Részlet: F. E. Eckard Strohm: Atlantisz angyalai c. könyvből

"És Isten megteremtette az angyalokat-
Erőt az Erejéből -
Fényt a Fényből" (Atlantiszi Teremtés könyve)

Egyáltalán, kik is az angyalok? Az angyal szó (angolul: angel, latinul: angelus) eredetileg atlantiszi szóösszetétel: "Ang": élet (az egyiptomi szimbólum, az Ankh - az élet kulcsa - szintén innen ered), az "El": Isten fénye. Szabad fordításban tehát "Élő Istenfény", vagy "Életet adó isteni Fény". Gyermekkorunkból még emlékszünk az angyalokra. Ki ne ismerné azt a képet a hálószobában az őrangyalról, aki egy erős sodrású patakon segíti át a gyerekeket. Ki ne hallotta volna még a mondást egy-egy veszélyes helyzetből szerencsésen kikerülve: "Megvédett az őrangyalod". Ennek ellenére legtöbben a káprázatos mesebirodalom képzeletvilágába száműzték őket.
Tényleg léteznek angyalok? A Bibliában lépten-nyomon olvashatunk róluk, emberek közötti megjelenésükről, és nem csak szeretetreméltó lényekként hanem gyakran Isten harcos, félelmetes, hatalmas küldötteiként ábrázolva.

Első pillanatban zavarba ejtő lehet az angyalok sokfélesége: Szerafimok, Kerubok, Ofanimok, Irinek, Trónok, Quddisinek, Uralmak, Hercegségek, Angyalok, Arkangyalok.
Kezdjük a Szerafimokkal, a szeretet angyalaival, ők képezik a legfelsőbb angyalcsoportot. A Szerafim a héber seraph szóból ered, jelentése: égni. A forrón lángoló emberi szeretetnél, csak az isteni szeretet lángja lehet nagyobb. Nincs ennél nagyobb és hatalmasabb erő, ezért állnak a Szerafimok legközelebb Istenhez.
A Kerubok, "Isten lovasai", az Ő akaratát közvetítik minden síkon. Ők a Bölcsesség angyalai és a Mennyek Küszöbének Őrei.
Az Elohimok, a Hazavezető angyalok, gondoskodnak az emberi lelkekről haláluk után.
A Quddisin szentet jelent. Azokat az angyalokat hívják így, akiknaek Isten dícsőítése a feladatuk, a "Szent, Szent, Szent" kikiáltásaikkal.
A Trónok Isten szellemi törvényeinek képviselői.
Az Irinek a Mennyek Őrzői.
Az Ofanim jelentése: kerék. Az Ofanimok hídként szolgálnak az angyalok és az emberek között, összekötve az Eget (az isteni szintet) és a Földet (az anyagi szintet). Azokat az angyaloknak akiknek el-re végződik a nevük szükségük van egy Ofanimra, hogy a földi világunkban kifejthessék az erejüket. Az Ofanimok befolyásolják a "kerekeinket": a csakráinkat.
Az angyalok osztályozása erejük és a feladatkörük szerint Uralmakra, Hercegségekre, és Birodalmakra tagolódik. Az angyalok között különleges helyet foglalnak el az őrangyalok. Legfőbb hercegük Szandalfon. Nem felénk közeledő halk léptekre emlékeztet ez a név?
Az őrangyaloknak különleges szabályokat kell betartaniuk velünk, emberekkel szemben. Nem szabad mögöttünk állniuk, fejünk tetejére pillantaniuk, mert ezáltal megzavarhatnák a lelkünkre ható isteni kapcsolat igaz és jó befolyását. Az őrangyalok csak szemből, oldalról, vagy fentről közelíthetnek hozzánk, illetve Isten különleges engedélyével mögöttünk is állhatnak. Sötét erő jelenlétére utal, ha egy szellemi lény hátulról közelít. A hátborzongás figyelmeztető jel lehet.

