Dobókocka minden

dobókockákCsuda érdekes dolog a - megszokás.
Biztosan tudom, hogy aki elindult ezen az úton és kicsikét már haladt is rajta - az első csodás meglepetés akkor várja, amikor rádöbben: itt a megoldás! Csupán a bántó-rossz megszokásokat kell törölni és juhééééééj… Öröm és utána döbbenet, mert ez bizony nem is olyan könnyű.
Ezek a sorok tulajdonképpen Önmagamnak íródnak, hiszen legalább annyit - ha nem többet - tudok meríteni magamból, mintha másokat - Titeket olvaslak.
Tudom - már sok megszokást változtattam át, tettem ki, rendeztem át… mégis - furcsa mód - időről-időre felbukkan bennem valami, ami még mindig nincs a helyén! Vagy valami, amiről már azt hittem, hogy nem jelentkezik…ám mégis…
A helyzet, amiben élek nem éppen a legkönnyebb, viszont biztosan tudom, hogy valamikor én választottam. Először akkor, amikor még nem születtem ide, aztán „tudatosan” amikor már elmenekülhettem volna… mégsem tettem.
Határozottan érzem, hogy most itt kell élnem, itt kell megélnem, itt kell felülírnom a unszimpi megszokásaimat, mert különben mindent viszek tovább magammal...
Sok mindennek lehet örülni, de én most arra szeretnék rávilágítani, hogy bizony minden negatívnak tűnő dolognak is!
Mert hát az első döbbenet után, rájön az ember, hogy segítség ez bizony a javából!
Én szokás szerint újra mögé néztem a dolognak és már láttam is a fénylő oldalt… ami még nem a megoldás, de az oda vezető út ragyogva világít!
Nos ezt a pár sort azért írtam le, mert az elmúlt napokban több szomorkás „segítség kérő” beírást olvastam. Megtorpanásokat, megakadásokat…. Amelyek hirtelen hegyeknek tűnnek, de azért annyira mégsem…
Egyrészt azért, mert akkora a hegy, amekkorának látjuk….ha kicsit sétálgatunk és megkerüljük…rögtön látszik ám , hogy valójában egy kis dombocskát láttunk….Aztán eltelik egy kis idő és mosolyogva tapasztaljuk, hogy még domb sem volt, csupán egy kis homok kupac, melyet egy nagyobb fuvallat pillanat alatt elsimított!
Másrészt újra a „problémák” másik oldala….
Nagyon hálás tud lenni annak a megszokásnak a beépítése, mely arra ösztökél, hogy rögtön fordítsunk , nézzünk mögé, mellé, alá, fölé…
Fogjuk a kezünkbe, mosolyogjunk rá és kezdjük el forgatni szépen –lassan…Végül minden olyan, mint egy dobókocka…riadtan látjuk az 1-es oldalát, de ha fordítunk valamerre, elővillan a 4-es, 5 -ös, na meg a 6-os… Mind más és más.
Kitől függ, hogy melyiket látjuk?
Óriási erő rejlik mindenkiben! Néha nem könnyű mozgósítani, de mint minden—ez is alakulhat megszokássá!!
Ha pár óráig meredten az 1-es oldalt nézzük, már lejjebb csúszunk! A megengedett idő—pár perc—aztán szépen-finoman fordít! Ennyi.
Szuper játékká válik minden, ha rámosolygunk a negatívra—legyen bármi is az! Örüljünk neki, hisz változás nélkül nincs előrelépés…változni pedig csak úgy tudunk, ha rájövünk, hogy min kell alakítani!
Ha akarunk változtatni, akkor szépen elkezdenek jönni azok, ahol rendet kell tenni…..
Nos hát magamat feltuningoltam ezzel a pár sorral,…. őszintén remélem, hogy többen vannak, akik most megrázzák magukat, mosolyognak és hirtelen megértették….

Fordítsatok a kockán! A 2 több, mint az egy ..és a 3 több, mint a 2…..stb…

Szeretettel: Mimi

HozzászólásokKedves Mimike!

