A boldogságot csakis magunktól várhatjuk

boldogságEgy varázslatos estén egyszer majd találkozol a lelki társaddal: azzal a tökéletes emberrel, aki minden igényednek megfelel majd, és valóra váltja minden álmodat. Igaz? Nem! Az efféle fantáziálgatás - amiért a dalszövegírók és a költők annyira odavannak - az anyaméhről megmaradt emlékeinkben gyökerezik. Ott még akkora biztonságban voltunk, és annyira "egyként" éltünk édesanyánkkal, hogy nem csoda, ha egész életünk során visszavágyódunk oda. De a nyers valóság az, hogy ez egy gyerekes álom. Bámulatos, ahogy a realitás dacára mégis olyan csökönyösen ragaszkodunk hozzá.
A világon senkinek nem kötelessége - legyen az akár a jelenlegi párod, akár jövőbeli, megálmodott partnered -, hogy tálcán kínálja neked a boldogságot. Még ha akarná, se tudná ezt megtenni. A valódi szerelem nem szükségen és függőségen alapszik.
Az igazi szerelem a belső gazdagságunk és érettségünk eredményeképpen jelenik meg. Akkor már annyi szeretet van bennünk, hogy a szerelmek maguktól jönnek utánunk.

Nyers? Fájdalmas? Túl meztelen gondolatok? Kijózanító?

Először légy jóban önmagaddal, keresd meg magadban azt aki lenni szeretnél...
Az örökké változásban lévő önmagad megfelelő szintjein fogsz úgyis párt találni... hiszen hasonlót tudsz csak vonzani az egyetemes törvények szerint.

"Hosszú korszakokon át, újra és újra elmondták már ezt... az összes vallásos ember ezt mondogatta: "Egyedül érkezünk ebbe a világba, és egyedül is távozunk." Minden összetartozás illúzió. Az összetartozás ideája azért jelenik meg bennünk, mert egyedül vagyunk, és ez fáj. Mi az egyedüllétünket együttlétbe akarjuk fojtani... Ezért olyan fontos nekünk a szerelem. Próbáld megérteni a dolog lényegét. Általában azt gondolod, azért szerettél bele valakibe, mert az illető gyönyörű.
De ez nem így van. Az igazság az, hogy azért leszel szerelmes, mert képtelen vagy egyedül maradni. Ezért menekülsz, ezért próbálsz valahogy kitérni önmagad elől. Vannak, akik nem emberekbe, hanem a pénzbe szeretnek bele. Ők a pénzt és a hatalmat kezdik hajkurászni, aztán politikus lesz belőlük. Ez is csak egyedülléted elkerülését szolgálja.
Ha megfigyeled az embert, ha alaposan megfigyeled önmagad, meg fogsz lepődni - az ember minden tevékenységét visszavezetheted egyetlen egy kiindulóponthoz. Ez pedig nem más, mint az egyedülléttől való félelem. Minden más csupán kifogás. Az igazi ok, hogy nagyon egyedül érzed magad."

Osho

HozzászólásokA SZERELEM szerintem is

csenge333
egy csoda és kegyelmi állapot az égiek részéről-főleg, ha egy időben lesz szerelmes két ember egymásba-, és lehetőség arra, hogy bevállaljanak egymás sorsából olyan dolgokat, amiket egyébként nem tudnának, nem akarnának...Jó... ez a sokféle vélemény...Drágáim! Fiatalok!

Judit minden szavával egyetértve azt kívánom Nektek, hogy jöjjön el az az állapot, amikor gondolkodni, élni, lélegezni sem tudtok a másik nélkül. Ha nincs veled, akkor is ott van, ha elváltok fizikai fájdalom, ha jön, már majd megfulladsz, mert úgy szorít a szíved és ha szeret, akkor beleájulsz a szerelembe, VELE!
Aztán - ha meg van - képes vagy évekig, évtizedekig szinte ugyanezeket megélni.
Hihetetlen, de higgy benne, hogy jön és jönni fog!
Mindegy hány éves vagy, meg kell tapasztalnod!
Ha már foglalt vagy és akkor érzed, akkor változtass!
Enélkül nincs ember, enélkül nincs élet, enélkül nem mehetünk el. És akkor nem kell gondolkodni róla, csak beleélni magad az érzésbe!

