Az én hálakövem, és az önmagam mélységeit szerencsésen megmásztam, történetem folytatása

Hogyan lehet önmagam mélységéből, saját erőből kimászni?

Az a szerencsém, hogy alapból vagyok optimista, életvidám emberke. Jupiter a "fővédnököm", tán ezért is, amit persze a jó öreg Szaturnusz, sok-sok Skorpiós beütésem révén megnehezít, azaz, én nehezítem meg önmagam dolgát, hiszen mindent lelkem tükrén keresztül nézek, még önmagamat is, cselekedeteimet meg pláne. Saját magamat is megszurkálom időnként fullánkommal, ill. fullánkos a viselkedésem néhanapján elriaszt embereket, és akkor csodálkozom, miért nem sikerülnek dolgok, amiket pedig szeretném ha sikerülnének! :) Hál' Istennek! a jelek szerint van önkritikám, :) és örülök, hogy le merem írni e sorokat közszemlére téve.

Nos, amikor kezdtek a hullámok összecsapni a fejem fölött, és ez számomra alattomosan, észrevétlenül történt meg,egy idő után elkezdtem magamon "dolgozni". Nem volt okom a vidámságra, mégis igyekeztem mosolyogni, ami sokszor inkább vicsorgásnak volt nevezhető, hisz fancsali kedvem volt,mert semmi nem akart alakulni, gömbölyödni világomban, ám felismertem magamban a sikertelenségem okát, azaz, önmagamat, ill. hogy magam okozom saját sikertelenségeimet hozzáállásommal, és mivel az olvasásban leltem megnyugvást, 1 x azt is olvastam, hogy a Keep smiling! MOSOLYOGJ! ( remélem jól írom! ) átsegít a nehézségeimen. Mert még a mosoly imitálása is megmozgatja az arc mimikai izmait, ami az endorfinok termelődésére van pozitív hatással, ergo, közérzet változás következhet be:)
Na ezt aztán gyakorolgattam, mert ez ment. Sírtam is, nevettem is. Ez is ment. Aztán meg találtam egy Hála követ takarításkor szobánkban, na ekkor elkezdtem hálálkodni. MI mindenért lehet ilyen lepukkant helyzetben az ember hálás? Hát eleve azért, hogy van ereje a hála érzését önmagában meglelni, felismerni, nem?
Aztán meg az egészségemért. Családomért, barátaimért, meg, hogy nehezen, de az Internetet fent tudtuk tartani, ami a továbblépésemhez szintén segítségemre volt.... hű! úgy belelendültem egy idő után a felsorolásba, amiért hálás lehetek ma már, hogy csak na! És hálám jeléül a követ mindenhova magammal vittem, még kutyasétáltatás közben is velem volt,és viszem ma is, most is itt pihen zsebemben, ahogyan írom e cikket:), és most megtapogattam, átmelengettem szívemet az érzéssel, amit ad egy ilyen "élettelen kő", de akibe mégis van lélek, hiszen az Én Hálakövem:) A reggeli kutyasétáltatás egy szertartássá nötte ki magát egy idő után. Élveztem a felkelő nap látványát, a természet ébredését, a gyönyörű színeket, és hálás voltam a Teremtőnek mindezekért a csodás dolgokért! Minden reggel első dolgom hálát adni pihentető éjszakámért, az újra kezdés lehetőségéért, magáért az életemért, Istenem, mennyi minden gyönyörűség van életemben! és én eddig ezeket nem is vettem észre?
Tehát a vicsorom egy idő után, észrevétlenül kezdett mosollyá alakulni. Mosolyogtam ha esett az eső, de ha nem akkor is.
Mosolyogtam saját nehéz helyzetemen, igaz eleinte az önsajnálat könnyei még el-elmosták e mosolyt arcomon, de kezdett megritkulni a könnyeim árja. Az is igaz, hogy bensőmet segítettek ezek a könnypatakok tisztára mosni, és ez máris egy újabb ok volt, egy újabb hála imára. Mindig az élet naposabb oldalát kerestem, talán öntudatlanul, tudva, hogy az árnyékot is a nap okozza :) hű, ez nagyon tetszik!, tehát, elkezdtem a negatív történéseim, számomra jó oldalát keresni.
Miből mi a jó a számomra?, gyakran tettem ezt a kérdést fel magamnak. És sorra rátaláltam a válaszokra. Mert ugye a boldogság maga egy lineáris állapot. A boldogsághoz vezető út megjárása maga a boldogság. Pl. a hegymászó. Milyen nagyszerű érzést érezhet, ahogyan szikláról-sziklára mássza meg a Mount Everest csúcsát! De arra is rájöttem, hogy a boldogság nagyon is önző állapot, mert ugye csak én lehetek magamnak boldog. Igaz, elmondhatom, leírhatom... de ezt mindenki magának érezheti csak meg.
Mennyivel jobb szeretni és szeretve lenni:) Ez már közösségi érzet. És most e sorok, és a történetem végére érve átélem a csodát újra: szeretek, és szeretve vagyok. Ember vagyok, és itt élhetek ma, a Földön, az itt olvasókkal együtt:)