Az angyalok mint erők, semmiféle formával nem rendelkeznek. Fénylények. Ha látni szeretnénk őket az olyan, mintha a Napba néznénk: a fényüket látjuk, de valódi alakjukat nem. Hogy tetszésünket elnyerjék, alakot ölthetnek, vagy visszatükrözhetnek egy olyan képet, amit a tudatalattinkból halásznak elő. Az őrangyalok olyannak fognak mutatkozni, amilyennek az ember elképzeli.

Aki többet szeretne megtudni az angyalokról, hát bizony érdemes kézbe vennie a könyvet.
Én egy ill. kettő angyalmeditáció alkalmával láttam először egy fekete, majd egy szőke hajú női arcot, mert nagyon szerettem volna látni az őrangyalaim, de testet nem láttam, mikor olvastam a könyvet egyből megértettem miért nem láttam alakot csak arcot.

Hozzászólások21:21

atlantiszi
Kedves erricca!
Én évek óta, már nem is tudom,hogy hány éve minden nap önkénytelenül nézek rá az órára 21:21 perckor!!Szó szerint már az agyamra megy,hogy nem kapok erre megfelelő választ semkitől.Biztos vagyok benne,hogy van jelentése,de a fent olvasottak számomra nem voltak kielégítőek...tényleg csak ennyi volna:maradjak meg a hitemben?Szerintem ez már túlmutat ezen.Nincs rá semmi más magyarázat?
Előre is köszönöm!Kedves erricca

Egyetertek!

Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát!

Biztosan van ilyen is, de ez butaság, elöbb az ismereteket kellene összegyűjteni, ha tudatában van valaki azzal mit csinál akkor, nincs benne rossz, attól, hogy valamivel kapcsolatban tágul az ember ismerete az nem rossz.
Mosollyal teli szép napokat kívánok!

„Azért szeretni, hogy szeressenek, emberi dolog,
de, aki magáért a szeretetért szeret, angyallal ér fel.”

ErikaRemelem,...

...nem ertesz felre,amit te itt elmondtal magadrol,azt en elfogadom,es toled fuggetlenul,ami eszembejut,elmondom.Ezen az oldalon is olvastam,hogy egy asztaltancoltatas utan,kivancsisagbol vki elkezdett angyalbangyalkazni,szoval...akar igaz,akar nem,otletnek is rossz.

Isten aldasa kiserjen utadon!

Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát!

Bizonyára igazad van és lehet olyan is akit a kiváncsiság hajt bele bármibe, én nem ezek az emberek közé tartozom, talán azért nem is tartottam szem elött. Nekem nincs régre visszanyúló utam a spiritualitás megismerésében, májusban kezdtem tudatosan foglalkozni vele, azóta nagyon nagy utat tettem meg, sokat fejlődtem, ezt magam is érzem saját magamon. Tudatában vagyok, hogy erről az útról le lehet esni, ha rossz információt fogadok be, vagy akár nem vagyok elég elővigyázatos és a bukott angyalokkal lépek kapcsolatba stb... Vissza lehet mászni a helyes útra, de ez nagyon nagy munka, épp ezért tanácsos tudatosan óvatosnak lenni, védelmet kérni, és igen igazad van, ha Istenhez fordulunk, akkor nem érhet bennünket csalódás, mert Isten mindenkinek jót akar, szeret bennünket. (Azért megjegyzem az angyalok is, csupán a bukott angyalok nem.)

Kérdésedre, hogy elengedtem-e az apukám és nagymamám - igen elengedtem őket, nehéz volt de már megtettem.

Még annyit, régen is mindigis segítettem lelkileg annak ki rászorult, akkor még csak ösztönösen, mára már tudatosan, mert most már tudom ez a feladatom.
Mosollyal teli szép estét!

„Azért szeretni, hogy szeressenek, emberi dolog,
de, aki magáért a szeretetért szeret, angyallal ér fel.”

