Írj levelet az Univerzumnak

A remény rabjai - Írj levelet az UniverzumnakNagyon szeretem a filmeket, ebből adódóan rengeteg „kedvenc” filmem van. Kedvesemmel a minap épp az egyik ilyen „kedvenc” filmemet néztük meg együtt. Már legalább harmincszor láttam, és bár szinte kívülről fújom a filmben elhangzó párbeszédeket, mégis ezúttal is tökéletesen lekötött, mérhetetlenül élveztem, sőt, meg is ihletett…
Ez a film – bármilyen meglepő is – egy Stephen King adaptáció. A címe: A remény rabjai.
Ha még nem láttad, okvetlenül nézd meg. Nem az a tipikus King „pszicho”, amit várnál, hanem valami egészen más. Magáról a filmről még annyit, hogy 1994-ben készült, a magyar származású Frank Darabont rendezte, két főszereplője pedig, Tim Robbins és Morgan Freeman. Utóbbit ezért az alakításáért Oscar-díjra is jelölték, mint ahogy maga a film is kapott további 6 jelölést ugyanebben az évben. A készítők pechjére ebben az évben rengeteg zseniális film versengett a különböző kategóriákban, köztük az Ed Wood, a Kék ég, a Ponyvaregény és a Forrest Gump
Szóval, a film végül egyetlen díjat sem nyert, ettől azonban még méltó vetélytársa volt a későbbi győzteseknek, még az igen csak taroló Forrest Gump-nak is.
De amiért ez a film írásra ihletett, ahhoz egy kicsit ismerni kell a történetet is. A sztori egy a felesége és annak szeretője meggyilkolásának vádjával, ártatlanul kétszeres életfogytiglanra ítélt bankár börtönéveiről szól. Ő Andy Dufresne, akit Tim Robbins alakít.
Intelligenciájával, hamar kitűnik a többi elítélt közül, és hamarosan a börtönőrök is, sőt maga a börtön igazgatója is pártfogásába veszi. Mivel mindenki számára egyértelmű, hogy Andy igen művelt és okos – és bankár révén, még az adózási szabályok kiskapuival is tisztában van – így hamarosan ő lesz a börtön könyvtárosa. Ekkor veszi fejébe azt, hogy a könyvtárt szépen felvirágoztatja: új könyveket szerez be, hanglemezeket, átalakítja, felújítja a bútorokat stb. Mindehhez azonban pénzre van szükség, ám a börtönigazgató gyorsan megpróbálja elvenni a kedvét, mondván, hogy az állam kevés dologra ad pénzt, és az elítéltek műveltségének csiszolása még a kifejezetten nem támogatandó ügyek listájának is a legvégén található…
Andy azonban nem csügged és kijelenti, hogy minden héten ír egy levelet a Minisztériumba, hiszen örökké csak nem utasíthatják vissza… És láss csodát!
Egy szép napon hatalmas szállítmány érkezik a Minisztériumtól rengeteg könyvvel, hanglemezzel és egy levéllel, melyben méltatják Andy eltökéltségét és kitartását, és ennek jeléül a levél mellé még egy 500 dollárról szóló csekket is mellékelnek.
Andy túláradóan boldog, hiszen egy nagy álmának egy kis szelete teljesült és mindez „csak 6 évbe tellett”! Azonban tudja, hogy ez tényleg csak egy szelet, és ahonnan ez jött, onnan jöhet több is, ezért elhatározza, hogy ezután két levelet ír majd hetente. És láss csodát!
Kis idő múlva újabb levél érkezik a minisztériumból, melyben arról tájékoztatják a börtön vezetését, hogy sikerült megszavaztatni a kongresszussal egy havi 200 dolláros keretet, melyet a börtön a rabok művelődésére fordíthat… Nos, ez már nem csak egy szelet…
De, hogy miért is indított a történetnek ez a kis része írásra?
Nos, Te is írhatsz minden héten egy levelet! Hogy kinek? Hát, az Univerzumnak, vagy akinek csak akarsz!
Írd le egy levélben minden héten a vágyaidat! Mintha egy kérelmet fogalmaznál meg az Univerzumnak címezve. Írd meg és add fel, gondosan megcímezve! (Had gondolkodjon a postás!:))
De nem muszáj postán feladnod. Bocsásd útjára képletesen. Fogj egy dobozt és írd rá, hogy az Univerzum Postaládája és dobd bele abba, minden héten. Vagy tedd egy palackba, vagy dobozba és hajítsd egy folyóba. Vagy bármi más… Légy kreatív!
Elküldheted e-mailben is. Létrehoztam egy e-mail fiókot: univerzum[kukac]alomkereso.com. Küldd el erre a címre, legyen bármilyen személyes is! Nem fogom elolvasni, hiszen nem is ez a lényeg! Nem nekem, vagy valaki másnak kell elolvasnia, hanem az Univerzumnak! Az Univerzum pedig olvassa, bárhová és bármilyen formában is küldöd el neki leveledet! Csak küldd el!
Küldd el az elsőt még ma!
Aztán várj türelmesen a válaszra!
És ha addig nem érkezik meg, akkor ugyanilyen szeretetteljes hangon, ugyanilyen mély hálaérzettel írj egy levelet a jövő héten is!
Az Univerzum előbb vagy utóbb mindenképpen válaszol!

