Hálámat szeretném kifejezni

hála kifejezésSziasztok Secretesek!

Életem egyik legjobb dolga történt ma velem, és ez három társunknak köszönhető.

És nézzétek el, ha nem érthető. Egyrészt, mert vannak közöttetek olyanok, akik nem ismerik a történet lényegét, de ezt nem szeretném kiteregetni, másrészt mert küszködöm a könnyeimmel, amíg ezt írom.

Az utóbbi két hónap nagyon nehéz volt a számomra minden téren. Anyagilag és lelkileg egyaránt. Nem panaszkodtam és nem kértem. Nem csak nekem volt nehéz, de a gyerekeimnek is, akik nem igazán értették, hogy miről is van szó, miért van mindaz, ami van. Hiszen ők még gyerekek….. De tűrtek és nem bántottak, sőt, vigaszt igazából ők nyújtottak nekem. Nyugalom, béke a kis lelkükben akkor volt, amikor óvodában és iskolában voltak, és ott is maximálisan teljesítettek….
Egy részlete a dolognak. Nem azért vagyok itthon, mert nem szeretnék dolgozni, de az Önkormányzatnál elutasították az álláspályázatomat, mondván, hogy négy gyerekkel nem tudnak alkalmazni.

Ekkor EDIT, aki közénk tartozik, levelekben és telefonon kért segítséget sokaktól a hátam mögött. Teszem hozzá, hogy semmit nem tudtam a dologról, olyannyira, hogy amikor ERCSIKE pozitív válasszal megkeresett, döbbenettel hallgattam a történetet. Segítségét nem fogadtam el, mondván, hogy nem tudnám viszonozni. Biztosított róla, hogy bármikor szívesen meghallgat, segít ha szeretném…. Hálával tartozom neki ezekért a szavakért….

Viszont nem történt semmi. Itthon semmi nem változott. Eltelt a karácsony és a szilveszter. Ismét öregebb lettem egy évvel…

Aztán ALFAJÁRÓval levelezve kibukott belőlem minden, amiért nem voltam, vagy nem akartam a Secreten lenni. Borítottam az asztalt. Megnyugtatott, hogy minden rendben lesz. Rengeteg ÖLELÉST KÜLDÖTT virtuálisan, amit nadon, nadon köszönök neki. Közben felvette a kapcsolatot ERYvel, aki azonnal ugrott a segélykiáltásra. Továbbra is leszögezem, hogy mindenki a hátam mögött intézkedett. Szóval Ery megírta a levelét az Önkormányzati Minisztériumnak is ettől a pillanattól beindult egy lavina. Az minisztérium az etyeki Önkormányzathoz fordult, akik azonnal itt teremtek, hoztak mindent, amire szükségünk volt. A Családsegítő Szolgálat munkatársa, aki a jóbarátom, szintén megmozgatott mindent, hétfőn még összeröffenésem van vele. Nem oldódott meg minden teljesen, de látom a fényt az alagút végén.

Mivel az Önkormányzattól a jegyző és az alpolgármester volt nálunk, biztosítottak róla, hogy csinálnak nekem helyet az Önkormányzatnál, mert hát az lenne a legkényelmesebb mindenkinek, ha dolgozni csak ide kellene bejárnom és nem máshova, hiszen akkor menetközben ki vigyáz a gyerekekre?

Nem kértem, mert szégyelltem, hogy ilyen helyzetbe kerülhet egy család. Nem kértem, mert aki kért a nevemben, azt is visszautasították. Nem kértem, mert a kéregetés nem a kenyerem, adni viszont adok.

Kaptam. Kaptam egy csomó megbecsülést ismeretlen emberektől, akik nem is gondolták volna, hogy mennyit segíthet egy kedves szó, vagy csak hogy megnézik a homlokom, mennyire vagyok lázas. Kaptam egy lehetőséget az élettől, amellyel azt gondolom, hogy maximálisan tudok élni. Ezt kaptam vadidegen emberektől.

És amit kaptam az itt megemlített három-négy embertől? Kedves szavakat, tőlük is megbecsülést, törődést, és hogy tudom, van aki tényleg segíteni akar másokon és nem csak fennhangon hangsúlyozza.

Hálás vagyok érte.
Hálával tartozom: EDITNEK
ERCSIKÉNEK
ALFAJÁRÓNAK
és nem utolsó sorban ERYNEK.

Hát így nézzetek fel erre a négy emberre.
Köszönöm nektek.