ErikaIgen erricca

Vannak meg csukott szemek es fulek,biztosan.De mindenki csak a sajat lelkifejlodeseert felelos.Ha tudsz segiteni masnak,hogy felfigyeljen,eszrevegye,meghallja,amit addig nem latott,hallott,tedd azt,ne tetovazz./Jakab 5/19-20/ Akaar a belso rendrakasba is besegithetsz.
Az angyalokkal valo csodas talalkozasra vezethet a kivancsisag is,nem csak a hit.Na meg az irigyseg,ha neki sikerult,en is megprobalom,cimmel.

A veled tortenteket nem kell megmagyarazni,koszonom,hogy megosztottad a tapasztalataidat velem/velunk.Egy kerdes,de nem muszaly valaszolni.Az apukad es a mamad,elengedted mar oket?

Szeretettel,
felebaratIgazad van Felebarát!

De azt azért még hozzátenném, hogy sajnos még sokan vannak kik csukott szemmel és füllel járnak és nem csak a külső dolgokat nem veszik észre, de saját magukban zajlókat sem. Valamilyen szinten mindenki hisz valamiben, van aki a jóban, van aki a rosszban, ez attól függ a lelke mennyire fejlett, és mennyire hagyja, hogy az egoja uralkodjon rajta. Ahol a belső értékek elnyomásban vannak az ego által, ott tud hatalomra lépni a félelem, a káosz és a többi. Végülis erre céloztam, ezek azok az emberek akik biztosan nem fognak az angyalok felé kitárulkozni, kapcsolatot teremteni velük.

Engedd meg tegnapi személyes élményem megírjam neked. Két hetente hétfőn esténként találkozunk néhányan akik egy civil egyesület tagjai vagyunk, és beszélgetéssel és meditációval töltjük ezt az estét. Ez így történt tegnap is, mikor beszélgettünk egyszercsak a tagok közül ketten is megjegyezték, hárman vigyáznak rám, ott állnak mellettem, amit én ugyan nem láttam, de érezni nagyon erősen éreztem, egyikük az apukám, a másik a mamám volt, a harmadik pedig egy angyal. Nem tudom megmagyarázni miért vagyok benne biztos, de érzem, hogy ők voltak, jöttek és vigyáztak rám. Nagyon nagy biztosnságban éreztem magam, nemcsak ezután, már elötte is, de jó volt tudni, hogy velem vannak.
Mosolygós szép napot!

„Azért szeretni, hogy szeressenek, emberi dolog,
de, aki magáért a szeretetért szeret, angyallal ér fel.”

ErikaErricca

Lelke mindenkinek van,ugye?
A hit,a lelek hangja.
Ahol rend van,ott a lelek is megszolal,ill. hallani a hangjat.
Ahol felelem,rendetlenseg,zurzavar,kaosz uralkodik,ott valoban nem lehet" etetni",taplalni.Eloszor rendet kell tenni.
Csak ezutan lesz fogekony az ember a lelke szavara.

Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát!

Igen sajnos van ilyen, én tudok, aki elzárkozik és hangoztatja, hogy őt ne etessék semmiféle Isten hittel mert az kamu, Isten nem létezik és stb. Itt az egyik kollegámra céloztam. Ő teljesen felháborodik és majdnem, hogy tombol, ha bárki ilyesmiről próbál vele beszélni, de 1 másik illető kivel szerettem volna elolvastatni az Isteni mágiát, ami azért nagyon hasonlít a Titok-ra, nem bírta végig olvasni, visszaadta azzal, hogy hülyeség, de a barátnőm a Titok könyvet akarta a férjével elolvastatni, és majdnem hozzávágta, hogy minek olvas ilyen baromságokat. Folytathatnám. Szerinted ők hívők? Egyáltalán nem, ha valaki, valaha, valamilyen vallási hittel rendelkezett is, de valami oknál fogva nem gyakorolja, az csak akkor fogja újból elővenni, ha valami nagy trauma éri. Ha valaki nem gyakorolja a hitét, pedig esetleg családi kötelékei megadták ezt a lehetőséget neki, akkor az nagy valószínűséggel, nem kapott semmi pluszt a hittől, valószínű nem az a legmegfelőbb számára, de idővel biztosan rátalál arra, amire ő vágyik.
Mosollyal teli szép napot!