HozzászólásokSzeretem ezt a sok szépet,

Szeretem ezt a sok szépet, amit itt adtok, adtatok.... gyerekkoromra emlékeztet mikor még minden olyan szép és egyszerü volt az élet, életünk, az én életem :)))

És így lesz lassan az álomból valóság.

"Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek a lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akiben megbízunk, akinek kedves arca elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk.*** (Ernest Hemingway)

Szanditól: Álomból valóság lesz....Az én levelem az univerzumnak

Kedves Álomkereső !
Ez a levélírás jó ötlet, mert megfogalmaztatja velünk a vágyainkat. Holnap lesz a születésnapom, számomra az évnek új köre kezdődik el. A Titok tudása óta derűsebben élem az életem, a korom egyáltalán nem foglalkoztat, a családom is profitál ebből. Észrevették a "mániámat ", hogy kontroll alatt tudom tartani az érzelmeimet, pl. a haragot azonnal el tudom engedni. Örülni meg nagyon tudok, mint egy gyerek - ez sohasem állt távol tőlem.
A főbb vágyaim között van, hogy több zenét hallgathassak, mert egészen megváltoztat a nekem tetsző.
A zene viszont a tánccal teljesedik ki, ez hiányzik nekem, de valami módon be fogom vonzani !
Utoljára a kismamatornán volt alkalmam élvezni a zenét és a mozgást.
Most határozottan rábízom az univerzumra, a mikéntjét oldja meg, én táncolni és táncot nézni akarok.
Repülni akarok.
További szép napot kívánok mindenkinek !
Hono_LuluDrága Öbike!

Nagyon szépen köszönöm! Rájöttem mi lehet a hiba - ez - "mintha már meglenne", én így fogalmaztam meg. Kipróbálom és átfogalmazom a MOSTban-ra. Mégegyszer köszönöm, sokat segítettél! Ha mégis elakadnék, keresni foglak tanácsért. :-)
Mosollyal teli szép napot!

„Azért szeretni, hogy szeressenek, emberi dolog,
de, aki magáért a szeretetért szeret, angyallal ér fel.”

