Félelmeink legyőzése... ÉRTS! BOCSÁSS MEG! SZERESS!

félelemA félelem akkor erős, ha nincs hited önmagadban... az elvárásoknak megfelelni irányít, mert akkor majd szeretnek... és végre te is fogod tudni szeretni önmagad... és hiába nyílsz ki, ha valami nem úgy sikerül, megint bebizonyosodik számodra, hogy kevés vagy... és egy kis nyugalomért falaid mögé bújsz... nem szereted magad ezért, de azt tanultad: szeress másokat és ők is szeretni fognak... és hiszed, hogy egyszer majd már annyit bizonyítottál a külvilágnak, hogy végre te is elhiszed magadról, hogy szerethető vagy és szeretni fogod magad ugyanúgy, ahogy másokat is szeretni tudsz. Csak sajnos ez nem így működik!
Lehetsz a legsikeresebb, keresheted a legtöbb pénzt, mert okos és ügyes vagy, szerethetsz és segíthetsz mindenkit... ha önmagad, - aki ott áll veled szemben a tükörben - ha önmagad nem fogadod el és nem szereted teljes valóddal, az életed örökös félelemben fogod tölteni jól felépített falaid mögött! Lehet, hogy lesznek barátaid, akik elismerik adottságaidat... akik szeretnek... akik örülnek ha adsz... S ELFOGADNI, KÉRNI, TUDSZ-E ÖNZETLENÜL?.... mindig ott lesz a bezártságod, ha valami nem jól sikerült, vagy ha nem örültek a véleményednek... és mások minden egyes érthetetlen rezdülésére ott lesz benned a félelem, hogy: vajon ezt most azért csinálta, mert haragszik? Vagy mert nem szeret?
Sok emberről azt fogod gondolni, kétszínű... és észre sem veszed, hogy hangulatingadozásaiddal te vagy az aki játszol... játszod, hogy szerethető vagy... aki kedves... és aranyos... de nem hiszed magad sem.
Ezért tartom fontosnak azt a mondatot, hogy: Szeresd magad, hogy mások is szerethessenek!
Ez nem önzőség. De csak azt tudod szerethetően bemutatni amit vagy akit te is szeretsz! Ha szereted magad, nincs szükséged falakra, mert bárki bármit mond, te tudod az igazat magadról... és így vagy jó, ahogy vagy... és ha változol a felismeréseid alapján, akkor is úgy leszel jó, ahogy vagy... mert mint ahogy a világ, úgy te is állandó változásban vagy... de ITT vagy, nemcsak lélek vagy, hanem test és lélek ami EGY, ez vagy most, ahogy mindenki aki körülvesz téged.... ITT és MOST és ILYENNEK kell elfogadnod magad! Sok mintát hozunk szüleinktől... sok félelmet is, meg lehúzó vélemények emlékét... de az a gyermek már önálló lett, felnőttruhájában kialakíhatja végre a maga életét a maga szabályaival... és NEM KELL MEGFELELNIE SENKINEK! CSAK ÖNMAGÁNAK!
Bocsáss meg a múltnak... azoknak akik rosszat mondtak rád... az ő élethelyzetükből kitekintve ítéltek... onnan figyelve akarták neked a legjobbat! Jót akartak, csak túlzásba vitték, vagy tévedtek... de ez mind EMBERI dolog és megbocsájtható.
Amint a sérelmeid okozóit megérted... amint megtudsz nekik bocsátani... máris kész vagy, hogy meg tudd bocsájtani magadnak is a tévedéseidet... a hibáidat.. hiszen minden helyzetre úgy reagáltál, ahogy akkor a legjobbnak hitted...
ÉRTÉS...MEGBOCSÁTÁS... SZERETET... másokkal és legfőképpen MAGADDAL szemben!!!!
Ha hibátlanok lennénk mi lennénk az Isten... de mi most bár isteni részünk is van, elsősorban embernek születtünk ide!
Ez van! Ezt kell szeretned!!!! :)
Nézd azokat akik valaha rosszat mondtak rólad... nézd arcukat és én megmutatom neked múltjukat....
megszülettek... boldog kisbaba... futkározó gyermek.... kit szeretnek, de szídást is kap, jaj, de mennyit szeretetből!!!... mert szigorúan kell fogni a gyereket.... valaki mindig veszekszik vele... úgy érzi ő nem jó... őt nem is lehet szeretni... de jaj majd egyszer, ha már felnőtt lesz és saját élete lesz... ő a párjával máshogy fog élni... addig meg jól bezárkózik falai mögé... a legkevesebb érjen el hozzá bántásból,amíg felnő.... szerelmeiben az a vonzó, ami szüleiben nincs meg... a nagy szerelem mégis olyannal köttetik aki valamelyik ősre dettó hasonló.... mert végre már nagy, és megszelídítheti a sárkányt... és ha ez megy.. otthon is szeretni fogják... azonkívül ugyanazt a biztonságot adja, amit otthon is élvezett...
és a körforgás soha nem áll meg... mert felnőttként észre sem vesszük, hogy azok a falak még mindig ott vannak... vagy ha igen, hát csak azért, mert egy-két téglát még rakunk jó helyre, mert ott még bántani tudnak!
Nézd őket és lásd magad bennük.... nem ismerős a sorsuk?
Kilépni ebből csak az tud aki erős, és MERI végre elfogadni, szeretni Önmagát!
Egész életedben a gyengébb mellé álltál. Igaz? Mert tudtad, hogy ott legbelül ő JÓ!!!! Csak a falaitól mások nem biztos, hogy látják. De Te érzed, és véded ha kell! Igaz?
Akkor most itt a pillanat!!!!
Nézd meg a tükörben azt a jó embert, aki vagy! Nincs benne semmi hiba... csak tévedései vannak.... és percről percre változik... jobbá és jobbá lehet.... mert BENNE van... BENNED VAN MINDEN SZERETET JÓSÁG amit kívül keresel!!!!!
Állj ez az ember mellé, aki tanácstalanul, segélykérően néz rád a tükörből.. NEKI VAN RÁD A LEGNAGYOBB SZÜKSÉGE!!!!!!
ÉRTSD!!!! BOCSÁSS MEG NEKI ÉS SZERESD!!!!!!!! És a világ is látni fogja RAGYOGÁSODAT!!!!!!!
Hát lehet egy ilyen embert nem szeretni??? :))))))
Na ugye!!!!!!!!!!!!!!
Ha most ott lennék, én is megölelnélek!!
Szeresd magad, hogy mások is TÉGED lássanak, és szerethessenek!!!!!!
Szeresd magad és a falak észrevétlen foszlanak majd semmivé, mert nem lesz rájuk szükség, mert a legerősebb, legszeretetre méltóbb emberke áll majd melletted és vigyázz Rád! S EZ AZ EMBER...... TE VAGY!!!!!