„Azért szeretni, hogy szeressenek, emberi dolog,
de, aki magáért a szeretetért szeret, angyallal ér fel.”

ErikaErricca

Ki a hitetlen?
Aki nem gyakorolja a hitet az mar hitetlen?
Aki nem gyakorolja a hitet,miert,mi okbol nem gyakorolja?
Aki nem gyakorolja hitet, um. nem hisz Isten leteben,nem erdeklodhet pl.az angyalokrol?
Van ma olyan ember,akit ne erdekelne a spiritualitas, a csodas gyogyulasok,a csodas megmenekulesek, stb?
Van ,akinek ne keltene fel az erdeklodeset a Titok?
Van-e olyan ember,akit ha nagy baj er,nem Istenhez fohaszkodik segitsegert, vmilyen formaban?
...
Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát!

Szerinted, ha valaki hitetlen, vagy akár csak nem gyakorolja hitét, az valaha is fog foglalkozni angyalokkal? Szerintem nem. Ha valaki a hitét nem gyakorolja, még csak egy kicsit sem, az majdnem egyenrangú a hitetlenekkel, de az nem is fog angyalokkal foglalkozni sem, mert biztosan más irányba terelődik a hite.
Mosolygós napocskát!

„Azért szeretni, hogy szeressenek, emberi dolog,
de, aki magáért a szeretetért szeret, angyallal ér fel.”

ErikaOrulok...

...annak,hogy a kiindulopontban megegyezik a velemenyunk!
A kerdesre a konyvben van-e vmilyen valasz segitseggyanant,mondjuk ugy a hituket nem gyakorloknak?

Koszonom,szeretettel,
felebaratKedves Felebarát!

Én csak magamból tudok kiindulni, de én mindig Istenen keresztül hívom az angyalokat. Isten segítségét kérem, és kérem, hogy ő küldje az angyalokat, nekem még mindig segített, de soha nem éltem ezzel vissza. Mint már írtam előzőleg, ők nem dönthetnek helyettem, a megfelelő döntéseket nekem kell meghoznom, nem háríthatom az angyalokra.

Szerintem segíthet-e valami ami által megkülönböztethetjük, jó-e avagy rossz azaz angyal mellyel kapcsolatba akarunk kerülni? Igazából én még nem találkoztam a rossz angyalok közül eggyel sem, mert Mihály arkangyal védelmét minden esetben kérem, amellett, hogy Istenen keresztül kérek, de biztos vagyok benne, ha rossz angyal közeledne megérezném.
Mosollyal teli szép napot kívánok!

„Azért szeretni, hogy szeressenek, emberi dolog,
de, aki magáért a szeretetért szeret, angyallal ér fel.”

ErikaIgen erricca

Az jo lenne,ha mindenki,aki angyalokkal akar foglalkozni,elobb olvasgatna errol-arrol.
Az en meggyozodesem,hogy nem kell foglalkozni veluk kulonoskepp,mert ha kerjuk Istent, O mindig a megfelelo segitseget kuldi.Es nem az angyalkara kell figyelnunk,hanem a hozott uzenetre.

Szerinted van,ami segithet megkulonboztetni ,hogy jo v. rossz szandeku angyal latogatott meg minket,embereket?

Koszonom,szeretettel,
felebaratKedves Khadidzsa!

Igen a plusz jelentése az ismétlődő számoknál annyit jelent, hogy minél többször látod ugyanazt a számot, annál erősebb jelentőséggel bír az üzenet számodra.
Mosollyal teli szép napokat kívánok!

„Azért szeretni, hogy szeressenek, emberi dolog,
de, aki magáért a szeretetért szeret, angyallal ér fel.”

ErikaKedves Felebarát!

Ha valaki angyalokkal foglalkozik, biztos a lehető legtöbb információt begyűjti mielött kapcsolatba lép velük.

