Igaz történet

kézenfogvaÁhhh nem tudok elszakadni ettől az oldaltól :D Pedig dolgom van de most nem érdekel. Kedves Ágicánk írásán felbuzdulva most leírok egy igaz történetet, ami az én drága nagyszüleimmel esett meg. Papám Rimaszombaton született, mamám pedig Nagyváradon, egy jó darabig szülőhazájukban éltek. Majd papámat Nagyváradra szólította munkája (meg a sors:)). Egy szép napos nyári délutánon mamám vidáman sétálgatott barátnőivel Nagyvárad szépséges utcáin, amikor egyszer csak szembe jött vele az én szép magas papám. Mindkettőjüknek elállt a lélegzete egymás láttán, de nem álltak meg, haladt tovább. Mamám az persze egyből bezsongott, egész nap csak arra a szép magas férfira gondolt, az égkék szemére, majd másnap is rá gondolt, azután is... minden nap! Papám se tudta elfeledni.

Nem sokkal ezután egyik nap mikor mamám éppen hazafelé tartott a munkából, állt a villamoson, papán ábrándozva, gondolt egyet, h hamarabb száll le és tesz egy sétát. Leszállt a villamosról na és ki ül ott a megállóban a padon, na ki ül ott? :D Hát a papám! Meglátta mamámat, odament hozzá, azt mondta neki: nem tudom, miért jöttem ide, valami ide húzott, valami azt súgta,h újra látom Önt. Pillanatok alatt egymásba szerettek, boldogok voltak.

Majd elkezdődött a háború. Papát elvitték az oroszok, mama 2 évig nem hallott róla semmit. Nem tudta, h vajon életben van e még élete szerelme. Mamám szomszédai, akik egyben kedves barátok is voltak, úgy döntöttek átjönnek ide, mamámat hívták, hátha itt megtud valami hírt papáról. Mamám át akart jönni de az anyukája sírt keservesen, h ne tegye ezt, mi lesz vele? Mamám hallgatott rá és néhány nappal később távirat érkezett papámtól, h él, jól van és elengedték. Közben mamám kapott még egy lehetőséget, h átjöjjön és Keszthelyen vállaljon munkát. Papámat szintén Keszthelyre szólították. Összeházasodtak, összeköltöztek Keszthelyen. Szegények, de nagyon boldogok voltak. Később átjöttek Szolnokra és érdekes módon, a legtöbb rokon aki átjött Váradról, szintén Szolnokon telepedtek le.

Ez a történet számomra bizonyíték arra, h létezik a nagy Ő. Megtalálták egymást és a sors úgy rendezte, h ne veszítsék el egymást. (Na és persze a Vonzás Törvénye!!!) :)
Mindenkinek van lelkitársa, több is. De lehetséges, h van egy olyan is, aki lelkünknek nemcsak társa, hanem szinte azonos is vele.

Nekem is van egy nagy szerelmem akivel már nem vagyunk együtt (de remélem, még leszünk). Velünk is történtek/történnek ilyen egybeesések, nem "véletlenek".

Jaa, és mamám ugyanúgy szereti papámat most is:) Papa már 15 éve távozott a fizikai létből, de mama minden nap beszél róla és olyankor mindig 1 percig sír. Egyébként vidám, 85 éves és hiperaktív :D

Címkék:

HozzászólásokKedves Kobold!

Gyönyörű történet!
Köszönöm hogy le írtad!Sziasztok!

Zsul és koboldocskám :) kicsit szomorúság fog el, hogy nincs mellettetek az, akit ennyire tudtok szeretni, nem tudom, mi okból, pontosan hogy is értsem ezt.... de szívből kívánom, hogy ismét teljes lényetekkel, fizikálisan is éljétek át százszor, ezerszer azokat a csodálatos pillanatokat, napokat, heteket...stb. azzal, ki szívetekhez a legközelebb áll, és éljétek meg újra és újra a szerelem mindenféle formáját!!! Én ma kívételesen szerelmes vagyok mindenbe! wow! Még egy kis fűszálat is meg tudnék ölelgetni, nem beszélve a családomról!!! Már alig várom, hogy letegyem a lantot, és irány haza!!! Köszönöm, Istenem!!! HÁLÁS VAGYOK!!! :)Kedves kobold!

csenge333
Én úgy érzem, hamarosan hallani fogsz felőle...:))

Nagyon remélem, h Neked is sikerül! Olyan jelek nálam is vannak, amelyek nem az Ő reakcióiból állnak. Egyébként meg....miért ne mernél leírni bármit is? Ha leírod, erősebb lesz. Jó látni, h Te is leírtad, ami Veled van, ami Benned van! S mennyire türelmes vagy. Augusztus az nem most volt, de bízom benne, h hamarosan hallani fox Felőle :)))

Szép napot kívánok és nagyon köszönöm az írásod :)

:* :* :*Kedves kobold!

