Tagadás! NEEEEEM!!!

sirály tiltásSzeretnék helyre tenni egy általános félreértést a titokkal kapcsolatban. Amikor valaki megnézi a filmet, vagy elolvassa a könyvet, könnyen juthat arra a megállapításra, hogy a tagadás használata nem helyes. Aztán kínosan próbálja a mondatait, gondolatait átformálni pozitív megfogalmazásúvá, de mégsem változik semmi.
Van aki egészen odáig elmegy, hogy a TITOK használatát egyszerűen összemossa a pozitív gondolkodással. Nagyon vigyázzunk ezzel, mert a pozitív gondolkodás nem működik! Hogy miért mondom ezt?

Azért, mert a teremtés folyamata nem csak azon múlik hogy mi gondolunk, vagy mondunk. Nagyon fontos az is, hogy milyen ÉRZELMEK társulnak hozzá, és ezek mennyire intenzívek (ez ugyanis meggyorsítja a folyamat realizálását!)

Ha kimondunk egy pozitív dolgot, de közben negatív érzelmek kísérik, akkor lehet hogy épp az ellentétét fogjuk megkapni. Vagyis ilyenkor nem az számít, hogy mit mondunk vagy gondolunk. Ugyanolyan fontos az, hogy mit érzünk közben, és mennyire intenzíven.

Az emberi agy úgy működik, hogy amikor valami jó dologra gondol, akkor azzal együtt ugyanúgy megjelenik a dolog ellentét párja, a rossz is. Miért? Azért, mert nem tudjuk értelmezni a jót a rossz nélkül. A hideget a meleg nélkül. A tisztaságot a kosz nélkül. A fényt a sötét nélkül. Mert minden relatív.

Persze, az nem mindegy, hogy hogyan mondom ki, amit szeretnék. Amikor arra gondolok hogy valamire vágyom, akkor abban az is benne van, hogy most nincs nekem az, hiszen különben nem tudnék arra vágyni, ami nincs. Ilyenkor MINDIG megjelenik az agyban - tudatosan vagy tudat alatt, de megjelenik - az "érem másik oldala" is.

Épp ezért nem kell hogy görcsösen ahhoz ragaszkodjunk hogy mindig pozitív gondolataink, érzéseink, mondataink legyenek. Nekem például örömet okoz az is amikor panaszkodni szoktam, és tudom hogy ilyenkor "megszabadulok" olyan belső gondolatoktól, ami egyébként magamban rágódnék még sokáig. De azzal hogy hangosan kimondom, törlöm őket a fejemből, és annak ellenére hogy a titok értelmezésében ezzel rosszat teszek magamnak, mégsem, hiszen negatív energiától szabadulok meg közben. És ettől jól is érzem magam.

Vagyis a TITOK alkalmazása POFONEGYSZERŰ!

Nem kell azon filozofálni hogy mi jó, és mi nem jó, mi helyes és mi helytelen. Elég ha arra koncentrálsz, ami örömet okoz, amitől jól érzed magad. Azt tedd, és akkor jó irányba haladsz.

A természet megáldott minket egy csodálatos dologgal: vannak érzelmeink!
Használjuk őket mint iránytűt, mely a boldogság felé navigál minket.

Szeretettel, Admin

HozzászólásokRégi módszerek újra turmixolása

Kedves Secret Admin!
Nem akarlak lehervasztani titeket, csak leírom a véleményemet. A the secretben semmi, de semmi újszerű nincs. Régi módszerek újra turmixolása csak. Sőt nekem ez direkt amolyan üzleti célú dolognak tűnik. Amiből lehet könyvet, filmet, kitűzőket, bögréket, tanfolyamokat, stb eladni.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!........................

csenge333Ha szerda, akkor igen!

