Öbibabám:-))

Én isz szejetlek.-)))))))))
kötyönöm.-))Drága Virágom:-)

Nem azt mondtam,hogy csak azt mondhatom el,amivel jó érzést okozok,hanem,ami jó hatással van:-)) az én érzéseim szerint.
Tudod,ha én rögtön kimondom amit gondolok,nem mindig válik javunkra sem nekem,sem másnak:-))
És én azt írtam le,hogy én mit szűrtem le abból,amit Ők mondtak:-))
De ez,ahogyan Sanya mondaná,az én szűrőmön keresztül történt Kedves,és a Te szűrőd másképpen működik:-))))
És ez nagyon jó dolog:))))))
Nagy ölelés Neked: ErcsikeKedves Ercsike!

Jobbulást kivánok!
Elovastalak és azon morfondiroztam,hogy miért csak azt mondhatom el, amivel a másiknak jó érzést okozok?
Néha ki kell mondani olyan dolgokat, amik éppen abban a pillanatban nem biztos,m hogy jó érzést okoznak, de ettől a másik ember fejlődni tud!
Egyetértek Osho gondolataival, hogy mindig használd minden helyzetben a szeretet szavát!
Saját tapasztalat, hogy nekem is mondtak már olyat, ami az aedott pillanatban nem éppen a legjobb érzés volt, de nagyon sokat fejlődtem tőle!
Én igy érzem és köszönöm, hogy megoszthattam!

Ölelésem: Csillagok Virága

Ha egy lépést teszel a kegyelem felé, az ezer lépést tesz Feléd!Drága Ercsikém :)

Jó tanítvány és jó tanító vagy :)
szejetlek :) Öbcsike :)
A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Kedves Márta:-)

Már jól vagyok,köszönöm szépen:-))
Nagy szeretettel és öleléssel: ErcsikeErcsike kedves

Örömmel olvastam ... gyógyulást kívánok !!! Nagy ölelést Márta