Szeretettel: Julcsi

Hozzászólásokönszeretés, mások szeretése

Én ezt azért nem választanám ennyire külön, mert minél jobban szeretjük önmagunkat, annál jobban szeretjük majd saját életünket, világunkat, s ezáltal másokat. Ha valaki nagyon nem szereti önmagát, az a személy nem tud tartósan IGEN-t mondani a boldogságnak, s a másiknak sem. Így ha valaki azon van, hogy önmagát szeresse, az jó, mert annál jobban fog szeretni másokat is. Akik erre rájöttek, nos nem az a dolgunk, hogy noszogassuk azokat, akik még nem, hanem az, hogy csak adjunk, adjunk, adjunk, adjunk.... tiszteletben tartva mások határait, de folyton készen állva az adásra. S bízzunk, hogy akik még nem mertek megnyilni, előbb-utóbb tarótsabban meg mernek majd nyílni, mert minél többen leszünk ilyenek, annál magasabb lesz a világ energiaszintje, s annál kevésbé kell valami/valaki ellenére tenni, annál inkább lehet valamiért/valakiért tenni!Kedves Péterbácsi! :)

Üdv itt nálunk! Izgalmas utazás ez az oldal,és biztos színesíteni fogod palettánkat! :)
Nagyon sok remek emberkével fogsz megismerkedni itt!
Köszönöm kedves szavaidat!
Szeretettel:Julcsi
Szeresd magad,hogy mások is szerethessenek! :))Gratulálok ehhez a ragyogó közösséghez!

Az önszereteten kívűl nagyon fontos mások szeretete is, mert ez adja a legnagyobb örömet! Értékes gondolataid vannak, tetszett a bejegyzés!
Én még új vagyok, most regiztem, de rendkívül jónak találom a lapot!
Végre egy emberi oldal!
Mottóm: Legyen köztünk szeretet és béke, s költözzön boldogság az emberek szívébe" Idézet a blogomból, a "Péterbácsiblogja"-ból!
és aSziasztok! :)

Egybe írok,mert nagyon lassú a gép.

Drága Humorgumó! :)
Ölellek! Nagy-nagy szeretettel kedves mosolyalbumom! Tőled mindig jó kedvem lesz! :)

Pici pincur! Te drága! :)
Ölelésem neked és a pici de hatalmas szívednek! :)

Drága lollipop!
Ha elkap valami agyament félelem,írhatsz nekem is nyugodtan.
Ebben a témában otthon vagyok.... sok év gyakorlat kellett hozzá,hogy megtanuljam megszelidíteni gondolataimat... és azóta is gyakorlom... minden nap! :))
Ölellek szeretettel!
Julcsi

Szeresd magad,hogy mások is szerethessenek! :))Drága Jlia!