Nem árt tudni, hogy a roszzindulatú szellemlények mindig hátulról közelednek. Amennyiben kellemetlen érzésünk támad, szakítsuk meg az inkorporációt, majd hívjuk segítségül az őrangyalunkat. létezik egyfajta spirituális "rendőrség" is, akiket szintén segítségül hívhatunk, és ők azonnal beavatkoznak. Van egy olyan isteni törvény, amely szerint egy szellemlénynek az emberi lélek beleegyezése nélkül (karmikus okok miatt) tilos mind inkorporálódni, mind kárt okozni.

Az angyalok isteni eredetűek, szeretnek bennünket, és soha semmiben nem károsítanak meg minket.

Viszont soha nem szabad önmagunkat úgy félre vezetni, hogy az életünk valaki mástól függhessen. Egyébként, amint az angyalok észreveszik, hogy egy ember ki akarja használni őket, és nem hajlandó saját döntéseket hozni, azonnal megszakítanak vele minden kapcsolatot.

Még annyit, hogy én személyszerint ugyan sokat foglalkozok az angyalokkal, de ez Istent egyáltalán nem zárja ki az életemből. Sőt!
Mosollyal teli szép napokat kívánok!

„Azért szeretni, hogy szeressenek, emberi dolog,
de, aki magáért a szeretetért szeret, angyallal ér fel.”

ErikaKöszönöm erricca !

Igen, segítettél de azt gondoltam hogy az ismétlődő számoknak van valami + jelentősége. A 21 gyakran előfordul és amit írtál erről az is találó a mostani időszakomban.
Köszönöm, szép estét neked: KhadidzsaKoszonom erricca

Koszonom,hogy irtal errol a kevesbe ismert tortenetrol is.Mert bizony nem art tudni ,milyen angyal az,akit kedvenckent elfogadunk.Angyalbangyalkazni olyan izgalmas lehet, de talan nagyon veszelyes is, nem art ovatosnak lenni.
Remelem,mindenki,aki angyalokkal kivan tallizni,elolvassa ezt a konyvet,es elgondolkodik,hogy szukseges-e ilyen kapcsolatot letesitenie.
Nagyon hasznos izelitot kaptunk toled,koszonom szepen.

Szeretettel,
felebarat

Egyedul Isten segitsegere tamaszkodjatok!Kedves Khadidzsa!

Igen van jelentősége. Üzenet számodra pl 21:21-nél a 21es szám jelentését kell megnézni ez esetben a 21=Maradj meg hitetben, és légy bizalommal teli! Engedd, hogy a megerősítéseid támogassanak!
Egyébként nyugodtan írhatsz az angyali számok bloghoz is, mert azt is észreveszem és szívesen válaszolok, ha igényled, de persze az sem probléma, ha ide írsz. :-) Remélem tudtam segíteni.
Mosollyal teli szép napokat kívánok!

„Azért szeretni, hogy szeressenek, emberi dolog,
de, aki magáért a szeretetért szeret, angyallal ér fel.”

ErikaKedves Erika !

Én az angyali számokkal kapcsolatban szeretnék kérdezni. Tudom az egy másik blog, de itt most nagyobb a nyüzsgés. Az utóbbi hónapokban kijelzős órán, telefonon gyakran látok duppla számokat pl: 21:21, 18:18 stb, szinte naponta. Van ennek valami jelentősége? Ha nem okoz gondot szeretném, ha írnál erről.
Szeretettel: KhadidzsaKedves Felebarát!

Íme az igéretem!

A hagyomány szerint Isten első angyala Satanael volt. Nevének jelentése: "Isten angyala". Őt ruházta fel Isten a legnagyobb hatalommal, és az összes angyal feljebbvalójaként, hercegi rangot adományozott neki. Az angyalok nevében az "el" végződés arra utal, hogy ők mindennél és mindenkinél közelebb állnak Istenhez. Satanael volt egyben az első arkangyal is. Amikor Isten az embereket megteremtette, az angyalokat bízta meg azzal, hogy szolgálják őket. Satanael azonban megtagadta az engedelmességet. Úgy gondolta, hogy az mberek alacsonyabbrendű lények nála, és ezért nem tisztelhette őket. Felbújtotta az angyalokat, hogy forduljanak el Istentől, és őt imádják urukként... ...Satanael a Földre száműzetett. Ezt követően nevének "el" végződésétől megfosztották, s ettől kezdve viseli a Sátán nevet. Gyakran nevezik Lucifernek is, nevének jelentése "Fényhozó", a Fény követe", amely származására utal.

