¤ "pontosan az történt, amitöl féltem" ¤

Az aggodalom és a félelem eltereli a figyelmet a pillanatrol, igy megakadályozza a tudatos jelenlétet. Ha a pillanatot arra használod,hogy hamis jövöképet teremts az aggodalmaid erejével, elszalasztod a realitás teremtését. A félelemböl kiindulva a tettek negativ következményeket teremtenek, hiszen igy a teremtés nem a szeretet nevében zajlik. Törvényszerü, hogy azokat a körülményeket és szituáciokat vonzzák, amelyeket a félelmek idéznek elö. Ilyenkor mondják: "pontosan az történt, amitöl féltem" - nem is történhet másképp. Minden ugy lesz, ahogy a képzelet megalkotja - ugyanis felmerülésének pillanatában tárgyi valoságot teremt. Csak idö kérdése, mikor válik számodra is láthatová a képzeleted tárgya.

Hozzászólások777-nek

A nonverbális kifejezési mód ugyanúgy beleszámít :) Nekem van egy nagyon kedves siket-néma ismerősöm. Én pl. nagyon sokat tanultam tőle a toleranciáról, amiért hálás vagyok neki. Ő azt vallja, h ezért van itt a párjával együtt:) Az ő életük se vakvágány, SŐT.
"Ha a miérted elég erős, a hogyan jön magától"
V.és a többi ember?

" Olyan ember vagy, ahogy beszélsz"-mondod. Mi van azokkal , akik valamilyen fogyatékossággal jöttek erre a világra? Mondjuk némák, süketek, autisták, szellemi fogyatékosok. Esélyük sincs arra, hogy valaha is végig tudjanak követni egy ilyen eszmefuttatást, ami sokunk életére nagy befolyással van.Mi van ha nem képesek a " tudatos jelenlétre"? Az Ő éltüknek mi a "célja" ?Azt jelentené, hogy a mostani életük vakvágány, helyben járás? Ezt nem hinném. Bocsánat a sok kérdésért.
Szeretettel 777betta2

Valamit nagyon félre néztél. A leküzdésröl Hoti irt! Sebaj elnézzük neked, még uj vagy itt és nem látod át az oldalt:)weronikának.

Üdvözöllek.Nagyon tetszett az,ahogy te próbálod elhárítani,talán megpuhítani a képpel, amit magad elé képzelsz,az élet tapasztalatait.Bizony,amikor megnyugszunk,az általunk választott megnyugvással,akkor már a problémánk sem olyan szögből látszik,mint előtte látszott.Mert ahová képzeletben elmegyünk,ott csak a színtiszta szeretet van.És a szeretet mindent felold,a szeretet a mi igaz valónk.És amikor elvonulunk magunkba,akkor minden letisztul,és mindent igaz valónkból kiindúlva oldunk meg.Első olvasatomban ilyen sok szép gondolatot adtatok nekem,és én köszönöm.Legyen szép napod.Kedves Hoti!

........soha semmi ellen nem kell küzdened!!! Ha küzdesz ellene erőt adsz neki!!!! Ne tedd ha csak éppen nem ez a szándékod és meg akarod tapasztalni mit kaphatsz a félelemtől.....???
.
Nézzunk egy másik irányt és fogjuk ki a szelet a félelem vitorlájából
miszerint...

......Életem minden lépését ,annak a tudásnak belső önbizalmával teszem meg,hogy függetlenül attól mi történik legközelebb az csodálatos élmény lesz számomra.....

Dwyer

EGY SZÍV VAGYUNK MEGANNYI LÉLEKKEL

A fény legyen veled és a szeretet fürösszön téged minden pillanatban Drága Ember AngyalTársam.

Végtelen Szeretettel gondolok rád:

Saakto

....Az vagyok, amit gondolok
Érzem, most szárnyalok
Tudom, hogy sas vagyok ....ÜDVÖZÖLLEK.

