Kedves történet nektek! Szeretettel! :)

Él egy régi történet egy fiatalemberről, akinél hogy, hogy nem, de egy éjjel megjelent egy angyal és csodálatos dolgokról mesélt neki, amelyek az életben várnak rá. Minden lehetőség adott lesz számára, hogy hatalmas vagyonra tegyen majd szert, a társadalom megbecsült tagja lehessen, és egy gyönyörű nőt vegyen feleségül.
Emberünk egész életében várta, hogy az ígért csodálatos dolgok valóra váljanak, de nem történt semmi és végül egyedül, és szegényen halt meg. Amikor a Mennyország kapujához ért, meglátta az angyalt, aki sok-sok évvel ezelőtt meglátogatta álmában, és felelősségre vonta:
“Te hatalmas vagyont ígértél nekem, társadalmi rangot és gyönyörű feleséget. Egész életemben vártam, … de nem történt semmi.”
“Én neked nem ígértem ezt - válaszolt az angyal. - Én ezeknek a dolgoknak a lehetőségét ígértem neked, de te elmulasztottál élni ezekkel a lehetőségekkel.”
Az ember megdöbbent. “El sem tudom képzelni, miről beszélsz!” - mondta.
“Emlékszel, egyszer volt egy ötleted, de te féltél, hogy nem sikerül, ezért nem tettél semmit? - kérdezte az angyal.
Az ember bólintott.
“Mivel te visszautasítottad a megvalósítást, az ötletet néhány év múlva egy másik embernek adták, aki nem ijedt meg a nehézségektől, és ha visszaemlékszel, akkor ez az ember az egyik leggazdagabb ember lett a környéken.”
“És arra emlékszel-e, - folytatta az angyal - volt egy eset, amikor a várost óriási pusztítás érte, sok ház romba dőlt, sok ezer ember nem tudott szabadulni a romok alól. Neked lehetőséged lett volna segíteni a bajbajutottakon és a túlélőket kimenteni, de te féltél, hogy ha elmész otthonról, akkor betörnek hozzád és kirabolják a házadat, ezért nem mentél el segíteni a hívó szóra, hanem otthon maradtál.
Az ember szégyenkezve bólintott.
“Ez egy hatalmas lehetőség volt, hogy száz és száz ember életét megmentsd, a város összes életben maradt lakója tisztelt volna téged.” - mondta az angyal.
“És emlékszel arra az asszonyra, arra a fekete hajú nőre, aki neked annyira tetszett? Nem hasonlított egyik nőre sem, akikkel korábban, vagy későbbi életedben találkoztál, de azt gondoltad, hogy sose menne férjhez egy olyan emberhez,mint te, féltél, hogy elutasít, és elmentél mellette.
Az ember újra bólintott, de már sírt.
“Igen barátom, - mondta az angyal - ő a feleséged lett volna, vele sok gyermeket neveltetek volna, vele igazán boldogságban éltél volna egész életedben.

- Hasonló lehetőségek mindannyiunknak adódnak az életében, de gyakran, ehhez a történetbeli emberhez hasonlóan,mi is megengedjük, hogy a félelem felülkerekedjen rajtunk, és megzavarjon bennünket, hogy éljünk a lehetőségekkel.
Mi nem megyünk oda másokhoz, mert félünk az elutasítástól, mi nem beszélünk az érzéseinkről, mert félünk, hogy kinevetnek bennünket, és nem bízzuk rá magunkat más emberre, mert félünk a fájdalomtól, ha elveszítjük.
De még nincs veszve semmi. Mi még életben vagyunk. Elkezdhetjük kihasználni az előttünk álló lehetőségeket. Mi elkezdhetünk létrehozni lehetőségeket saját magunk számára.

HozzászólásokSzuper!

Ez csúcs! Örülök, imádom ezeket a történéseket!!! :) Jó munkát! Pussz!Kedves Tímea!

Majd egyszer biztos hogy fogok írni valamiről,nem csak beszélgetek,de úgy érzem magam itt köztetek mint azok a gyerekek akik lekuporodnak a nagymama mellé,és hallgatják a mesét.Ez olyan jó nekem....Tulajdonképpen egy jó ideje már "ismerem" a titkot,a vonzás törvényét,de igazából most kezdem érteni.Persze ehhez kelletek Ti,mert sok a kérdés(szerintem mindenkiben)és itt biztos hogy találok választ.Mint ahogy ma is.Egyébként megfogadtam az olvasottakat!A napokban olyan sokat gondoltam egy barátomra akivel kb.egy éve nem beszéltem,szerettem volna felhívni,de nem mertem.Ebből kiderül hogy egykor sokat jelentett nekem:-))Ma pont összefutottunk bár autóval voltunk.Hát én felhívtam...Most nagyon jól érzem magam ettől,mert dehogy utasított el..Mármint barátilag...
Húha!Mennem kell dolgozni.
Köszönet mindenért!!UII:

Pl. Ezt a kis történetet a neten találtam, és nagyon megtetszett, ezért gondoltam, hogy beírom ide, hátha valakinek a javára válik :) És bejött! :D:)

Zsuzsi! Tiszta szívből örülök neked!!! :) Egy dologra jöttem rá, - bárki, bármit mondott, tett, vagy akár csak gondolt rólam, az életemről, bármiről, ami egy kicsit is rólam szól -, hogy sohasem adom fel az álmaimat!!! SOHA! :) Azok az "enyémek"!!! Azok tesznek boldoggá!! :D S a legjobb, hogy itt megnyilvánulhatok, és tudom, érzem, hogy itt szeretnek!!! :) És még hasznára is válik, amiket itt irsogálok! :D Ez csodálatos!!! Szeretlek titeket!!! :)))) UI: Szerintem te is értékes információkkal szolgálnál nekünk, én szívesen fogadnám írásaidat! Csodás napot!!! Szia!:-)

Én meg azt gondoltam hogy egyedül vagyok ezzel.....Lassan már ott tartottam hogy elképzelni sem mertem semmit,nehogy csalódás legyen a vége.Talán ez a kis történet billentett ki,mert azért valamennyire dolgoztam magamon.Bár nem nagyon szólalok meg:-),de azért mindennap itt vagyok köztetek,és örülök nagyon mert sokat tanulok Tőletek!
További szép napo Neked,és mindenkinek!Örülök...

...hogy segített! Nekem is! :) Kitartás! Tegnap este volt egy klassz dokumentum film John Lenon-ról és az IMAGINE-ről! :))) Valami fantasztikus volt, olyan jó érzéseket keltett bennem, s visszakaptam az álmaimat - amikről már kezdtem lemondani! :) Azóta még jobban szeretem ezt a dalt, feltölt! Nem hagyom, hogy befolyásoljanak a negatív dolgok!!! De ha mégis, akkor igyekszem mindent megtenni, hogy hamar elűzzem őket! :D Annyi segítség van, könyv, zene, 1 jó barát, séta a friss levegőn, torna, jóga...stb. "Kérjetek és adatik!!!" :D
KÉPZELD EL!!! (Én ezt teszem! Látom magam és a többi embert boldogan, bőségben, szeretetben...stb. + amit szeretnék, és tudom, hogy szépen lassan minden megvalósul az életemben!!! Bármi történik, erre gondolok, és máris jól érzem magam!) CSODÁS NAPOT NEKTEK!!!Kedves Tímea!

Ez a történet most nagy on "eltalált",pont ilyen mindentől félős periódusban vagyok.Köszönöm hogy leírtad nekünk.Nagyon tanulságos,legalábbis nekem mindenképpen!Sokat segített most ez a pár sor!Köszönet érte!:-)))
Szép napot mindenkinek!