Sorsunk nagyon hasonlít egymásra! Kiindulnék a magból, amit soraidban felfedezvén öröm és erős érzések kezdtek "előbugyogni" belőlem:
"Én eddig úgy érzem, h megtaláltam, ha már (és még) nem is vagyok már vele, de nagyon szeretem. Nem tudom szavakkal leírni, h mennyire és azt sem tudom megmagyarázni, h miért...és szerintem pont ez a lényeg, az igazi szeretet amikor nem tudod megnevezni az okát. Csak úgy van, szeretem, akármilyen is ő és bármit mondott vagy tett, nem érdekel." - Ugyanezt érzem én is, és ez csodálatos érzés! Ennek egyszerű neve is van, a "szerelem" néven kívül: feltétel nélküli szeretet. Amíg csak hallunk róla, de nem éltük át, üres fecsegésnek, filozofálásnak tűnik, de mikor már benne vagyunk tudjuk, hogy a világ legnagyobb mozgatóerejére és kincsére leltünk.:)
Köszönted soraimat, hát nagyon szívessen, és élvezd a csodát, élvezd az élethelyzetedet! Te a szemnek, fülnek és a tapintásnak a terén bellül is megélheted a változás szelét! Jómagam augusztus 17 óta nem kommunikálok Vele (utoljára szeptemberben küldtem neki e-mailt egyéb témában), de ezt nem sorsdrámának, vagy tragédiának élem meg, annál is inkább, mert tudom, hogy szeret, hiszen szeretetét akkor is éreztette velem amikor neheztelt rám! Neked is és nekem is szól egy csodálatos idézet:
"Figyeltem a hangokat, az illatokat, a színeket és formákat. Az arcokat és mozdulatokat. Békében éltem. És érdekes módon, a régi kapcsolataim maguktól feléledtek, megkeresett a volt feleségem, a volt barátnőm, akiket tisztelettel, de más pályára javasoltam." - Buzatti
Végezetül ismét téged idézlek Kedves Kobold:
"...már nem engedem be az érzelmeimbe a kétséget, a haragot, vagy bánatot, annak érzését, h nem sikerül újra.....csak a szeretetem van és az nagyon nagy, nem görcsölök, csak "várok"...a megfelelő időre ami úgyis eljön." - Tökéletesen ugyanabban az élethelyzetben vagyunk! Ha képesek vagyunk elhagyni a "problémának" vélt "gödrünket", akkor ismét érzékelni fogjunk az élet állandó mozgását, s eljön, aminek el kell jönnie!:) Nálam a jelek nem a szerelmem reakcióin mutatkoznak, hiszen augusztus óta nem tudom mi van vele, mi van a szívében, lelkében, fejében. Viszont lehetőségek jöttek... csodás lehetőségek, és megnyugvások... Az egyik ilyen csodás lehetőség az, hogy decemberben kiviszik a családom és a saját fotómat, és (naná), hogy a szerelmem fotóját is... s ott különböző gyakorlatok segítségével a szerelem és szeretet erejével gyógyítják a képen szereplőket! Miért merem itt ezt így leírni? Azért, mert aki a titok c. filmet elfogadta valóságának, az tudja, hogy minden energia! Csodás lehetőségként élem meg, hogy így is adhatok a szerelmemnek!
(Drága Kobold: benéztél a "Kérd és megadatik" topikba?:))Kedves Zsul!