Szia Admin! Elmegyek szerdán, kérlek, hozd magaddal a filmet. Nagyon várom. Megnéztem ezt a Hicks videót, vagyis meghallgattam. Hú, de jó! Valahogy nekem Hicks-ék az irányadó mérték, és Neal Donald Walsh. Szeretem őket, mint emberek, így is nagyon jók, de mint gondolatközvetítő, példaértékű emberek, 5-ös! Maradok, amig bírom szerdán, persze egy jó meditációra biztosan összeszedem magam, és persze beszélgetni, meg ilyenek, ami valljuk be, már nagyon hiányzik. Köszi mégegyszer!
Shakti:)

Hát igen kedves Admin! :))
Én meg úgy törlöm az agyamból a panaszkodást,hogy leírom... és megoldást kérek rá! :)
Ki így,ki úgy.... de magunkban tartani nem szabad!
Jó,hogy vagytok!!! :)
"Tanulni mindig azért érdemes, hogy aztán legyen mit ELFELEJTENI!"-- köszi! Ez tetszik!! :))))
Szeretettel: Julcsi
Szeresd magad,hogy mások is szerethessenek! :))Szia Jlia! Szerintem te pont

Szia Jlia!

Szerintem te pont hogy jól csinálod, mert a lényeget kaptad el!
A TITOK értelmezése? Milyen értelmezés? Szavakkal nem lehet visszaadni azt, hogy hogyan kell csinálni. A lényeg az érzésekben van, és a gondolatokban, energiákban. Ha valakinek más módszer okoz örömet, más módszert érez magáénak, akkor az az Ő útja.

Pont ez a lényeg: értsd meg hogyan kell, hogy aztán az egész "tudományt" kidobhasd a szemétkosárba, és rátalálj a SAJÁT utadra, a saját ösvényedre, ami NEKED a legjobban működik...

Tanulni mindig azért érdemes, hogy aztán legyen mit ELFELEJTENI! Aki megmarad annál, amit épp tud, az elfelejt tovább utazni, és legfőképp élni! :-)

Épp ezért írtam ezt is: arról szól, hogy nekem van olyan, amit épp ellentétesen teszek, mint ahogy BETŰ szerint leírva vagyon... de a lényege mégis ugyanaz! Mert az én panaszkodásom más, mint általában a panaszkodás: nem azért teszem, hogy viszonzásul sajnálatot kapjak, sőt! Én épp ezzel szoktam TÖRÖLNI az elmémből a gondolatokat, mivel ha kimondom, tudatosul, és könnyebben megszabadulok tőle...

A.Kedves Admin és Mindenki!

Nagyon tetszik ez az oldal,és amit leírtatok! :))
Tudjátok,engem a Titok kicsit összezavart.
Egész életemben használtam a titkot a magam szájíze szerint... aztán jött a film és a könyv... és azt írta,mondta... úgy nem jó ahogy én csinálom... hogy kérek... írjam úgy,hogy már az enyém.
De én ezt továbbra sem érzem magaménak.
Nekem kívánság füzetem van évezredek óta. Ott szépen leírom az én Kaporszakállúmnak,hogy mit szeretnék... kérem,hogy segítsen,hogy mindez meglegyen... hálásan megköszönöm!!!!!!!!!... becsukom a füzetem... és tudom,hogy mindezt megkapom,nincs dolgom vele többet,mert az én Istenem segít nekem,és mindent megad a nekem megfelelő időben!!!!
Hálás vagyok és boldog,és nincs dolgom vele többet.
Nekem ez így működik!
Megadja azt az érzést,hogy ez már mind az enyém... úton van felém... és megkapom a nekem és családom számára legmegfelelőbb időben.!!! :)))
És akkor azt írja,így nem jó....
Én meg azt mondom,mindent egyénre szabottan kell alkalmazni... mert a gondolat egy... az érzés az kettő... a boldogságom pedig,hogy mindezt megkapom,mert vigyázva van rám,a családomra, a barátaimra... ez három.... és nekem így kerek ez az egész!!! :))
Úgyhogy én már így maradok... mert így minden egyes csodás pillanatban,amikor ajándékot kapok az élettől,vagy egy tanítást, vagy egy mosolyt... boldogan tudok felnézni az égre,és azt mondani: Köszönöm!!! :))
Azért plusszt is kaptam a Titoktól! :))
Bátorítást,hogy merjek nagyobbat álmodni!
Visszavezetett az utamra,amiről majdnem letértem a megélhetésért!
Idevezetett hozzátok!!!
Szóval minden tuti!!!! A saját szájízem szerint! :))
És már rég nem panaszkodom.... legalábbis embereknek...
azt is a kívánságfüzetembe írom le... és kérem a megoldást... a megértést... az erőt és a szeretetet... és MŰKÖDIK!!!!!...
mert tudom,hogy minden megoldódik,úgy... hogy az minden érintett javára jó legyen! :)
Nálam így van ez! :))
Köszönöm,hogy leírhattam nektek,mert miközben írtam... újra elöntött a hála érzése... hogy az én életem csodaszép!!!
Szeretetteli öleléssel: Julcsi