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryHát,nem tudom....

Nekem ez túl rideg, hideg és kemény, kijózanító megfogalmazás. Tiltakozik minden porcikám ellene!
Nekem a szerelem a csoda, amikor a párod szeme csillogásában meglátod önmagad, mikor mindenen vihogsz, mint a kis csitrik, mert olyan boldog vagy. Mert ha meglátod, akkor kisüt a nap, elvonulnak a felhők. Vele fekszel és vele ébredsz mosolyogva, és veled van minden pillanatban.Nyáron kiráz a hideg, télen verejtékezel. Ha csak rágondolsz, megremeg a szíved, és bizsereg a tested. És a világ elől elbujni elég, ha csak átölel és vállára hajthatod a fejed! A tömegben is érzed jelenlétét, szeretete erőt ad neked. És mindent megtennél érte, ha kell odaadnád az életed!
Nekem ez a szerelem! Nem érdekel a realitás, és a rideg megfogalmazás, nem fogadom el!
A szerelem varázslat, és nem kell magyarázat!
Szeretettel: Judit

"Csak egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik."Szerintem meg az

Szerintem meg az egyedüllét és a különállás érzése illúzió... az egész világ azért jött létre, hogy megtapasztaljuk a növekedés és az együttörömködés gyönyörét... mind máshogy, de valahogy hozzáállunk a mindent elsöprő szeretethez... lehet, hogy van, aki nem is így hívja... Amikor azt hisszük egyedül vagyunk, akkor sem vagyunk elkülönülve a világtól. Szóval tartom magam ahoz, hogy az egyedüllét pszhiés érzetét nevezném inkább illúziónak.Jáj... :D

Ha azért kell valaki, hogy jól érezd magad az nem önzés?
Ha már eredendően jól érezzük magunkat, akkor olyanokat vonzunk akik szintén...
Na de ha ez a szükségletünk, hogy a másik tegyen boldoggá minket, akkor akár a csodálata tárgya is lehetünk, és közben nem vesszük észre a saját vágyainkat, igényeinket, mert az ő szeme tengelyében fürcsizünk.
Talán végre nekem is észre kéne vennem, hogy milyen sok-sok játékot adhatok másoknak, és hogy vele nem vesztettem, csak nyertem egy újabb tapasztalatot. Persze sajnáljuk és fáj, de merítek belőle.
Na és ezek a kulcsok amik valahonnan rettenet mélyről mindent elsöprő erővel törnek másokra..... jobb lesz ha ma északa bezárom az ajtót... :D

Kívánom neked, hogy a sikerrel kézenfogva járj!
lollipopSzia Gini!

Én úgy érzem, hogy azért kell valaki, aki szeret engem, mert szeretném jól érezni MAGAM! És itt nem Ő a fontos, hanem ÉN, MAGAM. A másiktól várom, hogy aranyos, kedves legyen hozzám, és boldoggá tegyen ENGEM. Ki a fontos a szerelemben: én vagy ő? Amikor elhagy őt sajnálod? Egy fenét! Magadat. Akkor úgy érzed a "kedvenc játékodat", aki sok-sok boldogságot szerzett neked, elveszítetted. Érdekes dolog ez a szerelemnek nevezett valami.én akkor jó úton vagyok:)

" Boldogság = Állapot > ÁLLAPOT=Pillanat "Kedves

Gini ! TE , akkor " elbuktunk " valahol ........... Mindenki " visszavágyik " a meleg , biztonságos helyre . Azért " nézegetem " meleg , ölelő érzettel a nőiesség " színbólumait " , táplálékot életerőt adó DOMBORULATAIT ? Ott a kulcs : A VÁGY , mely valahonnan RETTENET mélyről mindent elsöprő erővel tör rám . - ránk - A lányok " nehezebb " helyzetben vannak ?

Természetesen a " pontos " válaszom is megvan ám ---------- csak illendőségből poenkodtam picit .

Sokat igérő , és mindenkit érintő " téma " ...................

üdv alexander