Teremtsd meg a Jó Szerencsédet

Teremtsd meg a Jó SzerencsédetBizony sokan vagyunk, akik szeretnénk igazán szerencsések lenni. Gyakran hajtogatjuk is, hogy milyen nagyszerű volna, ha mi is ugyanolyan szerencsések lennénk, mint azok, akiknek az élete minden nap örömteli és boldog, akiket bőséges gazdagság vesz körül, vagy akik csodálatos párkapcsolatban élnek.
Azt gondoljuk, hogy a Jó Szerencse olyan valami, ami vagy ránk talál, vagy nem. Amihez jó helyen kell lenni jó időben, vagy valami hasonló. Ez azonban tévedés! A Jó Szerencse ugyanis teremthető és állandósítható! Csupán van néhány szempont, melyeket érdemes figyelembe vennünk minden áldott pillanatban ahhoz, hogy ránk találjon, sőt, nem csak hogy ránk találjon, hanem tartósan – akár örökre – mellettünk is maradjon.
Az első ilyen szempont az, hogy a szerencsének két fajtája létezik: a vakszerencse és a Jó szerencse. A vakszerencse az, amiben a legtöbben bízunk akkor, amikor például kitöltünk egy lottó szelvényt. A vakszerencse nem tőlünk függ. A véletlenre bízzuk azt, így nem is lehet tartós, ha esetleg mégis ránk talál, a következő pillanatban már talán tovább is áll, és mi ugyanott maradunk, ahol előtte is voltunk. Gondoljunk csak azokra a lottó nyertesekre, akik rövid idő alatt a teljes nyereményüket elvesztették, vagy felélték és visszakerültek ugyanarra az életszínvonalra, amiben addig is éltek. A Jó Szerencsét azonban mi magunk idézzük elő, ezért örökre velünk is marad.
Ahogy már említettem, sokan vagyunk olyanok, akik szeretnénk szerencsések lenni. De csak nagyon kevesen vagyunk olyanok, akik hajlandóak is vagyunk tenni, változni is ezért a szerencséért. Pedig a Jó Szerencse nem követel tőlünk olyan dolgot, ami számunkra tartós kényelmetlenséggel és kellemetlenséggel járna. Mindig csak annyi változásra és fejlődésre inspirál bennünket, amennyi éppen elég a továbblépéshez és még éppen élvezetes és örömöt okoz.
Ahhoz, hogy megtapasztaljuk a Jó Szerencsét, olykor szükség van arra, hogy megváltoztassuk a körülményeinket. Ha még ma sem mondhatod el magadról, hogy Jó Szerencse ért, az talán azért lehet, mert még mindig a megszokott körülményeid között élsz, és azokhoz ragaszkodsz. Hagyjunk fel a ragaszkodással és lássunk neki az új körülmények megteremtéséhez. Dobjuk el minden korábbi hitünket és meggyőződésünket. Selejtezzünk ki minden régi, már alig használatos tárgyat az otthonunkból, szórjuk ki az alig hordott ruhákat a szekrényünkből, rendezzük át a lakhelyünket, vagy tegyünk bármi mást, ami arra irányul, hogy megváltoztassuk a körülményeinket.
Amikor rátalálunk a Jó Szerencsénk számára kedvező körülményekre, vagy előidézzük azokat, az nem jelenti azt, hogy elegendő lesz csupán a saját javunkra munkálkodnunk. Előfordulhat, hogy olyan tevékenység lesz a következő lépés Jó Szerencsénk megteremtéséhez, mellyel mások boldogulását is szolgáljuk. Ez nem azt jelenti, hogy áldozatokat kell hoznunk. Ez csupán azt jelenti, hogy bizonyos helyzetekben saját boldogulásunk előidézője éppen az, ha őszinte szívvel segítünk hozzá másokat is a boldogulásukhoz.
Ha halogatjuk körülményeink megváltoztatását és az új feltételek megteremtését, akkor talán sohasem fogunk rátalálni a Jó Szerencsére. Még ha nem is találjuk könnyűnek a feladatot, akkor is lássunk neki még ma. Kezdjük el bármilyen aprósággal! Mondjuk, tegyünk rendet az íróasztalunkon, vagy valami hasonló. Csak kezdjük el most!
Van, hogy az igazi Jó Szerencse a látszólag megfelelő körülmények között sem mutatkozik meg. Nézzünk utána a látszólag jelentéktelen, de elengedhetetlen feltételeknek, melyek a részletekben rejlenek. Meglehet, hogy valami apróság elkerülte a figyelmünket. Valami, ami azonban elengedhetetlen ahhoz, hogy a Jó Szerencse megérkezzen az életünkbe. Mint amikor szeretnénk elindulni az autóval, de elfelejtjük kiengedni a kéziféket…
Azoknak, akik csak a vakszerencsében bíznak, a feltételek megteremtése lehetetlen feladatnak tűnik. Fogalmuk sincs, hogyan kezdhetnének hozzá, és igazából nem is bíznak abban, hogy bármilyen változtatás előidézhetné a szerencséjüket. Azok, akik megteremtik a szükségesnek vélt feltételeket, nem aggódnak a körülmények miatt. Tökéletes és teljes bennük a bizalom, és pontosan tisztában vannak azzal, hogy Jó Szerencséjük már ott kopogtat életük ajtaján.
A Jó Szerencsével nem lehet kereskedni. Maga a végeredmény nem vásárolható meg, ne is bízzunk abban, aki felkínálja nekünk. Meglehet, hogy szükségünk lesz eszközökre, vagy új tudásra a Jó Szerencsénk megteremtéséhez. Tudni fogjuk, ha így van, mint ahogy azt is tudni fogjuk, mennyit ér nekünk valójában az az eszköz, vagy tudás. És ha úgy ítéljük meg, valóban ez az, amire szükségünk van, fizessünk is érte bátran. De magát a végeredményt nem vehetjük meg. Nem úszhatjuk meg a tanulást és a fejlődést, annál is inkább, mivel a fejlődésben rejlik az igazi öröm, és nem magában a végeredményben. Megvehetjük a végeredményt, de sosem fogjuk igazán a magunkénak érezni, így becsülni és értékelni sem fogjuk igazán. Ennél fogva elkerül bennünket az önfeledt öröm is, amit akkor éreztünk volna, amikor látjuk megteremtődni saját ténykedésünk hozományaként.
Miután megtettünk minden tőlünk telhetőt, legyünk türelemmel és ne adjuk föl. Bízzunk abban, hogy szerencsénk lesz. Nem lehet másképp! Ha minden tőlünk telhetőt megtettünk a Jó Szerencse képtelen lesz arra, hogy cserbenhagyjon bennünket. Nem teheti meg, mert nem ez a természete! Csak bízzunk türelemmel, és meg fog érkezni.
Megcsinálni a Jó Szerencsénket nem jelent mást, mint előkészíteni az alkalom számára a megfelelő körülményeket. Az alkalomnak azonban semmi köze nincs a szerencséhez, vagy a véletlenhez: az alkalom mindig adott. Az alkalom mindig Itt és Most van! Csak a megfelelő körülményekre vár!
A Jó Szerencse egyedül rajtunk múlik!
Ha holnap neki látsz, Te magad is megcsinálhatod a Jó Szerencsédet.