Szeresd magad,hogy mások is szerethessenek! :))szia Shakti! örülök hogy

szia Shakti! örülök hogy jobban vagy, és hogy már kijöttél a luxuskórházból :-) azért remélem a jó oldalát nézed és örömmel tölt el a pihenés, ne gondolj még a munkára, most élvezd az édes semmittevés pillanatait! (tudom nem könnyű, én sem bírok 2 órát sem ki egy helyben, még a harmóniából is mindig mehetnékem van, pedig ott nagyon jól érzem magam... úgyhogy el tudom képzelni milyen lehet hetekig) szerdán jössz? mert akkor hozom neked a filmet ;-)Drága Shakti és

Drága Shakti és Mindenki!

Csak kiegészítésképpen Neale Donald Walsch : Barátságban Istennel szerencsére megjelent már magyarul 2001-ben, ha valakit érdekel lehetséges, hogy antikvárban talán megkapható (Édesvíz kiadó).

Legjobbakat, legszebbeket mindenkinek!

GildiA nemet is el lehet jól "elsütni"

"Persze, az nem mindegy, hogy hogyan mondom ki, amit szeretnék. Amikor arra gondolok hogy valamire vágyom, akkor abban az is benne van, hogy most nincs nekem az, hiszen különben nem tudnék arra vágyni, ami nincs." - Szia Admin! Idéztem egy mondatodat, mert erre szeretnék válaszolni. Most olvastam Neal Donal Walsh új könyvét (Friendship with God - Barátság Istennel, ami magyar nyelven sajnos még nem jelent meg), hogy a nem-et is lehet jól kimondnai. A nem sokszor a nincset, a hiányt, a szükségletet fejezi ki, ami negatívan teremtő energia, de...

...ha úgy fogalmazzuk meg pl. Van 25 ezer Ft-om, nagyon örülök neki (hála!!), ha 100.000.- Ft-om lenne, akkor meg még boldogabb (Előnyösebb - Neal itt a preference szót használja) lennék!
Én ezt jó módszernek tartom. Most tesztelem. Majd leírom, milyen sikerrel!

Mindenki!

Köszönöm, hogy gondoltatok rám, míg kórházban voltam. Már 5 napja itthon vagyok. Persze még sokat kell feküdnöm, így azonban rengeteg időm van foglalkozni magammal és meditációval, meg olvasással - úgyhogy örülök, hogy ilyen időszakom van, de még boldogabb lennék, ha dolgozhatnék újra, mert a hobbim a munkám, és pénzt hoz a konyhára! :-D

Sziasztok!

ShaktiÉn is úgy érzem, hogy az a lényeg, hogy a kimondás

után, rögtön törlöd is a fejedből a rossz gondolatokat. Nem időzöl rajta, nem pacsázol benne. Jó érzés,hogy megszabadulsz tőle
és nézel előre, a jó érzéssel teli szíveddel és agyaddal tervezed a következő jót. Olyan ez, mintha azt mondanám, hogy minden
rossz dologban van egy ici-pici jó, ha megtaláltam, akkor az már elég, hogy abba kapaszkodva, bizakodóan nézzek előre. Nekem
a házimunkában vannak olyan restanciáim folyamatosan, amiket utálok, mert rengeteg, mert újra van belőle utánpótlás, ez pedig
a vasalás, ruhák hajtogatása, elrakása. Inkább főzök egy nyolc fogásos ebédet és sütök 3 tortát, de ennyire nincs szükség és a
ruhákat pedig ki kell vasalni.
Úgy oldottam meg a dolgot, hogy rendszeresítettem olyan kis tárolórészeket, ahol ezek a restanciáim nem látszanak, mert képtelen vagyok naponta, kétnaponta vasalni. Viszont, ha kinézek magamnak egy jó filmet a tv-ben, akkor simán, észrevétlenül nagy halom ruhákat vagyok képes közben kivasalni.
Hogy hogy jön ide ez a téma? Hát úgy, hogy nem rágom magam a dolgon, hanem - ismerve a szokásaimat - úgy járok el, hogy a
végeredmény is jó legyen, de nekem sem kell hogy az el nem végzett munkám rossz gondolatokat szűljön.