Kedves Yonderboi.Kérlek ne akard leküzdeni gondjaidat.Egyszerűen csak fogadd el,hiszen te teremtetted. A teremtők mi vagyunk,és te tudat alatt erre a tapasztalatra voltál kíváncsi.Ha ezt vállalod,azt mondod csendes pillanatodban ha lehet többször egymás után,hogy vállalom a felelősséget életem minden pillanatáért,akkor egyre tudatosabban fogsz teremteni .Mindíg az történik,amit mi akarunk,ebből kifolyólag a küzdést választottad,tehát a küzdés jelenik meg életedben.Érted,ha nem,akkor kérdezz,szivesen segítek.Hotinak :)

One more, kicsit bővebben :) Nálam az mp3 lejátszó alapfelszerelés lett az utóbbi időben :) 3 féle cucc van rajta. Meditáció (ez nem kérdés, h mire :) ), rajta van a Mennyei Prófécia zenéje, és jópár olyan zeneszám amire nem tudom megállni, h ne érezzem jól magam tőle :) Ahogy kezdek valamire ráparázni, mp3 be a fülbe és a 2. vagy 3. zenéből valamit elindítok, és addig hallgatom amíg nem érzem megint azt, h "jól vagyok". Ha megoldhato, h teljesen egyedül legyek, akkor becsukom a szemem és elképzelem ahogy a búvárszemüveg a fejemen, a pipa a számban, és én csak lebegek a vízen, és nézem a tengerlakókat :) És legtöbbször 1-2 perc után már nem is tűnik olyan vészesnek amin elkezdtem szorongni :) Nekem ez vált be, de idő kellett míg kitapasztaltam :) Próbálgasd,h neked mi jön be.
Pusssz
"Ha a miérted elég erős, a hogyan jön magától"
V.Hotinak a félelemről

Jól mondja Weronic:) - hogy ne küzdj vele! de ime bővebben a félelemről - többfajta megfogalmazásban, hogy könnyebben megértsd és minnél inkább segitségedre legyen;) :

A félelem pszichologiai állapota elválik bármilyen konkrét, valodi, azonnali veszélytöl. Ez több formában jelentkezhet: kényelmetlenségérzetként, aggodalomként, szorongásként, idegességként, feszültségként, rettegésként, fogbiaként stb. Ez a fajta pszichologiai félelem mindig valami olyasmivel kapcsolatos, ami megtörténhet, s nem olyannal, ami éppen most történik. Te itt és most vagy, elméd pedig a jövöben. Ez "szorongásszakadákot" szül. Ha Te az elméddel azonosulva elvesztetted a kapcsolatot a most erejével,akkor ez a szorongásszakadék állando társaddá válik. A jelen pillanattal mindig meg tudsz birkozni, viszont képtelenség megbirkozni valamivel, ami csak az elmének egy kivetitése: a jövövel. Söt ameddig az elméddel azonosulsz, addig életedet folyamatosan az ego müködteti.

Bár a test értelmes, mégsem tud különbséget tenni a valos helyzet és egy gondolat között. Minden gondolatra ugy reagál, mintha az valoság lenne. A test számára egy aggodalmas, félelemmel teli gondolat azt jelenti, hogy "veszélyben vagyok", és ennek megfelelöen reagál, még akkor is, ha éppen a kényelmes ágyadban fekszel. Mivel a veszély csupán mentális kitalácio, ezért az energia nem vezetödik le. Egy része visszatáplálodik az elmébe. A maradék pedig akadályozza a test harmonikus müködését.
Ha beteg vagy, egészséges akarsz lenni, de nem a betegségtöl az egészségig kell eljutnod, hanem a félelemtöl a bizalomig. Ha olyan gondolataid vannak amelyek növelik benned a bizalmat, akkor javulni fog a fizikai állapotod.
Testünk minden sejtje közvetlen kapcsolatban áll a Teremtö Életerövel, és mindegyikük önnálloan reagál. Amikor örömöt érzel, az energiacsatornák nyitva vannak, igy akadálytalanul fogadod az Életeröt. Amikor büntudatod van, hibáztatsz valakit, félelem vagy harag van benned, a csatornák elzárodnak, és ez akadályozza az Életenergia áramlását.

