jó dolog gondolkozni?...

"Egy alkalommal Artúrban megfagyott a vér a félelemtől, amikor Merlin egy hatalmas mészároskéssel őrülten hadonászva futkosott.
- Mit csinálsz? - kérdezte a fiú reszketve.
- Gondolkodom - válaszolt Merlin. - Te nem így gondolkodsz?
- Nem - válaszolta Artúr.
Merlin hirtelen megállt. - Nos akkor valószínűleg tévedtem. Az volt a benyomásom, hogy a halandók késként használják az értelmüket, vagdalnak és darabolnak. Kipróbáltam, milyen érzés. Ami azt illeti nagy adag erőszak rejlik abban, amit ti, halandók ésszerűségek mondotok.
A mágus szeme olyan, akár a lencse, ami minden képet összegyűjt és torzítás nélkül továbbít. Enne a fajta tudatosságnak előnye, hogy egyesít, míg a racionális gondolkodás mindig szétválaszt. A racionális értelem a világban kint levő tárgyakat időben és térben nézni, a mágus viszont mindent önmaga részeként lát. Ahelyett, hogy ott kint és itt bent besorolásokban gondolkodna, csak a szüntelen folyamatot érzékeli.
Ebből adódik Merlin válasza, miszerint alig tudja megmondani, vajon ő álmodott-e a szitakötőről vagy a szitakötő álmodott-e őróla. A különbség csak a szétválasztás esetén, az értelem működésével jön létre. A mágus szemében ők ketten azonosak."
(Deepak Chopra)

Hozzászólásokmost olvastam újra....

most olvastam újra, amit írtam tegnap és a blog címet most vettem észre.. nemakarok gondolkozni.. nem lehettem túljópasszban, ha "nemakarommal" kezdtem a mondatot. merthát minél inkább nem akarok valamit annál jobban rágörcsölve bevonzom és semmiképpsem a jót.. ha nagyon nem akarok agyalni és gondolkozni akkor bizony tuti hogy fogok.. úgyhogy ezt gyorsan átis írom, ha még átlehet:).

Kedves Lavinka,
Tetszik a blogod.. Belegondoltam! Milyen igaz!
Megint tanultam valamit,
Koszonom
Shila :)

"Kevesebbet gondolkozz,tobbet erezz!"