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryIgen, én is hasonlót

Igen, én is hasonlót érzek, amikor kipanaszkodom magam, akkor olyan mintha "megtörném" ezzel a korábbi gondolataimat, azzal hogy kimondom őket, rájövök hogy nem is úgy van az, és már nem rágódom tovább. Nem nevetek ugyan magamon, mint Kunigunda, de azért belső mosoly ilyenkor nálam is megvan, hogy de hülye is tudok lenni :):)

Tuti ez a fotó:)
Köszi:))Igen! Igen!

Sokat beszéltünk már arról, hogy az érzéseinkre kell odafigyelni, ez a legfontosabb. Nem könnyü dolog, de meg lehet csinálni. Egyre inkább azt veszem észre magamon, hogy ha valaki vagy valami miatt nem jó érzéseim vannak, akkor mindíg kitalálok valamit, amivel meg tudom változtatni. Ma például amikor a munkahelyemen negatív hatások értek, akkor fogtam magam és kimentem az udvarra.Pont az irodámmal szemben van többek között egy ecetfa, amely gyönyörü lángvörös színben pompázik. Abban gyönyörködtem egy kicsit, és közben megkerestem azt a helyet, ahol a vadgesztenyéimet fogom a földbe ültetni abban a reményben, hogy lesz saját vadgesztenye fám.
Szoktam énekelni, vagy verset olvasni, és akkor mindjárt megváltoznak az érzéseim.
Vagy relaxálok egyet, és mélyeket lélegzem és kifújom a negatív érzéseket.
Már abbahagytam a panaszkodást is, mert utána nem jó érzéseim vannak.
És közben egyre több sikert érek el, és ez egyre magabiztosabbá tesz.
A héten nekifogtam a régóta halogatott dolgaim lerendezésének. Minden napra jut valami teendő ezügyben, és fantasztikus érzés amikor túl vagyok rajta. Olyan mintha, egyre könnyebb, szabadabb lennék! És az is jó érzéssel tölt el, hogy látom magamon a fejlődést! És egyre inkább hiszem, hogy mindenre képes vagyok! Kezdek olyan lenni, mint Unique dongója! Szeretettel: Judit

"CSak egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik."köszönöm

köszönöm, én is hogy leírtad. Valahogy nem tudtam hova tenni azt mikor panaszkodtam. tény, hogy jól esett, és megkönnyebültem, főleg hogy a dühömet is kitudtam ekkor engedni, de ugyanakkor mindig önvádam volt, hogy most ezzel jól elvágtam megint a folyamatot, amit akartam teremteni. És ezért sokszor magamba fojtottam. De most már tisztán látom.Köszönöm

Köszönöm , hogy leírtad ,még ha némileg ellentétes dolog ami a Titok c. könyvben van...
Nekem is jól esik ha elmondhatom mi az ami bánt , vagy fáj..legyen az betegségtől félelmem , vagy ép közelgő tünet és nem tudok mit kezdeni vele.. hiszem , hogy nem ettől vonzom be...ha kiderül nincs bajom , vagy elmult tova száll nem gondolok rá többé...
az élet dolgai felett kell visszajelzés még ha negatív megitélés is az ..annélkül nem tudom mi az ami nem kell a környezetemnek vagy akár nekem ...változás az én gondom...
bármenyire is szeretném nem tudok reggeltől estig csak mosolyogni és pozitív gondolatokkal kitömni agyam .. nem azért mert negatív dominál ..ha tehetném nem gondolnék ilyenekre persze ...
Szeretettel Márta