Ó, de jókor jöttem:D Köszönöm h írtál de azt köszönöm a legjobban, amit írtál! Az én drága mamám tudja, h az ő érzései csodálatosak és igazából nem is azért sír, amikor papát emlegeti, mert szomorú, hanem az a mély igaz szeretet ezt váltja ki belőle, ő nagyon érzékeny. Szerintem is van változás, h egyre több lelki társsal találkozunk, és tudom, h teljes azonosság nincsen, ezért is írtam, h szinte...csak majdnem:) A szeretetnél biztos így van, de ha még szerelem is társul hozzá, megtalálhatjuk a legerősebbet. Legalábbis remélem:)
Én eddig úgy érzem, h megtaláltam, ha már (és még) nem is vagyok már vele, de nagyon szeretem. Nem tudom szavakkal leírni, h mennyire és azt sem tudom megmagyarázni, h miért...és szerintem pont ez a lényeg, az igazi szeretet amikor nem tudod megnevezni az okát. Csak úgy van, szeretem, akármilyen is ő és bármit mondott vagy tett, nem érdekel. Nem mondom neki ezt és nem is "futok utána", mert szerintem ezt ő érzi.
Az utóbbi néhány hónapban változtattam meg a hozzáállásomat a kettőnk kapcsolatához, ezt mondhatnám úgy is, h elkezdtem őt "visszavonzani", én inkább ezt úgy mondom, h már nem engedem be az érzelmeimbe a kétséget, a haragot, vagy bánatot, annak érzését, h nem sikerül újra.....csak a szeretetem van és az nagyon nagy, nem görcsölök, csak "várok"...a megfelelő időre ami úgyis eljön. És láss csodát: sűrűsödnek az olyan események, amelyek azelőtt nagyon elhalványultak, a velem szembeni megnyilvánulásai egyre biztatóbbak.
Néha megingok de nem tart tovább pár óránál, esetleg 2 napnál. Lassan elérem, h már semmiféle ellenállás ne legyen bennem.
Még 1x köszönöm :)

:* :* :*Drága Kobold!

Kérlek ne felejtsd el mondani a mamádnak, hogy nagy kincset hordoz a szívében (érzések) és a fejében (emlékek)! Ha néha sír, vagy szomorú, emlékeztesd rá, hogy az ő élete és érzései csodálatosak, és sokan ugyanerre vágynak!
Ami pedig a dolog elmélkedős, fogalmi részét illeti: Biztos van lelki társ, akivel nagyon azonosnak érezzük magunkat (de mindnyájan különböző szemszögei vagyunk az egésznek, tehát teljes azonosság tuti nincs.:)), de én is inkább afelé hajlok, amit itt írtál, hogy ilyen emberből több lehet. S hogy ez ne legyen ennyi, meg lehet ezt még kavarni egy dologgal: mi van akkor, ha a bel- és külvilág elkezd változni olyan irányba, hogy egyre többen merik maguknak megengedni a szeretet összekötő erejét... s megtapasztalják azt a nagybetüs SZERELMET. Mi van akkor, ha így elkezd úgy alakúlni a világ, hogy emiatt egyre több ilyen pár jöhet össze, mert így egyre többen tudják örömtelien odaadni magukat a másiknak... ma nagyon sok pár azért nem jön létre, mert nem merik feltételezni, hogy lehetnének azok.... "világok" választják el egymástól. Én érzékelek efféle változást ezen a téren... nem tudom más is érez e ilyet... Szerintem affelé haladunk, hogy egyre több "igazi" lesz, mert mindenki, aki fel tudja benned lobbantani a szerelem szelét, "igazi"-vá válik.:)Én is köszönöm a Tiedét Kobold és hogy elolvastad!

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: Ery(*_*)

Kedves Ery! Elolvastam a történetet, amit írtál és nagyon tetszik!! Ez nem semmi! Köszönöm szépen :))

:* :* :*De aranyos!!! De szép!!!!

Kedves Kobold! Háááát persze, hogy van nagy Ő! Naná, hogy Mindenki megtalálja és bevonzza a számára legnagyobb Ő-t!
Nem akarom magam reklámozni, de ez idekívánkozik, ha van időd olvasd el! http://thesecret.hu/node/2290

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: Ery!Én is köszönöm kedves hangulatát írásodnak...kobold

ennek a mesés történetnek!:))
Igen. Igen. Igen. Élni jó:) És én IGENT mondok életemre.(*-*)

Jó érzéssel tölt el, h ezt megoszthattam Veletek és, h tetszik!
Bódogság van :D

:*:*:*Kedves Kobold...

Eddig minden írásodat olvastam...nagyon tetszettek, de ez különösen megfogott. Nagyon szeretem az ilyen történeteket is olvasni. Köszönöm!!! Szeretettel : ágicaKedves Kobold:-9

Ez gyönyörű.Köszönöm,hogy olvashattam:-))
Sok szeretettel: ERcsike