Éber Tudatosság

„A mindennapos meditáció az egyik legjobb módszer. Ezzel a legmagasabb csakrádba emelheted az életenergiádat… Sőt, el is tudod hagyni a testedet, míg „ébren” vagy.
A meditáció során készenléti állapotba kerülsz, hogy megtapasztald a teljes tudatosságot, miközben a tested a szó hétköznapi értelmében éber. Ennek megtapasztalásához nem kell meditálva üldögélni. A meditáció egyszerűen az egyik eszköz. Van állómeditáció, sétálómeditáció, cselekvőmeditáció, szexmeditáció.
Ez az igazi éberség állapota. Amikor itt megállapodsz, egyszerűen leállsz a teendőidben; megállsz, miközben mennél valahová; abbahagyod, amit éppen csinálsz; egyszerűen „leállsz” az adott pillanatban és ott „vagy”, éppen ott leszel, ahol lenned kell. Megállni, még ha csak egy pillanatra is, igazi áldás. Lassan körülnézel és olyan dolgokat is észreveszel, amik mellett mindaddig elhaladtál. A föld nedves szagát eső után. A göndör hajtincset kedvesed bal füle fölött. Micsoda igazán jó érzés, mikor megpillantasz egy játszadozó gyermeket!
Ehhez az élményhez nem kell elhagynod a testedet. Ez az igaz éberség állapota.
Amikor ebben az állapotban járkálsz, belélegzed minden virág illatát, minden madárnak társa vagy a repülésben, minden lépésednél érzed lépteid csikordulását. Megtalálod a szépséget és a bölcsességet, mert ott a bölcsesség, ahol feltűnik a szépség. Márpedig a szépség mindenhol, az élet minden megnyilvánulásában feltűnik. Keresned sem kell, hiszen magától is rád talál.
Ehhez az élményhez nem kell elhagynod a testedet. Ez az igaz éberség állapota. Amikor ebben az állapotban „cselekszel”, bármit csinálsz is, meditációvá változtatod a „cselekvést”, felajánlássá a lelked részéről a Mindenség számára. Miközben mosogatsz, örvendesz a kezedet simogató víz melegének és rácsodálkozol a víz és a melegség csodájára. Mikor a számítógép előtt ülsz, látod az ujjaid tánca nyomán megjelenő szavakat a képernyőn, és ujjongani tudnál az akaratodnak szolgálatába állított test és szellem hatalma fölött érzett örömödben. Miközben a vacsorát főzöd, mérhetetlen szeretetet érzel az Univerzum iránt, mely táplálékkal lát el és viszonzásként léted minden szeretetét belesűríted az étel elkészítésébe. Nem számít , mennyire különleges vagy éppen hétköznapi az étek, a legegyszerűbb levest is mennyei ízekkel fűszerezi a szeretet.
Ehhez az élményhez nem kell elhagynod a testedet. Ez az igaz éberség állapota.
Amikor ebben az állapotban éled meg a szexuális energia cseréjét, a legmagasztosabb igazságát ismered meg Annak, Aki Valójában Vagy. A hajlékod lesz szerelmed szíve. Az önnön tested lesz szerelmed teste. Nem képzeli többé a lelked, hogy elszigetelten létezik.
Ehhez az élményhez nem kell elhagynod a testedet. Ez az igaz éberség állapota.
Ébren vagy, amikor készenlétben állsz. Egyetlen mosoly is eljuttathat ide. Csak hagyj abba mindent ebben az állapotban és mosolyogj. Mosolyogj a mosolyért. Mosolyogj minden meghatározott ok nélkül. A mosoly puszta öröméért. Egyszerűen azért, mert a szíved ismer egy titkot, és azért mert a lelked tudja, mi ez a titok. Mosolyogj ennek öröméért, és minden bánatból kigyógyít ez a mosoly.
Eszközöket kértél. Módszereket értél és Én megadom neked.
Lélegezz. Ez is egy eszköz. Lélegezz hosszan és mélyen. Végy lélegzetet lassan és figyelmesen, lélegezd be az élet lágy és édes, energiával és szeretettel teli megfoghatatlanságát. Ilyenkor az Isteni szeretetet szívod magadba. Lélegezd be mélyen és érezni fogod! Lélegezd be nagyon-nagyon mélyen, és könnyeket csal a szemedbe a szeretet.
Az öröm könnyeit.
Mert találkoztál Istennel és Isten bemutatott a lelkednek.
Ha csak egyszer is átélted ezt az élményt, alapvetően megváltozik az életed. Egyesek úgy érzik, mintha egy hegy csúcsán jártak volna, másokat leírhatatlan boldogság kerített a hatalmába. Létük egésze mindörökre megváltozott.”
Neale Donald Walsch: Beszélgetések Istennel III.

