Fogyókúra és az állatövi jegyek

Kedvesek!
Találtam egy jó kis anyagot, biztosan sokatokat érdekli! Ölelés, Szildi

A Nappal ellentétben, amely egy teljes kört egy év alatt tesz meg, a Hold a tizenkét állatövi jegyet egy hónap alatt érinti, vagyis minden második-harmadik napon egy újabb csillagképben áll. Az ókori asztrológusok a tizenkét állatövi jegyet négy csoportra osztották, és a négy csoport mindegyikét egy-egy őselem mellé rendelték.

A Kos, az Oroszlán, a Nyilas tűzjegyek, a Bika, a Szűz, a Bak földjegyek, az Ikrek, a Mérleg, a Vízöntő levegőjegyek, a Rák, a Skorpió és a Halak pedig vízjegyek. A négy elem mindegyikét - és ezáltal az állatövi jegyeket is - az idők során bizonyos tulajdonságokhoz társították. Így minden elemhez tartozik egy növényi rész (gyümölcs, gyökér, virág, levél) és táplálkozási minőség (fehérje, só, zsír, szénhidrát).

A növényi részeket olyan gyümölcs- és zöldségfajtákhoz társítják, amelyeknél az adott rész különösen domináns. Ez a fajta hozzárendelés igazít el abban, hogy melyik élelmiszer melyik naphoz illik. A táplálkozási minőségből következtethetsz az adott élelmiszerek emészthetőségére - vagy éppen nehezen emészthetőségére - bizonyos napokon.

Gyakran azt is a Hold hatásával lehet magyarázni, hogy milyen ételeket kívánsz egyes napokon. Szervezeted állapotától függően a táplálkozási minőség hathat pozitívan vagy éppen negatívan. Általában azt a tápanyagot, amely az adott állatövi jegyhez van rendelve, azokon a napokon különösen könnyen feldolgozza és hasznosítja szervezet. Sokan azonban rendkívül érzékenyen, sőt allergiás reakciókkal válaszolnak bizonyos tápanyagokra. Ha ilyen problémád van, mindenképp kerüld el az adott élelmiszereket!

Kos, Oroszlán, Nyilas
Eleme: Tűz
Növényi rész: Termés - ide sorolható a legtöbb föld felett termő kultúrnövény, például a padlizsán, a bab, az uborka, a kukorica, a paradicsom, minden fán termő gyümölcs és bogyó
Táplálkozási minőség: Fehérje - ha általában nehezen emészted is meg a fehérjét, ezeken a napokon egész nyugodtan fogyaszthatsz fehérjetartalmú ételeket.

Bika, Szűz, Bak
Eleme: Föld
Növényi rész: Gyökér - ide sorolhatók a gyökérnövények, például a burgonya, a karalábé, a répa, a retek vagy a hagyma
Táplálkozási minőség: Só - ezeken a napokon sokan rendkívüli módon kívánják a sós ételeket. Ha nincs problémád a vérnyomásoddal, nyugodtan engedhetsz a kísértésnek.

Ikrek, Mérleg, Vízöntő
Eleme: Levegő
Növényi rész: Virág - ide tartoznak az ehető virágtermések és a zöldségnövények, például a brokkoli vagy az articsóka
Táplálkozási minőség: Zsír - a zsíros vagy olajos ételeket különösen könnyen emészted ezeken a napokon, szervezeted sokkal jobban hasznosítja őket, mint máskor. Ha azonban alapvetően nehezebben emészted a zsiradékokat, ne ess túlzásokba még a levegőnapokon sem!

Rák, Skorpió, Halak
Eleme: Víz
Növényi rész: Levél - ide sorolhatók a leveles zöldségek, például a saláta, a póréhagyma, a rebarbara, a spárga, a spenót vagy a káposzta
Táplálkozási minőség: Szénhidrát - sokan kívánják ezeken a napokon a kenyeret, a péksüteményeket, az édességeket, és sokan válogatás nélkül mindent meg is esznek. Nem árt azonban az elővigyázatosság, mert a meggondolatlanság és a mértéktelenség gondot okozhat az anyagcserében!

Címkék: