¤ Önbizalomhiány ¤

Sok ember hajlamos arra,hogy csak a negativ dolgokat tartsa szem elött. Meglehet hogy Te is minden pozitiv esemény mellett szotlanul elhaladsz, igy azok nem rögzödnek a tudatodban. Ezáltal azt hiszed, azok nincsenek. Fontos lépés hogy figyeld magad és rögzitsd a pozitiv eseményeket.
Napi feladataid nem a véletlen müvei,hanem elöbbrejutásod fontos mérdföldkövei. Minden ismeretlen dolog nehézségekkel jár és feszültséget okoz. Ha feszültséged analizálod, rájössz ez nem negativ érzés, hanem bizonytalan eseményekre valo várakozás. Csak a tudatosság hiánya okozhatja, hogy a megoldásra váro feladat elötti várakozás feszültségét negativ erönek - eröhiánynak - érzékeled. Ha az eröhiányt rögzited, önbizalmad csökken. Állitsd át magad az erötlenségböl az erö oldalára: használd ki a várakozási idöt arra, hogy a bizonytalanságrol feltételezed - csupa pozitiv lehetöséget rejteget. Mond magadnak és ismételgesd: "az erö oldalán állok, minden tudás birtokomban van ahhoz, hogy a következö lépést megtegyem".

HozzászólásokNekem segített az, hogy éveken keresztül akkor is ...

kiálltam magamért és másokért, amikor azt mondták rám, nem vagyok komplett.
Most ugyanazok az emberek, akik folyton lebeszéltek, mellettem állnak, mert rájöttek arra, hogy nem érdemes megalkudni.
Csak belenevelték az emberekbe ezt a hülyeséget.
Lehet mindenki teljesen önmaga, ha képes ezt következetesen végigvinni, és nem érdekli mások véleménye, sem hipnózisa.
Van önbizalmam, már, azok után, hogy sosem hagytam magam megtiporni.
Ez egyébként már jobb állapot, amiben Te vagy, itt az emberek nagy része, csak hazudja magának, hogy van önbizalma, közben meg semmi más nem érdekli őket, csak az, mások mit gondolnak róluk.
Te ebből már kiléptél.
Gratulálok! :-)"Hogy lesz ott onbizalom,ahol nincs?"

Hat a sikerelmenybol! A kicsibol is,es sok kicsi sokra megy!

Szeretettel,
felebaratÖnbizalom - mire fel?

Ha az ember figyelemmel kiséri saját életét - és kellő bölcsesség, önismeret ragadt rá - levonhat következtetéseket a vele történt eseményekből.

Hogy mit tett jól ,vagy éppen rosszul. Mikor volt az, amikor elmondhatta magáról, hogy "én mindent megtettem amit tudtam, és helyesen jártam el".
Vagy éppen milyen hibát követett el, ami a dolgok alakulását olyan irányba vitte, ahová jutott.
Sikerült-e a korábbi hibákat elkövetni újra, vagy sem.
Vagy csupán a Sors meg a szerencse játéka az egész?

Számos írást olvastam a csillagjegy énaállapottól kezdve a pozitív gondolkodás utópiáján át a keresztény evangéliumokig, amely ezen témával foglalkozik, és egy-két igazi "megmondóember" vagyis pszihológus szakzsargonját is meghallgattam.

Rengeteg hasznosnak tűnő tanács hangzik el az önbizalomhiány témájában, de olyan egy sem, ami megoldást jelentene a problémára. Erre az a válasz, hogy "mindenkinek magának kell megoldania"
De hogy is várhatnánk megoldást ott, ahol az alapvető feltételek hiányoznak?

Hogy lesz ott Önbizalom, ahol nincs? Terem a semmiből? Vagy egy-két jó szó elég ahoz, hogy lavinát indítson, és megváltoztassa a dolgokat?

Erre mondják azt, hogy "gondolkodj pozitivan".

Kérdem én: Normális az, aki egy egyértelműen negatív dolgot, történést pl.: baleset, kirugás állásból, szakítás, anyagi kudarc "pozitívan" tud látni? Még akkor is, ha esetleg tanul belőle - mégis mit eredményez a tényekből való okulás? Vagyis a realista gondolkodás egyenlő a "negatívval"?

Ha az ember nemcsak a saját bőrén, hanem a környezetében is ezzel szembesül?

Miért várja el az élet, hogy ott legyen kitartás, ahol a siker esélye elenyésző? Hogy minden pozitiv remény - utólag csak légvárnak bizonyuljon.

Hogy legyen ezek után önbizalma az embernek?

Erre várok válaszokat - remélem lesz használható közöttük.Önbizalomhiányról - egy kis plusz

Biztosan ti is találkoztatok olyan leírással, hallottatok olyan történetet, amikor egy hipnotizőr olyan dolgokra képes a hipnotizált személyt rávenni, amit a hipnotizált személy elképzelhetetlennek tartott magáról korábban. Pontosabban "bebeszélte magának", hogy arra ő képtelen, nem tudja megtenni, az lehetetlen stb - nevezhetjük ezt önbizalomhiánynak is. Viszont a hipnotizőr közvetlenül a tudatalattihoz beszél, annak ad utasítást és a tudatalatti ez egyszerűen végrehajtja.

Most gondoljatok bele, milyen eredményekre lennénk képesek, ha mi saját magunk közvetlenül a tudatalattinak adnánk olyan utasításokat, amelyekkel azt valósítjuk meg amit akarunk. Valóban ezért van olyan nagy jelentősége, hogy mit mondunk magunknak, mi az a "program" ami fut nap mint nap a fejünkben - "meg tudom csinálni" vagy "hogyan tudom megoldani" vagy "az erő velem van" (hogy YB-t idézzem :)) stb-stb. Döbbenetes eredményeket lehet elérni, csak kitartónak kell lenni. Arra gondoljunk amit akarunk és ne arra amit nem akarunk.

FG / István

"Azzá válsz, amire gondolsz!"Köszönöm

Sok ember, míg a csodára vár, elmegy mellette az élet.Yonderboinak !

Már nem is tudom, de muszáj megfogalmaznom az utolsó mondatodat köszönöm, Ágicaköszönet

sokat segítettél most!