HozzászólásokÉdes Domcsi:-)

Kérlek ne haragudj,de nekem is megfordult a fejemben,hogy mondom Tikének:-)
Te megtetted helyettem,hisz csk Neked volt hozzá jogod.
Köszönöm.Mérhetetlenül szeretlekÉn pedig azért vagyok hálás, hogy a barátaim vagytok!

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryDrága Domcsi!

Egyáltalán nem haragszom, boldog vagyok , hisz tudom , jó helyre került a pénz.
Láttam a kislányt a TV-ben is.
Én azért nem utaltam oda, mert én a pénz a TE segítségedre kértem. Így beláthatod , hogy nem lett volna helyes tőlem.
Boldog vagyok , hogy nálatok rendeződik a dolog.

Itt is szeretném én is megköszönni mégegyszer mindenkinek , aki segítet.Hálás vagyok nektek.

Szerető öleléssel : Tike

Elérhető minden álom, ne add fel semmi áron.
Egyszer úgyis valóra válik, ha akarod , hogy valóra váljon !!!Drága Mindenki, aki segített

valamilyen formában. Akár szavakkal, akár pénzzel, akár tettekkel.
Mindenkinek köszönöm...

Drága Tike!

Hálás vagyok neked. Köszönök mindent....
És kérlek ne haragudjatok meg rám miatta, de......
Tudom, hogy nálam is nagyobb bajban vannak emberek. Tudom, hogy máshol más dolog miatt fontos a pénz. Amikor Tikével telefonon beszéltem, már akkor kértem, hogy a pici lánynak, akiről Evol is írt és aki a televízióban volt látható, annak adja a pénzt. Nem tette.

Én átutaltam ezt a pénzt a csöppségnek, hiszen az egészsége mindenekelőtt fontosabb..... És még mielőtt bárkinek a fejecskéjében megfordulna az a kósza gondolat, hogy más tollával ékeskedik, hát mindezt névtelenül tettem.
Kérek mindenkit, hogy bocsássa meg nekem. Tudom, hogy a gyerekeim és én kaptuk. De fájt a szívem, amikor olvastam róla. Velünk már minden rendben lesz.....
És ígérem, hogy bár nem tudom, hogy ki volt ebben részes, de mindenkinek valamilyen formában meghálálom a jóságát.

Köszönöm mégegyszer.....

Ölellek benneteketDomcsi:)))

Édes vagy:))))))))))))))

Köszönöm, hogy ezt érzed és örülök, hogy akkor sikeresen tudom ezt közvetíteni felétek, akiket nagyon szeretek:))))

Tudod minden vihar után felderül az égen a szivárvány! Igaz, ezt inkább viszálykodás esetén szoktam mondani másoknak...most nálad más a helyzet. Ilyenkor ezt szeretem mondani, hogy hiába borus most minden, a Nap mindig süt:)))

"A mély barátság olyan, mint a szívárvány! Ha a boldogság és könny megfelelő arányban vegyül, az eredmény egy színes híd lesz két szív között:)))"
Evelyn:)Drága Evelion!

Nos, akkor tudod, hogy miről írok. Tudod, hogy milyen nehéz segítséget kérni, mert szégyelled, hogy segítségre szorulsz. És azt is tudod te is és én is, hogy a nyújtott segítséget milyen nehéz elfogadni.

Remélem, tudod, hogy a tiszteletem a tiéd, mivel te is felneveltél egyedül három gyereket. És közben aki találkozik veled, csak jót és mosolyt kap tőled.)))))Kedves Belavadna!

Sajnálom, hogy te is ilyen helyzetben van.

Nem nehezebb nekem sem mint neked, csak más. Legalábbis másik irányból élem meg a dolgokat. Én jól éltem a férjeim mellett, de mióta egyedül vagyok azóta nehéz. Tudom, hogy vannak nálam rosszabb sorban élők is. Ezért nem is kértem, mert máshol még nagyobb a szükség. A volt férjem pedig külföldön él, így tudja fizetni a lakást. De igyekszünk eladni, mert egyedül nehéz a fenntartása. Nem is lett volna gond, ha nem üt be a "bomba". Addig elboldogultunk valahogy.

Tudod, egy anyának általában a gyerek az első. Én az enyémeknek még a föld alól is elő fogom teremteni a megélhetést. Ha beledöglök, akkor is. Mivel én nélkülöztem gyerekkoromba - anyám és apám alkoholista volt, aztán öngyilkos -, így megfogadtam, hogy mindent megadok a gyerekeimnek. És ehhez igyekszem tartani is magam.