ErikaDrága Erricca :)

Most olvastam moncsi napi tanításaiban valamit, ami még nagyon aktuális, ez a mai napra vonatkozó tanításban van :)

Minden kívánságunkat, vágyainkat a MOSTban kell elfogadni, és nem úgy, "mintha már meglenne" hanem úgy hogy már megvan. Én minden vágyamat úgy élem meg, és ezért tényleg szépen teremtődnek. Nekem is van a levelemben több olyan, ami folyamatban van. Tudom hogy meg fogom élni annak a tapasztalását.
Tehát fontos a HIT is, ami számomra egyenlő a TUDattal. Tudom hogy az a valami amire vágyom, az VAN az életemben :)
Ja és minden a legmegfelelőbb időben érkezik hozzánk el. Sem később sem előbb :)
Szeretettel ölellek: Öbike :)

A szeretet mindent áthat.....
Szeretlek! Sajnálom! Kérlek bocsáss meg! Köszönöm!
Mosolyogj Magyarország :)Drága Erricca :)

Tanácsot nem tudok adni, nem is adhatok, mert ami nálam bejött az az én valóságomban az oké :) Elmesélek egy példát.
Felírtam magamnak hogy milyen társat szeretnék. Aztán pontosan leírtam hogy nézzen ki, mit szeressen. Aztán elkezdtek környékezni hasonló férfiak, de azt vettem észre, hogy egyik sem az, amit én igazán szeretnék. Szépen kitörölgettem azt a részt, hogy fizikailag milyen legyen, és hogy milyen legyen bensőleg is, mert tényleg működött, de nagyon sok olyan momentum felmerült, ami viszont hozzám nem passzolt. Aztán egyedül az maradt benne, ami rólam szólt, hogy én mit szeretnék, mik a vágyaim, milyen szabadidőt tudnék megélni vele. Szóval se fizikai se tulajdonságot nem írtam már le. Másfél hónap múlva szépen be is robbant az életembe. És most elmondhatom hogy ebben a valóságban, ebben az érzelmi állapotomban a legtökéletesebbet kaptam :) Hálleluja :)
Szeretettel: Öbike :)
A szeretet mindent áthat.....
Szeretlek! Sajnálom! Kérlek bocsáss meg! Köszönöm!
Mosolyogj Magyarország :)Ígérd meg magadnak!

-hogy mindig elég erős leszel ahhoz, hogy semmi ne zavarhassa meg lelki békédet,
-hogy mindenki, akivel találkozol egészségről, boldogságról, és fejlődésről beszélsz,
-hogy minden barátoddal érezteted, van bennük valami nagyszerű,
-hogy mindennek a napos oldalát nézed, hogy optimizmusod valóra váljék,
-hogy mindig csak a legjobbat gondolod, csak a legjobbért dolgozol, és csak a legjobbra számítasz,
-hogy legalább annyira lelkesedsz mások sikeréért, mint a magadéért,
-hogy elfelejted a múlt hibáit, és nagyobb hangsúlyt fektetsz a jövő eredményeire,
-hogy mindig jókedvű leszel, és mindenkinek adsz egy mosolyt,
-hogy annyi időt szentelsz saját fejlődésedre, hogy nem marad időd mások kritizálására,
-hogy túl nagy leszel az aggódáshoz, túl nemes a haraghoz, túl erős a félelemhez, s túl boldog ahhoz, hogy helyet engedj a bajnak.

S HA TUDSZ ÍGY ÉLNI, MEGLÁTOD MEGVÁLTOZIK A VILÁG!

„Azért szeretni, hogy szeressenek, emberi dolog,
de, aki magáért a szeretetért szeret, angyallal ér fel.”

ErikaDrága Felebarát!

Eddig a háttérben maradva olvastam a hsz-okat is.
Köszike, örülök, hogy van akinek a jelenlétem örömet tud okozni.
Mosollyal teli szép napot kívánok!

„Azért szeretni, hogy szeressenek, emberi dolog,
de, aki magáért a szeretetért szeret, angyallal ér fel.”

ErikaSzep reggelt erricca!

Isten hozott ebbe az isteni blogba!
Orulok,hogy te is gazdagitod eme isteni hsz-okat!

Szeretettel,
felebaratDrága Öbike!