Nos, ha tényleg felkeltettem érdeklődésed, akkor talán nem ártana kezedbe venned ezt a könyvet. :-)
Mosolygós napokat kívánok!

„Azért szeretni, hogy szeressenek, emberi dolog,
de, aki magáért a szeretetért szeret, angyallal ér fel.”

ErikaOké túl tárgyaltuk!

Az én környezetemben viszont rosszabb az értelmezése, de nem feltétlen sértő. Hajlítható abba az irányba is merre Te hivatkozol rá, de nem igazán így szoktuk értelmezni első hallásra, persze szükséges még hozzá a szövegkörnyezet is, mert az is befolyásolja. Viszont most befejezem, mert nem érem el a buszom. Majd igéretemhez hűen remélhetőleg este már megkapod a választ.
Mosolygós napocskát!

„Azért szeretni, hogy szeressenek, emberi dolog,
de, aki magáért a szeretetért szeret, angyallal ér fel.”

ErikaMegkovetlek!

Te kis huncut!

Szeretettel,
felebarat

A kis hamis kifejezest, akkor is hasznaljak(felenk),mikor vkirol kiderul,hogy pl. szeret huncutkodni.Háááááátttt?!

Annyira szerintem nem is mindegy, én inkább huncutkodni szeretek, semmint hamisnak lenni, az nem áll közel hozzám, de a humor a huncutság az inkább. Személyszerint én, érzek különbséget a két szó között. Na mindegy ezt hagyjuk. Majd figyeld, szerintem estefelé már meg lesz a neked szánt részlet, hacsak valami váratlan dolog közbe nem szól.
Továbbra is legyen mosollyal teli szép a napod!

„Azért szeretni, hogy szeressenek, emberi dolog,
de, aki magáért a szeretetért szeret, angyallal ér fel.”

ErikaKis hamis, vagy...

...huncut,mindegy! Igy pont jo vagy!
Varom a reszletet!
Koszonom,
szeretettel,
felebaratKedves Felebarát!

Hamis? Áááááááááááá az nem! Inkább huncutkodó. :-)
Igérem fogok keresni benne ilyen részt neked, de most nem vagyok otthon könyv közelben.
Mosolygós szép napot!

„Azért szeretni, hogy szeressenek, emberi dolog,
de, aki magáért a szeretetért szeret, angyallal ér fel.”

ErikaErricca!

Te kis hamis!
AAA,dehogy baj! De igazan irhatnal egy reszletet,ezekrol is,igy fuszeresebb lesz a kostolo!
Nagyon koszonom,
szeretettel,
felebaratKedves Felebarát!

Tudom mire gondoltál. :-) Csak egy kicsit ki akartam ugratni a nyulat a bokorból. Ugye nem baj? :-) Említést tesz erről is, ill a bukott angyalokról, de nem ez a fő téma.
Mosollyal teli szép napot!

„Azért szeretni, hogy szeressenek, emberi dolog,
de, aki magáért a szeretetért szeret, angyallal ér fel.”

ErikaNeked is BUEK,kedves erricca!

Ugy ertem a "rosszcsont" angyalokrol is ir?
Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát!

BÚÉK! Rég láttalak!
Végülis a te fordításod is jó. A könyv nagyon sok érdekes dolgot tartalmaz, ez csak egy nagyon rövid részlet belőle. Angyalok tulajdonságait ismertetve stb...
Mosollyal teli szép napot!

„Azért szeretni, hogy szeressenek, emberi dolog,
de, aki magáért a szeretetért szeret, angyallal ér fel.”

Erika