Pontosan ez foglalkoztatott amiről írtál.
Tegnap sokkot kaptam a félelmeimtől, még az a szerencse, hogy valakivel meg tudtam beszélni.
Kívánom neked, hogy a sikerrel kézenfogva járj!
lollipopKöszönöm Drága:)

Köszönöm Drága:)

" Életünk minden pillanata kockázat,amelyet a szeretet vagy a félelem vezérel.Ha sikerül a tudatosságot elérni akkor ezek a pillanatok felismerésekben fognak megnyilvánulni.Így minden pillanatban új világok nyílnak meg.Merj kockáztatni."Na azé..:D

Nédzegettem hod má mindenti vot cak picilán nem..:( De mosztan már vot picilán is..:)

Én is cejet! :)

****************************Drága Gyöngy! :)

Már csak neked nem írtam! :))
Szeretlek!
Ölellek sok-sok szeretettel:Julcsi
Szeresd magad,hogy mások is szerethessenek! :))Drága Zsul!

Valéria tényleg csodálatos lehet!
Átérzem a boldogságodat! Én is hasonlóképp vagyok az én kedvesemmel! Vele még teljesebb az életem! :)
Szeretettel:Julcsi
Szeresd magad,hogy mások is szerethessenek! :))Drága csenge!

Én most jól megölelgettelek! :)
Szeresd magad,hogy mások is szerethessenek! :)):)

Milyen igaz.... hálát adok, hogy kisebb részt vannak az önszeretésnél korlátaim. Régebben alapból közömpös voltam magammal szemben, de alapvetően a pozitív felé hajlott egy picit a "mutató". 2008 óta, csodálatos Valéria óta pedig tökre elégedett vagyok magammal.:) S ha már itt tartunk Valinak is nagyon örülök, mert új fotóit egy csipetnyi önszeretésben készítette... megint olyannak láttam, mint megismerkedésünk elején... újra játszott nőiességével. Éljen, éljen!:)Most én is úgy MEGÖLELGETNÉK VALAKIT...

csenge333Drága Admin!

Köszönöm a képet!!!!! Nagyon találóóóó!!!!
Kábé így szoktam nézni magamra rosszabb napjaimon,mikor 150 évesnek érzem magam... és a világ összes fájdalma,gondja az én vállamat nyomja.... jaj,jaj....
De most már,ha illen pillanataim lesznek, a tükörbe nézve mindig ez az édes kutymorgó fog az eszembe jutni.... és akkó mááá,hogy lenne tovább is rossz kedvem???
Köszi szépen!!!
Ölellek szeretettel:Julcsi
Szeresd magad,hogy mások is szerethessenek! :))Drága Ágica!

Egyszer már majd csak összejön,hogy jóóóóól megölelgessük egymást!
Addig "csak" így ölellek én is nagy-nagy szeretettel! :))
Julcsi
Szeresd magad,hogy mások is szerethessenek! :))Drága Origami!

Köszönöm kedves soraid!
Ölellek sok-sok szeretettel:Julcsi

Szeresd magad,hogy mások is szerethessenek! :))Drága Öbike!

"Aztán rájöttem, hogy ha önmagamat feltétel nélkül szeretem, akkor a külvilág felé is sokkal nagyobb hőfokkal tudok szeretni."

Köszönöm ezt a mondatodat! Mert ez a lényeg!

Köszönöm,hogy vagy! :) Én is végtelenül szeretlek!!
Nincs benned semmi "gej"..!! És én nagyon sok mindent tanultam tőled! :)
És most jól megölelgetlek!!!!!
Igaz szeretettel ölellek!
Julcsi

Szeresd magad,hogy mások is szerethessenek! :))Drága Márta!

Te tényleg úgy vagy jó,ahogy vagy kívül-belül! :)
Hisz ezen a képen is csak úgy ragyogsz!
Mélypontjaim után pedig én is újra és újra tanulgatom a gyakorlatban mindazt amit ide is leírtam. :)
Azt hiszem ez mindig is így lesz.... csak az eljövendő gödrök lesznek egyre kisebb és kisebbek! :)
Ölellek szeretettel:Julcsi

Szeresd magad,hogy mások is szerethessenek! :))Drága Zorba!

Először nem is tudtam,mit mondjak... úgy meghatottak a szavaid.
Most is csak annyit tudok írni,hogy:
Ölellek én is,szívem összes szeretetével! :)
Szeretettel:Julcsi
Szeresd magad,hogy mások is szerethessenek! :))Drága Julcsi....

Ha most ott lennék én is megölelnélek. Köszönöm , hogy ezeket leírtad, és milyen igaz!! Szeretettel ölel: ágicaHát, Julcsi szerintem ezzel sokaknak segítesz.