Légyszike áruld el nekem, hogy mire kell konkrétan figyelni a levélírásnál. Igaz én nem levelet, hanem kívánságlistát írtam, de valamit biztos nem jól csináltam, mert már lassan 1 éve megvan a füzetecskémben, de még mindig nem teljesült. Én eddig úgy tudtam, hogy nagyon pontosan meg kell határozni mi az amit szeretnénk, én nagyon körbe írtam, mondhatni alapos pontossággal, de még eddig semmi. Bár lehet csak a türelmemmel van a gond?! Hmmm? Ezt nem hiszem! Ha valaki türelmes hát engem pont azért szeretnek nagyon sokat, mert hatalmas türelmem van.
Marad továbbra is a várakozás, és a szeretettel teli napok megélése.
Mosollyal teli szép napot kívánok!

„Azért szeretni, hogy szeressenek, emberi dolog,
de, aki magáért a szeretetért szeret, angyallal ér fel.”

ErikaAlom!

Hiaba, meg nincs itt az ideje,hogy beken hagyjalak!
Szoval arra jottem ra,hogy a te kristalyod meg az enyem mas format oltenek,ezert nem passzolnak egymashoz! Na mar most, azt hallottam,hogy az edes viz es a sos viz ugyan talalkoznak a tengerben, megse keverednek ossze, de jol elvannak egymassal, es normalisan,emberi szemmel nem lathato a hatar kozottuk.
Szolj,ha te mar rajottel erre,hogy ne untassalak!

Szeretettel,
felebarat

Izgalmas lenne megvizsgalni,kinek milyen formajuak a kristalyai!Én meg írom a levelet az Uninak :)

Megint vannak vágyaim, úgyhogy írtam az Univerzumnak :)
Holnapután lesz egy éve, hogy először írtam olyan igazi levelet, és mondhatom nagyon jól müxik nálam :) Igaz hogy azért kellett javítgatnom, mert egyes dolgokat nagyon behatároltam, aztán szépen jöttek is be a tapasztalásomba, és mikor ott voltak, akkor azt vettem észre, hogy ezek csak külsőségek és nem is annyira lényegesek, mint a tartalom.
Most csak azt írom, amit szeretnék és hozzáteszem, hogy a SZÁMOMRA LEGMEGFELELŐBBET. Az Uni ugyis tudja hogy nekem mi az, teljesen felesleges törnöm a kis buksikámat hogy kitaláljam, ráadásul rendszeresen félre is sikerül.
Drága Uni szeretettel várom a TEREMTÉST :)
Szeretettel: Öbike :)

A szeretet mindent áthat.....
Szeretlek! Sajnálom! Kérlek bocsáss meg! Köszönöm!
Mosolyogj Magyarország :)Alom

SAJNALOM,hogy ennyi idot kellett elfecserelnunk egymasra es nem szuletett belole egy ici-pici sikerelmenyed se.
BOCSASS MEG,hogy nem tudtam neked tobbet adni, tolem csak ennyi tellett.
KOSZONOM,hogy nem csuggedtel,kitartottal,probalkoztal,es tobbnyire illendoen fogadtad a hsz-imat.
SZERETLEK-e,meg gondolkodnom kell ezen.Talan a te magasrezgesu energiad nem ert meg el ide hozzam,talan en nem voltam eleg figyelmes,hogy befogadjam,mikor erre jart.Megleszek nelkuled, te se aztasd a parnadat feleslegesen. Nem kell (nem kotelezo),hogy szeress,az se ,hogy kedvelj.Bekesseg legyen veled, es jo szandek.