Kereshetnék és lenne is jelentkező olyan pasira, aki eltartana, de az önálló életem már nem akarom feladni. Ezt pedig nem érti meg. Ilyen szinten kicsit másképp működök, mint sokan mások. Más örülne, ha találna maga mellé embert. Én örülök, ha egyedül vagyok.

Fel a fejjel, előtted a jövő, melyet a gondolataid irányítanak.
Igyekezz szemlélni a rosszban a jót. Én például most már tudom, hogy vannak emberek, akik nemcsak papolnak a szeretetről és segítségnyújtásról, hanem kéretlenül is megteszik azt.valóságosan...

...átérzem én is a nélkülözés minden velejáróját, voltam nagyon nehéz helyzetben, igaz "csak" 3 gyerekkel...de olyan érdekes volt, mert amikor dúlt a nélkülözés, én pl. nem bírtam enni egy falatot sem...azt éreztem, nem megy le a torkomon, mert minden falatot a gyermekeimtől eszem el...túl lehetett élni...igaz, nagyon lefogytam, de akkor az nem számított! Viszont voltak olyan napok, amikor már minden zsebet átnéztem, minden lehető üveget visszavittem...és amikor ez sem volt, édesanyáék, váratlanul betoppantak...volt burgonya, hagyma és száraztészta náluk...örömmel ugrottam a nyakukba, hogy "de jó, holnap tudok belőle főzni a gyerekeknek krumplis tésztát":)))) Én sem kértem...nem is akartam, hogy tudjanak róla, milyen helyzetben élünk.

Mindig ott a segítség, ahol a legnagyobb a szükség...és meg kell tanulni elfogadni is:))))

"A mély barátság olyan, mint a szívárvány! Ha a boldogság és könny megfelelő arányban vegyül, az eredmény egy színes híd lesz két szív között:)))"
Evelyn:)sajnos lassan természetes

sajnos lassan természetes ebben az országban,hogy az emberek zöme volt már/kerül hasonló helyzetbe,igy én is,akinek pedig csak 1 gyermeke van.tudod,ha az összes pénzemet odaadnám sem jutnának előrébb,de én sem tudok úgy új életet kezdeni és fenntartani,ha mindenem odaadom.szóval nagyon nehéz, s bár nem ismerem teljesen a körülményeidet valóban,e blogban lelki nehézségekről is beszéltél, ezért irtam,hogy a pénz nélkülözhetetlen, de nem gyógyir a léleknek.a gazd-i válságról szóló blogban pont ezért tettem föl 1 nyilvánvalóan hülye kérdést a ft-al kapcsolatan (még senki nem reagált rá)mert én is fizetem az exem lakásának fele hitelrészét,de ha megnő a törlesztő, nem fogom tudni, úgyhogy lövésem sincs hová mennek majd, ha a lakást el kell adni pluszban a kedvesem is gyötör,hogy adjam el,mert a tartásdijjal együtt nagyon sokat visz el. meg hát a múltat is le kéne zárni. anyailag és lelkileg egyaránt. hát ennyit rólam bár neked nyilvánvalóan sokkal rosszabb a helyzet. szerencse,hogy a volt férjed legalább a teljes lakhatásotokat fedezi, ha jól értem. kitartást kivánok neked a nehéz utadon.Szia Domcsi!

Én érzem esténként....
....voltam ilyen helyzetben.....
.....tudom, hogy kell a segítség....
Én is szeretlek áááám!!!!:)))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: ErySzia belavadna!

Nem kérek én senkitől. Sem tőletek, sem tőlük.
Nem ismered a hátteret, ezért nem is akarok magyarázkodni. Az első még egy túrórudit sem hajlandó venni a gyerekeinek, a második pedig fizeti a háztörlesztést. DE: a gyerekeikhez normálisak és számomra ez a fontos.
Amit pedig tudok, saját erőből megteszem. Azért, hogy egy picit jobb legyen számukra és több jusson, heti két alkalommal takarítok, és három másik gyerekre vigyázok. Az ebből kapott pénz nem sok, de több a semminél. Így jut mozira, cirkuszra, gyerekprogramra.
Ha nem romlott volna el a kazánunk, és nem lett volna csőtörésünk szinte egyben, akkor semmi probléma nem lenne.....
Nincs nekem lelki bajom, mert egyébként jól vagyok. És igazad van, a pénz arra nem gyógyír. DE ha napi szinte számolgatod a forintot, akkor ......
Voltál már ilyen helyzetben?szia domcsi

örülök a lehetőségednek, bár én nem voltam a segités részese. a pénz különben nem gyógyir a lelki bajokra. 4 gyerek eltartása és felnevelése nagy feladat. csa a saját példámból kiindulva -az exem mindig pénzért nyúz- te nem kérhetnél segitséget az xeidtől, v. em akarnak segiteni?mégiscsak az ő gyermekeikről van szó.:)

“Mindenik embernek a lelkében dal van,
És a saját lelkét hallja minden dalban.
És akinek szép a lelkében az ének,
Az hallja a mások énekét is szépnek”
(Babits Mihály)Drága Domcsikám:-))

Nagyon szeretlek ám:-))
Köszönöm...Mindekinek

küldök egy nagy ölelést, ha megengeditek.