Hát el tudna bárki is ennél szebbet képzelni? Ha igen, kérem írja meg nekem, hadd örüljek vele együtt.

HozzászólásokRagyogás! Igen! Szeretni és szeretve lenni, valamint HÁLÁT adni.

csenge333
Nincs is ennél nagyobb dolog...Nincs szebb Anikó drága!

Ez gyönyörű szép gondolatsor! Azt a szép tiszta lelkedet tükrözi! :)

„Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!” Helen Hadsell * www.5rol6ra.huDrága Ragyogás Anikó!

Már sokszor elolvastam megint és még úgy gondolom, hogy sokszor el is fogom. Komolyan mondom....nagyon-nagyon felnézek RÁD és tanítani kellene a TE élethez való hozzáállásodat.
Ez tetszett a legjobban:
"elkezdtem a negatív történéseim, számomra jó oldalát keresni."
Azért, mert most már tudjuk, hogy ezt így kell és lehetőleg igyekszünk is így csinálni. De akkor, amikor még nem látod a megoldást és még szinte minden negatív és szinte semmi sem jó....akkor igencsak nagy erőre és alázatra, bölcsességre van szükség, hogy a negatív dolgokban meglásd a pozitívumot. Ezt biztosan kevesen tudják megcsinálni. TE megtetted és nagy elismerésem érte.
Egyébként ömlik erről az oldalról az energia és a szeretetet....ÁLTALAD!
Köszönöm Neked ezt az írásodat is!!!!:))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: Ery

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryElmondom, mert miért is ne::)))

Ez a fránya idő átállítás tisztára kiment a fejemből:) Képzeljétek, reggel háromnegyed 6 -ra kellett volna mennem, ehelyett háromnegyed 5-kor ott szobrozok a Bolt előtt. Nem igazán foglalkoztam ilyen csekélységgel, mint az idő múlása, mert ugye felsoroltam reggelente mi mindenre gondolok, miket érzek át, aztán meg tudatosan gyakorolom a türelmet is... lényeg, amikor már szerintem negyed 7, fél 7 volt, küldtem egy emailt a főnökömnek:)

Gyerekek, amikor elküldtem: Akkor MEGVILÁGOSODTAM:) mert rájöttem, hogy áprilisi tréfa áldozata :) lettem októberben!! Na volt min kuncognom, mulatnom... persze a tudattól, hogy más későn kel, és korán megy, én meg korán keltem emiatt, ráadásul későn megyek!!!
És micsoda nap volt mögöttem:)

Igen. Igen. Igen. Élni jó:) És én IGENT mondok életemre.Négy teljes szabadnapom volt:) krözüs voltam:)

De holnap 14 kőkemény talpon állásos óra vár rám itt Rákosborzasztón.
Az ünnepnapoknak vége, sajna:)

Ágica, öröm, hogy örülsz, és hogy jól vagy:)))))))))

Igen. Igen. Igen. Élni jó:) És én IGENT mondok életemre.Drága Ragyogásom...

Köszönöm, hogy sok mindenre ráébresztettél irásaiddal, most a hétvégén... Szeretettel ölel : ágica