És a kutya a képen! Tökéletes! Mint minden és mindenki úgy, ahogyan van. :)Drága Julcsika :)

Már napok óta kerint a fejemben egy gondolat, amit még valamikor "A beszélgetések Istennel"ben olvastam, valahogy úgy szól, hogy "ha önmagadat cserbenhagyod azért, hogy ne hagyj cserben másokat, az önmagad elárulása, és ez a legnagyobb árulás a világon."
Sokan beleesünk abba a hibába, hogy a körülöttünk élő szeretteinket és barátainkat sokkal jobban szeretjük, mint saját magunkat. Belemerülünk olyan kapcsolatokba, ahol szinte feláldozzuk magunkat a másikért, aztán mikor rájövünk, hogy ez sem működik igazán, akkor a másikat okoljuk az elvesztegetett időért. Amikor először láttam a Titok filmet, akkor jöttem rá, hogy én is belekerültem a saját magam csapdájába, hiszen sokkal jobban szerettem a körülöttem élőket, mint önmagamat. Aztán mikor ez a felismerésem megjött, akkor elkezdtem tanulni önmagam szeretetét. Mert igenis tanulnunk kell először, hiszen nem megy úgy magától. Folyamatosan különféle gyakorlatokat eszeltem ki, hogy minél jobban megszerethessem magamat. Aztán rájöttem, hogy ha önmagamat feltétel nélkül szeretem, akkor a külvilág felé is sokkal nagyobb hőfokkal tudok szeretni.
Tudom azt is, hogy sokak számára ezek az érzelmeim visszatetszőek, sőt néha gejnek tűnök, de hát én így érzem jól magam. Ez az én világom...
Végül is születésemkor választottam egy nevet magamnak :)))
Végtelenül szeretlek Drága és köszönöm ezeket a gondolataidat...
Öbike

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Julcsi Kedves !!!

Nagyon köszönöm ezt a beírást!!

Nagyon jó lenne szeretni magunkat, mindenek az alapja lehet, fontosabb a pénznél, karriernél… ahogy írtad.

Most tanulgatom a magam szeretetét , idáig kívülről vártam a segítséget , hát ha meglelem , mert azt hittem ha én szeretek én is érzem , szeretnek ,mi kell még (?) gondoltam . Múltak az évek és mind távolabbinak tűnt , azt is gondoltam így élem le az életemet .. Tévedtem, találtam egy levelező társat, innét aki segítségemre lett, amikor szükségét érzem . heti , napi szinten . Kezdett derengeni, valami… lassan haladok, de ez is az is megvilágosodott, mint minden más is az utam alatt … szeretem magam , azt hogy kaptam , azt hogy adtam , talán még azt is amilyen vagyok , úgy kívül belül .. A levelező társam azt mondja. Márta -, te úgy vagy jó, ahogy vagy! Akár hiszed, akár nem.
Mindenkinek hasonlót , úgy van jó, ahogy van , ne keresünk kifogásokat magunkon , ( azért előfordul nálam még )
Szerető ölelést Márta.Kedveskéim! :)

Én köszönöm a figyelmeteket!
Köszönöm,hogy adhattam nektek! Ezt én is mind végig jártam,és megérte!!!!!
Persze vannak visszaesések olykor... dehát emberből vagyok... vagyunk... a lényeg,hogy ne adjuk fel,és mindig talpra álljunk, és jól megölelve leporoljuk magunkat! :))
Ölellek titeket!
Julcsi

Szeresd magad,hogy mások is szerethessenek! :))Drága Jlia:)

naon jó volt olvasni Téged:) Örömérzés járta át a pici kis szívemet:) Köszönet érte:)
PusziDrága Húúúlia!

énmárannyithallottameztaszeresdmagadmaszlagothogyakönyökömönjönkitudomhogyúgyvandeneméreztemmégcsakritkánpillanatokig..... :) :) :)

Ezt elolvastam az irántad érzett megbecsülés okán...

ÉS HURRÁ, MEGÉRTE!!!

Nem tudom mit csináltál, de biztos, hogy mestere vagy a szavaknak...
Csak olvastam, és sorról-sorra nőtt bennem az öröm érzés...
Olyan kifejezően és áthatóan raktad össze, hogy megvilágosodásszerű tapasztalásom volt, még most is ...
Most értettem meg, mi is az szeretni önmagamat, úgy igazán...
Hát én is megölellek! Végtelenül Hálás Vagyok Neked!!!

Szívem Minden Szeretetével KÖSZÖNÖM!!!

Megy a kedvencek közé, azokat sokszor olvasom...

Baráti Szeretettel.

zorbaHát igen!!!Perly azt mondta."köszönöm szívem"

csenge333
Gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!/Sok boldogságot!!!!!!!!!!!!Köszönöm Szívem..:)

****************************