És úgy néz ki, hogy lesz állásom a Családsegítő Szolgálatnál. Azt még nem tudom, hogy pontosan mikortól, de nyárig már biztos.
Mi ebben a poén? Hiszen én erről a területről írtam a szakdolgozatomat.... Gyerekvédelem.... Tikéék látták ám....
A jegyző pedig pörög ezerrel az ügyünkben.

Azt gondolom, hogy tényleg hálával tartozom mindenkinek, beleértve a jegyzőt is.

Meditálok esténként és nagyon sokat gondolok rátok. Remélem, hogy érzitek ti is....:)

:) :) :) :)

“Mindenik embernek a lelkében dal van,
És a saját lelkét hallja minden dalban.
És akinek szép a lelkében az ének,
Az hallja a mások énekét is szépnek”
(Babits Mihály):)))

"A mély barátság olyan, mint a szívárvány! Ha a boldogság és könny megfelelő arányban vegyül, az eredmény egy színes híd lesz két szív között:)))"
Evelyn:):):)

" Életünk minden pillanata kockázat,amelyet a szeretet vagy a félelem vezérel.Ha sikerül a tudatosságot elérni akkor ezek a pillanatok felismerésekben fognak megnyilvánulni.Így minden pillanatban új világok nyílnak meg.Merj kockáztatni."Drága Domcsi!

Nagyon szívesen tettem. Azóta is minden nap nagyon sokat gondolok Rátok.
Bizom benne , hogy minden rendben van!

Szerető ölelésem küldöm Neked és a gyerekeknek : Tike

Elérhető minden álom, ne add fel semmi áron.
Egyszer úgyis valóra válik, ha akarod , hogy valóra váljon !!!Kedves Belavadna!

Nem, a dolog nem kifejezetten a munkáról szólt. Az már csak "hab a tortán".
Elindulni elindult valami, a végét nem látom, de tudom már, hogy minden rendben lesz.Kaptam tőletek.....

Sokan nagyon nagy "merényletet" követtek el ellenem, amit mindenkinek nagyon-nagyon köszönök. Együtt sírtunk az asztalunknál a meghatódottságtól Tikével és Janival, akik kifejezetten miattam jöttek el Nagykanizsáról.
Hát köszönöm mindenkinek.
Azt, hogy még ezt hogyan, milyen formában hálálom meg, nem tudom. De ígérem, megteszem.....

Köszönjük a gyerekeimmel együtt .......

Ölelek mindenkit.
Domcsimostanában nincs kedvem

mostanában nincs kedvem irni, de sokat olvasom az oldalt. ha jól értem munkahely probléma, ha szabad érdeklődnöm, sikerrel megoldódott?Ez csodaszép! Nekem is

Ez csodaszép! Nekem is potyognak a könnyeim...Ez gyönyörű!

... igen.Drága Szildi!

Oké, oké, oké.

Viszont előző hozzászólásomban elírtam valamit, melyet sikerült most észrevennem és enyhe pírt csalt az arcomra....az ARANYOS VAGYOK helyett természetesen azt szántam, hogy ARANYOS VAGY ÉS ÉN HÁLÁS VAGYOK.....)))))))

Szóval bocsánat érte.

ÖlellekDrága Domcsi!

Csak tudd, bármikor itt vagyok, amikor csak kellek. Tudom néha még az utazás is gondot okoz,de hívhatsz is...Épp a minap olvastam egy könyvben, ( talán a Négy kérdés-ben, szívesen ajánlom mindenkinek!), hogy az igazi adás, önzetlen adás és szeretet az, amikor névtelenül adsz...azt javasolja : tégy jót mindennap vkivel, de névtelenül, különben nem érvényes a jótett....szóval inkább névtelenségben maradnék, nem kell ezt túl ragozni. Azzal segítek amivel tudok,s ha ezek történetesen a virágaim, az nekem is boldogság!
A lényeg,tudjátok, ha nem is hangoskodok, nem szítok tüzeket,végzem a dolgomat és vigyázó szemem időnként itt van....
puszi nektek!