Nagy bölcsesség és erő kell ahhoz, hogy a negatív dolgokban is meglássuk a pozitív segítséget.
De meg lehet tanulni. Én is tudom tapasztalatból és egyre többen alkalmazzuk.
Köszönöm ezt a blogot, mert erőt adott, mosolygok és megértettem!:))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryKedves Instinct!

Ja a nevetés meg van. Átéltem már párszor...Amikor rájössz, hogy tulképpen mennyire egyszerű! És akkor, amikor ezt érzed---valami nagyon biztos módszerrel tudatosítani kell belül, hogy MINDÍG egyszerű..akkor is, amikor épp egy negatívabb szakaszban vagy, csak akkor --fene vigye--nem ezt látod!
Nincs gond a hibákkal, mert tényleg őrült sokat lehet tanulni belőlük! És semmi gond sincs a ködösebb időszakokban sem...figyelmeztetnek, segíteni akarnak...
Én köszönöm!!
Minden szépet! Mimi

" Amit látsz, óh , ember,
azzá is kell válnod:
Istenné, ha Istent,
Porrá, ha azt látod."Kedves Mimike, Kösz hogy

Kedves Mimike,

Kösz hogy leírtad ezt a pár sort :)
Így kellene "működtetnünk" a mindennapokat..:)
Annyira egyszerű, ...hogy sokszor elfog a nevetés, amikor "kikerülve egy problémából" rájövök mennyire túl lehet bonyolítani dolgokat (feleslegesen).
"Sok mindennek lehet örülni, de én most arra szeretnék rávilágítani, hogy bizony minden negatívnak tűnő dolognak is!"
Nagyon köszönöm ezt a mondatot. Pont egy ilyen szakaszát élem az életemnek.
Örülök a hibáimnak, és annak hogy megengedem magamnak a hibázást. Ebből tanulok a legtöbbet.
Ami a legszebb, hogy ezzel az attitűddel, megengedve magamnak a hibát, a negatívnak tűnő dolgok kevesebb ideig tartanak "fogva" és könnyebben, gyorsabban tanulok.
Kevesebb ideig tart a "dráma"..:))

Még egyszer kösz.
Szép napot Mindenkinek!

"Minden attól függ, hogy honnan nézed. Amire figyelmet teszel, az megnő, megtöbbszöröződik, és az idegrendszered megvédi azt..." :)Kedves Erika!

Örülök, hogy egyetértünk- én köszönöm!
Minden szépet Neked!
Szeretettel: Mimi

" Amit látsz, óh , ember,
azzá is kell válnod:
Istenné, ha Istent,
Porrá, ha azt látod."Kösz Mimi!

Kedves Mimi!

Köszönet Neked!
Minden csak nézőpont kérdése, való igaz a 2 több, mint az 1, a 3 több, mint a 2 stb. Ha a hegy alján, vagy akár úgyis mondhatnám a gödörben akarok maradni, akkor csak az 1et látom, minél feljebb jutok annál többet látok, csak rajtam áll, mit is akarok, vagy mennyire vagyok erős. A kihívások azért vannak, hogy tanuljunk belőle, míg meg nem tanuljuk a leckét, addig visszakapjuk a csomagot, tehát ha megtanultuk a feladott leckét, akkor feljebb tudunk lépni, de ha valaki lent akar maradni az csak nehezen fordít a kockán, és nem veszi észre, hogy nagyobb számok is vannak rajta nem csak 1es.
Szép napot neked!

„Azért szeretni, hogy szeressenek, emberi dolog,
de, aki magáért a szeretetért szeret, angyallal ér fel.”

ErikaÉs igen !

Várom mindíg a reakciódat, amely rövid és tömör, de nagyon megnyugtat!
Köszönöm : Mimi

" Amit látsz, óh , ember,
azzá is kell válnod:
Istenné, ha Istent,
Porrá, ha azt látod."Igen Mimi

Talan vhogy igy kell csinalni.
Koszonom,hogy leirtad.
Szeretettel,
felebarat

"...rogton forditsunk,nezzunk moge,melle,ala,fole..." - ez nagyon tetszik.Nekem egy szo jut errol eszembe: elemezzunk.