Szeretettel,
felebaratFelebarátom! :)

Kicsit több szerénység hasznos lehet... :)
Az igazat megvallva, nélküled is kellemesen el tudom ütni az időt, akár itt, akár máshol. :)
Bár, kétségtelen, az utóbbi időben, szívesebben töltöm el máshol és másokkal, mert a mi kettőnk beszélgetései már egyre inkább untatnak. :)
Ezért előre is bocsánatodat kérem, ha a jövőben kevesebb alkalommal bocsátkozom Veled értékes eszmecserékbe. :)
Köszönöm az eddigi értékes tapasztalásokat! :)
Békesség és a jó szelek kísérjenek utadon! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlAlom

Na hallod! Van egy rossz szokasom, betartom az igereteimet,tobbnyire!Nem csak magamra figyelek,mint egyesek, hanem masra is vigyazok,csak ugy,felebarati szeretetbol.Nem vetted eszre?!
Valld be,hogy megint berezeltel! Nem is csodalom,ilyen bena kerdest feltenni!!!!!!!!!!! Ez ongol volt, baratom!
Ne keseregj! Ha elsore nem sikerul,megegyszer meg kell probalni!
(Tudom,hogy kedevelsz engem, nelkulem unatkoznal itt az oldalon!)

Szeretettel,
felebaratFelebarátom! :)

Már becézel is? :)
Nincs több kérdés! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlAlomka!

Neeem! Ez nem lehet igaz,nem hiszem el!
Egy ropkurzust akarsz adni nekem a Mesteri haritas tanbol? Es teljesen teritesmentesen?!!!Meghaalaalom,komolyan, vigyazni fogok a sajat rezgesem mellett a tiedre is! Na ,mit szolsz?
Valaszolok,valaszolok,nem akarlak kiutni mindjart az elso menetben!
Tehat a valasz:
Dehogy, en soha nem itelkezek! Egyfolytaba azt teszem,miert nem vetted eszre?!
A kovetkezo kerdes?

Szeretettel,
felebaratFelebarát! :)

Miért kerülöd a választ? :)
Tényleg érdekel. De persze, úgy is dönthetsz, hogy nem válaszolsz. :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlAlom!

Lam-lam! Elbuvolo vagy! Hogy te mostanaban milyen gyorsan veszed a lapot!
Nosza! Csak nem tan kedved tamadt egy kis mokara?!!!!!!!!!!!!!?
Es mindjart egy tokos kerdes!De miert kerdezed tolem, nalad mar ugyis kialakult valasz van erre!

Szeretettel,
felebaratFelebarát! :)

Mondtam egy szóval is, hogy változz meg? :)

Nyugodj meg, figyelek a rezgésszintemre. :)
Az enyém helyett, Te inkább a sajátodra figyelj! :)

Apropó, Felebarátom! :)
Te szoktál ítélkezni?

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlAlom

Jajj Alom!
Miert akarod,hogy megvaltozzak?!
(figyelj a rezgesszintedre,sullyedesnek indult!)

Szeretettel,
felebarat

(Te kis mimoza!)Felebarát! :)

Minden szavadból csak úgy süt a jóindulat! :)
Köszönöm! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlAlom

Nanaa,hogy orulsz! Hat meg en...! Ennyi idillbe illo koccanas utan,a kis orom is nagy oromm!Ha majd gondolsz egyet,es inditasz egy "onvedelmi" kurzust, pl. haritas mesterfokon cimmel, megfontolom es talan jelentkezem ra, kerul amibe kerul!

Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát! :)

Örülök, hogy időnként ámulatba tudlak ejteni! :)
Bizonyára ez is hárítás.
Mindenesetre köszönöm, hogy ismét felhívtad rá a figyelmemet. :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlAlom

Baamulatos vagy!!! Mesterien haritasz!!!

Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát! :)

Még megfontolom, hogy tépelődjek-e, de azért köszönöm a jókívánságot! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlAlom

Szivesen!
Eredmenyes tepelodest!

Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát! :)

Nem gondolá semmit! :)
Csak köszönöm! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlKedves Origami! :)

Igazad van! :)
Köszönöm! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlKedves Felebarát!

Köszi. Én azért nem mindig vagyok magammal ennyire megelégedve.
De fő az önbizalom, úgyhogy azért jólesett. :)Origami

Orommel latom,hogy nalad a kimondott szo,nem csak ures fecseges!
Jol haladsz onszeliditgetesbol!!!

Szeretettel,
felebarat