Több mint egy éve tapasztaltam meg az éber tudatosság élményét először, azóta tudatos figyelemmel, önmagam és a világ felé hatalmas szeretettel létezem. Pár hete mégis történt valami velem, ami teljesen lelassította az életem. Egyfajta zsibbadt állapotban léteztem, és esténként azt vettem észre, hogy egésznap nem történt velem semmi, eltűnt az idő az életemből. Pár napja már elértem azt az állapotot, hogy észrevegyem egyáltalán ezt a bennem lejátszódó folyamatot. Aztán tegnap megkaptam a végső seggberúgást az Univerzumtól, és végre újra teljesen itt vagyok. Tudom hogy nem volt véletlen, vissza kellett kapnom az éberségemet és most az a feladatom hogy megbocsássam magamnak azokat az elvesztett pillanatokat…
Azért osztom meg veletek is a fenti gondolatokat, amit a kérdésemre kaptam, mert nekem most ez nagyon sokat segített.
Mosolygok :)

Köszönöm hogy elolvastátok.

Szeretettel: Örökös Boldogság

HozzászólásokAz elmúlt hetekben én is megtapasztalhattam az

csenge333
"időtlenség" állapotát...Most viszont a szervezetem jelzi:Ideje aludni is...De mielőtt ezt megtenném, a"ne menjen le a nap a te haragoddal" -címszó alatt csak annyit szeretnék írni.NEM HARAGSZOM SENKIRE ÉS KÉREM, HoGY NEKEM IS BOCSÁSSON MEG MINDENKI, HA OLYAT ÍRTAM, AMI ESETLEG ROSSZUL ESHETETT BÁRKINEK...SZÍVEMBEN SZERETETTL FEKSZEM LE ÉS SZERETETTEL GONDOLOK "RÁ" IS....Talán nnem veszi ezt zokon, a történtek után...MOSOLY...

"Mosolyod,mely szívből fakad
aranyozza be arcodat!
Pillanatig tart csupán,
de örök nyomot hagy maga után.
Az igaz barátság látható jele,
hintsd be a világot vele."
KÖSZÖNJÜK . . . VISSZAMOSOLYGUNK . . . :)))

CleaniMI KÖSZÖNJÜK!!!

...hogy elmondtad nekünk. Így hihetjük sőt tudhatjuk ez valós élmény, s nem csak egy könyv lapjain olvashatjuk...
Fontos tudni, hogy ez velünk is megtörténhet...
Megint fontos dolgot tettél le a köz tudatának asztalára...
Hálásak vagyunk érte Neked!!!

Meghajlok a Benned Élő Tudatosság Előtt!!!

Baráti Szeretettel.

zorbaÖbike örökös örömeditációja!

Öbike ez a részlet csodás! Köszönöm, hogy felelevenítetted nekem, mert már jó pár év eltelt azóta, hogy olvastam!

Köszönöm
Borbi:)

épp ezen agyaltam, hogy hogyan álljak neki a meditáláshoz. Vajon milyen furfangos dolog lehet;-)
És lám, megkaptam a választ:)
Köszönöm Neked:)