Szeretettel:
SzildiDrága Szildi!

Köszönöm a felajánlást, de most nincs rá szükségünk. A nehezén túl vagyunk lelkileg és egyébként még az Elsősegély cseppjeidből mindig volt, hiszen azt csak vészhelyzetben használtuk. Tehát minden rendben. Tudod, hogy megyünk, ha kell.....

Aranyos vagyok és hálás vagyok neked is, hiszen ezelőtt a Hannánál te segítettél nekünk. Ezt is tudnia kell mindenkinek. Nem akarom senki nevét elhallgatni.....

Ölellek én is téged.Édes Edit, Ery, alfajáró, Domcsi: Mindenki:))

Magam is meghatódva és elérzékenyülve olvasom Domcsi blogját, és a hsz-eket.
Csodálatos. Köszönöm mindenkinek aki kicsit is hozzájárult hogy ez megvalósulhatott:) a mélységben még mindig munkálkodik az erő, ezt biztosan tudod, Domcsi.

És hogy Szildike Bach-virág esszenciái mekkora csodákat rejtenek? Noss az tudja meg, aki már fogyasztotta azokat. Én igen. És nem maradt el az eredmény.

Nagy közös Hála éneklő, Bőség teremtő Meditációra invitállak titeket is!:
V. Aranytíz utca, ARANYTÍZ Műv. Központba, január 26.-án, hétfő este 19 órakor, Bagdi Bellával:) aki az Agykontroll Fesztivál dalát énekli:))) , vagy a

Bőségteremtés éneklő, mantrikus, és szent módon:))
Mert a legjobb energia tisztítás az éneklés, a mantrázás, a szívből jövő hála kifejezésésével, és ráadásul kollektíve:)) olyan erős, hogy az Égig fog egyből elhallatszani:)

Energiatisztítás még a böjt, a gyertya, füstölő, Ima, a tiszta szeretet érzése, tudatmódosító szerek mellőzése / alkohol, gyógyszer, kábítószer, stb./

Igen. Igen. Igen. Élni jó:) És én IGENT mondok életemre.Drága Domcsi és többiek!

Nagyon rég óta nem volt időm benézni Secretfalvára...sajnálhatom is, amiből kimaradtunk...de egy biztos, ami múlik nem késő! Ha a virágaimmal tudok segíteni,akkor szólj!Domcsi, bármikor örömmel küldöm a piciknek és neked is ajándékba a virágesszenciákat! Tudom, hogy ezzel nem a fűtés és egyéb fizikai dolgokban tudok segíteni, de hiszem, hogy a lelkecskéknek is kell a segítség, és ezt bízzátok csak ide! Megteszem ami tőlem telik! Drága Domcsi! Kérlek írj, ha szükségetek van lélekerősítő virágokra! És ne aggódj, az adás-kapás körbejár. Én adok neked,te adsz másnak, s más ad nekem. Az energia körbejár! S ez így van jól Drága!

Ölelés nektek, és írj!
Puszillak, SzildiKedves Mindenki, aki elolvasta az írásomat!

Nagyon köszönöm nektek. Mindent.
De.... Sokaknak a hozzászólásokban az tűnik ki, hogy van itt egy nő, akit piedesztára helyeztek ismét. Ne tegyétek, mert ......
Amit viszont elmondhatok és szerintem sokan vannak itt az oldalon, akik ugyanezt elmondhatják:
Én kényszerhelyzetben vagyok. Nincs választási lehetőség, nem akarok lemondani a gyerekeimről, így inkább egyedül nevelem őket, hol könnyebben hol nehezebben. Segítenek ebben. Főleg a nagyok, amit már több helyen is megemlítettem. Elvégeztem az iskolát, mert ezáltalán többet tudok majd nyújtani nekik, valamint bennük is kialakul egy tartás és ők sem fogják alább adni, bármennyire is megviseli őket az élet.
Én ezt az életet választottam, amikor leszülettem. Ezáltal fogok jobb "helyre" kerülni, ha meghalok. Valószínűleg. És végig kell csinálni, hiszen ebből menetközben nem lehet kiszállni. Ez nem körhinta, ami megáll.

Köszönöm, hogy elolvastátok. De ez most tényleg nem rólam és a problémáimról szól. Ezt most négy ember miatt írtam meg, akik mindent megtettek, amit megtehettek és akik előtt mély tisztelettel és alázattal meghajlok.

Köszönöm mégegyszer.