És ha szeretnél elolvasni egy csodálatos történetet a Jó Szerencséről, meleg szívvel ajánlom Neked azt a kis könyvecskét, mely ezt az írást is inspirálta:
Fernando Trías de Bes – Álex Rovira Celma: A Jó Szerencse áradása. M-érték Kiadó, 2005.

HozzászólásokDrága Zorba Barátom! :)

Hát, igen! :) Talán nem véletlen, hogy éppen egymás után íródtak! :)
Köszönöm a hozzászólásaidat és a jókívánságokat! :)
Békés, Boldog, Szeretetteljes Ünnepeket kívánok Nektek! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlÁlmok Keresője!

Egybe olvasgatom legutóbbi két cikkedet...Számomra egymásból következőek, és egymást erősítőek...

Minden olvasásnál, újabb és újabb mozaikok kerülnek elő tudatom rejtett zugaiból...
Sokat tanultam közvetítéseidből és általuk... ezért nagyon Hálás Vagyok!!!
Van még mit megértenem... Írni is tudni kell!

BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK NEKED ÉS EGÉSZ CSALÁDODNAK!!! ÁLDOTT LEGYEN MINDEN LÉNY AZ UNIVERZUMBAN!!!

Meghajlok a Bennetek Élő Tudatosság Előtt!!!

Baráti Szeretettel.

zorbaSzerencse Teremtés

SzerElem Szerződés,

SzerEtet Kettőzés,

Szerencse Töltődés,

Szer-Én-ke Fejlődés.

BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDENKINEK AZ UNIVERZUMBAN!!!

Meghajlok a Bennetek Élő Tudatosság Előtt!!!

Baráti Szeretettel.

zorbaKedves Khadidzsa! :)

Természetesen fontos, hogy az ember minek érzi magát: szerencsésnek-e, avagy sem.
Azt hiszem talán benne is van az írásban, hogy aki megteremti a megfelelő körülményket, az szerencsésnek is érzi magát, és nem aggódik. :)
A legtöbb embernek eléggé nehezére esik szerencsésnek éreznie magát akkor, ha nem megfelelőek a körülmények, akár tudatában van ennek, akár mincs. És ahogy írod: a belső hang mindig figyelmeztet, hogy rendben vannak-e a körülmények, vagy van még, ami elkerülte a figyelmünket. :)
Köszönöm a hozzászólásodat! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlDrága Ágicám! :)

Jó Szerencsére fel! :)
Ez tetszik! :)
Köszönöm! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlKedves Álomkereső!

Szerintem az is fontos, hogy ki minek érzi magát: szerencsésnek, kevésbé szerencsésnek vagy netán szerencsétlennek. Én mindig szerencsésnek éreztem magam, ennek ellenére lottót kb.10-szer vettem akkor sem akartam nyerni, csak próbálgattam a számaim szerencséjét. Mindig akkor jöttek a lehetőségek amikor szükségem volt rájuk és azt mondtam milyen szerencsés vagyok. Ma már azt gondolom mindenki kap lehetőséget. Szerencsés az aki észreveszi a lehetőséget ami mellett esetleg sokan elmennek és az veszi észre, aki hallgat a belső hangjára a megérzésére. Ha jön a lehetőség többen azt nézik az miért nem jó nekik és nem azt hogy miért jó, így elmennek a "szerencséjük" mellett.

Köszönöm: KhadidzsaDrága Álomkeresőm...

Mint minden írásod,ez is megerősit abban , hogy jó úton haladok !Jó tanítványod vagyok....Jó szercsére fel !A körülmény adott...az alkalom meg itt, és most van. Ez így igaz , számomra is.
Köszönöm!!! Szeretettel ölel: ágica