Ha nagyon szeretnél valamit, és vágyad gondolata kellemes érzéssel tölt el, gondolataid rezgése összhangban áll azzal, amire vágysz - igy a Forrásodbol érkezö áramlat akadály nélkül halad keresztül rajtad vágyad felé. Amikor nagyon szeretnél valamit, de düh, félelem vagy csalodottság van benned, az azt jelenti, hogy vágyad ellenkezöjére összpontositasz, igy vágyaddal összaférhetetlen rezgést adsz a "keverékhez". Más szóval: Ha valami olyasmire gondolsz ami összhangban van valodi lényeddel - érzed hogy a harmonia árad szét fizikai testedben: ezt az összhangot példázzák az öröm, a szeretet és a szabadság érzései. Ám ha olyan gondolataid vannak, amelyek nem csengenek össze azzal aki valojában vagy - fizikai testedben is érezheted e zavart: pl. a buskomorság, a félelem és a rabság érzéseikénk.
Érezzük jol magunkat és hagyjuk,hogy az életerö keresztüláramolhasson rajtunk. Ha elzárjuk az életerö áramlásának utját,állandositjuk a betegséget. A rák sohasem vezethet a test halálához,viszont az életerö elzárása - félelemmel, dühöngéssel, vádaskodással vagy más negativ rezgésekkel - oda vezet.

A megadás hiánya megkeményiti pszichologiai formádat, az ego kérgét, és igy az elkülönültség intenziv érzetét okozza. A körülötted lévö világot, azon belül különösen az embereket, magadra nézve fenyegetönek érzed. Tudattalan kényszer ébred benned, hogy itélkezéssel "elpusztits" másokat, vagy hogy versengj és uralkodj. Még a természet is ellenségeddé válik, és észlelésedet, értelmezésedet a félelem vezérli.
Másként megfogalmazva: Ha nem állsz ellen az életnek, akkora kegyelem, az ellazultság és a könnyüség állapotában vagy. Ez az állapot már nem függvénye annak, hogy miként mennek a dolgok, jol vagy rosszul. A függöség megszüntével már nem él benned félelem a veszteségtöl. Az élet nyugodtan áramlik.

A bizonytalanság és a halogatás - mint minden más negativ érzés és viselkedési forma - mögött a félelem áll. Aki utat enged a félelemnek, az számithat arra, hogy eredeti szándékaitol eltéritik. A félelem a mult és a jövö árnyképeit belekeveri a jelenbe.
Azáltal, hogy olyan ember nincs még egy, mint Te vagy, ugy hiheted, senki nem tud megérteni és idönként nagyon egyedül érezheted magad. Ez akkor fordulhat elö, amikor - például a félelem hatására - elhatárolodva élsz a szeretettöl. A kommunikácio hid az emberek felé - ami által megélheted "kicsiben" az univerzális összetartozás élményét. Olyan ember vagy, ahogy beszélsz. Szavaidbol - éppugy, mint gondolataidbol és cselekedeteidböl is - sugárzik az egyéniséged.

Ha semmit sem tehetsz, és nem léphetsz ki az adott helyzetböl, akkkor használd a szituáciot arra, hogy még mélyebben menj bele a megadásba, a mostba, a Létbe. Ha belépsz a jelen idötlen dimenziojába, a változás gyakran furcsa modon következik be, anélkül hogy tul sokat kellene tenned. Az élet segitökésszé és együtmüködövé válik. Ha olyan belsö tényezök akadályoznak, mint a félelem, a büntudat vagy a lustaság, akkor tudatos jelenléted fényében azok elolvadnak, megsemmisülnek.
Ez azt jelenti,hogy ne szállj szembe a fájdalommal! Hagyd, hogy legyen. Add meg magad a bánatnak, a kétségbeesésnek, a félelemnek, a magányosságnak vagy a bármilyen formában is jelentkezö szenvedésnek! Figyeld meg, nézd - ám anélkül hogy minösitenéd. Öleld át. Aztán lásd miként transzmutálja a megadás csodája a lángolo szenvedést mély lelki békévé!
Nem azt mondom, hogy boldog leszel ebben a helyzetben. Nem leszel. De a félelem és a fájdalom olyan lelki békévé és higgadt derüvé alakul át, amely nagyon mélyröl tör majd elö: magábol a Megnyilvánulatlanbol. Ehhez képest a boldogság meglehetösen csekély valami.Hoti

Ne kűzdj, hanem alakítsd át, bár a technikai részét keblem kedvence jobban meg tudja értetni :)
"Ha a miérted elég erős, a hogyan jön magától"
V.Yonderboi?

Hogy tudnám ezeket a félelmeket leküszdeni?Igazából küzdök ellenük több-kevesebb sikerrel.Ha van valami jó tanácsod örömöt okoznál vele és talán nagy segitségemre lenne?