Varázskövünk (*_*) - Müller Péter

Müller Péter: VarázskőNagy örömömre szolgált, amikor láttam Ágica bejegyzéseit Müller Péter szavairól, külön köszönöm ezt Neki! Szerintem érdemes mindenkinek jobban megismerni írónk műveit. Müller Péter írása Varázskő címen megjelent könyvéről:

Valahol azt olvastam, még gyerekkoromban, hogy az Isten minden ember születésekor egy színes kövecskét ad neki, ami őrzi az Ő magas származásának emlékét, és lényének, mint teremtménynek minden titkát.
Magyarul úgy hívjuk igazi valónkat, hogy ÖNMAGAM. Azért jó ez a szó, mert benne van a MAG. Lényem magja. Ez vagyok Én. És leszek ÉN - ha emlékszem "magamra", s ha kibontom azt, amit "önmagammal" hoztam. Minden kövecske más. Ahogy nincs a fán két egyforma levél, úgy nincs két egyforma ember sem. Minden Varázskőnek egyénre szabott, titkos kódja van. Csak az tudhatja, aki kapta. S talán az, aki ebbe az isteni titokba belelát, s meg tudja fejteni az üzenetét. De ilyen ember nem igen van manapság. Ezért nem szabad elfeledkeznünk erről a Varázskőről! Mert akkor "önmagunkat" felejtjük el: nem tudjuk, hogyan működünk és nem értjük sorsunk problémáit sem. Szerencsés az, aki erről a kőről tud, és megfejti a titkát. Az ilyenre mondják, hogy ismeri Önmagát.
Nem a lelkét, nem a testét, nem a szenvedélyeit, hibáit, erényeit, lényének jó és rossz tulajdonságait, hanem Önmagát - aki mindezeknél jóval mélyebben lakik, s aki a Teremtő szellemével titkos kapcsolatban áll.
Amikor a görögök azt mondták: Ismerd meg Önmagadat! - erre a kövecskére gondoltak.
Én, ha valakivel komolyabban beszélgetek, ezt a "Varázskövét" próbálom megpillantani benne.
Mi van ráírva?
Ha el tudom olvasni: ismerem őt. Ha nem: akkor csak találgatom, hogy ki lehet. Nem könnyű feladat!
Mert ez a kő lelkünk legközepén, mélyen-mélyen a tudatunk felszíne alatt van és onnan hat - ha a hétköznapok sok földrengése és homokvihara be nem temette olyan mélyre, ahonnan már nem is érezzük hatását.
Valójában még a saját Varázskövemet is nehéz megtalálni, és gyakran megfeledkezem róla. De ha megvan: csodálatos!
Minden gondomat meg tudom oldani! És ilyenkor szeretek. Ez a rejtett "kő" ugyanis árasztja magából a szeretetet, s magához vonzza a többiek "kövecskéit" is. De Varázskő lehet egy gondolat is.

Sok sok sok szeretettel: Kobold :)))

HozzászólásokKöszönöm!

Kedves Kobold!

Megkaptam Tőled a mai kis ezüst dobozomat masnival átkötve! Gyorsan megvettem a könyvet a boltban. Nem vártam vele, amíg kihozzák, de aki tud, az várjon, mert az alexandra.hu-n 40%-kal olcsóbb! Holnap megyek Pestre, lesz mit olvassak a vonat, ha kibírom addig, és nem olvasom el ma este.

Mégegyszer köszönöm az ajándékot!

Mosolygós szép napot neked!

aijshaKedves Csenge!

Köszönöm szépen ezt az "idézetet", tuttttiii, h nem várok vele karácsonyig :D Megveszem minél hamarabb

:* :* :*Koboldnak Csengétől

csenge333
Kedves Kobold!

Szerintem mielőbb vedd meg Müller Péter könyvét, nagyon jó, én már olvasom.
Idézek neked az össztánc c.fejezetből, mert "pont ott tartok":"A páros tánc legnagyobb titka éppen az, hogy bizonyos dolgokat a nő nemcsak jobban "érez",de jobban is tud.Ilyenkor neki kell vezetni.Egy másik helyzetben már a férfi irányít.Azonfelül ott van mindkettőjük magánya.Amikor szétválnak, és külön forognak.Egyedül.Egy tánc attól áll össze, hogy hol együtt, hol egyedül vagyunk.Vannak olyan "forgások", amelyeket önmagunk körül kell megtennünk.Ilyenkor el kell engednünk a másikat, s hagyni őt saját körében keringeni.Aztán ha itt az ideje, ki kell nyúlni érte és vissza kell fogadni őt..."

Szeretettel:CsengeSzerintem is

..nagy élmény lesz, én is alig várom, h megkaparintsam:D Karácsonyra ígérték, h megkapom.....de én addig úgysem tudok várni :)

:* :* :*Én is nagyon szeretem...

Müller Péter írásait, s magát az embert is.Már megvettem a legújabb könyvét, de még csak nézegetem, simogatom, ismerkedek vele.Mert éppen mást olvasok, és csak utána következik a "Varázskő". Köszi az ízelítőt, biztosan nagy élmény lesz.
Szép estét kívánok Neked szeretettel: Judit

"Csak egy helyen szeretnék élni , és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik."(*_*)

Én is nagyon köszönöm! :) Müller forever! :))

:* :* :*Drága Kobold...

Nagyon köszönöm , hogy ennyire együtt tudunk érezni, és a gondolatokat másoknak is átadni...
csodálatos jelentésük van ezeknek az írásoknak....én belölük is sokat tanultam! Szeretettel : ágica