szeretet

28 éves történet
Származásom szerint erdélyi vagyok, először 1980-ban látogattam először Magyarországra. Akkori véleményem a magyarokról, kedvesek, okosak, intelligensek, mosolygósak, segítőkészek.” Én is ilyen szeretnék lenni”, fogalmazódott meg bennem, tőlük csak tanulni lehet. Azóta sok minden változás történt, hol vannak azok az emberek? Azokat a magyarokat szeretném látni, akiket akkor. Kimegyek az utcára és mindenütt szomorú, folyton panaszkodó emberekkel találkozom.
Történt, hogy 1998-ban átköltöztünk, férjem kérésére, aki már előtte nyolc éve itt dolgozott. Első munkahelyemen találkoztam először a szeretet szóval. A lányok arról beszéltek, hogy a főnök mivel jelzi, kit szeret. Ezt nem értettem, miért kéne, engem szeressem? Addigi ismereteim szerint a munkahelyemen az emberek tisztelték egymást, szeretni otthon a családjukban szerettek.
Másik munkahelyemen is találkoztam ezzel a jelenséggel, idő kellett, amíg megértettem, hogy az emberek szeretet hiányban szenvednek.
Mégsem értem bárhol megfordulok csak a piszkálkodás és egymás ócsárolása megy.
Mindig ügyelek arra, hogy cselekedeteim tartalma, amennyire tőlem telik, legyen pozitív. Törekvésem folyamatos, minden körülmények között odafigyelek, mégis sokszor szemrehányást teszek magamnak, ha mégis negatív a cselekedetem.
PÁL LEV.A KOLOSSÉBELIEKHEZ 1.
20. És, hogy Ő általa békéltessen meg mindent Magával, békességet szerezvén az Ő keresztjének vére által; Ő általa mindent, a mi csak van, akár a földön, akár a mennyekben.
PÁL LEV.A KOLOSSÉBELIEKHEZ 2.3.
14. Mindezeknek fölébe pedig öltözzétek föl a szeretetet,mint a mely a tökéletességnek kötele.
Kellemes, békés vasárnapot kívánok minden kedves olvasónak. Szia Csenta

Legy udvozolve! Isten hozott kozottunk.
Neked is igazad lehet,jo ,hogy elmondtad.
Koszonom.
Szeretettel,
felebaratSzép napot kívánok mindenkinek!

Tegnap rászántam az időt ,beregisztráltam-egy kedves ismerősöm ajánlotta a titoklapot már régen- és próbáltam kutakodni a fórum témák között,volt amihez többször is hozzászóltam.
Valójában azonban ilyen témákat kerestem volna,mint ez:Szeretet.
Elolvasva a hozzászólásokat,engedjétek meg,hogy pár gondolat erejéig én is bekapcsolódjak ebbe a témába.
Ha jól emlékszem,talán Eötvös József fogalmazta meg,hogy a világot ,nem a tudomány,hanem a szeretet mozgatja.Én ezzel a gondolattal nagyon egyetértek.
Ha kevés a szeretet,akkor kevésbé lendül előre a világ,illetve több a viszály,ahogyan Édesanya fogalmazta meg:a piszkálódás és ócsárolás.
Sajnos világunk,amelyben élünk,bizony eléggé szeretetlen,de nagyon szeretetéhes.
Mindenki vágyik a szeretetre,hiszen ez a lételemünk,olyan akár a levegő, hiányában meghal az ember.Szeretethiányban elsorvad és meghal lelkileg.
Szeretetből és szeretetlenségből mindnyájan kapunk életünk során,ki többet,ki kevesebbet.
Én hiszek a reinkarnációban és a karmában,számomra a keleti filozófiák a meghatározóak és azokat a gondolatok,amelyek nem vallást,hanem hitet adnak az embernek,mert szerintem a vallás korlátok közé zár,de a hit szabaddá tesz.
Hitvilágomból adódóan talán könnyebben veszem a körülöttem lévő szeretetlenségi megnyilvánulásokat a következők miatt:
Hiszem és vallom,hogy minden ember egy bizonyos fejlődési szinten él,és ez különböző.Ha mondjuk én magasabb fejlettségi szinten élek,akkor evidens,hogy több kell legyen bennem a szeretet . Ha alacsonyabban ,akkor kevesebb.
Mindez csak viszonyítás kérdése.
De mindegyikünknek törekednie kell/kellene arra,hogy szeretetben növekedjünk. Nem mindig sikerül.Lehet több élet is kevés ahhoz,hogy elmozduljunk a holtpontról.
Én igyekszem ezeket a gondolatokat soha nem elfelejteni.
És abban is hiszek,hogy mindenki valamilyen élethelyzetet,problémát old meg valamennyi életében.
Ha mondjuk most a szeretet megtanulása a feladata és helyette a karrier fontos,akkor újra és újra elő fog jönni életeiben a szeretet feladata mindig,ameddig meg nem tanulta.
És azt hiszem ,ha mindnyájan-akik a földön élünk- felismernénk azt,hogy a másik embernek is van igénye-akár a durva küldő és jellem alatt is- a szeretetre,nagyot lendülhetne előre a világ,mert szeretni szerintem nem szavakkal, hanem tettekkel,személyes példamutatással kell.pihenés

Békés vasárnapot kivánok, szeretettel édesanya!:)Kedves edesanya

AAA, nem mentem en ilyen messzire.En ugy ertettem,hogy az egyszeru ember igy fejezi ki igazat, ami nem torvenyszeru,hogy igaz,de azt o maga annak erzi.Ha kimondja,kaphat ra valaszt,es abbol mar v. tanulhat, v. nem.De ha nem mondja ki,attol csak frusztralt lesz.
Egyebkent egyetertek azzal,amit irtal.
Szeretettel,
felebaratigazság

Kedves Felebarát!
Az igazság van is és nincs is egyszerre. Nem létezik úgy, mint egyetlen, végső igazság. Ugyanakkor minden ember a saját igazsága szerint tud és képes élni. Ezért nem várható el, hogy mindig, mindenki megértsen. Mert az igazságok csak fedik egymást, de nem azonosak.Kedves edesanya

Gyonyoru nevet valasztottal.
Piszkalodas es ocsarlas.
Szerintem attol fugg,hogy honnan nezed.A piszkalodast el tudom kepzelni,egy felszeg v. hatarozott igazsagtetelnek is.Az ocsarlas az a szavaktol fuggoen szinvonalat ,de tul.keppen vedekezest v. tamadast jelenthet.Vannak,akik ily modon kepes kifejezni sajat igazukat .Ha megallsz a szinvonalnal,akkor nem fogod erteni a lenyeget.
Koszonom,nagyon jo temat hoztal.
Szeretettel,
felebarat